Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η Αντίδραση της κοινωνίας,η αντίδραση της αριστεράς

           Η κυβέρνηση της τρόικας ή άλλως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και των συνεπικουρητών της αποφάσισε να πινικοποιεί οποιαδήποτε ενέργεια ερχεται σε αντίθεση με την πολιτική της. Εβαλε τον υπέρτιτλο "ανομία" για να μπορέσει να ντύσει τα επιχειρήματά της και καθάρισε. "Ανομία" λοιπόν στη Κερατέα όπου για μέρες οι κάτοικοι αντιτίθενται στη κατασκευή ΧΥΤΑ με άγριους προπηλακισμούς από τα ΜΑΤ και τους κατασκευαστές. "Ανομία" υποτίθεται ότι είναι η αντίδραση του κόσμου που βεβαρυμένος από τα σκληρά οικονομικά μέτρα αγκαλιάζει το κίνημα "Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω"και αρνείται να πληρώσει διόδια. "Ανομία" ακόμα και η συμπαράσταση μελών της νεολαίας ΣΥΝ στα δικαστήρια όπου έβαλε τα ΜΑΤ να νουθετήσει το γραμματέα της..."ανομία" το να επιστρέφεις ενα χαμένο αστυνομικό δελτίο και να ξυλοφορτώνεσαι όπως ο Δ. Παπαδάτος. "ανομία" να συμπαραστέκεσαι στους μετανάστες οι οποίοι επιθυμούν να νομιμοποιηθούν.          
           Και πίσω από όλες αυτές τις "ανομίες" ποιος κρύβεται; Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποί του και δευτερευόντως τα άλλα κόμματα της Αριστεράς και εννοώ το ΚΚΕ και όχι το Κουβέλη. Η κυβένηση έχει στους σχεδιασμούς της να τελειώνει με το ΣΥΝ ,επιθυμεί να τον αντικαταστήσει με τη λάιτ αριστερά που διαλέγεται και συνεργάζεται  του Κουβέλη.   
Αυτό γίνεται με  πολλούς τρόπους ,αλλά ο κυρίαρχος είναι ότι υποκινεί παράνομες πράξεις.
Το λυπηρό είναι ότι δε το καταλαβαίνει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΚΚΕ. Παραμένουν κατακερματισμένοι οχυρωμένοι πίσω από τις θέσεις τους αρνούμενοι να συνεργαστούν για τα ελάχιστα. Και οι άλλοι τρίβουν τα χέρια τους. Ανατρέπονται εργασιακά κεκτημένα χρόνων και αντί να βρούμε γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ μας,αντί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουμε,να προγραμματίσουμε μία μαζική αντίδραση καθόμαστε και κοιτάμε πως ένας πρωθυπουργός ανδρείκελο των οικονομικών παραγόντων κονιορτοποιεί την χώρα. Μόνο ο Συνασπισμός μιλάει για ένα κοινό μέτωπο από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ ως την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Αντί να αξιοποιήσουμε την ιστορία της Αριστεράς,αντί να παραδειγματιστούμε από τις ομορφότερες στιγμές της το ΕΑΜ και την ΕΔΑ καθόμαστε και δυιλίζουμε το κώνωπα. Είμαστε υπόλογοι όχι για τηναντίδραση την οποία ούτε ελέγχουμε,ούτε θέλουμε να ελέγχξουμε ,αλλά  για την υποτονικότητα των δικών μας αντιδράσεων,για τις διασπασμένες συγκεντρώσεις,για τη διγλωσσία και όχι μόνο  της αριστεράς. 
         Μπροστά μας έχουμε το μνημόνιο και την ανελέητη πολιτική της κυβέρνησης. Πρέπει να αντιδράσουμε...έχουμε ακόμη καιρό. Οι πολίτες μας δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να τους κερδίσουμε.
        Βλέπουμε γελοία υποκείμενα όπως κάποιοι  δημοσιογράφοι που τα έχουν αρπάξει χοντρά (και ίσως συνεχίζουν να τα αρπάζουν) το καιρό της υποτιθέμενης "ανάπτυξης" να μας δείχνουν το δάχτυλο...σε ποιους;...σε μας τους ανέργους, σε μας τους κακοπληρωμένους
        Βλέπουμε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνδικαλιστές να γλείφουν δεξιά κι αριστερά...να τους δίνεται απεριόριστος χρόνος...βλέπουμε υποτελείς υπουργούς να κάνουν πως δήθεν διαφωνούν  με τη τρόικα και από την άλλη να βάζουν τις υπογραφές τους και να εξαντλούν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες για τους εργαζόμενους.
Βλέπουμε μια αντιπολίτευση που θα έκανε ακριβώς τα ίδιααπλά να ψελλίζει και κατόπιν να ψηφίζει.
          Βλέπουμε ένα κομμάτι της ακροδεξιάς να ψηφίζει ,να συμπαραστέκεται...να προσπαθεί να συμμετάσχει στο κομμάτι της εξουσίας...το άλλο ακροδεξιό χαιρετά ναζιστικά στο δημοτικό συμβούλιο και το ανέχεται ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΑΡΙ κ. Καμίνης.
        Βλέπουμε τη κ. Μπακογιάννη να βγάζει την πιο άγρια και ανεξέλεγκτη νεοφιλελεύθερη λαλιά και να την παρουσιάζει ως ανανεωμένη πολιτική.
           Βλέπουμε με λύπη είναι αλήθεια να σερνονται πρώην αριστεροί σε διαλόγους σε καταγγελλίες συντεχνιών και μειοψηφιών, ανάμεσά τους και το ΔΗΑΡΙ του Κουβέλη με μόνο στόχο την συγκυβέρνηση...
          Βλέπουμε..βλέπουμε..........
  αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε....ενωμένα,οργανωμένα.....

