Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Ας είμαστε έτοιμοι!


 Ο ΣΥΡΙΖΑ/Ε.Κ.Μ. 
μπροστά σε νέες καταστάσεις και σε νέα καθήκοντα.  
(συμβολή στο διάλογο για τον ΣΥΡΙΖΑ/Ε.Κ.Μ.)

Ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του 4,5% το 2009,μετατράπηκε σε ΣΥΡΙΖΑ/Ε.Κ.Μ. και σε κόμμα του 27% το2012. Μετά αυτήν την πραγματικά μεγάλη επιτυχία που συνέβαλε λαός πέρα από αυτούς που ονομάζουμε με τη στενή έννοια αριστερούς,  θα ήταν μυωπικό αν δεν βλέπαμε ότι αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα.
Δυο ζητήματα που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής επιτυχίας: 1. Η κυβερνητική πρόταση του ως εναλλακτική λύση μέσα από το προτεινόμενο πρόγραμμά του, 2. Η ενωτική πρόταση για συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς με  κύριο μέτωπο ενάντια στο μνημόνιο.
Τι δε βοήθησε για να ολοκληρωθεί η νίκη; 1. Η παλαιότερη πολυφωνία που κατ’ εμένα είναι υγιής, αλλά η κοινωνία δεν την αναλαμβάνετε το ίδιο και κυρίως  οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις (μη εξαιρουμένου και του ΚΚΕ δια της ηγεσίας του) που για δικούς τους λόγους εκμεταλλευτήκαν τις διαφορετικές απόψεις και εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. 2.Ο χαμηλός βαθμός οργάνωσης του πολιτικού χώρου η οποία βοήθησε στο να δημιουργηθούν κενά στην προεκλογική δουλειά του.
Τι πρέπει να γίνει
1.       Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ να εξακολουθήσει να συμπαραστέκεται και να βρίσκεται στην πρωτοπορία ,χωρίς να καπελώνει όπως έκανε κάθε φωνή αντίδρασης  που αναπτύσσεται στη κοινωνία. Οι πλατείες μας περιμένουν!
2.       Τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πλησίασε κόσμος για πρώτη φορά ο οποίος δεν έχει ενταχθεί στη κουλτούρα της αριστεράς. Επομένως χρειάζεται η οργανωτική του ενδυνάμωση που θα τον μετατρέψει σταδιακά (όχι σε μεγάλο χρονικό διάστημα) σ’ ένα κόμμα πραγματικά «νέου τύπου» Ας μη τρομάζουν κάποιοι δεν προτείνω να ισχύσει ο παρωχημένος δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, αλλά η απλή δημοκρατία και η αυτοδιοίκηση από τα κάτω, ώστε να γίνει κόμμα των μελών.
3.       Ως αξιωματική αντιπολίτευση  χρειάζεται να δυναμώσει και να οξύνει το λόγο του. Δεν χρειάζονται πισωγυρίσματα σε ήδη ληφθείσες αποφάσεις που στηρίζονται στο πρόγραμμά του.
Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.Κάποιες σκέψεις.
Το προεκλογικό πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την οργάνωση του νέου πολιτικού υποκειμένου της αριστεράς. Έως εκεί! Κατά τη γνώμη μου δε φτάνει!
Χρειάζεται  περαιτέρω ιδεολογική ενίσχυση το εγχείρημα, προβάλλοντας τις αξίες και την ιδεολογία της αριστεράς, τόσο για τους τακτικούς στόχους, όσο και για τους στρατηγικούς. Παράλληλα πρέπει να μορφοποιηθεί το νέο κόμμα, μεταφέροντας ότι καλύτερο από τις παραδόσεις της αριστεράς στη κοινωνία.
Για τους τακτικούς στόχους
Η αντιμετώπιση της πολιτικής των μνημονίων  πρέπει να γίνεται με εμφατικό τρόπο και να ακολουθείται πάντα από την προσπάθεια για ενότητα της αριστεράς. Στα πλαίσια αυτά πρεπει να υπερψηφιστεί το προταθέν νομοσχέδιο από το ΚΚΕ(κατι που ήδη έχουμε πει ότι θα κάνουμε)
