Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Μνημόνιο ή Αριστερά; Το πραγματικό δίλημμα!


Όταν ήρθε στη Βουλή προς ψήφιση το μνημόνιο οι συνέπειες του φάνταζαν μακρινές. Όσοι αντέδρασαν και ήταν ΜΟΝΟ η αριστερά και κάποιοι λίγοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (οι οποίοι αυτομάτως τέθηκαν εκτός),ούτε καν αυτοί δε ήταν δυνατόν να φανταστούν πόσο γρήγορα και  πόσο διογκωμένα θα παρουσιάζονταν τα προβλήματα στη κοινωνία. Όμως η ώρα ήρθε και η κοινωνία όπως ήταν αναπόφευκτο αντιδρά. Αντιδρά στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, στην ανεργία, στο κλείσιμο των μαγαζιών, στη γενικότερη ύφεση.
Η κυβέρνηση προσπάθησε με επικοινωνιακούς ελιγμούς στην αρχή, και αργότερα με εκβιασμούς να ντύσει τα φορομπηχτικά μέτρα, με μέτρα αλλαγής. Έστρεψε τμήματα της κοινωνίας ενάντια σε άλλα τμήματα με στόχο να δείξει με το δάχτυλο τους «φταίχτες» δημόσιους υπαλλήλους, τους «υψηλόμισθους» στον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά βεβαίως γιατί η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της. Ήταν εξ αρχής με το κεφάλαιο. Η κυβέρνηση υπερασπίζεται  τις αγορές και τις τράπεζες. Πολύ χειρότερα. Φέρεται σαν υπαλληλίσκος των διεθνών χρηματιστηριακών  κέντρων και του κεφαλαίου. Ακόμη περισσότερο  η ενδοτικότητά της είναι τόση που δεν έχουμε δει ως ελληνικός λαός εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από τον καιρό των δωσιλογικών κυβερνήσεων της κατοχής. Ουσιαστικά μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν δεχτεί να παίξουν το ρόλο του αχυράνθρωπου. Συμμετέχουν σ’ ένα σχέδιο παράδοσης της χώρας. Υπογράφουν τη καταδίκη της κοινωνίας. Δεν ενδιαφέρονται  για την πατρίδα όπως λένε, αλλά για τους κυκλους εκείνους διεθνείς και ντόπιους οι οποίοι έχουν βάλει στόχο να εξαγοράσουν φιλέτα τη χώρα. Για ποια πατρίδα λοιπόν ενδιαφέρονται; Πατρίδα δε θα υπάρχει. Άνθρωποι εξαθλιωμένοι θα κινούνται σα φαντάσματα.
Σε όλη αυτή τη κατάσταση  υπήρχαν φωνές από την Αριστερά. ΠΑΝΤΑ! Σε όλες τις περιπτώσεις. Μπορεί να υπήρχαν διαφοροποιήσεις, αλλά υπήρχαν αντιδράσεις από όλα τα τμήματά της. Υπήρχε η προσπάθεια να αφυπνίσει και να συντονίσει τη κοινωνία. Όμως αυτό δεν έφτανε και ούτε φτάνει. Γι αυτό την υπόθεση την πήρε στα χέρια του ο κόσμος στο Σύνταγμα. Μπορεί να κουβεντιάσουμε πολύ για το αν είναι «θολές» ή όχι αυτές οι συγκεντρώσεις ως προς το ιδεολογικό τους στίγμα. Σε παλαιότερη ανάρτηση μου, είχα πει ότι πρέπει να δούμε ως αριστερά την οργάνωση και τη δράση μας, γιατί σύντομα θα ξεπηδήσουν άνθρωποι ή συλλογικότητες που θα μας ξεπεράσουν. Και τα πράγματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα όταν στο παλιό σκηνικό συμπεριλάβουν και την Αριστερά η οποία δεν έχει ευθύνη για την έως τώρα πορεία της χώρας. Όλες καλές οι φωνές της κριτικής. Εμείς ,η αριστερά τι κάνουμε; Θα συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τις διαφωνίες