Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για τις Αποφάσεις της ΚΠΕ του ΣΥΝ

  σχετικά με τους υποψηφίους περιφερειάρχες και υποψηφιους δήμαρχους στις τρεις μεγάλες πόλεις

Το Προεδρείο της συνόδου της ΚΠΕ του ΣΥΝ, που πραγματοποιήθηκε στις 22/9/2010, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Συνήλθε στις 22/9/2010 η ΚΠΕ του ΣΥΝ με θέμα την έγκριση των υποψηφίων περιφερειαρχών και των υποψηφίων δημάρχων στις τρεις μεγάλες πόλεις, που υποστηρίζει το κόμμα. Τις σχετικές προτάσεις εισηγήθηκε ο Γραμματέας της ΚΠΕ Δημ. Βίτσας.
Ύστερα από διεξοδική συζήτηση η ΚΠΕ ενέκρινε τις προτάσεις που προέκυψαν μέσα από συλλογικές διαδικασίες των περιφερειακών συμβουλίων του ΣΥΝ και των αντίστοιχων νομαρχιακών επιτροπών στις περιπτώσεις των τριών μεγάλων πόλεων.
Η ΚΠΕ του ΣΥΝ καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σε συσπείρωση και κινητοποίηση, ανεξάρτητα από διαφορετικές γνώμες για τη μία ή άλλη επιλογή, για την επιτυχία όλων των αυτοδιοικητικών συνδυασμών που υποστηρίζει το κόμμα, μαζί με τις σύμμαχες δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, της οικολογίας και τις αποδεσμευόμενες από το ΠΑΣΟΚ κινήσεις στη βάση της αντίθεσης από τα αριστερά προς το μνημόνιο και τις αυτοδιοικητικές επιλογές που απορρέουν από την εφαρμογή του.
Ειδικότερα, η ΚΠΕ του ΣΥΝ αποφάσισε ομόφωνα υπέρ των παρακάτω υποψηφίων περιφερειαρχών.
-    Β. Αιγαίο: Βασίλης Τεντόμας, μηχανικός, Ν.Ε. Λέσβου και Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου
-    Ν. Αιγαίο:  Νίκος Συρμαλένιος, νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων, μέλος ΚΠΕ του ΣΥΝ
-    Κεντρική Μακεδονία: Τάσος Κουράκης, πανεπιστημιακός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αντιπρόεδρος της Βουλής
-    Δυτ. Μακεδονία: Αντώνης Κύρινας, ηχολήπτης, Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΝ Κοζάνης
-    Ήπειρος: Γιάννης Παπαδημητρίου, πανεπιστημιακός, ανένταχτος της αριστεράς
-    Ιόνιο: Θόδωρος Γαλιατσάτος, πολιτικός μηχανικός, Αντινομάρχης Κεφαλονιάς
-    Θεσσαλία: Κώστας Πουλάκης, μέλος Π.Γ. του ΣΥΝ, πρ. αντινομάρχης Μαγνησίας
-    Στερεά: Νίκος Στούπης, γεωπόνος, αντιπρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Γεωπόνων Βοιωτίας – Ευβοίας
-    Κρήτη: Γιώργος Σταθάκης, οικονομολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
-    Πελοπόννησος: Θανάσης Πετράκος, νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ
-    Δυτική Ελλάδα: Βασίλης Χατζηλάμπρου, νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας, στέλεχος της ΚΟΕ
Υπενθυμίζουμε ότι για την Περιφέρεια Αττικής η ΚΠΕ είχε ήδη αποφασίσει σε  προηγούμενη συνεδρίασή της υπέρ του Αλ. Μητρόπουλου ως υποψηφίου περιφερειάρχη με τον συνδυασμό ΄΄ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ΄΄.
Σχετικά με τους τρεις μεγάλους δήμους, η ΚΠΕ του ΣΥΝ αποφάσισε:
-    Τη στήριξη, ως υποψήφιας δημάρχου Αθήνας της Ελένης Πορτάλιου, πανεπιστημιακού και δημοτικού συμβούλου Αθήνας με την «Ανοιχτή Πόλη».
-    Τη στήριξη του γιατρού Νίκου Λεγάκη κοινού υποψηφίου των δημοτικών κινήσεων ΄΄Λιμάνι της Αγωνίας΄΄ και ΄΄ΑΚΙΚΑΠ΄΄ ως υποψηφίου δημάρχου Πειραιά,
-    Τη στήριξη ως υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας».

