Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Για την μομφή του ΣΥΡΙΖΑ



Θα θελα να πω κάποια λόγια για τις εξελίξεις που προηγήθηκαν. Μιλάω απ’ αφορμή  την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ και τη συζήτηση στη Βουλή μετά την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της δικομματικής –κυβερνητικής  πλειοψηφίας.
Όλος ο λαός συμπαραστάθηκε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Και δε μιλάω μόνο για αυτούς που ήταν έξω από την ΕΡΤ, αλλά για τους χιλιάδες που παρακολούθησαν μέσω δικτύου το πρόγραμμά της . Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έπρεπε και αυτό που κοινοβουλευτικά ήταν δυνατόν. Όλοι οι βουλευτές του ανέπτυξαν με πληρότητα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ και γενικά τη κυβερνητική πολιτική. Αυτό βέβαια δεν ήταν αρκετό για να πεισθούν οι βουλευτές της πλειοψηφίας. Αυτό βεβαίως το γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εκτέθηκαν όλοι. Κανείς τους πλέον δεν μπορεί να μιλά για έχω αντίρρηση στο τάδε ή στο δείνα μέτρο ή τροπολογία που έρχεται. Με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι είχαν μια τελευταία ευκαιρία να δουν την πραγματικότητα, να διαχωρίσουν την θέση τους από αυτή την εγκληματική πολιτική που ασκείται σε βάρος του λαού.
Για πρώτη φορά μέσα στη Βουλή με τη βοήθεια των καναλιών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε να κάνει μ’ έναν αρχηγό, αλλά με δυο και τον Στουρνάρα τρεις.
Ο Α. Σαμαράς

Ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε ως πρόεδρος ποδοσφαιρικού συλλόγου σε συνέλευση μετόχων μιας ομάδας. Δε θα ξεχάσουμε τα «γαλλικά» που χρησιμοποιούν πρόεδροι εναντίον των αντιπάλων τους. Δεν απάντησε σε τίποτε απ’ όσα ρωτήθηκε. Αντίθετα έδειξε ποιος είναι ο σαμαράς. Ένα ακροδεξιό στοιχείο που για να κρατηθεί στη θέση του ακούει τους συμβουλάτορές του και οδηγείται στα ρείθρα . Η προς τα έξω μαγκιά που μας πούλησε, μόνο μαγκιά δεν ήταν. Απλά έδειξε ένδεια επιχειρημάτων και ουσίας στην πολιτική του. Απλά έδειξε έναν πρωθυπουργό που το μόνο που κατέχει είναι ο τίτλος του. Αν για το ΣΥΡΙΖΑ είναι δύσκολο να καταλάβει πως από 4,5% έφτασε στο 27%, για τον Σαμαρά της ΠΟΛΑΝ είναι αδύνατον ν’ αντιληφθεί πως όχι μόνο δεν είναι αρχηγός της ΠΟΛΑΝ, αλλά πρωθυπουργός. Ουδέποτε και στις πιο σκληρές κόντρες στη Βουλή δεν υπήρξε τέτοια γλοιώδη συμπεριφορά από πρωθυπουργό. ¨αλλωστε όπως λεει και το τραγούδι: «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τραίνο» και τον Σαμαρά τον πάτησε το τραίνο της πολιτικής του. Τα χειροκροτήματα τα παγωμένα γελάκια απλά επιβεβαιώνουν την παλιά θέση ότι η ΝΔ κινείται «εππ ακροδεξιά!». Επιβεβαιώνεται μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που εκτρέφει τα άκρα. Ναι υπάρχουν δυο άκρα .Μόνο που βρίσκονται από το ίδιο μέρος, σφιχταγκαλιασμένα.
Κι όταν γέλασε με τη λέξη λαός, έδειξε σε όλους μας που μας γράφει ακριβώς. Που γράφει τους απολυμένους, τους άνεργους, τους δημόσιους υπαλλήλους (καθηγητές, γιατρούς, κλπ), τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, αυτούς που με τόσα χρέη αυτοκτονούν.
Ο Βενιζέλος

