Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

από την εφημερίδα Φόρουμ Πρέβεζας

 δημοσιεύω κείμενο που μου στάλθηκε από την Πρέβεζα και αναφέρεται στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, από την εφημερίδα Φόρουμ Πρέβεζας
αστυάνακτας


Το σύνολο των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, μέσα από δηλώσεις-συνεντεύξεις ηγετικών στελεχών και αποφάσεις κομματικών σωμάτων, καταλήγουν στην άποψη ότι, οι επικείμενες αυτοδιοικητικές  και περιφερειακές εκλογές, με τον “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” (N. 3852/2010), αποκτούν δημοψηφισματικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου πρέπει να εκφραστεί:
1.      Η καταδίκη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων που στηρίζουν ανοιχτά (ΛΑΟΣ) ή καλυμμένα (ΝΔ) την πολιτική υπαγωγής της χώρας στο μηχανισμό επιτήρησης της Τρόικας, Ε.Ε., Ε.K.Τ. και Δ.Ν.Τ., που κατεδαφίζει με συνοπτικές ακόμη και αντισυνταγματικές διαδικασίες τη ζωή του κόσμου της εργασίας, αλλά και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, με: πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, κατάργηση δώρων, εργασία χωρίς δικαιώματα, ανεξέλεγκτη ανεργία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου κ.λπ., κ.λπ.
2.      Η καταδίκη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που με το νόμο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” όχι μόνο δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις για δημοκρατική αποκέντρωση και ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, αλλά αντιθέτως:
-          εντάσσει, πρωτίστως, τις αλλαγές στο διοικητικό χάρτη, στη λογική της μείωσης των κονδυλίων προς την αυτοδιοίκηση, μειώνοντας κατά 1,5 δις ευρώ τους πόρους προς αυτήν, όπως αποδέχτηκε στο αμαρτωλό Μνημόνιο με την Τρόικα,
-          απομακρύνει τα κέντρα λήψης των αποφάσεων από την κινηματική δυναμική των πολιτών, χτίζει την ετερο-διοίκηση στα μέτρα του δικομματισμού, με την επιχειρούμενη περιθωριοποίηση της ενοχλητικής αριστεράς και κάθε ευαίσθητης οικολογικά και κοινωνικά φωνής στα τοπικά πράγματα.
Το πολιτικό εργαλείο, για να ακουστεί η φωνή της πληττόμενης κοινωνίας, για την ανάδειξη των θέσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς –για ΤΗΝ αυτοδιοίκηση ως λαϊκό θεσμό, με συμμετοχή, έλεγχο και ΑΥΤΟ-διοίκηση, αλλά και για να εκφραστεί η οργή εναντίον της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης και της συμμαχίας των “προθύμων”– είναι οι αυτόνομες αυτοδιοικητικές, δικτυωμένες στην κοινωνία, κινήσεις. Να χτιστούν παντού! Με πυρήνα τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και ανοιχτές στη συνεργασία, με άλλα συλλογικά υποκείμενα και φωνές της αριστεράς και της οικολογίας, με δυνάμεις του κοινωνικού και πολιτικού ΠΑΣΟΚ –που αποδεσμεύονται και τίθενται ανοιχτά, ειλικρινά και μαχητικά ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην ταξική πολιτική της Κυβέρνησης Γ.Α.Π.–, με κάθε ευαίσθητη κινηματική φωνή. Στην κατεύθυνση αυτή φυσικά και δεν βοηθάει η απόφαση –για ακόμη μια φορά– του ΚΚΕ για περαιτέρω περιχαράκωση και απομόνωση. Γι’ αυτό και οι τεράστιες ευθύνες του.
Τι γίνεται όμως στην πόλη μας; Πώς αντιλαμβάνονται την πολιτική συγκυρία και πώς δεσμεύονται στα συλλογικά προτάγματα, περιβεβλημένοι με κύρος και θεσμική εξουσία, ταγοί της αριστεράς στο νομό;