23/9/2010
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΠΕ

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μητρόπουλος: “παραμένει αυτό που είναι: «Θέλουμε να πείσουμε την κυβέρνηση ότι κάνει λάθος». Η κοινωνία τον καταγράφει ως αντάρτη του ΠΑΣΟΚ, δύσκολα θα τον διαχωρίσει από τον Δημαρά, οι γριούλες τον συμπαθούν, οι μεσόκοπες κυρίες λαχταρούν τον έπαινό του κι ο Αυτιάς τον καμαρώνει. Όμως η όποια εκλογική του επίδοση δεν θα αλλάξει τον συσχετισμό στη ζυγαριά ΠΑΣΟΚ – αριστεράς. Είναι πιθανό και να τον χειροτερεύσει. Η εκλογική επιτυχία Μητρόπουλου θα είναι πολιτική αποτυχία της αριστεράς, εφόσον το ψηφοδέλτιο Μητρόπουλου δεν αποφασίζει οριστικά και αμετάκλητα, δημόσια και με ταρατατζούμ, ότι διέβη τον Ρουβίκωνα. Άμα δε ο Αλέξης ξανανέβει στο τρένο της Αλλαγής, με περισσευάμενα μπαγκάζια ένεκα της «συνάντησης με την ριζοσπαστική αριστερά» την κάτσαμε τη βάρκα για καμιά δεκαετία.”
Αυτα απο το μπλογκ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Και εις αλλα με υγειαν

redteam είπε...

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Αλέκος Αλαβάνος στην μεγάλη συγκέντρωση των συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο, μεταξύ άλλων ανέφερε :

«Από το 1990 έχει αρχίσει ένας μεγάλος αγώνας των συμβασιούχων. Τα δικαιώματά τους όμως παραβιάζονται ωμά και συνεχώς από τις κυβερνήσεις και ιδιαίτερα σήμερα με την τρόικα.
Μνημόνιο σημαίνει απολύσεις, ανεργία, φτώχεια. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό τον μονόδρομο για τους εργαζόμενους.
Η αλήθεια είναι σκληρή. Χρειάζεται να φύγει το ΔΝΤ και η ΕΕ από την εξουσία της χώρας για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.
Οι περιφερειακές εκλογές θα γίνουν η καταδίκη της τρόικα.
Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι μια μεγάλη, υπάκουη, διαχειριστική νομαρχία.
Το Μέτωπο για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ επιδιώκει μια τοπική κυβέρνηση που δεν θα κάνει ούτε μια απόλυση και θα εφαρμόσει μια πολιτική απασχόλησης έξω από τα πλαίσια του μνημονίου.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝ-Δηλώση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Α. Μητρόπουλου για τους έκτακτους

Η αυστηρότητα των ρυθμίσεων της παρούσας Κυβέρνησης, ενόψει των δεσμεύσεων του Μνημονίου, σχετικοποιεί τις περί αξιοκρατικής επιλογής ρυθμίσεις, αφού, αφενός μεν μειώνει δραστικά τις θέσεις εργασίας στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αφετέρου δε, αδικεί αυτούς που υπηρετούσαν πολλά χρόνια προς πλήρωση των παγίων και διαρκών αναγκών των δημοσίων υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων.

Γι’αυτό είχαμε ζητήσει την ήπια -αλλά αποφασιστική- πολιτική κατάργησης του θεσμού «των εκτάκτων», με τη μονιμοποίηση αυτών που είχαν τις σχετικές ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει το Κοινοτικό Δίκαιο. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και πολλοί έμπειροι και εξειδικευμένοι νέοι μας θα μείνουν εκτός εργασίας. Και επειδή δεν δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης στον Ιδιωτικό Τομέα, θα πάρουν το δρόμο της μετανάστευσης.