Ως πότε;

6 σχόλια:

TRASH είπε...

Αγαπητέ Αστυ, κακά τα ψέματα την "ενότητα της αριστεράς" ούτε ο Συν την θέλει, εκτός εάν αυτή γίνει σε επίπεδο κορυφής. Σε άλλη περίπτωση θα τον "καταπιούν" πολιτικά οι πλειοψηφείες. Από την άλλη δεν τρελλάθηκε και το ΚΚΕ να γίνει συνιστώσα του ...ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα είναι νά'χαμε να λέγαμε και προφάσεις.
Αλλο κομμάτι είναι αυτό περί των μεγάλων στιγμών του ΕΑΜ και της ΕΔΑ.
Του ΕΑΜ που ακριβώς εξαιτίας των οπορτουνιστικών στοιχείων που εντάχθηκαν μαζικά στις γραμμές του, έχασε με δύο υπογραφές στο Λίβανο και την Γκαζέρτα ό,τι κέρδισε με αίμα στο βουνό. Και της ΕΔΑ της οποίας η μεγαλύτερη ιστορική συνεισφορά ήταν πως έστρωσε πολιτικά και ιδεολογικά τον δρόμο πάνω στον οποίο θα προήλαβνε (και πάνω από το κορμί της αριστεράς) ο Αντρέας και το ΠΑΣΟΚ... Αυτά θέλουν να επαναλάβουν κάποιοι;

αστυάνακτας είπε...

