Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Λίγο σεβασμό στα θύματα του Ζαχαριάδη

του Κλέαρχου Τσαουσίδη

       Μπόλικα δημοσιεύματα και εκπομπές για τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη, με αφορμή την έκδοση δύο τόμων των απάντων του και την εκδήλωση που έγινε στον τελευταίο τόπο εξορίας του, το Σουργκούτ, εκεί που αυτοκτόνησε.
Εξαρχής ξεκαθαρίζω ότι όλα τα λεγόμενα από μέλη της οικογένειάς του -και εν προκειμένω από τον γιο του Ιωσήφ- τα σέβομαι απόλυτα. Αυτά είναι ανθρώπινα.
Όμως, ανθρώπινο είναι να απαιτήσει κανείς από τους νέους αγιογράφους του Νίκου Ζαχαριάδη να είναι σεμνότεροι όταν μιλούν ή γράφουν για διώξεις, παρακολουθήσεις (!), εκτοπίσεις σε βάρος του. Δηλαδή μεθοδεύσεις κοινές στο ΚΚΕ καθ' όλη τη διάρκεια της διοίκησης Ζαχαριάδη και επιγόνων, μεθοδεύσεις χυδαίες και αντιδημοκρατικές, που οδήγησαν στελέχη στην οδύνη, την αυτοκτονία ή και την εκτέλεση με την κατηγορία του πράκτορα του εχθρού, διαδικασίες που ο Ζαχαριάδης και οι άνθρωποι του επέβαλαν στο κόμμα σε όλα τα επίπεδα.
Θυμίζω απλώς τη βαθυστόχαστη ανάλυση του Ζαχαριάδη, λίγες μέρες αφότου είχε γυρίσει στην Ελλάδα, στις 12 Ιουνίου 1945, όπως την κατέγραψε ο «Ριζοσπάστης» για τον αρχικαπετάνιο Άρη:
«Ο σ. Ζαχαριάδης μας ανακοίνωσε ότι η Κ.Ε. του ΚΚΕ, αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήλθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις, αποφάσισε να καταγγείλει ανοιχτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Άρη Βελουχιώτη ή Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια».
Χωρίς σχόλια.

Συνυπεύθυνοι

         Δεν πρόκειται να σχολιάσω ούτε τη δολοφονία του Κώστα Καραγιώργη, την ηθική εκτέλεση του Πλουμπίδη, τις αγριότητες στο Μπούλκες και στην Τασκένδη. Ούτε τη συμπεριφορά σε βάρος του αρχιστράτηγου του Δημοκρατικού Στρατού Μάρκου Βαφειάδη (αυτόν ποιος τον είχε εξορίσει στη Σιβηρία;), του πρωθυπουργού του βουνού Μήτσου Παρτσαλίδη. Όλα τα μέλη των Κεντρικών Επιτροπών και των Πολιτικών Γραφείων είχαν την ίδια ευθύνη με τον Ζαχαριάδη. Έτσι έστρωσαν, έτσι κοιμήθηκαν όλοι. Και ο ίδιος ο Ζαχαριάδης.
         Θα αναφερθώ όμως, κι όσο μπορώ με ονόματα, στους αγωνιστές της Αριστεράς που δεν συμμετείχαν στο ΚΚΕ ή που, όντας μέλη του, δεν είχαν διανοηθεί ακόμη σε ποια εγκληματική διαδικασία είχαν εμπλακεί στα πρώτα χρόνια της εμπέδωσης του σταλινισμού.
Το 1931, χρονιά που ο Ζαχαριάδης διορίζεται καθοδηγητής του ΚΚΕ (γενικός γραμματέας έγινε το 1934), διαφεύγουν με πλοίο στην ΕΣΣΔ οκτώ υψηλά κομματικά στελέχη που δραπέτευσαν από τις Φυλακές Συγγρού. Ανάμεσά τους τα παλιά μέλη του Πολιτικού Γραφείου Ανδρόνικος Χαϊτάς και Κώστας Ευτυχιάδης, που συλλαμβάνονται την περίοδο των σταλινικών εκκαθαρίσεων (1937-38) και εκτελούνται. Το ίδιο κι ο Μάρκος Μαρκοβίτης. Εξαφανίζεται κι ο Μπεζεντάκος που τραγουδάμε ακόμη τη δραπέτευσή του. Εκτελούνται ο παλιός γενικός γραμματέας της ΟΚΝΕ Γιώργος Κολοζώφ, ο Αλέξης Πηλιώτης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Το 1938 εκτελείται κι ο δάσκαλος Γιάννης Ιορδανίδης, σύζυγος της συγγραφέα Άννας Ιορδανίδου.
Ακολουθούν Πόντιοι κομμουνιστές και Έλληνες της Διεθνούς Ταξιαρχίας. Μήπως θα μάθουμε ποτέ πόσοι και ποιοι;
Και ήρθε η ανάταση του ελληνικού λαού στην κατοχή, χάρη στον Άρη Βελουχιώτη (τον... Μιζέρια) και τα στελέχη που πίστεψαν στην ενότητα του λαϊκού κινήματος. Η συμμορία που πήρε στα χέρια της το ΚΚΕ τους βαφτίζει κι αυτούς χαφιέδες: ο πράκτορας Σιάντος, οι χαφιέδες της Προσωρινής Επιτροπής, οι εχθροί του λαού... Όλοι σχεδόν οι καπετάνιοι. Έτσι οδηγήθηκε στην αυτοκτονία ο κόκκινος συνταγματάρχης Ευριπίδης Μπακιρτζής, ο ελευθερωτής της Θεσσαλονίκης.
  