Σε περιόδους κρίσης η απολυτότητα των ρυθμίσεων οδηγεί σε αδικίες και σε ανθρώπινα δράματα, πολύ περισσότερο που μεγάλο μέρος τού σημερινού πολιτικού προσωπικού έχει αναπαραχθεί μέσω των διορισμών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.-

Ανώνυμος είπε...

πρωην Αντινομάρχης Μαγνησίας? Με ποιό κόμμα?

Ανώνυμος είπε...

"αποδεσμευόμενες από το ΠΑΣΟΚ κινήσεις" !

Ωραίο το παραμύθι και έχει και ... δράκο !!!

Δεν αντιλαμβάνεσαι, φίλε μου, ότι το δούλεμα πάει σύννεφο ;;;
Δεν είδες τη προχθεσινή εκπομπή του Χατζηνικολαόυ ;
Δεν είδες που και ο Δημαράς και ο Μητρόπουλος ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΑΣΟΚ ;;;


Για μάθε τι γίνεται στην περιοχή μου - Ανατολική Μακεδονία Θράκη και πρωτεύουσες νομών - και πες μου !
Άσε που θα καταλάβεις και πολλά - μην ξεχνάς ότι ήταν εδώ ο Τσίπρας !

Μάθε επίσης πόσα έπαιρνε ο Καμίνης που μας το "παίζει" και ... "αριστερός" - τρομάρα του !!!

Εύχομαι υγεία για σένα και τους δικούς σου και σου στέλνω μια Θερμή Καλησπέρα !

αστυάνακτας είπε...

@Ανώνυμος
Ο Μητρόπουλος αισθάνεται ΠΑΣΟΚ.....και είναι περίεργο να θέλω να λεει αυτά που λέω κι εγώ...ας το πάρουμε χαμπάρι ότι πρόκειται για συνεργασία σε προγραμματική βάση αντιμνημονιακή....δεν πρόκειται για καμία κεντρική συνεργασία....επομένως;

αστυάνακτας είπε...

@redteam
Δε συγκρίνω τις δύο δηλώσεις...αλλά...ο Αλαβάνος πράγματι ήταν εκείνος που ανέδειξε το πρόβλημα των συμβασιούχων....ο Μητρόπουλος ήταν ένας από τους ένθερμους υπερασπιστές τους....
Ο Αλαβάνος από τότε τον ήξερε και τον παρουσίαζε ως σημαντικό στλεχος του ΠΑΣΟΚ στην παρουσίαση του βιβλίου του πριν λίγους μήνες...
Ξεκόλλα redteam...
o αντίπαλος είναι το μνημόνιο όχι ο Μητρόπουλος...έλεος...Μη φέρεσαι με αυθεντική κουκουέδικη νοοτροπία...

αστυάνακτας είπε...

Στη Μαγνησία ο Κ. Πουλάκης στέλεχος του ΣΥΝ...αυτό μου φτάνει

αστυάνακτας είπε...

Δεν είναι δυνατόν να σε πείσω Φάρε μου....Χρειάζεται τόλμη μεγάλη να κάνεις συνεργασίες....εσείς το ξέρετε..έχετε κάνετε συνεργασία με τη Κανέλλη που δηλώνει Χριστιανή ε και πατριώτισσα με τον άλλον το καθηγητή τον ελληνοχριστιανό....
συνεργασίες έκανε το ΚΚΕ και το 89 και απέδωσαν...έκτοτε που βρισκόμαστε Φάρε;

να σαι καλά...παρομοίως τις ευχές μου

Ανώνυμος είπε...

Στο είπα πολλές φορές ... θα βρεις χίλιες δικαιολογίες για να δικαιολογήσεις τα ... αδικαιολόγητα !!!

Άντε λοιπόν στο Πασοκ και άσε μας ήσυχους ...

Ο καθείς εφ ώ ετάχθει !

redteam είπε...