@Trash
καλημέρα...από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι ο ΣΥΝ δε θέλει την ενότητα; Το αντίθετο μάλιστα...Για χάρη αυτής της ενότητας έχει ως κόμμα κάνει αρκετά. και δεν εννοώ ενότητα κορυφής...όπως το 1989
Δε ζήτησε κανείς από το ΚΚΕ να γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν τα δύο κόμματα της αριστεράς συναντηθούν βλέπουμε το τρόπο.
Ας μπούμε και στην Ιστορία Οι υπογραφές στη καζέρτα και το Λίβανο τις έβαλαν μέλη του ΚΚΕ και όχι τα οπορτουνιστικά στοιχεία που λες..εκτός και αν εννοείς ότι ο Π.Ρούσσος και ο Ζεύγος ήταν τέτοια...δε νομίζω όμως...Μάλλον εννοε΄λις το Σιάντο αποκλειστικά...αλλά αν είστε όπως λές ένα συλλογικό κόμμα τις αποφάσεις το ΚΚΕ τις πήρε συλλογικά...και όχι ο Σιάντος. Το ΚΚΕ δε ήλεγχε απόλυτα το ΕΑΜ ως μεγαλύτερη δύναμη.Δε μπορεί να λέμε ότι ήταν δημιουργός του ΕΑΜ και ότι καλό ερχεται να το έχει κάνει το ΚΚΕ και ότι κακό οι οπορτουνιστές...Κάπως είναι δε νομίζεις;
κάνεις μεγάο λάθος για την ΕΔΑ...ήταν ένα πρώτο πείραμα ενότητας...τώρα έχουμε γνώση..μπορούμε...Όταν ήρθε ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ ήταν 1981..και δεν υπήρχε ΕΔΑ,αλλά ΚΚΕ επομένως δεν είναι κάπως περίεργο να αποδίδουμε στην ΕΔΑ που έφτασε ως το 1967 πραγματα που δεν της αναλογούν; Αντίθετα θα σου έλεγα είχε αποτύχει ακόμη μία προσπάθεια του 74 της Ενωμένης αριστεράς και άφησε αρκετό κενό για να κάνει παιχνίδι ο Ανδρέας... Αυτό το κενό φοβάμαι...τους αφήνουμε χώρο και θα βρεθεί καάποιος σωτήρας να λέει μπουρδες και να πουλάει παραμύθια...αυτό φοβάμαι και λέω ότι η ενότητα της αριστεράς....είναι η μοναδική λύση....

TRASH είπε...

Φυσικά και στο ΚΚΕ υπήρχε οπορτουνιστική στάση,(η οποία και δυνάμωσε με την μαζική είσοδο στο κόμμα πολλών μη ιδεολογικά καταρτισμένων αγωνιστών, και στο ΕΑΜ δεν υπήρχαν απλά Σιάντοι αλλά και Τσιριμώκοι), αλλά κάποια στιγμή οι πιέσεις από τους κεντρώους του ΕΑΜ ήυαν πολιτικά μεγάλες. Θα αντιστρέψω περί ΕΑΜ. Δεν μπορεί ό,τι καλό έγεινε να το έκανε το ΕΑΜ, και όλα τα λάθη (ακόμη και τα δεξιά!) το ΚΚΕ. Αλωστε τις συμφωνίες αυτές τις υπέγραψε το ΕΑΜ (που όπως σωστά λες, δεν ελέγχοταν οργανικά από το ΚΚΕ) και όχι το κόμμα. Εάν το κόμμα έκανε πίσω θα δυάλυε το ΕΑΜ, και ήταν το τελευταίο που ήθελαν.
Για την ΕΔΑ επιμένω. Ηταν το σχήμα που λανσάρισε την κεντροαριστερά μεταπολεμικά, στην Ελλάδα. Και ήταν αμαρτωλό ήδη από τότε (υπόθεση Μπελογιάννη). Πως θα μπορούσε ένα κομμουνιστικό κόμμα να βαδίσει σε έναν δρόμο στρωμένο (και έκανε και καλή δουλειά η ρημάδα η ΕΔΑ εδωπέρα) για την "κεντροαριστερά";
Στην κατακλείδα σου είναι όλη η ουσία περί αυτού που εγώ ονομάζω "προσχηματική έκκληση" για ενότητα.
Εάν την θέλουν κάποιοι όντως, δεν υπάρχουν παρά δύο δρόμοι για αυτήν.
Ή σε ένα ενιαίο σχήμα που θα λειτουργεί δημοκρατικά και οι πλειοψηφείες θα μπορούν να παίρνουν αποφάσεις, ή σε ένα συνομοσπονδιακό σχήμα κορυφής τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που θα προσπαθεί να κρατάει ισορροποίες σε επίπεδο κορυφής.
Γι'αυτό λέω πως την ενότητα δεν την θέλει κανείς στην πραγματικότητα.
Εάν εσύ έχεις σκεφτεί κάποιον άλλο λειτουργικό περί ενότητας τρόπο, είμαι όλος αυτιά...