μας ως κυρίαρχες ή θα συμμετάσχουμε ουσιαστικά δίνοντας έναν άλλο χαρακτήρα, παρακινώντας τον κόσμο να παραμείνει στους δρόμους; Κι όλα αυτά χωρίς καπελώματα. Η σωστή πολιτική δράση της αριστεράς που περνάει μέσα από την ενότητά της, μπορεί να γίνεται με διακριτικό τρόπο, με ώριμο τρόπο με πολιτικές προτάσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Μιλάω μετά από πολύ καιρό στο blog μου. Κι αυτό γιατί πιστεύω περισσότερο στη συμμετοχή παρά στο λόγο. Τα λόγια τελειώνουν σιγά - σιγά κι ο κόσμος μας καταλογίζει ανικανότητα ως προς το ζήτημα της ενότητας. Δεν θα χει καμιά αξία αν το ΚΚΕ πάρει 10% ο ΣΥΡΙΖΑ 5%  οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανεβάσουν τα ποσοστά της. Θα έχει αξία ως άθροισμα σε ένα πολιτικό υποκείμενο το οποίο είναι έτοιμο να αντιπαλέψει από τη μια το καταστροφικό σχέδιο που μηχανεύτηκαν οι Κυβέρνηση και το χρηματιστηριακό κεφάλαιο και από την άλλη να συγκεντρώσει την αποδοχή του κόσμου, την οργή του και την αγανάκτησή του.
Πρέπει να ετοιμαστούμε χωρίς κομματικές παρωπίδες και υπερασπίζοντας την άποψή μας ως το τέλος. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε δημοκρατικές (αστικές) αξίες, τις οποίες πάντα υπερασπίστηκε η αριστερά σ’ αυτό το τόπο και να ετοιμάσουμε τη νέα πραγματικότητα, τη νεα κοινωνία. Πείτε με ονειροπόλο, αλλά πιστεύω στο κόσμο της αριστεράς, εκεί ακουμπάω τις ελπίδες μου. Αν δει κανείς το πήγαινε έλα των ανακοινώσεων του ΚΚΕ για το θέμα των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα τότε θα διακρίνει ότι και ο δικός του κόσμος πιέζει την ηγεσία του γι κάτι άλλο. Ας γίνουμε η εναλλακτική λύση, ας καθίσουμε όλη η αριστερά στο ίδιο τραπέζι, ας μιλήσουμε, ας προτείνουμε μια άλλη κοινωνία.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μένα Αστυάνακτα είναι κριτήριο το πώς αντιμετωπίζουν τα αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων...Τις σιγοντάρουν, τις προβάλλουν πέραν του δέοντος.Και αυτό γιατί, για το σύστημα (για την κυβέρνηση ναι αλλά όχι για το σύστημα), δεν είναι επικίνδυνες γιατί ο μόνος προσανατολισμός είναι να φύγει το ΔΝΤ.Ξέχασες όμως να ενημερώσεις τους αναγνώστες σου οτι τα μέτρα αυτά ήταν προαποφασισμένα από τότε που υπογράφτηκε το Μάαστριχτ (και εσείς το υπογράψατε μην ξεχνιόμαστε) και όταν οι ΚΚΕδες φώναζαν για το τί έρχεται τους λέγατε γραφικους!Το ΔΝΤ είναι το εργαλείο για να να περάσουν μέτρα στην Ελλάδα εκβιαστικά γιατί αλλιώς δεν θα πέρναγαν ή θα αργούσαν πολύ.Για αυτές τις εξελίξεις όμως βάλατε χοντρά και εσείς το χεράκι σας.Είτε υπογράφοντας συνθήκες είτε αποπροσανατολίζοντας τον λαό οτι δήθεν ο καπιταλισμός μπορεί να ωραιοποιηθει!Ο ρόλος σας δηλαδή δεν διαφέρει από εκείνον του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Α!Και στους αγανακτισμένους διάβασα κατεβαίνουν και Χρυσαυγήτες και οι εκρόσωποι του ΣΕΒ!Υπέροχα...Μαζί τους ενιαίο μέτωπο κατα του ΔΝΤ...
ΥΠΕΡΟΧΑ...