Παρακολουθήσαμε, μέσω του τοπικού τύπου, την ανοιχτή επιστολή και τη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Πρέβεζας, πλαισιωμένου από τους τρεις αντιδημάρχους: Ζητάει την ανοιχτή στήριξη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στο συνδυασμό του, για συνέχιση του έργου της παράταξής του, η οποία εκτός των άλλων “σεβάστηκε” (sic) τις πολιτικές δυνάμεις που τη στήριξαν!
Στη δική του κλίμακα προτεραιοτήτων, τι σημασία έχει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ –της οποίας είναι μέλος!– και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για κανένα “σεβασμό” και καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ και τη συγκρότηση αυτοδιοικητικών κινήσεων, μέσω των οποίων, εκτός των άλλων, η κοινωνία θα καταδικάσει με βροντερό τρόπο αυτή την Κυβέρνηση; ΟΧΙ. Εδώ ζητάμε στήριξη και είναι λογικό η όποια επιτυχία ενός τέτοιου συνδυασμού να πιστώνεται, πρωτίστως, στην Κυβέρνηση του μνημονίου και του ΔΝΤ.
Μήπως όμως ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του στην επιστολή τους θέτουν πολιτικά ζητήματα, μέσω των οποίων αναδεικνύονται οι πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης και της συντηρητικής αντι-μεταρρύθμισης με τον “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”; Μη ψάχνετε στο κείμενο για τέτοιες “απρεπείς” αναφορές, γιατί σ’ αυτό θα βρείτε:
-διπλωματικές εκφράσεις: βρισκόμαστε σε «δύσκολη οικονομική συγκυρία»!
-ουδέτερες διατυπώσεις: «στην εποχή των αυξημένων απαιτήσεων του σχεδίου Καλλικράτης»!
-μέχρι και απολιτικές καταδίκες προθέσεων, ότι η όποια αντιπαράθεση και κριτική για τις πολιτικές τους επιλογές, δεν έχει, δήθεν, πολιτικό βάθος, αλλά υποκρύπτει “ψευτοδιλήμματα και στείρες αντιπαραθέσεις”
-αλλά και δημαγωγικές αυτάρεσκες κομπορρημοσύνες, που καλλιεργούν α-πολιτικές προσδοκίες: χρειάζεται έμπειρη δημοτική αρχή, που θα καταθέσει ρεαλιστική πρόταση!
Μήπως όμως τους αδικούμε; Μήπως είναι άλλο πράγμα ό,τι βιώνουμε ως εμπειρία στην εποχή του Γ.Α.Π. (Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου) σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, καθώς αυτά αφήνουν ανεπηρέαστο το δικό μας μικρο-κόσμο;
Χωρίς να παραγνωρίζουμε τοπικά χαρακτηριστικά, ικανότητες προσώπων, ακόμη και προσωπικές φιλοδοξίες, η προβολή εικόνων περί ικανών και έμπειρων παρατάξεων, που θα δημιουργούν ένα κόσμο ευημερίας σε συνθήκες κατάρρευσης των οικονομικών πόρων προς τους ΟΤΑ –μείον 36% για το πρώτο εξάμηνο του 2010– και γενικότερης οικονομικής ασφυξίας, κι όλα όσα λέγαμε παραπάνω, καταλήγουν σε συγχωροχάρτι προς τους κυβερνώντες και οδηγούν σε επικίνδυνους κοινωνικούς εφησυχασμούς!
Σημασία, βέβαια, για τους ενεργούς πολίτες της πόλης μας δεν έχει μόνο να επισημαίνονται οι ανακολουθίες και οι προσωπικές στοχεύσεις –στα όρια της υπονόμευσης των συλλογικών πολιτικών σχεδίων– προσώπων που βρίσκονται στο χώρο της αριστεράς, αλλά οι πρωτοβουλίες για την υπέρβασή τους:
-σε ανοιχτό, συλλογικό, συντροφικό κλίμα!
-πρωτοβουλίες από τα “κάτω”:
-με σαφές πολιτικό σήμα, ενάντια στην Κυβέρνηση, το μνημόνιο, την τρόικα και τον Καλλικράτη: ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!
-με κινηματική προτεραιότητα και απεγκλωβισμό από τα όρια που θέτουν από τα “πάνω”, εκβιαστικά, προβεβλημένοι, “αναντικατάστατοι” ηγήτορες!
Στην κατεύθυνση αυτή θα κριθούμε!
Ο καθένας, με αυτό που είναι και με τα όπλα του!

