Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αντί ομιλίας στο 1ο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ



και οφειλόμενες απαντήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ένα άρθρο του Γ. Δελαστίκ

 

Διάβασα το άρθρο του Γ. Δελαστίκ που δημοσιεύθηκε στο Έθνος και αναδημοσίευσε η Iskra. Έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Λέει ο κ. Δελαστίκ: «πραγματικός στόχος του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, δεν είναι άλλος παρά η ενίσχυση του πρωθυπουργικού προφίλ του Αλέξη Τσίπρα!» έχει αλήθεια πρόβλημα το προφίλ του Τσίπρα; Από πού λαμβάνει τέτοια μηνύματα; Γιατί ο Δελαστίκ προσωποποιεί ένα ολόκληρο κόμμα στο πρόσωπο του Τσίπρα; Ποια είναι τα εναύσματά του;

Προχωρεί σε ανάπτυξη θεωριών περί «ηγέτη-σωτήρα» κλπ που αποδέχεται και θέλει ο λαός σε τέτοιες συνθήκες. Ο Τσίπρας απέδειξε ότι δε λειτούργησε ποτέ μόνος του, αν και είχε αυτή την ευκαιρία. Έδρασε και δρα συλλογικά χωρίς να πετά στο κάλαθο των αχρήστων τις μειοψηφούσες απόψεις. Σημειώνει κάπου αλλού: «Οι γνήσιοι ιδεολόγοι που επιμένουν στην ορθότητα των θέσεων περιέρχονται πάντοτε σε κατάσταση μειοψηφίας, έστω και αν έχουν δίκιο» Δηλαδή τι ακριβώς θέλει να πει ο Δελαστίκ. Ότι δεν είναι γνήσιοι ιδεολόγοι αυτοί που ενστερνίζονται τις απόψεις της πλειοψηφίας. Απλά ακολουθούν. Θα το επαναλάβω, αν και το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν. Υποτιμούν κάποιοι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιότερα του Συνασπισμού και θεωρούν ότι απλά επηρεάζονται και δεν διαθέτουν ούτε ιδεολογία ούτε προσωπικότητα. Θα διαψευσθούν.

Φτάνει μάλιστα Ο Δελαστίκ στο χειρότερο παραλληλισμό του Τσίπρα με τον εγχειρισμένο Παπανδρέου του 93. Τι αλήθεια  ωφελεί αυτός ο παραλληλισμός, παρά μόνο στην υποτίμηση της προσωπικότητας του Τσίπρα και σε τελική ανάλυση την υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Λέει ακόμη «Το τι θα κάνει βεβαίως την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας αν την πάρει, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά απέχουμε πολύ, πάρα πολύ από το πρόβλημα αυτό». Προσέξτε ! Λέει ότι θα πάρει την εξουσία ο Τσίπρας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί; Γιατί έτσι απλά θέλει ο κ. Δελαστίκ. Γιατί θέλει να υποδείξει σε όλους ότι όλα τα κόμματα ίδια είμαστε. Μ’ αυτό τον τρόπο απαξιώνει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους ψηφοφόρους του οι οποίοι προσβλέπουν σε κάτι διαφορετικό. Ο κ. Δελαστίκ τους προειδοποιεί.(!!!!)

Λέει ακόμη:  «Το κυρίαρχο ζήτημα αυτήν τη στιγμή για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάρει πάση θυσία την εξουσία, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο κατ' αρχήν και το οποίο γίνεται όλο και πιο δύσκολο λόγω της γραμμής που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας». 
Ο Τσίπρας λοιπόν επιζητεί πάση θυσία την εξουσία και όχι η Αριστερά. Μάλιστα Είναι μάλιστα δύσκολο με τη γραμμή που ακολουθεί ο Τσίπρας. Προσοχή όχι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Τσίπρας. Γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Λυπηρό για έναν αριστερό άνθρωπο.

Πιο κάτω: «Ο Τσίπρας οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4,6% στο 26,9% επειδή είχε ριζοσπαστικό λόγο και επειδή οι συνιστώσες έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ προσβάσεις σε κοινωνικά οργισμένα στρώματα που δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει μόνος του ο ΣΥΝ. Ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε ότι για να γίνει πρωθυπουργός πρέπει να καταργήσει και τον ριζοσπαστισμό του και τις συνιστώσες και τον ΣΥΝ, προκειμένου να πετύχει να γίνει ο ίδιος προσωπικά απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού».

