Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Να μείνει όρθιος ο Λαός!


Διαβάζοντας το άρθρο του Μαϊλη  στο Κυριακάτικο Ριζοσπάστη http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=27/5/2012&id=14054&pageNo=11&direction=1 δεν είχα διάθεση ν’ απαντήσω. Στην απάντησή μου συνέβαλλε  η τραγική και πανικόβλητη παρέμβαση της κ. Παπαρήγα σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ τη Κυριακή με επίθεση ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Μια παρέμβαση που προδίδει την πραγματική κατάσταση στην ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά και ο κ. Μαϊλης  στο παραπάνω σημείωμά του.
Πρώτη διαπίστωση σημειολογική μαζεύοντας σκόρπιες λέξεις και φράσει; Του άρθρου του. «φανατισμός, «ταξικό μίσος», «συναγερμός» , «το ΚΚΕ να βγει όρθιο και ενισχυμένο» κλπ. Δηλαδή λέξεις και φράσεις που θέλουν να υπερτονίσουν, να συσπειρώσουν, να διαμορφώσουν κόκκινες γραμμές, όχι ανάμεσα στην υπόλοιπη αριστερά και το ΚΚΕ, αλλά πλέον ανάμεσα στα μέλη του και τους ψηφοφόρους από τη μια και στη κυρίαρχη άποψη της  ηγεσίας  από την άλλη. Ο Μαίλης απαντάει χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις γαιτί νομίζει έτσι ότι θα περάσει στην επίθεση, όχι ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο, αλλά ενάντια στις αντίθετες απόψεις που εκφράζονται από μέλη και ψηφοφόρους του.
Ο Μαίλης θεωρεί ότι εξυφαίνεται σχέδιο της άρχουσας τάξης και μάλιστα της διεθνούς να διαλυθεί το ΚΚΕ.  Κι αυτό όπως εξηγεί μπορεί να γίνει πιέζοντας το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Σαφή απάντηση στις αντίθετες απόψεις. Όμως τοΚΚΕ δε κινδυνεύει από τηνάρχουσα τάξη, αλλά από τηνίδια την πολιτική του, που φαίνεται ότι απέτυχε να συγκεντρωσειμια ικανή αποδοχή από μια πλειοψηφία του κόσμου.
Τα επιχειρήματα που ακολουθεί: Απόσπασμα από την Monde Diplomatique: «Ανομολόγητος σκοπός και ευχή όλων των αριστερών Ελλήνων: να διαλύσουν το ΚΚ και να το αναμορφώσουν σε νέες βάσεις και να δώσουν στην ελληνική Αριστερά τη σωστή της θέση στην κοινωνία»!...
 Δεν έχω διαβάσει το κείμενο, αλλά η αποσπασματικότητα βλάπτει. Καμμιά αστική πολιτική, κανένα πολιτικό κατεστημένο δε φαίνεται να φοβάται την πολιτική του ΚΚΕ που διαμορφώθηκε μετά το 90-91. Αντίθετα επιχαίρουν(ας θυμηθούμε το Δεκέμβρη του 2008)που δεν συντάσσεται με το κακό ΣΥΡΙΖΑ γιατί από τις προηγούμενες εκλογές θα είχαμε αριστερή κυβέρνηση με θέσεις και του ΚΚΕ μέσα. Εκείνο, που όπως λέει: «κατέκτησε το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια» είναιμια πολιτική εντελώς ακίνδυνη, που αντιμετωπίζεται με γραφικό τρόπο. Μια πολιτική που διασπά τις μεγάλες συγκεντρώσεις, που δημιουργεί φανατισμό ανάμεσα στα τμηματα της αριστεράς, μίσος μόνο και μόνο για να κρατηθεί όρθιο τοκόμμα. Δηλαδή η ηγεσία. Τα καλά λόγια που ακούμε από τα ΜΜΕ για το συνεπή λόγο του ΚΚε ένα στόχο έχουν. Ν’ αποφευχθεί οποιαδήποτε άλλη κυβερνητική αριστερή λύση. Από την πολιτική του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια  λείπει η πολιτική των συμμαχιών ετσι όπως οικοδομήθηκε με επιμέλεια από το77 έως το90. Λείπουν οι άνθρωποι. Λείπει το στελεχιακό δυναμικό εκείνο  που θα ερμηνεύσει το μαρξισμό λενινισμό, που θα σκεφτεί πρώτα πως θα κρατηθεί όρθιος ο Λαός και μετά πως θα κρατηθεί όρθιο το κόμμα.