Αρχειομαρξιστές και τροτσκιστές

        Στο δεύτερο αντάρτικο έχουμε εκτελέσεις μόνιμων αξιωματικών που είχαν περάσει στον Δημοκρατικό Στρατό, όπως οι Γεωργιάδης και Γιαννούλης, και στελεχών που αντιδρούσαν στη μεγαλομανία του Ζαχαριάδη.
       Συνεχίζω με τους αρχειομαρξιστές / κομμουνιστές του Αγρινίου, αρκετοί από τους οποίους ήταν αντάρτες του ΕΛΑΣ: από τον Απρίλη ώς τον Αύγουστο του '44, οι σταλινικοί εκτέλεσαν τον επικεφαλής τους Πάνο Αναστασίου και τους Αρμογένη, Νίκο Ζαχαριάδη (!), Ζησιμόπουλο, Γιάννη, Μήτσο και Θεμελή Θεμελή, Καλογεράκη, Μήτσο, Νίκο, Γιάννη, Τριαντάφυλλο και Λευτέρη Καπετανάκη, Κωνσταντίνου, Θόδωρο και Κώστα Λαδά, Γιάννη Μάγειρα, Κώστα Μπαϊρακτάρη, Ξανθόπουλο, Παγώνη, Θωμά Παπαδόπουλο, Ράπτη, Αλέκο και Γιώργο Ντούβα.
     Ο φόρος των τροτσκιστών / κομμουνιστών ήταν πολύ μεγαλύτερος. Ο ίδιος ο Μπαρτζώτας, από τα πρωτοπαλίκαρα του Ζαχαριάδη, επαίρεται ότι εξοντώθηκαν περισσότεροι από 300 τον Οκτώβρη του '44 και στη διάρκεια των Δεκεμβριανών. Κάποια ονόματα τροτσκιστών που εκτελέστηκαν κυρίως από την ΟΠΛΑ: Δ. Βουρζούκης, Σταύρος Βερούχης, Θ. Δημητριάδης, Μήτσος Μελιάδης, Σ. Στεφάνου, Σ. Στεργίου, Σ. Πηλίτσης, Κοσμάς Χαριτωνίδης, Σταής (Καρβούνης), Κώστας Μάγγος, Νίκος Αραβαντινός, Ν. Βενετσάνος...
          Αυτοί δεν γύρεψαν αγιογραφίες. Μια συγγνώμη;

ΠΗΓΗ: Αυγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο σεβασμός είναι λέξη άγνωστη για το σταλινικό απολίθωμα του Περισσού.Το μεγάλο αφεντικό,ο πατερούλης,ζεί και τους οδηγεί στον όλεθρο.
Οπως άγνωστες είναι η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια για το λεγόμενο κκε.
Το μόρφωμα αυτό για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να μην αλλάξει τίποτα προς όφελος του εργαζόμενου λαού και της κοινωνίας.
Να παραμείνουν στην εξουσία οι δήμιοι του λαού και να επεκτείνει τις κερδοφόρες μπίζνες μέσω οff-shore.
Εχει παραδώσει τα πάντα στην αστική τάξη φτύνοντας χιλιάδες αγωνιστές που πλήρωσαν με το αίμα τους τις δικτατορικές και ολοκληρωτικές αντιλήψεις μιας σχιζοφρενικής και ξενόδουλης ηγεσίας.
Οποιος ασχολείται ακόμα με τους νεκροθάφτες κάθε Αριστερής και κομμουνιστικής έννοιας,τούς κάνει χάρη και σπαταλάει τον χρόνο του.