Της σύνταξης
Φόρουμ Πρέβεζας στο χώρο της Αριστεράς, των κινημάτων και της οικολογίας

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Πρέβεζα ειναι παράδειγμα προς αποφυγήν για το πως εκλέγονται οι "αριστεροί" δήμαρχοι χωρίς αρχές και πως κτίζονται οι καριέρες . Για 12 χρόνια ο Γιανούλης που υποστηρίζονταν απο το ΚΚΕ και την ΝΔ που τον ψήφιζε για να μην εκλεγεί Πασόκος και αργότερα για 8 χρόνια ο Κλάπας ο όποιος ήταν αντιδήμαρχος επί Γιανούλη και έβγαινε με την συμμαχία Πασοκ -ΣΥΝ.
Ούτε η τοπική κοινωνία ήταν κερδισμένη απο αυτές τις λυκοφιλίες αφού οι δήμαρχοι εξυπηρετούσαν μόνο την πελατεία τους με διάφορα ρουσφέτια και οχι την πόλη, αλλά ούτε και το ΚΚΕ η ο ΣΥΝ αφού τα ποσοστά τους ήταν χαμηλά σε σχέση. με τα πανελλήνια ποσοστά τους.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο ανώνυμος δεν είναι πρεβεζάνος και μεταφέρει ότι του λένε και ότι ακούει στο ραδιοαρβύλα. Ο Γιαννούλης είχε δύο φορές την δεύτερη Κυριακή αντίπαλο της δεξιάς και μία του πασοκ.
Την πελατεία του "εξυπηρετεί" χρόνια τώρα ο Κλάπας. Στην θητεία του έχει διορίσει εκατοντάδες "πελάτες" του.
Αν εννοεί "πελατεία" του Κλάπα τους 40 εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του δήμου που δεν τους απέλυσε -αν και ο νόμος του έδινε το δικαίωμα με το κλείσιμο των επιχειρήσεων - αλλά τους μετέφερε στο δήμο και στα ν.π. του δήμου, ΤΟΤΕ ναι εξυπηρετεί την "πελατεία" του.
Αν εννοεί την διατήρηση σε λειτουργία των κοινωνικώ δομών είναι γιατί εξυπηρετεί την "πελατεία" του. (εργαζόμενους και δημότες).
Και βέβαια το "μαγαζί" του τους "πελάτες" του εξυπηρετεί με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και με την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης στην "Αγ.Ειρήνη".
Α ξέχασα δεν είναι "αριστερός" και μάλιστα είναι και χωρίς αρχές...
Και δεν αύξησε τα ποσοστά του ΣΥΝ λες και έγινε δήμαρχος για να τα αυξήσει...
Την "τοπική κοινωνία" ας την αφήσει ήσυχη ο ανώνυμος , εξάλλου θα τον κρίνει σύντομα αν κέρδισε από αυτόν ή όχι...

αστυάνακτας είπε...

Αγαπητοί ανώνυμοι ...
εγώ από μακρυά που δε γνωρίζω καταστάσεις κρίνω αποκλειστικά και μόνο τη τακτική του ΣΥΝ στην Πρέβεζα και του πρωτοκλασάτου στελέχους του,του δημάρχου δηλαδή να "τακτοποιησει" συμμαχίες με το ΠΑΣΟΚ ως λάθος. Θεωρώ δηλαδή ότι είναι λάθος και μακρυα από τη λογική του κόμματός μας κεντρικά, αλλά και του συμμαχικού σχήματός μας...αυτό είπα και λέω στην ανάρτηση, χωρίς να μπω στη διαδικασία να κρίνω το έργο του δημάρχου....είναι αρμοδιότεροι άλλοι να το κάνουν....οι εκλογές είναι πολιτικές και όχι αυτοδιοικητικές...ας το πάρουν υπόψη τους όλοι...εκεί θα κριθούν....