Η εικόνα του Βενιζέλου που θέλει να μονομαχήσει πάνω στο σκάνδαλο των υποβρυχίων ήταν εντελώς αυτή που γνωρίζαμε. Το ΕΓΩ σε όλο του το μεγαλείο. Είχε όμως και κάτι παραπάνω. Ζωγραφίζονταν στο βλέμμα του ο πανικός. Τι να τα κάνεις τα πτυχία και την επιστημονικότητα, αν κινδυνεύεις να βρεθείς κατηγορούμενος και πίσω από της φυλακής τα σίδερα,παρέα με τον Τσοχατζόπουλο, τον Μαντελη, τον Τσουκάτο; Τι να κάνεις την ευχέρεια λόγου όταν συντριπτικά πολιτικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο Βενιζέλος από το 1993 και μετά βρίσκετε πίσω από κάθε «τακτοποίηση» που είναι και νομικώς διασφαλισμένη. Ναι είναι αλήθεια αυτό που είπε στον Τσίπρα. «Είστε νέος στην πιάτσα». Με τέτοια πιάτσα δεν θέλουμε να έχουμε ποτέ σχέση.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια το πάτησε το τραίνο», το τραίνο της ακροδεξιάς γελοιότητας του Σαμαρά. Αυτό ισχύει για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.
Η γελοία εμφάνιση των βουλευτών της πλειοψηφίας 154 τον αριθμό βγήκε στον αφρό. Η βουλή με την Χρυσή αυγή στη φυλακή επρεπε ν’ αντικατασταθεί και να είναι παρούσα στην αίθουσα, με οχλαγωγία,με γέλια με ψευτικα χειροκροτήματα με τσιρίδες του Γεωργιάδη που θα θυμήθηκε τη τέχνη του «πουλάω βιβλία».
Το «παρών» της ΔΗΜΑΡ
Απλά ήταν ένα ντροπαλό ΝΑΙ στη κυβερνητική πολιτική. Τίποτε άλλο.
Οι άλλες φωνές
Τέλος θα ήταν μεγάλη παράλειψή μου να μην πω και λίγα λόγια για τις φωνές που ακούστηκαν από τα’ αριστερά και που με μεγάλη ευχέρεια μας τις κουνούσε στο χέρι ο ακροδεξιός Σαμαράς. Το ΚΚΕ που έλεγε ότι αυτά λύνονται στους δρόμους και όχι κοινοβουλευτικά δεν τόλμησε ν΄ απευθυνθεί στο λαό για να μην φανεί ότι σέρνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρ΄ όλα αυτά ψήφισε την πρόταση μομφής όπως ήταν αναμενόμενο. Το να μην καλέσει τον κόσμο στους δρόμους δεν ήταν όμως αναμενόμενο. Επίσης ο πάλε ποτέ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλαβάνος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ μια μέρα πριν τη συζήτηση  μέσω του Σκάι. Τιο άλλο θα δούμε; Άλλες φωνές μικρότερες με αρθρογραφία (Δελαστίκ) καταφέρθηκαν ενάντια στη μομφή του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά λύπης μου βέβαια ήταν εκείνοι που εγκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κάνει τίποτε, δεν ανοίγεται στο κόσμο, δεν είναι κινηματικό κλπ, κλπ. Ψευτοαριστεροσύνη θα πω εγώ τέτοιου είδους μάλιστα, που όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι την κάνει με απλά θεωρητικά βηματάκια.
Τα ΜΜΕ
Η προσπάθεια των ΜΜΕ να χειραγωγήσουν τη κοινή γνώμη πριν και μετά τη συζήτηση ήταν και είναι όχι απλώς γελοία, αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνη. Η λυσσαλέα επίθεση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ και καλά κάνουν. Να γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν τις συχνότητες έως το τελευταίο ευρώ. Ο φασισμός που εκπέμπουν τα βρωμοκάναλα τα καθιστά έναν κυβερνητικό οχετό και τίποτε παραπάνω. Μετά λύπης μου βλέπω ανθρώπους να συνάδουν σε τόνους Κακοφωνίξ αυτή την προσπάθεια. «Δημοσιογραφικές φωνές» ή δε μιλάνε, ή επιτίθενται. Το μετά λύπης μου πάει στον σκιτσογράφο των Νέων Χατζόπουλο. Οι τύποι τύπου Πρετεντέρη και μυστακοφόρου Παπαχρήστου κλπ δεν αξίζουν τίποτε. Πάντα με την εξουσία ήταν.
Ναι θα μιλήσω και για τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κόσμο, αλλά όχι όσο θα θέλαμε, έτσι που να μας θυμίζει τις μεγάλες συγκεντρώσεις του 2011 και 2012. Ίσως να κάνουμε λάθος εμείς κάπου έγραφαν μερικοί, ίσως να κάνει λάθος ο καθένας από μας λέω εγώ και προσπαθούμε να ρίξουμε τα βάρη σε άλλους κάνοντας πράξη την παροιμία «πέσε πίτα να σε φάω».
Απέδειξε ότι θέλουμε γρήγορα τηλεόραση της αριστεράς, ισχυρή ενότητα, δυναμική παρέμβαση
Για τους λόγους αυτούς και μόνο ήταν αναγκαία η πρόταση μομφής στη κυβέρνηση. Ήταν αναγκαία να βγει στον αφρό μια εικόνα που έκαναν μια προσπάθεια να τη θολώσουν.
Ορίστε η πραγματική εικόνα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρειαζόμαστε απλώς κόμμα που να οργανώνει και να παλεύει για την ανατροπή. Η πολιτική από τα πάνω και οι τηλεοράσεις δεν αλλάζουν την βασική οργανωτική αναγκαιότητα συγκρότησης που έχει παραμεληθεί . Το ΚΚΕ χρόνια επιβιώνει λόγω του μηχανισμού του, παρόλο που κάνει συνεχώς λάθη, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ πήρε σωστές πολιτικές αποφάσεις, υποτιμά την πολιτική δουλειά από τα κάτω, την δουλειά σπίτι σπίτι και φαίνεται να ψάχνει την πολιτική από τα πάνω. Αυτή η πολιτική αντιμετώπιση δεν μπορεί να κλείσει την ψαλίδα μεταξύ του 4% πριν ένα χρόνο με το επιδιωκόμενο 40% τον επόμενο. Δεν μπορεί να περιμένουμε να έρθουν στις συγκεντρώσεις οι τηλεθεατές αλλά οι οργανωμένες επαφές.
Ασχολείται κανένας με αυτά τα θέματα, δεν νομίζω, τουλάχιστον όχι στην περιοχή μου. Οργανωτικά μου φαίνεται ότι περισσότερο ετοιμαζόμαστε για διαχείριση παρά για ανατροπή του συστήματος.