Επιστρατεύει ο κ.Μαίλης επιχειρήματα του τύπου «το «non paper» που μοίρασαν ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στους καναλάρχες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δίνοντας γραμμή να παίζουν τα κανάλια (αλλά και εφημερίδες, και ραδιόφωνα) ότι η ηγεσία του ΚΚΕ έχει χωριστεί στα δύο…» για να συκοφαντηθεί υποτίθεται το ΚΚΕ.Η ηγεσία του ΚΚΕ βλέπει φαντάσματα  ή χρησιμοποιεί την προπαγάνδα της λάσπης και της προβοκάτσια για να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αγαπημένο παιδί των καναλαρχών; Ποιος ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ήταν κομμένος  από όλη την προ προεκλογική περίοδο Ψαρεύει στα θολά νερά ο κ. Μαίλης.
Επιβεβαιώθηκε η πολιτική του ΚΚΕ; Πως με το 8 και %  με κίνδυνο να πάει ακόμη πιο κάτω; Η επικαιρότητα της πρότασής του μήπως; 
Για την εργατική-λαϊκή εξουσία και οικονομία; Αλήθεια το αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο του 15ου συνεδρίου που πήγε; Τι έκανε προς αυτή τη κατεύθυνση το ΚΚΕ; Τίποτε! Απλώς απείχε, λέγοντας ότι αφού είναι καπιταλιστική η κρίση αναμένουμε από ώρα σε ώρα, από μήνα σε μήνα από χρόνους σε χρόνους ,από  αιώνα σε αιώνα …το σοσιαλισμό. Δυστυχώς για το ΚΚΕ και για τα μέλη του η ακολουθούμενη πολιτική είναι αυτοκαταστροφική. Δε θα μ΄ ενδιέφερε αν δεν είχε σχέση με το λαό μας.
Ναι είναι πιθανή η χρεοκοπία με τη συνεχιζόμενη πολιτική του μνημονίου  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κρύβει. Το ΚΚΕ αν θεωρεί ότι πρέπει να φύγουμε από ΕΕ και ευρωζώνη ,επομένως δραχμή γιατί δεν το υπερασπίζεται όπως κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ας πούμε; Τελειώνει λέγοντας: «Το ΚΚΕ να βγει όρθιο και ενισχυμένο». Κινδυνεύει να μην είναι  δηλαδή όρθιο κι ενισχυμένο;
Άποψή μου: Το ΚΚΕ θα έπρεπε να είναι μπροστάρης στον αγώνα του λαού Δε τα κάνει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ; Ας τα έκανε το ΚΚΕ. Απλά το ΚΚΕ απείχε. Απείχε και απέχει και ο λαός τιμωρεί αυτούς που δεν βλέπουν ότι η ιστορία τους χτυπάει την πόρτα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2004 δεν έκανε πόλεμο με το ΚΚΕ. Μόνο προτάσεις ενότητας σε σημείο που να  κινδυνεύει να θεωρηθεί ότι τρέχει πίσω από το ΚΚΕ για την εκλογική του σωτηρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που το ΚΚΕ δεν έκανε. Έφτιαξε πλατύ μέτωπο του λαού. Κι ο λαός κατάλαβε. Αυτός ο λαός που καλεί η Αλέκα να διορθώσει τη ψήφο του.
Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να κρατηθεί όρθιος ο ΛΑΟΣ!...αυτό θα το προσπαθήσουμε έστω και με την απουσία της ηγεσίας του ΚΚΕ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσείς οι Συριζαίοι θα πάψετε να κοροιδεύετε τον κόσμο?Ξυπνήστε επιτέλους και δείτε την πραγματικότητα."ΦΙΝΤΕΛΙΤΑ"