Συνεχίζει την ανάλυση λες και ο Τσίπρας εκπροσωπεί τον εαυτό του. Λέει μάλιστα ότι ο ριζοσπαστισμός του τον οδήγησε στο 26,9%. Αλήθεια δεν κατηγορούνταν ο Τσίπρας και η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ότι δεν έχουν ριζοσπαστικό λόγο; Τώρα πως αυτός ο μη ριζοσπαστικός λόγος μας οδήγησε στο 26,9%. Αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι όπως τα λέει ο Δελαστίκ. Ότι δηλαδή ο ριζοσπαστισμός οδήγησε τον κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως ο κόσμος έγινε αυτομάτως αριστερός; Όχι βέβαια. Αυτό φάνηκε από το διαφορετικό εκλογικό σώμα από την πρώτη στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Κάποιοι πείστηκαν ότι θα χαθούμε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν ΝΔ. έτσι απλά.

Και κάτι για τις συνιστώσες. Μα δεν ακούει ο κ. Δελαστίκ τις απόψεις του κόσμου για τους μηχανισμούς-συνιστώσες εντός του κόμματος. Διαφορετικές απόψεις, αντιφάσεις είναι κάποια από τα προβλήματα που πήρε εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ να τα λύσει. Να τα λύσει με δημοκρατικό τρόπο και θα τοκάνει.

Εγώ ο ίδιος είχα εκφραστεί (ποιος είμαι εγώ δηλαδή, αλλά το λέω για την ιστορία) από αυτό εδώ το ιστολόγιο υπέρ του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, τότε επί Αλαβάνου. Έθετα κάποιες προϋποθέσεις. Ενιαία λίστα και όχι ποσοστώσεις για τις συνιστώσες με ψήφοφορία από τα κάτω. Όχι πρόσωπα διορισμένα (ακόμη αυτό πιστεύω), αλλά πρόσωπα εκλεγμένα. Τότε δεν ήταν ώριμοι να τα δεχθούν. Μου φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα δεν είναι κάποιοι. Μάλιστα δεν είναι έτοιμοι κάποιοι αριστεροί κυρίως (σαν τον κ. Δελαστίκ). Δεν τους κακίζω, αντίθετα εκείνοι μας κακίζουν.

Σήμερα που η κοινωνία είναι σε μαύρο χάλι, σήμερα που απολύονται άνθρωποι ,πολλοί δεν έχουν ούτε τα προς το ζην, κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να κρατήσουν τα ιδεολογικά χαρακώματα. Δικαίωμα του καθενός. Εμενα προσωπικά κοιτάζοντας στα μάτια τα παιδιά μου, δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει μια αριστερά  του 4% ή του 8% ή του 10% καθαρή χωρίς μπλε και πράσινους κόκκους. Την είχαμε ζήσει αυτή την αριστερά. Με ενδιαφέρουν οι πράξεις της νέας ριζοσπαστικής αριστεράς να οδηγήσουν τη χώρα σ΄ ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης του οικονομικού και  του πολιτικού συστήματος με στόχο το σοσιαλισμό. Μ΄ ενδιαφέρει η αριστερά να ολοκληρώσει ότι δεν κατάφερε με το ΕΑΜ με την ΕΔΑ και με τον αντιδιδακτορικό αγώνα. Την πρώτη φορά με το ΕΑΜ φοβήθηκε να προχωρήσει σε τομές και υπέγραψε άθλιες συνθήκες. Τη δεύτερη φορά δεν κατάφερε να εκτιναχθεί εκεί όπου πραγματικά είχε τη θέση της. Ντρέπονταν ακόμη και να προβάλλει το θέμα της εξουσίας. Τη Τρίτη φορά με τη διάσπαση αναλώθηκε σε εσωτερικές έριδες και άφησε τον κόσμο χωρίς πολιτικό υποκείμενο. Βεβαίως καλύφθηκε από το ΠΑΣΟΚ γιατί η αριστερά του ‘δωσε την ευκαιρία.