@ αστυάνακτα

Ο Μητρόπουλος τους πήρε μόνο τα λεφτά. Ρώτα τους συμβασιούχους να σου πουν. Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους. Καμία σχέση με τον Αλαβάνο και τον Λαφαζάνη που είχαν αναδείξει το θέμα το 2002 και 2003. Η λήθη είναι κακός σύμβουλος.
Και κάτι ακόμα. Ο faros έχει απόλυτο δίκιο. Ποια αντιμνημονιακή προγραμματική συνεργασία. Μόνο και μόνο να μην είναι ο Αλαβάνος επικεφαλής έγινε όλο αυτό το καλοκαιρινό αλισβερίσι με μόνο φόβο "να μη μας πάρει το μαγαζί ο Αλέκος" όπως λένε στην Κουμουνδούρου. Η αλήθεια θα λάμψει και είναι πολύ κοντά για όλα και για όσους σήμερα στέλνουν άδοξα στον τάφο τον ΣΥΝ. Τελεία και παύλα. Τα ψέμματα τελειώνουν.

αστυάνακτας είπε...

Φάρε...
είμαι περισσότερο αριστερός και περισσότερο κομμουιστής από πολλούς δικούς σας.....

@redteam
Δε μ΄αρέσει η δημόσια διένεξη ιδιαίτερα μαζί σου και δε γνωρίζω γιτί την επιδιώκεις...αλλά όπως σου είπα μη το εκλαμβάνεις ως αδυναμία...
Ο Λαφαζάνης κι ο Αλαβάνος δε δρούσαν μόνοι τους αλλά ως Συνασπισμός...είμαι πολύ καλά ενημερωμένος για τους συμβασιούχους....ο Μητρόπουλος έκανε δουλειά όπως πολλοί εργατολόγοι εξακολουθούν και κάνουν...είναι παράλογο να κατηγορείς την εργασία του άλλου...και την κύρια υπεράσπιση ..δικαστική ...δεν την είχε ο Μητρόπουλος αλλά άλλος...ο Μητρόπουλος είχε υπερασπιστική στάση ανεξαρτήτων υποθέσεων...ρώτα να μάθεις...

αστυάνακτας είπε...

συνεχίζοντας...

ο Αλέκος έφυγε μόνος του από το μαγαζί όπως το λες...Εγώ ήμουν από κείνους που περίμενα τον Αλέκο σ΄ένα συνέδριο.... κάπου τέλος παντων..αλλά μας απαξίωσε...τώρα ως όψιμοι υπερασπιστές του Αλέκου μπορείτε να λέτε ότι θέλετε....μάλλον ως τακτικίστικη τάση που είστε κάτι θα έχετε σχεδιάσει...αλλά παρακαλώ μην μας συμπεριλαμβάνετε στους σχεδιασμούς σας...κι αν δεν σας κάνει ο ΣΥΝ με πρόεδρο το Τσίπρα...ενώ σας έκανε με Αλέκο ,με Κωνσταντόπουλο(αλήθεια που είσασταν τότε;)...υπάρχει η λύση ....να τη κάνετε σιγά-σιγά προς την επαναστατική αριστερά ή προς το ΚΚΕ του Φάρου...μη με αναγκάζεις να λέω αυτά που έλεγα και στην Α.Π....Οι τάσεις ήταν καταστροφικές για το ΣΥΝ...κάποιοι από σας γίνατε μάγκες...αλλά έλα στη βάση (γιατι εγώ είμαι στη βάση) και τα λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο βρε παιδιά. Πάλι βρήκατε τρόπο να σπρώξετε τους μισούς και πάνω ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν Πασόκους. (Αν «υπακούσουν», εννοείται.)
Τουλάχιστον Η Δ.Α. το κάνει ανοιχτά, χωρίς κουτοπονηριές.

redteam είπε...