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΙΣ : "Θεωρώ δηλαδή ότι είναι λάθος και μακρυα από τη λογική του κόμματός μας κεντρικά, αλλά και του συμμαχικού σχήματός μας..."
Μήπως είναι στραβή η γραμμή (= λογική του κόμματος), μήπως λέω, και βαδίζοντας πάνω στην στραβη γραμμή καταλήγουμε να γελάει μαζί μας και το παρδαλό κατσίκι?
ΔΙΑΒΑΖΩ : "... Αλλά και γιατί δεν υπάρχει, δεν υπάρχει, πώς το λένε, εκείνη η συμπαγής δύναμη στην από δω μεριά, που είναι ικανή να εμπνεύσει, να οργανώσει, να στηρίξει ως το τέλος με σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη μεγάλης κλίμακας ενωτικές πρωτοβουλίες. Οι οποίες ενωτικές πρωτοβουλίες δεν είναι ούτε σώου, ούτε κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κανέναν, κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει πού πατάει και που πηγαίνει."
ΚΑΙΡΙΑ περιγράφει την κατάσταση στην Αθήνα ο Καρτερός . Στην επαρχία τα πράγματα είναι χειρότερα.
ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ το κόμμα μας τον ΣΥΝ, στο όνομα του ανύπαρκτου συμμαχικού σχήματος και τα αποτελέσματα θα τα εισπράξουμε πολύ γρήγορα.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι τελείως λαθεμένη η τακτική του νυν δήμαρχου Πρέβεζας και μέλους της ΚΕ του ΣΥΝ. Περιμένει δουλικότητα να πάρει το χρίσμα απο το κεντρικό ΠΑΣΟΚ ενώ το τοπικό Πασοκ δεν θέλει ούτε να τον ακούσει. Δεν έχει βάλει την υποψηφιότητα του για συζήτηση στην τοπική οργάνωση του ΣΥΝ όπου υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις, αλλά ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας τολμά να θέσει την υποψηφιότητα του. Κάνει μόνο συναντήσεις κορυφής με τον σ. Βίτσα και περιμένει το οκ του προέδρου σ. Τσίπρα . Αν όλα αυτά δεν αποτελούν πλήρη περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών και απο τα κάτω συγκρότησης των κινήσεων τότε τι άλλο ειναι .Πολιτικαντισμός καιροσκοπισμός και άλλα -ισμος που δεν έχουν καμία σχέση με την νέα ηθική και πολιτική του κόμματος μας και τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου μας .

Ανώνυμος είπε...

Ωστε το κόμμα μας έχει νέα ηθική ? Και η παλιά ηθική ποιά ήταν?
Σε σχέση με τον Κλάπα πάλι που υπάρχει αγωνία . Η Κίνηση που είχε δημιουργηθεί στις προηγούμενες εκλογές αποφάσισε ότι θα ξανακατέβει και στις επόμενες.
Άρα ο Κλάπας είναι υποψήφιος.
Το ποιός θα τον στηρίξει είναι άλλο θέμα. Αν εκτιμά κεντρικά ο ΣΥΝ (ο Βίτσας και ο Τσίπρας) ότι μπορεί να τον στηρίξει, ας τον στηρίξει. Αν όχι ας μη το κάνει.
Το Πασοκ τοπικά δεν τον θέλει. Οι ψηφοφόροι του Πασοκ όμως έχουν άλλη άποψη.
Στον μόνο που πέφτει λόγος για την υποψηφιότητα του Κλάπα είναι ο Συνασπισμός της Πρέβεζας. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ.
Στον ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ της Πρέβεζας δεν του πέφτει λόγος. Ποτέ εξάλλου δεν τον είχε στηρίξει.
Οι αποφάσεις των συνεδρίων ας εφαρμοσθούν στην Αθήνα και όπου αλλού μπορούν.
ΔΕΝ είμαστε ΚΚΕ και ούτε έχουμε ευαγγέλιο τις αποφάσεις πολιτικών γραφείων, κεντρικών επιτροπών, συνεδρίων, συνδιασκέψεων κλπ,κλπ. Αυτά να τα εφαρμόσουν οι κρυφοί οπαδοί του Μπρεζνιεφ που είναι στον ΣΥΝ.

αστυάνακτας είπε...