αστυάνακτας είπε...

αγαπητέ Trash

Ποια ήταν η οπορτουνιστική τάση;Ο Μπαρτζώτας,ο Γούσιας,ο Βλαντάς;τα πρωτοπαλίκαρα του Zαχαριάδη, που απόντος αυτού κάνανε κουμάντο;Το ΚΚΕ είπα ότι ήλεγχε και λογικό είναι το ΕΑΜ.
Εγώ δεν είπα ότι όλα τα κακά τα έκανε το ΚΚΕ...το αντίθετο είπα..ότι ήταν εξαίρετη πολιτική,η πολιτική της ίδρυσης του ΕΑΜ.Κκάτι τέτοο περιμένουμε και σήμερα. Και όχι "το ενταχθείτε όλοι στο ΚΚΕ για να βρειτε την υγειά σας"
Δε μπορώ αλήθεια να σου δώσω απάντηση για το πως μπορεί να λειτουργήσει μια συμμαχία. Αυτό αν και βασικό οργανωτικό,το οποίον ταλανίζει το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λυθεί.

Μην ανοίγεις τοθέμα Μπελλογιάννη. Καίει! Τα στοιχεία τα έχει το ΚΚΕ στα αρχεία του. Ας τα ανοίξει επιτέλους ,έτσι για να λυθούν όλα τα ζητήματα.Υπάρχει άπειρη βιβλιογραφία με κορυφαία τη τελευταία μαρτυρία της Ελλης Παππά.( δε συμφωνώ σε όλα μαζί της,έτσι για να το ξεκαθαρίσω)

TRASH είπε...

Αρχικά να σε ευχαριστήσω που συνεχίζεις την κουβέντα.
Λοιπόν:
Εκπρόσωποι του ΕΑΜ στην συνδιάσκεψη του Λιβάνου:
Ρούσσος, Σβώλος, Αγγελόπουλος, Ασκούτσης, Πορφυρογένης, Σαράφης.
Μέλη του ΚΚΕ τα εξής δύο (κάθε διόρθωση δεκτή):
Ρούσσος, Πορφυρογέννης.
Μειοψηφεία δηλαδή το ΚΚΕ!
Αν ρίξεις και μια ματιά στο ποιοι μετοίχαν στην ΠΕΕΑ, θα χρειαστεί να ψάχνεις για κομμουνιστές με το κυάλι (νομίζω πως εκτός από τον Πέτρο Κόκκαλη δεν υπήρχε άλλος). Για αυτόν τον οπορτουνισμό μιλάω.
Το θέμα Μπελλογιάννη δεν "καίει" εμένα. Είναι γνωστό πως το Κόμμα είχε προτεινει στην ΕΔΑ να τον βάλει υποψήφιο ώστε να μην μπορεί να εκτελεστεί λόγω βουλευτικής ασυλίας (ή εν πάση περιπτώση να καταστήσει μέσω αυτού την εκτέλεση του πολιτικά ανεφικτη).
Τότε έιχε διαφωνήσει ο Κύρκος με το επιχείρημα πως η υποστήριξη ενός καραμπινάτου κομμουνιστή σαν τον Μπελογιάννη θα αποξένωνε την ΕΔΑ από την κεντροαριστερή της βάση.
Το βιβλίο της Παππά το έχω υπόψην, αλλά δεν μπόρεσα να το πάρω στα σοβαρά. Είναι μια προσωπική ματιά χωρίς καμμία (κατ'εμέ) πολιτική αξία.
Και σίγουρα θα διαφωνήσουμε στο ποια περίοδο θεωρεί ο καθένας μας σαν την κορυφαία στην ιστορία του ελληνικού επαναστατικού κινήματος.
Εγώ δεν θεωρώ αυτήν του '42-'44, αλλά αυτήν του '46-'49...