Kαντριανιώτης είπε...

Γίνεται όλο και πιό φανερό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να παλαίψει με θεούς και δαίμονες στο δρόμο για να γίνει κυβέρνηση.
Απο τον κάθε Δελαστίκ(διαβαζε Μπόμπολας) και το ΚΚΕ,μέχρι τους ακροδεξιούς και τα λογής ΜΜΕ της διαπλοκής.
Στο εσωτερικό αυτά.Γιατί η επίθεση απ'έξω είναι εξ'ίσου λυσσαλέα.
Και αν το καταφέρει ποτέ,πάλι αυτούς θα έχει απέναντί του.Πιό λυσσασμένους και αποφασισμένους.
Μόνος σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ η κοινωνία και ο λαός.Σε αυτόν πρέπει να απευθυνθεί με νέο αγωνιστικό προσκλητήριο.
Πρέπει άμεσα να γειωθεί εκ νέου με τον κόσμο που εξαθλιώνεται οργανώνοντας σε κάθε τόπο σε κάθε γειτονιά συζητήσεις-συνελεύσεις εξηγώντας με απλά λόγια το πρόγραμμά του και τις λύσεις που προτείνει.
Μόνο έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσει πλεονέκτημα απέναντι στα λογής κοράκια που δεν χάνουν ευκαιρία για αισχρές επιθέσεις.

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)