Αντικειμενική ενημέρωση είπε...

10.06 Και ακόμα η Αυγή να μας πει τα αποτελέσματα την Καισαριανή.

ΦΠ είπε...

Η στάση και ο ρόλος των Τροτσκιστών στον πόλεμο και στη φασιστική εισβολή του 1940-41. Η στάση τους στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
- «Η Γκεστάπο με Μαρξιστική μάσκα»

- Για το σύνθημα της μετατροπής του πολέμου σε εμφύλιο
- Για τον Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνα
Με βάση τις παραπάνω γενικές «διαπιστώσεις τους» οι τροτσκιστές έθεταν ζήτημα μετατροπής του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε εμφύλιο:
«Ο πόλεμος αυτός είναι ένας πόλεμος αντιδραστικός ένας πόλεμος ιμπεριαλιστικός και καθήκον των προλετάριων σ’ όλες τις εμπόλεμες χώρες (Αξονικές και Αγγλοσαξονικές) είναι να τον μετατρέψουν σε κοινωνική επανάσταση» (εφημερίδα «Προλετάριος», Όργανο της Κ.Ε. της ΕΟΚΔΕ, φ.2, Γενάρης 1943 [Οργάνωση του Π. Πουλιόπουλου].)
Όλες αυτές οι «διαπιστώσεις» των τροτσκιστών μπορεί να φαντάζουν πολύ «επαναστατικές» και «μαρξιστικές», ειδικά η τελευταία, είναι αναφορές όχι μόνο εκτός τόπου και χρόνου μα και θέσεις ευθέως στην υπηρεσία των ναζιφασιστών χιτλερικών επιδρομέων της ναζιστικής Γερμανίας και του φασιστικού άξονα Βερολίνο-Ρώμη-Τόκιο: «Και τι θα σήμαινε το σύνθημα της μετατροπής του πολέμου σ’ εμφύλιο στην Αγγλία στην Αμερική κλπ. Στο διάστημα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου: Σήμαινε κατευθείαν εξυπηρέτηση του Χίτλερ. Τίποτα καλύτερο δεν μπορούσε να ζητούσε ο Χίτλερ από του ν’άρχιζε ο εσωτερικός πόλεμος στο στρατόπεδο των εχθρών του».
Φλωρίνης Πιπεριάς

Ανώνυμος είπε...

@ 1 Δεκεμβρίου 10.06
Καλύτερα ο Μπέος παρά ο Συριζαίος.


Αν υιοθετήσουμε την λογική του σταλινικού ΚΚΕ,που έλεγε πως η Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε με την βοήθεια της Χ.Α στην Περιφέρεια,έτσι και τώρα μπορούμε να πούμε οτι Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ναζί της Χ.Α έβγαλαν δήμαρχο στην Καισαριανή.
Διαλέγεις και παίρνεις.
Κοινή λογική χρειάζεται και όχι αντικειμενική ενημέρωση εκ του Περισσού.

Ανώνυμος είπε...

Πονάει πολύ η Καισαριανή.

αστυάνακτας είπε...