Η βοήθεια για την ανάπτυξη του κινήματος αυτό το «έξω από τη βουλή» θα πρέπει να είναι ο δεύτερος τακτικός στόχος. Στα πλαίσια αυτά η πολιτική μας ενάντια στα μνημόνια πρέπει να οξύνεται ώστε να προωθούνται εντονότερα και τα στρατηγικά οράματα όπως:
-Τι κοινωνία θέλουμε μετά την παρέλευση των μνημονίων, κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν έχουμε πλήρως επεξεργαστεί.
-Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση;
-ποιοι οι σύμμαχοί μας εκ θέσεως τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό;
Απαντήσεις-προσωπικές θέσεις με λίγα λόγια.
1.       Η κοινωνία που θα επιδιώκουμε πρέπει να είναι μια κοινωνία η οποία θα εξελιχθεί με δημοκρατικό τρόπο (τουλάχιστον αυτό θα επιδιώξουμε από την πλευρά μας) σε μια σοσιαλιστική κοινωνία. Μια σοσιαλιστική κοινωνία που δε θα χει καμιά σχέση με τον ανύπαρκτο «σοσιαλισμό» των πρώην «σοσιαλιστικών « χωρών. Μια κοινωνία που θα χει τον πρώτο λόγο η κοινωνία και οι εργαζόμενοι. Μια κοινωνία συνδιοίκησης. Η διαμόρφωση των τελικών προτάσεων είναι δυνατόν να γίνουν μετά από ένα προγραμματικό συνέδριο.
2.       Αμέσως γεννιέται το ερώτημα. Τι ρόλο παίζει η Ε.Ε; Αυτή η Ε.Ε. τι ρόλο θα διαδραματίσει σε μια διαφορετική κοινωνία που θα πρωτοστατήσει η αριστερά και ο εργαζόμενος λαός; Η Ε.Ε και τα όργανά της δεν είναι τίποτε άλλο από εκπρόσωποι της διεθνούς κεφαλαιοκρατικής και χρηματοπιστωτικής τάξης. Χρειάζεται και έτσι την βλέπουμε ως πεδίο μάχης για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης της Ευρώπης. Η Ευρώπη πρέπει ν αλλάξει, αλλά αν έχουμε διαφορετικές συνθήκες στην Ελλάδα, αυτή η ΕΕ δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Η θεση μας στην Ε.Ε θεωρώ ότι πρέπει να διαφοροποιηθεί ώστε να είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε μαζί της. Να είμαστε έτοιμοι και να επιβιώσουμε χωρίς αυτή. Ολοκληρωτική σύγκρουση  όχι με τους ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά με τη κυρίαρχη αστική τάξη.
3.       Οι σύμμαχοί μας τόσο εντός της χώρας, όσο και εκτός είναι ο εργαζόμενος λαός, οι πολίτες. Καλώς ξεκινήσαμε διάλογο μέσα από τις ανοικτές συνελεύσεις και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν μπορεί να υπόσχεται σοσιαλισμό από Δευτέρα, ούτε να περιμένει να σφαγιαστεί ο λαός μας στο βωμό των νεοφιλελεύθερων μνημονίων. Πρέπει να προχωρήσει με σταδιακά και γοργά βήματα, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια διαφορετική κοινωνία.
Οι νέες καταστάσεις μας φέρνουν όλους μπροστά σε νέα καθήκοντα. Ο καθενας  στη θέση του, να εμπλουτίσει ,να προσφέρει, ν’ απαιτήσει να δυναμώσει την προσπάθεια για τις νέες συνθήκες.
Μα θα μας αφήσουν; ρωτάνε κάποιοι…
Δε το γνωρίζω μπορεί ναι, μπορεί κι όχι. Το πρόσφατο παράδειγμα από τον προεκλογικό αγώνα μας αποδεικνύει ότι θα μας πολεμήσουν λυσσασμένα.  Και στον πόλεμο δεν απαντάς με λουλούδια. Με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο με πυρήνα την αριστερά και το λαό με το μέρος του.
Ας είμαστε έτοιμοι.