Ανώνυμος είπε...

και σεις μη σπέρνετε όνειρα θερινής νυκτός. Προσγειωθείτε στην πραγματικότητα.Οκόσμος πεινάεικι αυτόθελει να σταματήσει εδώ. Αφού δεν μπορείτε αφήστε άλλους να το κάνουν.

αστυάνακτας

Ανώνυμος είπε...

Ναι. Η ΚΑΤΣΕΛΗ θα σώσει τον κοσμάκη.

Μπράβο! Ο δρόμος προς τη σωτηρία άνοιξε!

Ανώνυμος είπε...

Αθεοφοβε εχεις και τον Μαρξ......Ειναι μαρξιστικο να συμμετεχεις στην ΕΕ που επιβαλει στα μελη της αγρια καπιταλιστικη πολιτικη;;;;;Ειναι μαρξιστικο να συμμετεχεις στο ΝΑΤΟ που διεξαγει επεκτατικους πολεμους ανα την υφηλιο;;;;;Με κυβερνηση Συριζα θα δινουμε την δυνατοτητα στα γερακια να εξορμουν στην Συρια και στο Ιραν;;;;;;;;Τρεφετε τον λαο με αυταπατες και ψεματα,αλλα το ψεμα εχει κοντα ποδαρια......Μακαρι να βγειτε κυβερνηση για να δει ο λαος την πολιτικη σας γυμνια αλλα να μην απογοητευτει να εμπιστευτει την δυναμη του.Η ανατροπη θελει συμμετοχη αγωνα στους τοπους δουλειας κανενας μεσσιας δεν θα μας σωσει!Αυτο λεει το ΚΚΕ για αυτο θα το στηριξουμε και παλι για να υπαρχει αυριο στην αντισταση για να εχει αποκουμπι ο κοσμος μετα την αποκαλυψη του αληθινου σας προσωπου!Εχει πια αποκαλυφθει πως η κριση ειναι παγκοσμια και καπιταλιστικη δεν υπαρχουν λυσεις ανθρωπινου καπιταλισμου μεσα στην ΕΕ που προτεινετε ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ και εσεις τασεστε με τη βαρβαροτητα!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη για την επιλεγμένη ανωνυμία, ας με πω Νίκο (όποιος φυλάει τη γύμνια του, κερδίζει μισό παντελόνι και ο νοών νοείτω). Δεν έχω καμία σχέση με ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζω πάντα ΚΚΕ. Αυτή η επιλογή μου δεν έχει να κάνει ούτε με τα μέλη ούτε με την ηγεσία του ΚΚΕ. Οι πάγιες θέσεις του κόμματος, η ιδεολογία που πρεσβεύει, η ιστορική του διαδρομή, τα πολιτικά του συμπεράσματα και οι στόχοι του για το μέλλον είναι αυτά που με κάνουν πιστό οπαδό του ΚΚΕ. Αυτά για το πρόσωπό μου. Τώρα λίγα για το άρθρο του αστυάνακτα. Δυστυχώς αν βγάλουμε ορισμένα που γράφτηκαν για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας (προεκλογική εκστρατεία κάνουνε όλοι τις μέρες αυτές) και ορισμένα που είναι λιγάκι φουσκωμένα όλα τα άλλα ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Ακριβώς έτσι όπως τα σκιαγραφεί ο κάτοχος του μπλογκ. Δεν είναι ούτε κακεντρέχεια ούτε προπαγάνδα ούτε αντικομμουνισμός: Το ΚΚΕ απέχει. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και αυτό αποκόβει το κόμμα από τον λαό και από τους ίδιους τους οπαδούς του ακόμα. Η δραματική συρρίκνωση των ποσοστών του θα έπρεπε να σημάνει το καμπανάκι αλλά τίποτα. Η ηγεσία του ΚΚΕ εξακολουθεί να επιμένει στο δόγμα -ή όλα ή τίποτα- και όποιος τολμήσει να εκφράσει αμφιβολίες είναι οτιδήποτε άλλο παρά κομμουνιστής. Ίσως και να έχει δίκιο όμως η ηγεσία του ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποσοστών φυσικά. Αλλά ρωτάω, πόσο δίκιο θα έχει εάν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις και η 18η Ιουνίου μας βρει με 4% ή ακόμα λιγότερα;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο ανώνυμε, από πότε το ποσοστό του Κόμματος έγινε δείκτης της ταξικής πάλης?

Γιατί θα πρέπει οι εκλογές να είναι μπούσουλας?

Στους σώρους δουλειάς, εκεί που χτυπάει η καρδιά της ταξικής πάλης, πιστεύεις ότι μειώνονται τα ποσοστά και ο κόσμος που εμπιστεύεται το ΠΑΜΕ/ ΚΚΕ??

Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι στους χώρους δουλειας? Ο μόνος λόγος ύπαρξής τους στα σωματεία είναι η ανακοπή της ανοδικής πορείας του ΠΑΜΕ. Χέρι χέρι με ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ.

"τα πολιτικά του συμπεράσματα και οι στόχοι του για το μέλλον είναι αυτά που με κάνουν πιστό οπαδό του ΚΚΕ". Αν ισχύει αυτό που γράφεις δε θα είχες αμφιβολία για τη στάση του Κόμματος σήμερα.

ΥΓ: Μάθε τα ποσοστά του κόμματος των Μπολσεβίκων στις εκλογές πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση. Έχουν ενδιαφέρον...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε που επικαλεισαι τον Μαρξ και τι ειναι μαρξιστικο.....Αφου ολα αυτα που λες δεν ειναι μαρξιστικα και το κκε ειναι πιστο στον Μαρξισμο αναρωτιεμαι με τη σειρα μου...Ειναι μαρξιστικο να συμμετεχεις σαν κομμα στις Ευρωεκλογές του "ευρωμονοδρομου" ,Ειναι μαρξιστικο να καθονται βουλευτες σου στα εδρανα της Ε.Ε;

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (3) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (45) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (3) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (9) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (19) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (15) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ραγκούσης (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (13) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (20) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωπαϊκή Ένωση (22) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θ.Πετράκος (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (4) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κελί (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (64) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κονδυλοφόροι (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπατζελή (1) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπίστης (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (3) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (2) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (48) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Πελοπόννησος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (32) Πολιτισμός (15) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (8) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (4) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (131) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) τηλεόραση (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (40) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (11) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (5) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (3) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)

E..εφημερίδεεες!