@ανώνυμο των 12:26

κατ΄αρχάς ελπίζω ότι δεν είσαι μέλος του ΣΥΝ, αλλά απλά φίλος του σ.Κλάπα.
Εγώ τουλάχιστον δε μίλησα για παλαιά ή νέα ηθική του κόμματος, αλλά για πολιτική που ψηφίστηκε από το συνέδριο και τη ψήφισε και ο σ. δήμαρχος και βάσει της τοποθέτησής του εκλέχτηκε και μέλος της ΚΠΕ.
Κάποιες επισημάνσεις και απλές ερωτήσεις:
Ο σ. Κλάπας είναι ακόμη μέλος και στέλεχος του ΣΥΝ, επομένως έχει σημασία μεγάλη ποιος θα τον στηρίξει. Ο Συν δεν είναι ο Τσίπρας και ο Βίτσας και κάνετε λάθος να νομίζετε κάποιοι ότι κινήσεις σας είναι απόλυτα πολιτικές και έχουν μόνο τοπικό αντίκτυπο… και έχει μεγάλη σημασία αν τον στηρίξει ο Συνασπισμός ή όχι…Αν δε το στηρίξει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θα παραιτηθεί από μέλος του κόμματος έτσι για λόγους ευγένειας;…τουλάχιστον…
Δεν πέφτει λόγος μόνο στο ΣΥΝ Πρέβεζας, εκτός κι αν αποτελεί αυτονομημένη οργάνωση. Λες: ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει στην Πρέβεζα… Μπορεί… εσείς τα ξέρετε καλύτερα, αλλά ως τι κατεβήκατε στις προηγούμενες εκλογές… ως Συνασπισμός Πρέβεζας;… ποιοι ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές;… Μόνο από το ΣΥΝ;
Μπα και τι είναι οι αποφάσεις συνεδρίων και ΚΠΕ ; Ισχύουν μόνο για την Αθήνα;…ελπίζω να σε διαβάζουν για να καταλαβαίνουν πως αντιλαμβάνεστε τις συλλογικές αποφάσεις…
Όχι δεν είμαστε( επιμένω μάλλον δεν είσαι μέλος του ΣΥΝ) ΚΚΕ ευτυχώς , αλλιώς θα είχε διαγραφεί μετά από τέτοια συμπεριφορά …όμως υπάρχουν και όρια ανεκτικότητας μιας τέτοιας αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς όπως την εκφράζεις ανώνυμε…

ΥΓ: 1.Που ξέρεις ότι θα τον στηρίξει η ΠΚ ΣΥΝ Πρέβεζας; Πήρατε απόφαση ή απλώς την προκαταλαμβάνεις;
2.Καλά αυτά για τους κρυφούς οπαδούς του Μπρέζνιεφ στο ΣΥΝ τα έχουμε ξανακούσει…. για τους οπαδούς του Κουβέλη και του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΝ δε μας λες κάτι…

Ανώνυμος είπε...

Στην επαρχία δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ο ΣΥΝ και 3-4 άλλοι, διάφοροι. Και βέβαια δεν τους πέφτει λόγος των 3-4.
Δεν είμαι οπαδός κανενός, δεν υπήρξα οπαδός ποτέ.
Έχω όμως την τρομερή υποψία ότι μέχρι το 89 ήσουν οπαδός του Μπρέζνιεφ.
Στο δίλημμα οπαδός του Κουβέλη ή του Μπρέζνιεφ ΣΑΦΩΣ θα προτιμούσα του Κουβέλη.

αστυάνακτας είπε...

Δε μου απαντάς βεβαίως, αλλά δεν πειράζει....Φαντάζομαι ότι ο σ. Κλάπας δεν έχει μπρεζνιεφικό ποσοστό στην ΠΚ Συνασπισμού Πρέβεζας...

Ανώνυμος είπε...

Ο Κλάπας είναι πράκτορας του Κουβέλη. Εμείς τα καθαρόαιμα μέλη του Συν δεν θα επιτρέψουμε το κόμμα μας να πέσει σε οπορτουνιστικες τακτικές και να διαστρεβλώσουν κάποιοι πράκτορες τις θέσεις του συνεδρίου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κλάπας είναι πράκτορας του ΔΝΤ,της CIA , της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Εμείς τα ημίαιμα μέλη και φίλοι του ΣΥΝ δεν θα επιτρέψουμε το κόμμα μας να πέσει σε οπορτουνιστικες τακτικές και να διαστρεβλώσουν κάποιοι πράκτορες τις θέσεις του συνεδρίου.
Θα στήσουμε νέο Εσφιγμένο και θα εμποδίσουμε αυτούς που δεν ακολουθούν τις Γραφές να αλλάξουν τα ιερά κείμενά μας...
Ζήτω ο μαρξισμός-λενινισμός-προλεταριακός διεθνισμός!
Κάτω η πλουτοκρατία που πίνει το αίμα του λαού!
Κάτω ο Κλάπας ο πράκτορας των παπικών στην πόλη μας !