Οσον αφορά τη διένεξη, δεν υπάρχει τέτοια. Διαφορά αντίληψης για την αριστερά και τα προτάγματά της υπάρχει, ιδιαίτερα στη κατοχική εποχή της τρόικας. Τώρα επειδή κάποιος με "μαρτύρησε" όπως γνωρίζεις εγώ μάγκας λόγω τάσης δεν έχω γίνει και το γνωρίζουν πολλοί αυτό. Είμαι συλλογικός αλλά και συγκρουσιασκός γιατί πιστεύω βαθειά ότι η σύγκρουση φέρνει τη σύνθεση και όχι οι... σούπες.
Δεύτερον μην μπερδεύεις εποχές. Οταν μέχρι το 2004 όλοι μαζί δίναμε τη μάχη για να αλλάξει, προς τα αριστερά, πορεία το κόμμα είναι άλλο και άλλο η σημερινή απολιτική ηγετική ομάδα.
Τρίτον όταν ήμουν σύνεδρος στο 3ο συνέδριο και το Αριστερό Ρεύμα, που τότε ανήκα, ψήφισε τον Κωνσταντόπουλο για πρόεδρο εγώ - και απ' ότι ξέρω όλοι οι σύντροφοί μου στην τάση - ήμουν στο 20% των λευκών. Κωνσταντόπουλο δεν ψήφισα ποτέ, ευτυχώς, στην Α' Αθήνας που ήμουν τότε γιατί διαφωνούσα καθέτως και οριζοντίως. Αλλά τώρα όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Απλά για ενημέρωση για να μην πετάμε μπαρούφες, γιατί δεν ξέρουμε ο ένας για τον άλλον. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις, είναι περιττό.

Ανώνυμος είπε...

Αστυ
Σε περιπτωση που τωρα μόλις αντιληφθηκατε που οδηγειτε τον Συνασπισμο και τους φιλους του : τωρα ειναι (παλι) πολυ αργα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Δελτίο Τύπου της 01/10/2010
Έγιναν την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010 στις 9.00 το βράδυ τα εγκαίνια του γραφείου του υποψηφίου Γιάννη Ρέντζου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης
Παίρνοντας το λόγο ο Γιάννης Ρέντζος υποσχέθηκε πως θα κρατήσει τον εορταστικό τόνο της βραδιάς μακριά από την πολιτική! Συμπλήρωσε μάλιστα πως το πιο «απολιτικό» θέμα είναι να συζητήσει για τις πολιτικές θέσεις των κοινοβουλευτικών και λοιπών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σχετικά με την πόλη. Η «απολιτική» ευκαιρία δίδεται αφού, γενικά και ειδικά, οι πολιτικές δυνάμεις απέχουν επιμελέστατα και υποκριτικότατα από διατύπωση θέσεων και ανάληψη δράσεων για την ασχήμια και τη βία της ελληνικής πόλης. Ακόμα και οι εξωκοινοβουλευτικές νεανικές δυνάμεις σέβονται, είπε ο Γιάννης Ρέντζος, τη βία του δυνατού αυτοκινήτου κατά του αδύναμου πεζού. «Δεν είδαμε ποτέ σπρέι», είπε, «να συμβουλεύει σεβασμό στα περάσματα πεζών και αναπήρων».
Εξάλλου ο ομιλητής διεμήνυσε πως στο επίπεδο της πόλης και της Πρέβεζας δεν τον χωρίζουν ιδεολογικές και άλλες διαφορές από τους συμπολίτες του απλά δεν θα βρεθεί μαζί τους σε κανένα «μαντρί» στις εκλογές αυτές. Ανέλυσε σύντομα τα στοιχεία που τον συνδέουν με τους παραδοσιακούς «δεξιούς» Πρεβεζάνους, παρουσίασε μία εκ των έσω φιλική κριτική προσέγγιση των «δημοκρατικών» στρωμάτων και ταυτίστηκε επίσης στα θέματα της υπηρέτησης της Πρέβεζας με όλες τις αριστερές και κομμουνιστικές κοινωνικές δυνάμεις της πόλης. Ακόμα και για το «λευκό» δήλωσε πως και η δική του κίνηση είναι εκ των πραγμάτων «λευκή» και κάλεσε «λευκάδιους και λευκοθέες» να κάνουν αυτό που επιθυμούν αφού πρώτα όμως βεβαιωθούν πως το ψηφοδέλτιό τους είναι αγωνιστικά λευκό και όχι απλά άχρωμο και ασπρουλιάρικο….