αστυάνακτας είπε...

Αγαπητέ Trash

Θεωρώ το διάλογο ύψιστη αξία και γι αυτό μιλώ μαζί σας. Θεωρώ ότι έχω να πω πολλά μαζί σας, όπως και με άλλους από την Αριστερά. Θεωρώ μια πρώτη ευκαιρία τη σημερινή κοινή συνέντευξη των αιρετών της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον αγώνα που δίνουν οι 300 μετανάστες για τη νομιμοποίησή τους. Να σε κάτι που δε χρειάζονται ούτε όργανα, ούτε πλειοψηφίες,ούτε μειοψηφίες. Κοινό μέτωπο κοινή αντίδραση να υπάρχει στην επίθεση που δεχόμαστε.
Τώρα για τα ιστορικά.
Μου γράφεις ποιοι συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία στο Λίβανο και μου λες ότι ήταν δυο μόνο από το ΚΚΕ. Δε σημαίνει κάτι αυτό. Το ΚΚΕ ως το κυρίαρχο κόμμα ήξερε τι θα κάνει, είχε αποφασίσει. Ο Π. Ρούσσος στο βιβλίο του «η Μεγάλη πενταετία» δίνει δύο στοιχεία: α) ότι η αντιπροσωπεία προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με το ΕΑΜ. Υπήρχαν κενά και δυσκολία στην επικοινωνία κάτι που αργότερα το ΚΚΕ το απέδωσε σε παρεμβάσεις των Άγγλων. β) Είχε επαφή με τη σοβιετική πρεσβεία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Δεν παραθέτει βέβαια τι συζητήσανε.
Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι το ΚΚΕ δεν ήλεγχε το ΕΑΜ. Δε φαίνεται από πουθενά αυτό. Μη μετράς προσωπικότητες. Αυτές δεν είχαν κόσμο πίσω τους. Απλά έδιναν μια αντιπροσωπευτικότερη αξία στο ΕΑΜ. Αυτό το ΚΚΕ το γνώριζε και καλά έκανε.
Το θέμα Μπελογιάννη συνδέεται με το ζήτημα Πλουμπίδη αγαπητέ Trash. Eχω γράψει σχετικά: http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/2009/08/blog-post.html Ο Πλουμπίδης έκανε υπέρτατη προσπάθεια προσφέροντας τον εαυτό του στη θέση του Μπελογιάννη. Γνωρίζω τη στάση του πατέρα Κύρκου πολύ καλά καθώς και το βίο του.
Το βιβλίο της Έλλης Παππά είναι σημαντικό. Δίνει πολλές πληροφορίες, οι οποίες όμως περνάνε σε δεύτερη μοίρα γιατί κυριαρχούν οι απόψεις της περι «πρακτόρων παντούμέσα στο μηχανισμό» Δυστυχώς η Έλλη Παππά βλέπει «πράκτορες» όπως έκανε και η ηγεσία του ΚΚΕ.
Δε διαφωνώ για τον ΔΣΕ Trash, (μπες άλλωστε στο Fb μου για να καταλάβεις αλλά είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Στο ΕΑΜ είχαμε απελευθερωτικό αγώνα. Στο ΔΣΕ είχαμε αγώνα διαφορετικό. Είχαμε έναν εμφύλιο στον οποίο μας οδήγησαν οι διώξεις.
Ελπίζω να "προκάνουμε" που έλεγε κι ο Χαρίλαος.
Να βρεθούμε σε ένα νέο ΕΑΜ και να μη φτάσουμε σε έναν ΔΣΕ.
Να προκάνουμε.

Φιλικά!

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)