16 σχόλια:

Tasoula είπε...

Μ' αρεσεις!!!

salot sor είπε...

και μετα αλλαξες πλευρο και ειδες το πραγματικο προσωπο του Συριζα:«Θα σας έλεγα δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε και ένα ανάχωμα στην ανεξέλεγκτη κοινωνική σύγκρουση, η οποία ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα, γιατί αποτέλεσε μία ύστατη ελπίδα ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος» Αλεξης Τσιπρας στη ΝΕΤ

Ανώνυμος είπε...

@salot sor
ανεξέλεγτη κοινωνική σύγκρουση επιθυμείς;...εγω όχι! Προτιμώ την οργανωμένη συγκρουση.Γι αυτό η ανάρτηση εχει τίτλο "Ας είμαστε ετοιμοι"...για όποιον δε καταλαβαίνει, πρόβλημά του...ας κοιμάται τ' όνειρο της προσωπικής του επανάστασης...

αστυάνακτας

Tasoula είπε...

Κι εσύ μ' αρέσεις Φλωρίνη! Αλλά γιατί τα βάζεις με τον αναθεώρα; Αφού ξέρεις ότι η ρεφορμιστική στρατηγική τρώει μόνο ροζ πιπεργιές, στο χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος του λαού.

Ανώνυμος είπε...

@Φλωρίνης
Ωραία! Μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους. ΚΚΕ λοιπόν.Καταλαβαίνω από τα σχόλιά σου γιατί βρεθήκατε στο 4,5%.Μηδέν επιχειρήματα.Μόνο γαυγίσματα και βρισιές. Θα σου πω γιατί όπως λες με "κλωτσήσανε" από το ΚΚΕ.Με εντολή του κόμματός τοτε στελέχωσα τον ενιαίο ΣΥΝ γιατί με επεισε ότι η ενότητα της Αριστεράς είναι η μοναδική λύση. με προεξαρχοντα το Χαρίλαο.Με εντολή του κόμματος κλήθηκα μετά από λίγο να ξεχάσω την προηγούμενη απόφαση και να γυρίσω πίσω λες και ήμουν προβατο.Απλά να δέχομαι ότι αποφασίζει το ΠΓ και η ΚΕ. Αν είσαι προβατο το κάνεις, αν όχι φευγεις. Δε καταλαβαίνω για ποιες παλιοδουλειές μιλάς. Ευχαρίστως να μου πεις τ'ονομά σου αν το θελεις.Μου φτανει όμως η πολιτική σου ιδιότητα και οι απόψεις σου. επομένως αν ξυνεσαι εσύ ριχτοκαι τ'ονομα. Πάντως εγω ήξερα ότι δεν εχουν καμιά σχεση με το ΚΚΕ ο αυριανισμός και η κιτρινάδα. Παντα είχαμε επιχειρηματα. Δε λεγαμε σαχλαμάρες. Εκτός κι αν άλλαξε και κει άποψη. Για περισσότερα ρώτα το 4% των ψηφοφόρων σας που δεν σας ψηφισε.Μιας κ ανέφερες ξερονήσια και φυλακές...μη τις οικειοπείσαι κιόλας. Εκτός του ΚΚΕ υπάρχουν πολλοί αγωνιστές που δε λύγισαν και θεωρούν τους εαυτούς του κομμουνιστές. Κι αυτοί δεν πήραν ουτε μια θεση,δε βολευτηκαν κατά τοκοινώς λεγόμενο. Διαβαστε και λίγο παραπάνω.

μετά τιμής
αστυάνακτας...