Ακροβατιστής

Ανώνυμος είπε...

Το πραγματικό δίλημμα είναι ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

Να στο πώ αλλιώς

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

Σας αφιερώνω το παρακάτω τραγούδι:

http://www.youtube.com/watch?v=dC5o5mVpYPM&feature=fvsr

Καλούς αγώνες με ξεκάθαρους στόχους!
Ακροβατιστής

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ...

TRASH είπε...

Μα τα μέτρα (σύμφωνα με δηλώσεις του ΓΑΠ και πρωτοκλασσάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ,) θα τα έπαιρναν και χωρίς ...μνημόνιο! Αυτό απλά τους βοήθησε να τα περάσουν χωρίς να τους έχουν κρεμμάσει ακόμη στο σύνταγμα.
Δηλαδή εάν αύριο το πρωί φύγει η τρόικα, τι ακριβώς θα αλλάξει εάν το οικονομικό σύστημα της χώρας παραμείνει ως έχει;
Ο παγκόσμιος καπιταλισμός στην σημερινή φάση του δεν έχει τις δυνατότητες (δεν είναι θέμα καλής θέλησης) να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο.
Οσο για τους "πλατειακούς", εκείνο που δεν έχεται πάρει χαμπάρι είναι πως μεθοδεύεται η διαμόρφωση μουσολινικού τύπου φασιστικού πόλου, και εσείς νομίζεται πως βλέπετε κινηματικές διαδικασίες του μέλλοντος, γιατί χρησιμοποιούν τουΐτερ! Λες και οι φασίστες (στενότατη ιδεολογική σχέση με τον φουτουρισμό) ήταν λιγότερο φασίστες επειδή στην εποχή τους χρησιμοποιούσαν αεροπλάνα!
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι παρά τις όποιες μεταξύ μας διαφορές, όλους μαζί θα μας σφάξουν, και καλό θα ήταν πάνω σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον να αρχίσουμε να συννενοούμαστε καθώς οι ενδείξεις πως το σενάριο ολοκληρωτικής εκτροπής εξετάζεται σοβαρά, είναι πάρα πολλές για να αγνοηθούν.

αστυάνακτας είπε...

@Ακροβατιστή

Τα ΜΜΕ κανουν τη δουλεια τους...μη το κοιτάς έτσι,γιατί πολλες φορες μιλησαν με καλά λόγια για τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ..αλλά ποιος τους υπολογίζει;
Το Μααστριχτ το ψηφίσαμε και καναμε συγκεκριμένη συζήτηση στο τελευταίο Συνέδριό μας...κανεις λάθος..τα μετρα τα περνανε είτε με το ΔΝΤ ..είτε όχι.... ¨οσο για το χεράκι που βαλαμε εμείς..δε θα σου απαντήσω..όχι γιατί δε μπορώ,αλλά γιατί δε θέλω...εχω με άλλα πραγματα ν΄ασχοληθώ....
όσο για τα υπόλοιπα περι ΣΕΒ και Χρυσαυγητών κάνεις λάθος..Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ που μεφανίστηκαν ήταν ο Σύλλογος Ειλικρινών Βιομηχάνων και ήταν θεατρικό δρώμενο...όσο για τους χρυσαυγήτες δε ξερω αν υπάρχουν...αλλους είδα εγώ να μοιράζουν προκηρύξεις τη Κυριακή και ήταν ΚΝΙΤΕΣ και μοιραζαν προκηρύξεις του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα...με αμηχανία μεγάλη οφείλω να σου ομολογήσω
Ριζοσπάστη διαβάζεις;; ΜΟΝΟ;;

αστυάνακτας είπε...