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
Δελτίο Τύπου της 01/10/2010
Έγιναν την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010 στις 9.00 το βράδυ τα εγκαίνια του γραφείου του υποψηφίου Γιάννη Ρέντζου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης
Παίρνοντας το λόγο ο Γιάννης Ρέντζος υποσχέθηκε πως θα κρατήσει τον εορταστικό τόνο της βραδιάς μακριά από την πολιτική! Συμπλήρωσε μάλιστα πως το πιο «απολιτικό» θέμα είναι να συζητήσει για τις πολιτικές θέσεις των κοινοβουλευτικών και λοιπών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σχετικά με την πόλη. Η «απολιτική» ευκαιρία δίδεται αφού, γενικά και ειδικά, οι πολιτικές δυνάμεις απέχουν επιμελέστατα και υποκριτικότατα από διατύπωση θέσεων και ανάληψη δράσεων για την ασχήμια και τη βία της ελληνικής πόλης. Ακόμα και οι εξωκοινοβουλευτικές νεανικές δυνάμεις σέβονται, είπε ο Γιάννης Ρέντζος, τη βία του δυνατού αυτοκινήτου κατά του αδύναμου πεζού. «Δεν είδαμε ποτέ σπρέι», είπε, «να συμβουλεύει σεβασμό στα περάσματα πεζών και αναπήρων».
Εξάλλου ο ομιλητής διεμήνυσε πως στο επίπεδο της πόλης και της Πρέβεζας δεν τον χωρίζουν ιδεολογικές και άλλες διαφορές από τους συμπολίτες του απλά δεν θα βρεθεί μαζί τους σε κανένα «μαντρί» στις εκλογές αυτές. Ανέλυσε σύντομα τα στοιχεία που τον συνδέουν με τους παραδοσιακούς «δεξιούς» Πρεβεζάνους, παρουσίασε μία εκ των έσω φιλική κριτική προσέγγιση των «δημοκρατικών» στρωμάτων και ταυτίστηκε επίσης στα θέματα της υπηρέτησης της Πρέβεζας με όλες τις αριστερές και κομμουνιστικές κοινωνικές δυνάμεις της πόλης. Ακόμα και για το «λευκό» δήλωσε πως και η δική του κίνηση είναι εκ των πραγμάτων «λευκή» και κάλεσε «λευκάδιους και λευκοθέες» να κάνουν αυτό που επιθυμούν αφού πρώτα όμως βεβαιωθούν πως το ψηφοδέλτιό τους είναι αγωνιστικά λευκό και όχι απλά άχρωμο και ασπρουλιάρικο….