ΥΓ1: και μιας και το ανεφερε η Τασούλα μ'αρεσουν οι πιπεριες φλωρίνης και ιδιαίτερα οι καφτερές....τις τρωω..δε με τρωνε...
ΥΓ2: όταν αποφασίσεις να κάνουμε κουβέντα επί της ουσίας χωρίς βρισιές, ευχαρίστως.
ΥΓ3: Κρατώ μια επιφυλαξη ότι είσαι ΚΚΕ γιατί αρνούμαι να κατανοήσω τη κατρακύλα που εχουν πάρει κάποιοι από σας...

αστυάνακτας είπε...

@ψευδοαστυάνακτα
Το Γκαιμπελς μελετάς τωρα; Μπραβο...και εις ανώτερα...και στο "αγων μου" του Φυρερ....

Ανώνυμος είπε...

Μόνος σου μιλάς χαζός είσαι; με συγχωρείς δλδ. Είσαι σαν την πρόταση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο ΚΚΕ. Αν και δεν είναι απόλυτο είναι χρηστικό πως οι δηλωσίες ευδοκιμούν στους αναθεωρητές αυτά για τα ξερονήσια που περάσαν και αν δεν βάλεις μυαλό έρχονται. Και να ξέρεις πως οι κομουνιστές δεν λύγισαν και οι σταλινικοί νίκησαν και θα ξανανικήσουν το φασισμό. Ετοίμαζε από τώρα τη δήλωση και καλά γράμματα. Αν και εσύ έχεις ήδη από καιρό αποκηρύξει τον κομουνισμό οπότε δεν θα σου είναι δύσκολη και μια δηλωσούλα. Εσύ είσαι με τους πολλούς, αν σε χαροποιεί 4,5% αυτό ελπίζω να σε λυπήσουμε σε σύντομο χρόνο.

Γιάννης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Αν έχεις κότσια θα συναντηθούμε στους αγώνες που έρχονται.

Όσο για τον Γκέμπελς εσείς στο σύριζα κάτι θα ξέρετε.
Οι αγανακτισμένοι και οι πατατοπώλες τι έγιναν;
Μήπως πρέπει να κάνετε αυτοκριτική;
Μήπως αν δεν αναγνωρίσουμε ένα λάθος θα το ξανακάνουμε;
Γ.Κ

αστυάνακτας είπε...

@Γιάννη Κ.
απλά είσαι ανιστόρητος ή διαβάζεις μόνο το Ριζοσπάστη; αναρρωτιέμαι...Αν ψαξεις θα δεις ότι πολλοί από τα στελέχη που ονομάζεις αναθεωρητές δεν υπέγραψαν δήλωση...όσο για μενα....δε με ξερεις...δε μπορεί να βγαζεις συμπεράσματα....αλλά μάλλον είσαι ανιστόρητος αφου θεωρείς ότι τελικώς οι σταλινικοί νίκησαν...βλέπω γυρω μου σοσιαλιστικά κρατη και δε το ξέρω; Μηπως έχεις φαντιώσεις;
και συνεχίζεις...
οι αγανακτισμένοι,οι πατατοπώλες τι εγιναν;...Μπα ενδιαφερόμαστε και γι αυτούς τωρα; Μην ανησυχείς σύντομα επανέρχονται. Θα ακολουθήσουν και οι καταγγελτικές δηλώσεις του Γραφείου τύπου του ΚΚΕ;

ΥΓ: και βέβαια δε χαίρομαι για το 4,5% του ΚΚΕ,απλά εσείς το αγνοείτε.

αστυάνακτας είπε...

όσο για το τρολλάκια που δίνει συνταγες....να τις στείλλει στο συνταγούλη...

αστυάνακτας είπε...

θα μπορούσα να σας απαντήσω...αλλά με οπαδούς και θρησκόληπτους δε μιλάω... Όταν το αποφασίσετε οτι είστε κομμουνιστές..εδώ είμαι εγώ...

Αναξξξ απάντησε ρε ψόφησες; είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
αστυάνακτας είπε...