@Ακροβατιστή
μεχρι να έρθει ο κομμουνισμός εγώ και η οικογενειά μου δε θα υπάρχουμε...αν μπορούμε να κάνουμε κατι πρεπει να το κάνουμε τώρα όχι με μεντολογίες και σεχταρισμούς;

αστυάνακτας είπε...

Φίλε trash
Αυτό που είπα και παραπάνω...αρνούμαι να περιμενω το αύριο..Το φτιαχνω μόνος μου..είναι πολύ δυσκολα τα πραγματα και το ξερεις ...αν εχεις να προτείνεις κατι εκτός του σοσιαλισμού πεες μου το...κατι που να γλυτώσει εμένα και σένα ΣΗΜΕΡΑ...ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΣΟΥ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορά ενός κομμουνιστή από έναν οπορτουνιστή για μένα είναι αυτή που αναφέρεις παραπάνω:
"μεχρι να έρθει ο κομμουνισμός εγώ και η οικογενειά μου δε θα υπάρχουμε...αν μπορούμε να κάνουμε κατι πρεπει να το κάνουμε τώρα όχι με μεντολογίες και σεχταρισμούς;"
Ο κομμουνιστής είναι σε θέση να θυσιάσει τον εαυτό του και την οικογένειά του για να ζήσουν οι μελλοντικές γενιές μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.Ο οπορτουνιστής κοιτάει το παρόν αποκομμένα από το μέλλον και λειτουργεί ως ανάχωμα στον δρόμο προς τον Σοσιαλισμό.Αν πραγματικά θέλετε να κάνετε κάτι εσείς και η οικογένειά σου είναι να μην ψάχνετε τρόπους να εξανθρωπίσετε τον καπιταλισμό.Να οργανώσεται την πάλη σας για την ανατροπή του.
Εννοείται οτι διαβάζω Ρίζο.Και Αυγούλα και Ελευθεροτυπία και όλες τις αστικές φυλλάδες γιατί τον ταξικό εχθρό για να τον πολεμήσεις και να τον νικήσεις θέλει μελέτη.
Ενόχλησε το απολιτίκ προφίλ της πλατείας το υλικό που μοίραζαν τα παιδιά της ΚΝΕ?Θα σου απαντήσω γιατί ήταν αμήχανοι.Το ένιωσα και εγώ στον Λευκό Πύργο που κατεβαίνω και συζητώ με καλοπροαίρετους αγανακτισμένους.Ενιωσα τρομερά αμήχανα που το μόνο σύνθημα που άκουγα ήταν το "ουστ" και το "κλέφτες - κλέφτες".Ενιωσα οτι βρίσκομαι στο γήπεδο για εκτόνωση παρα σε πολιτική διαδήλωση!
Εγώ παρόλα αυτά επιμένω οτι πρέπει να μαστε όλοι εκεί.Ναι αλλά χωρίς να πετάμε την κομματική μας ταυτότητα.Οσο για την επανάσταση...
πες με ρομαντικό πιστεύω οτι δεν θα αργήσει.Γιατί έχω μελετήσει και γνωρίζω οτι ο καπιταλισμός πεθαίνει...Ας φροντίσουμε λοιπόν να βγει από την "μηχανική υποστήριξη" της εντατικής.Να τρβήξουμε τα καλώδια...Με πιάνεις φαντάζομαι.
Καλό βράδυ.
Ακροβατιστής
Ακροβατιστής

Τrash είπε...