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ...
Ο σ. ΒΙΤΣΑΣ και η ΚΠΕ του ΣΥΝ στηρίζουν το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ -ΑΝΤΙΤΡΟΪΚΟ- ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Δελτίο Τύπου της 01/10/2010
Έγιναν την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010 στις 9.00 το βράδυ τα εγκαίνια του γραφείου του υποψηφίου Γιάννη Ρέντζου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης
Παίρνοντας το λόγο ο Γιάννης Ρέντζος υποσχέθηκε πως θα κρατήσει τον εορταστικό τόνο της βραδιάς μακριά από την πολιτική! Συμπλήρωσε μάλιστα πως το πιο «απολιτικό» θέμα είναι να συζητήσει για τις πολιτικές θέσεις των κοινοβουλευτικών και λοιπών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σχετικά με την πόλη. Η «απολιτική» ευκαιρία δίδεται αφού, γενικά και ειδικά, οι πολιτικές δυνάμεις απέχουν επιμελέστατα και υποκριτικότατα από διατύπωση θέσεων και ανάληψη δράσεων για την ασχήμια και τη βία της ελληνικής πόλης. Ακόμα και οι εξωκοινοβουλευτικές νεανικές δυνάμεις σέβονται, είπε ο Γιάννης Ρέντζος, τη βία του δυνατού αυτοκινήτου κατά του αδύναμου πεζού. «Δεν είδαμε ποτέ σπρέι», είπε, «να συμβουλεύει σεβασμό στα περάσματα πεζών και αναπήρων».
Εξάλλου ο ομιλητής διεμήνυσε πως στο επίπεδο της πόλης και της Πρέβεζας δεν τον χωρίζουν ιδεολογικές και άλλες διαφορές από τους συμπολίτες του απλά δεν θα βρεθεί μαζί τους σε κανένα «μαντρί» στις εκλογές αυτές. Ανέλυσε σύντομα τα στοιχεία που τον συνδέουν με τους παραδοσιακούς «δεξιούς» Πρεβεζάνους, παρουσίασε μία εκ των έσω φιλική κριτική προσέγγιση των «δημοκρατικών» στρωμάτων και ταυτίστηκε επίσης στα θέματα της υπηρέτησης της Πρέβεζας με όλες τις αριστερές και κομμουνιστικές κοινωνικές δυνάμεις της πόλης. Ακόμα και για το «λευκό» δήλωσε πως και η δική του κίνηση είναι εκ των πραγμάτων «λευκή» και κάλεσε «λευκάδιους και λευκοθέες» να κάνουν αυτό που επιθυμούν αφού πρώτα όμως βεβαιωθούν πως το ψηφοδέλτιό τους είναι αγωνιστικά λευκό και όχι απλά άχρωμο και ασπρουλιάρικο….

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ...
Ο σ. ΒΙΤΣΑΣ και η ΚΠΕ του ΣΥΝ στηρίζουν το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ -ΑΝΤΙΤΡΟΪΚΟ- ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Δελτίο Τύπου της 01/10/2010
Έγιναν την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010 στις 9.00 το βράδυ τα εγκαίνια του γραφείου του υποψηφίου Γιάννη Ρέντζου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης
Παίρνοντας το λόγο ο Γιάννης Ρέντζος υποσχέθηκε πως θα κρατήσει τον εορταστικό τόνο της βραδιάς μακριά από την πολιτική! Συμπλήρωσε μάλιστα πως το πιο «απολιτικό» θέμα είναι να συζητήσει για τις πολιτικές θέσεις των κοινοβουλευτικών και λοιπών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σχετικά με την πόλη. Η «απολιτική» ευκαιρία δίδεται αφού, γενικά και ειδικά, οι πολιτικές δυνάμεις απέχουν επιμελέστατα και υποκριτικότατα από διατύπωση θέσεων και ανάληψη δράσεων για την ασχήμια και τη βία της ελληνικής πόλης...
Εξάλλου ο ομιλητής διεμήνυσε πως στο επίπεδο της πόλης και της Πρέβεζας δεν τον χωρίζουν ιδεολογικές και άλλες διαφορές από τους συμπολίτες του απλά δεν θα βρεθεί μαζί τους σε κανένα «μαντρί» στις εκλογές αυτές. Ανέλυσε σύντομα τα στοιχεία που τον συνδέουν με τους παραδοσιακούς «δεξιούς» Πρεβεζάνους, παρουσίασε μία εκ των έσω φιλική κριτική προσέγγιση των «δημοκρατικών» στρωμάτων και ταυτίστηκε επίσης στα θέματα της υπηρέτησης της Πρέβεζας με όλες τις αριστερές και κομμουνιστικές κοινωνικές δυνάμεις της πόλης. Ακόμα και για το «λευκό» δήλωσε πως και η δική του κίνηση είναι εκ των πραγμάτων «λευκή» και κάλεσε «λευκάδιους και λευκοθέες» να κάνουν αυτό που επιθυμούν αφού πρώτα όμως βεβαιωθούν πως το ψηφοδέλτιό τους είναι αγωνιστικά λευκό και όχι απλά άχρωμο και ασπρουλιάρικο….

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ...
Ο σ. ΒΙΤΣΑΣ και η ΚΠΕ του ΣΥΝ στηρίζουν το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ -ΑΝΤΙΤΡΟΪΚΟ- ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ :
http://dimosioshoros.wordpress.com

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)