Η Αριστερά έχει διδαχθεί από τους αγώνες της, αλλά και τις εσωτερικές συγκρούσεις της. Έχει μάθει πια να συνθέτει και να δίνει μάχες. Αλήθεια δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλες τις μαχες και μετεκλογικά; Γιατί δεν αναφέρεται σ΄ αυτά ο κ. Δελαστίκ;

Τελειώνοντας  πηγαίνω στην αρχή του άρθρου. Εκεί ο Δελαστίκ σημειώνει: «Οι πάντες γνωρίζουν ότι τα συνέδρια των κομμάτων εξουσίας είναι «πανηγύρια», όπου πάντα γίνεται ό,τι θέλει ο αρχηγός και ότι τα στελέχη είναι έτοιμα να συμβιβαστούν ιδεολογικά και πολιτικά σε όλα τα ζητήματα, ανεξαρτήτως των προσωπικών τους απόψεων, εν αναμονή της ανόδου του κόμματος στους κυβερνητικούς θώκους».

«Πανηγύρι» λοιπόν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπως όλων των κομμάτων εξουσίας. Δεν διαφέρει πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας το λεει ο Δελαστίκ σύντροφοι σύνεδροι και το αναπαράγει, γιατί αλήθεια η Iskra; Προχωρεί και παρακάτω. Τα στελέχη και μέλη θα συμβιβαστούν πολιτικά και ιδεολογικά  εν αναμονή της κυβέρνησης. Επομένως και η μειοψηφία δεν είναι καθαροί ιδεολόγοι. Το ακούτε σύντροφοι της Iskra; Που τα ωραία οργανωμένα και συντεταγμένα συνέδρια του ΚΚΕ ή των άλλων εξωνοκοινοβουλευτικών κομμάτων.

Τελειώνοντας να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα:

Το όλο κείμενο του κ. Δελαστίκ εντάσσεται στην προσπάθεια υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του προσώπου του Τσίπρα, τον οποίον υπονομεύει όσο μπορεί. Εξυπηρετεί απολύτως τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης και το Εθνος το χρησιμοποιεί καταλλήλως. Η Iskra δε καταλαβαίνω γιατί. Ή μάλλον καταλαβαίνω, αλλά δε θέλω τίποτε να πω. «Τελεία και παύλα» που λέει κι ο Δελαστίκ.

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου εξήγησα το λόγο για τον οποίο δεν έβαλα υποψηφιότητα για σύνεδρος. Άλλοι όπως ήταν φυσικό το κατάλαβαν άλλοι όχι. Επιστρέφω να πω σε κάποιους που δημόσια έγραψαν ότι δεν είχα επιχειρήματα να ξαναδιαβάσουν αυτά που έγραψα, να κοιτάξουν συντροφικά τα λόγια ενός συντρόφου τους που δεν μπήκε σε καμία διαδικασία εκλογής, επομένως δεν έχει καμιά σκοπιμότητα να γράφει αυτά που γράφει.

4 σχόλια:

Φλωρίνης Πιπεργιάς είπε...

To ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό!

Να θυμάσαι Φ.Π.

Ανώνυμος είπε...

''Μα δεν ακούει ο κ. Δελαστίκ τις απόψεις του κόσμου για τους μηχανισμούς-συνιστώσες εντός του κόμματος. Διαφορετικές απόψεις, αντιφάσεις είναι κάποια από τα προβλήματα που πήρε εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ να τα λύσει''
Ποσώς ασχολείται ο κόσμος με τις συνιστώσες ,όσο για τις αντιφάσεις και διαφορετικές φωνές προέρχονται από μεγαλοστελέχη της πλειοψηφίας ,έλεος !!!!

αστυάνακτας είπε...

@Ανώνυμος
Οι αντιφάσεις προέρχονται από στελέχη της πλειοψηφίας; Προσχώρησε ο Λαφαζάνης την πλειοψηφία; Ναι υπάρχουν αντιφάσεις και στα στελέχη της πλειοψηφίας. Αυτό ίσως ν' αποδεικνύει ότι τα στελέχη της δεν είναι στρατός, αλλά αναδεικνύει και άλλα προβλήματα τα οποία σιγουρα τα τοποθετω κι αυτά ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις που προκαλούν σύγχιση.Τέλος δε μιλάω για τις διαφορετικές φωνές που ούτως ή άλλως πρεπει να υπάρχουν ,αλλά στη διαδικασία του πως θα υπάρχουν. Με λίστες;με μηχανισμούς;Κι αυτό αφορά τόσο την πλειοψηφία όσο και τη μειο ψηφία.

αστυάνακτας είπε...

Ο Φλωρίνης είναι εδώ....και μας κάνει πάντα να γελάμε...γιατί ένας είναι ο Φλωρίνης.

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)