αστυάνακτας είπε...

@προτελευταίο ανώνυμο
δεν αποδέχομαι την πρακτορολογία για κανέναν!

@τελευταίο ανώνυμο
ωραία η πλακίτσα...περνάει και η ώρα...βάλε για δήμαρχος με τη ΔΑ στην Πρέβεζα...εχουν χιούμορ ψηφίζουν και ΠΑΣΟΚ...κερδισμένος θα είσαι...

ftanei_pia είπε...

Όταν "καίγεται το πελεκούδι" (όχι μόνο από τις πυρκαγιές) στη χώρα μας, και όταν το ΔΝΤ, η ΕΕ το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και οι παρατρεχάμενοι τους, μας γυρίζουν στο μεσαίωνα, να μην πω στην εποχή των σπηλαίων, είναι δυνατόν να συζητάμε για δήμους και περιφέρειες σε ένα σεληνιακό μετεκλογικό τοπίο;

Έχει κανείς τη γνώμη ότι ο Κλάπας, ο Μπουτάρης, ο Πετράκος (Πελοπόννησος), Ο Αμπατζόγλου (Ελευσίνα), ο Κόντος (Ν. Φιλαδέλφεια) κ.α. υποψήφιοι, (χωρίς να ρωτηθεί καμμιά βάση), σημαίνουν τίποτε στον απλό κόσμο;

Που οδηγείται στην εξαθλίωση και στην καταστροφή, με την κύρια ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, που προκειμένου να διασωθεί από την συντριβή, άρχισε πάλι το γνωστό από το '81 παραμύθι και τα φλέρτ με κάθε "πρόθυμο" από Καρατζαφέρη μέχρι τις παρυφές των "αριστεριστών" και των "γκρουπούσκουλων" αν του "κάτσει"..

Όταν ο λαός είναι εξοργισμένος και έτοιμος να εκραγεί, ας μην κατατριβόμαστε με το ποιός είναι καλύτερος, ποιός έκανε λιγότερα ρουσφέτια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΣΥΝ, οι ανένταχτοι, το ΠΑΣΟΚ έπραξαν σωστά ή όχι.
`
Ναι υπάρχουν αποχρώσες διαφορές, αλλά στις εκλογές αυτές, (και μέχρι αυτές), θα κριθεί αν εμείς και τα παιδιά μας θα αγωνιστούμε όρθιοι ή αν θα ζήσουμε γοναστιστοί.
`
Αυτό είναι το διακύβευμα και τίποτε άλλο.

Δέστε πόσο επίκαιροι είναι οι στίχοι από την θεατρική παράσταση "Το μεγάλο μας Τσίρκο", που ανέβηκε στις 22/6/1973 και οδήγησε τους μεν συντελεστές στην Ασφάλεια τη δε Τ.Καρέζη και Κ. Καζακο ένα μήνα φυλακή:
`
Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,
ξυρίστηκαν οι έλληνες μεσίτες.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίσι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λεφτεριά που βγαίνει στο σφυρί.
`
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες που έχεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.,
`
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
η πείνα το καμάρι ειναι του κιοτή,
του σκλαβου που του μένει να θαφτεί.

(Στίχοι Ιάκωβος Καμπανέλλης)
Δρόμος 21 Αυγούστου 2010

http://www.youtube.com/watch?v=qEK-p8IGfS8&feature=related

ftanei_pia είπε...