φίλε Αστυ
έχω πού δυσάρεστα νέα! Ο καπιταλισμός στην σημερινή του φάση είναι αδύνατον (για τον ίδιο αν και πολύ θα το ήθελε να μπορούσε) να γίνει ανθρώπινος! Κατά συνέπεια ο σοσιαλισός ή ο κομμουνισμός δεν είναι ρομαντική ή ιδεολογική εμμονή, αλλά η μόνη πρακτική διέξοδος από τον αγριανθρωπισμό που βιώνουμε. Απορώ πραγματικά γιατί τόση πρεμούρα για τον εξανθρωπισμό του ιμπεριαλισμού (χρηματοπιστωτικό στάδιο του καπιταλισμού κατά Λένιν). Ακόμη και αν μάθεις ένα γουρούνι να τρώει με μαχαιροπήρουνο, πάλι γουρούνι θα παραμείνει!
για το εάν υπάρχουν ή όχι φασίστες και αν αυτοί δίνουν και τον τόνο στο σύνταγμα, ρίξε μια ματιά στα κανάλια που το προμοτάρουν (παρεπιπτώντως δεν έχω ακούσει ποτέ μου το ΣΚΑΪ να λέει καλή κουβέντα για το Κ.Κ.-αυτό από το έβγαλες;), και στο απλό γεγονός πως μέχρι στιγμής κομμουνιστές έχουν απωθηθεί βίαια από εκεί κάτω (ΚΚΕ μ-λ, καθώς και ο τροτσκιστής που πήγε με την κόκκινη σημαία και τον έκαναν μάυρο) ενώ φασίστες ποτέ, και αν μπεις στο σάϊτ του "πατριωτικού μετώπου" θα δεις ποιοι έχουν αναλάβει και την ..."περιφρούρηση".
Οσο για το ΠΑΜΕ, νομίζω (και μάλλον αυτό πρέπει να το παραδεχτείς) πως έχει κάνει το κόλπο γκρόσο:
Και με τις σημαίες του πήγε, και κανείς για απόπειρα καπελώματος δεν μπόρεσε να το κατηγορήσει....
Αλλοι υποστέλουν τις σημαίες τους για να ψαρέψουν σε θολά νερά....
Οπως και έχει πάντως, στις 15 δίνεται μία πραγματική μάχη. Απεργούμε. Νομίζω πως για μία ακόμη φορά σε αυτόν τον σοίβο θα κριθούμε όλοι.

αστυάνακτας είπε...

@Ακροβατιση-Trash
δε θα σ΄απαντήσω με δικά μου λόγια γιατί είναι μάταιο να σας πείσω...

"Όποιος περιμένει μια "καθαρή" κοινωνική επανάσταση, δεν θα τη δει ποτέ του.
Αυτός είναι επαναστάτης στα λόγια που δεν καταλαβαίνει τι θα πει αληθινή επανάσταση.
Η σοσιαλιστική επανάσταση στην Ευρώπη δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά το ξέσπασμα της μαζικής πάλης όλων των καταπιεζομένων και δυσαρεστημένων.
Αναπόφευκτα θα πάρουν μέρος σ’ αυτήν τμήματα των μικροαστών και των καθυστερημένων εργατών – χωρίς μια τέτοια συμμετοχή δεν είναι δυνατή η μαζική πάλη, δεν είναι δυνατή καμιά επανάσταση – κι εξίσου αναπόφευκτα θα φέρουν μαζί τους στο κίνημα τις προλήψεις τους, τις αντιδραστικές τους φαντασιοπληξίες, τις αδυναμίες και τα λάθη τους."

Β.Ι.ΛΕΝΙΝ

ΥΓ: η στάση αυτή την ώρα του ΚΚΕ είναι κάτι παραπάνω από σεχταριστική...(μπορώ να πω και περισσότερα)

east είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
east είπε...

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ !
Συμβουλή: Διαβάστε καλά ξανά και ξανά και ξανά και ξανά Μαρξ και Λένιν ... Κάνει καλό και βγάζει τις τσίμπλες !!!

ριτσα πατσαβου είπε...