Προς τελευταίο ανώνυμο συντρολλάκια....

Ασχολήσου με κάτι άλλο....με το ψυχίατρο σου ας πουμε; θα σου κανει καλό...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις καμιά ιδέα; Με τι λεφτά;
Εσύ σε ποιον πηγαίνεις;
Πραγματικά δεν πάμε καλά.
Θα έρθει ο Αλέξης και θα έρθουμε στα ίσια. Κάνε καμιά ανάρτηση σύντρολε τι έγινε στέρεψε η κεφάλα σου γράψε για τον Μίσσιο που ψόφησε που το είπε και το ράδιο. Τι αντικομουνίσταρος! Παρεα με τον Παισιο θα κανουν το Α2 στην κόλαση. Γράψε για το σοσιαλισμό της κυβερνώσας. Πρώτο κώμα γίνατε. Πρέπει να είστε χαρούμενα.
Ανώνυμος προς το παρόν. Έτσι είναι καλύτερα.

αστυάνακτας είπε...

Αν είναι να πας σε ψυχίατρο να τα βαλω εγω..αν είναι για την υγεία σου.Θα βρουμε έναν μη σε νοιαζει...το κοινωνικό ιατρείο να ναι καλά...Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρθει και θα πάμε καλά....το ΚΚΕ θα μπει στη βουλή μην αγχώνεσαι...θα κανω αναρτηση όποτε θελω...δεν παιρνω γραμμή...όσο για τον Μισσιο είσαι πολύ μικρός για να κρίνεις έναν άνθρωπο που έκανε εξορίες φυλακές και καταδικάστηκε σε θάνατο και πεθανε παμπτωχος χωρίς να εξαργυρώσει τίποτε...πολύ μικρός....και καθ'όλου κομμουνιστής. Κατι τετοιοι σα και σενα εφτασαν το ΚΚΕ στο 4,5%.Απλά νομίζεις ότι είσαι. Ενα τιποτε δεν είσαι Ανώνυμε...ενα τίποτε...δε με νοιαζει τ' ονομά σου...

ΥΓ: Θα σου προτεινα να διαβάσεις τον αριστερισμό παιδική αρρώστια του κομμουνισμού του Λένιν.... Είστε φουλ αρρωστοι όλοι...

Ανώνυμος είπε...

Καλά, μιλάμε για "κομμουνισταράδες" επιπέδου... δαπέδου (φορμάικα, μωσαϊκό, παρκέ, όλες οι... συνιστώσες του σημερινού "Κ"ΚΕ)... Και με αρχηγό τον τιτανομεγιστοτεράστιο Τσιμέντα Ηρακλή... Μπράβο σας, ρε σεις!!! Για τρία πράγματα μπορείτε να είστε περίφανοι, εκεί στο Μαυσωλείο του Περισσού: 1. Είστε το μεγαλύτερο σταλινικό γκρουπούσκουλο του πλανήτη, 2. Είστε το μόνο "Κ"Κ που τη Γενική Γραμματέα του χειροκρότησαν μαζί ο κόντε Χουάν Αντόνιο Σαμαράς και ο Μπένι Χιλ "το ΠΑΣΟΚ είμαι εγώ (μόνο εγώ)" και 3. Είστε το μοναδικό "Κ"Κ που τη γραμμή του την παίρνει κατευθείαν από τον ΔΟΨ (Δημοσιογραφικό Οργανισμό Ψυχάρη, πρώην Λαμπράκη) και το γραφείο του Μπόμπολα... "Ό,τι είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλό για τη χώρα" (ή την ψώρα, έχω δίλημμα)... Καλά κρασιά, "σύντροφοι" της συμφοράς, για να συνοδέψετε τη γλαρόσουπα που σας επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές... Θα φάτε μια... "διόρθωση", ίσαμε το "εργαλείο" του Τζον Χολμς (Μαρξ σ'χωρέσ' τον)...

Β.Μ.

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (19) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (128) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)

E..εφημερίδεεες!