Από το FB του αστυάνακτα ακριβώς μετά την εκλογή στη Καισαριανή
Με αφορμή την εκλογή νέου δημάρχου Καισαριανής από το ΚΚΕ και με δεδομένη την διαφορετική ιδεολογική αντίληψη.
1. Εύχομαι συγχαρητήρια και καλή δουλειά στο νέο δήμαρχο γιατί είναι πολύ δυσκολο να το εύχεσαι και να το εννοείς και κάτι που ποτέ δεν θα το έκανε το ΚΚΕ σε ανάλογη περίπτωση όπως και πολλοί από δω μέσα. Αν υποστηρίξει κανείς το αντίθετο ας μου πει ένα συγχαρητήρια που έδωσε σε δήμαρχο προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ.
2. Η στάση του ΚΚΕ (στην πράξη φαινεται αυτό) και των εκλεγμένων δημάρχων του (με τις εως τώρα δηλώσεις τους) στόχο έχουν να δημιουργήσουν αντιπαλότητα έστω και τεχνητή.
3. Η ηγεσία του ΚΚΕ με τη "γραμμή" που έδωσε στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ταύτισε τους δημάρχους που προέρχονται από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Στις περισσότερες των περιπτώσεων με δική της ευθύνη αναδείχθηκαν δήμαρχοι όπως ο Μπέος στο Βόλο. Κατι ακριβώς αντίθετο απ΄αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
4. Κάπου διάβασα για "ανύπαρκτο Κοντόσταυλο". Ενώ οι δήμαρχοι του ΚΚΕ είναι πανταχού παρόντες; Δε θέλω ν΄αναφερθώ σε περιπτώσεις. Απλά περιμένω να δω κάποιες κινήσεις τους πρώτα.
5. Η εμμονή της ηγεσίας του ΚΚΕ και όλων αυτών που κάνουν βόλτες εδώ μέσα σε μια αντι-ΣΥΡΙΖΑ γραμμή δεν βοηθάει σε τίποτε και κανέναν. Μάλλον είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει κάποιος από το ΚΚΕ γιατί όταν βάζεις το κεφάλι κάτω και προχωράς είναι εύκολο να σκοντάψεις. Για να το καταλάβεις δε χρειάζεται μυαλό χρειάζεται ευρύτητα βλέμματος
6. Το να χαίρεσαι που εξέλεξες τον πέμπτο δήμαρχό σου, μάλλον βρίσκεται σε αντίθεση με την ίδια την πολιτική κατάσταση και την απήχηση που έχεις στο κόσμο.
7. Το ΚΚΕ κυρίως από το 2008 και πέρα έχει συντηρητικοποιηθεί. Είναι πολλές οι στιγμές στην τελευταία πορεία του που στάθηκε απέναντι στη θέληση του λαού. Δικαίωμά του. Η προσπάθεια να διατηρεί την καθαρότητά του όμως, του εχει αποστερήσει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει τους άμεσους στόχους που βάζει από μόνη της η πολιτική κατάσταση.
8. Ο διαρκής πόλεμος του ΚΚΕ και ολίγων εδώ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμώνει την άποψη της κυρίαρχης τάξης. Δε θα μιλήσω για τα ρηχά ιδεολογικά επιχειρήματα ούτε για τη γλώσσα που χρησιμοποιούν κάποιοι επιτηδευμένα αθυρόστομη θεωρώντας τον εαυτό τους έξυπνο και ιδεολογικά "καθαρό". Το κυριότερο είναι ότι ΚΚΕ και οι συν αυτώ εδώ δεν καταλαβαίνουν ότι η όποια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει την αποτυχία των αριστερών δυνάμεων. Εμείς παλεύουμε να μην αποτύχουμε. Αντίθετα το ΚΚΕ-ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλει ν' αποτύχουμε κι αυτό τους ενώνει.
9. Είμαι από κείνους που έχω αντιπαρατεθεί με την πολιτική άποψη του ΚΚΕ καθώς και με την άποψη συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ που ελπίζουν σε μια αλλαγή στάσης του ΚΚΕ. Εις μάτην! Το σημερινό ΚΚΕ δεν μπορεί ούτε να διαβάσει τις σημερινές κοινωνικές συνθήκες, ούτε να χτίσει πολιτική συνεργασιών. Κι αυτό γιατί φοβάται και επομένως δε θέλει. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Πάτρας που ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε υποστηρίζοντας τον Πελετίδη ο Πελετίδης έβγαζε ανακοινώσεις ότι δεν επιθυμεί την στ'ηριξη.
10. Όλοι οι δήμαρχοι θα κριθούν στο τέλος. Το αυτό θα συμβεί και με τους δημάρχους του ΚΚΕ. Ας μην βιαζόμαστε. Στην πορεία θα δούμε αν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κοινωνιών. Εμείς δεν βιαζόμαστε όπως αυτοί, να τους κρίνουμε από την πρώτη μέρα για το έργο που ΘΑ κάνουν. Περιμένουμε.

Για τους Τροτσκιστές
Τα λέει όλα το κείμενο. Κανείς δεν απαντά σ' αυτό! Πας μη ΚΚΕ ασφαλίτης, χαφιές κλπ είναι απαράδεκτη τακτική. Δυστυχώς ακολουθείται από την ηγεσία του και σήμερα.

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (3) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (45) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (3) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (9) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (19) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (15) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ραγκούσης (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (13) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (20) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωπαϊκή Ένωση (22) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θ.Πετράκος (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (4) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κελί (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (64) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κονδυλοφόροι (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπατζελή (1) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπίστης (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (3) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (3) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (2) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (48) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Πελοπόννησος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (32) Πολιτισμός (15) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (3) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (8) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (4) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (130) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) τηλεόραση (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (40) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (11) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (5) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (3) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)

E..εφημερίδεεες!