Ακροβατιστής
και τo KKE υπέγραψε στην Βάρκιζα
και ο Στάλιν στη Γιάλτα

TRASH είπε...

μία απάντηση στο τελευταλιο σου σχόλιο:
""Όποιος περιμένει μια "καθαρή" κοινωνική επανάσταση, δεν θα τη δει ποτέ του."
Το θέμα δεν είναι το πόσο ταξικά "καθαρή" θα είναι μια επανάσυαση αλλά, ποιας τάξης η αντζέντα θα καθορίζει τα πράγματα. τα υπόλοιπα που λες είναι αυτονόητα αλλά χωρίς αυτό, ξεπουλάμε την εργατική τάξη προσδένοντας την στο μικροαστικό άρμα. Εντιμος άνθρωπος είσαι! ξεκόλλα επιτέλους και σκέψου λίγο...
και μία χρήσιμη πληροφορία:
Η πίεση της "βάσης" του ΚΚΕ ασκείτα στην αντίθετη κατεύθηνση από αυτήν που πιστεύεις.
Οσο για τους φασίστες, ρίξε μια ματιά εδώ ( http://www.pamet.gr/deltiatypou/apofasistike%20perifrourisi%2010%206%2011.php ) γιατί αυταπατάσαι εσκεμένα. Παραπομπή για το Αλαφουζέϊκο δεν κάνω γιατί αποκλείω το να πιστεύεις πως οι απεργοφάγοι μετατράπηκαν εν μία νυκτί σε ...Εξεγερμένους!
Οι καιροί είναι πολεμικοί και εσείς εξακολουθήτε να παίζετε!
Και το δήλειμα είναι άλλο από αυτό που βάζεις:
"Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα". Και μπαίνει επιτακτικά στο σήμερα, όσο και αν (σε πλήρη συμφωνία με όλα τα αντιδραστικά κατακάθια), θέλετε να μιλήσουμε για ο,τιδήποτε άλλο (σύμφωνα με παραπάνω σχόλιο σου) εκτός από τον σοσιαλισμό! Ξεκολλάτε λίγο, γιατί οι καιροί είναι τέτιοι που χρειαζόμαστε όλοι στον αγώνα! (και οι οπορτουνιστες, τι να κάνουμε;)

αστυάνακτας είπε...

@Trash
Το ΚΚΕ απέχει δυστυχώς από παντού....εχει κλειστεί στον εαυτό του....θα το πληρώσουμε όλοι αυτό! να σια βέβαιος...οι καιροί είναι όντως δύσκολοι και εσείς θεωρητικολογείτε...είστε ανετοιμοι να αντιμετωπίσετε τη κατάσταση...δυστυχώς...με το να πετάς συνθήματα δε λύνεις κάτι....
ουτε με το να επικαλείσαι το χαιδεμα των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα από τα ΜΜΕ..μπορώ να σου υπενθιμίσω τα χαιδέματα των ΜΜΕ στο ΚΚΕ για το Δεκέμβρη και του κακλαμάνη για το Βοτανικό και το πάρκο κύπρου και Πατησίων..αλλά δεν εχει καμμιά σημασία..τωρα όπως είπες οι καιροί είναι δύσκολοι...

ΥΓ:1. βαζουμε στοιχηματάκι ότι σε λίγο αυτοί οι "καλοί αγανακτησμένοι" των ΜΜΕ θα γίνουν εχθροί τους..πολύ συντομα..ήδη άρχισαν να το γυρίζουν το βιολί....ξερω είναι δύσκολο να πεισεις το κόσμο του το ΚΚΕ..τόσα χρόνια εγκλειστο πρεπει να βρει μια δικαιολογία..και θα τη βρει...να σαι σίγουρος...όταν θα δείτε στο ίδιο τραπέζι το τσίπρα με την Αλέκα δε θα το πιστεύετε..
2.

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (19) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (128) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)

E..εφημερίδεεες!