Όταν "καίγεται το πελεκούδι" (όχι μόνο από τις πυρκαγιές) στη χώρα μας, και όταν το ΔΝΤ, η ΕΕ το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και οι παρατρεχάμενοι τους, μας γυρίζουν στο μεσαίωνα, να μην πω στην εποχή των σπηλαίων, είναι δυνατόν να συζητάμε για δήμους και περιφέρειες σε ένα σεληνιακό μετεκλογικό τοπίο;

Έχει κανείς τη γνώμη ότι ο Κλάπας, ο Μπουτάρης, ο Πετράκος (Πελοπόννησος), Ο Αμπατζόγλου (Ελευσίνα), ο Κόντος (Ν. Φιλαδέλφεια) κ.α. υποψήφιοι, (χωρίς να ρωτηθεί καμμιά βάση), σημαίνουν τίποτε στον απλό κόσμο;

Που οδηγείται στην εξαθλίωση και στην καταστροφή, με την κύρια ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, που προκειμένου να διασωθεί από την συντριβή, άρχισε πάλι το γνωστό από το '81 παραμύθι και τα φλέρτ με κάθε "πρόθυμο" από Καρατζαφέρη μέχρι τις παρυφές των "αριστεριστών" και των "γκρουπούσκουλων" αν του "κάτσει"..

Όταν ο λαός είναι εξοργισμένος και έτοιμος να εκραγεί, ας μην κατατριβόμαστε με το ποιός είναι καλύτερος, ποιός έκανε λιγότερα ρουσφέτια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΣΥΝ, οι ανένταχτοι, το ΠΑΣΟΚ έπραξαν σωστά ή όχι.
`
Ναι υπάρχουν αποχρώσες διαφορές, αλλά στις εκλογές αυτές, (και μέχρι αυτές), θα κριθεί αν εμείς και τα παιδιά μας θα αγωνιστούμε όρθιοι ή αν θα ζήσουμε γοναστιστοί.
`
Αυτό είναι το διακύβευμα και τίποτε άλλο.

Δέστε πόσο επίκαιροι είναι οι στίχοι από την θεατρική παράσταση "Το μεγάλο μας Τσίρκο", που ανέβηκε στις 22/6/1973 και οδήγησε τους μεν συντελεστές στην Ασφάλεια τη δε Τ.Καρέζη και Κ. Καζακο ένα μήνα φυλακή:
`
Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,
ξυρίστηκαν οι έλληνες μεσίτες.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίσι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λεφτεριά που βγαίνει στο σφυρί.
`
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες που έχεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.,
`
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
η πείνα το καμάρι ειναι του κιοτή,
του σκλαβου που του μένει να θαφτεί.

(Στίχοι Ιάκωβος Καμπανέλλης)
Δρόμος 21 Αυγούστου 2010

http://www.youtube.com/watch?v=qEK-p8IGfS8&feature=related

ftanei_pia είπε...

Όταν "καίγεται το πελεκούδι" (όχι μόνο από τις πυρκαγιές) στη χώρα μας, και όταν το ΔΝΤ, η ΕΕ το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και οι παρατρεχάμενοι τους, μας γυρίζουν στο μεσαίωνα, να μην πω στην εποχή των σπηλαίων, είναι δυνατόν να συζητάμε για δήμους και περιφέρειες σε ένα σεληνιακό μετεκλογικό τοπίο;

Έχει κανείς τη γνώμη ότι ο Κλάπας, ο Μπουτάρης, ο Πετράκος (Πελοπόννησος), Ο Αμπατζόγλου (Ελευσίνα), ο Κόντος (Ν. Φιλαδέλφεια) κ.α. υποψήφιοι, (χωρίς να ρωτηθεί καμμιά βάση), σημαίνουν τίποτε στον απλό κόσμο;

Που οδηγείται στην εξαθλίωση και στην καταστροφή, με την κύρια ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, που προκειμένου να διασωθεί από την συντριβή, άρχισε πάλι το γνωστό από το '81 παραμύθι και τα φλέρτ με κάθε "πρόθυμο" από Καρατζαφέρη μέχρι τις παρυφές των "αριστεριστών" και των "γκρουπούσκουλων" αν του "κάτσει"..

Όταν ο λαός είναι εξοργισμένος και έτοιμος να εκραγεί, ας μην κατατριβόμαστε με το ποιός είναι καλύτερος, ποιός έκανε λιγότερα ρουσφέτια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΣΥΝ, οι ανένταχτοι, το ΠΑΣΟΚ έπραξαν σωστά ή όχι.
`
Ναι υπάρχουν αποχρώσες διαφορές, αλλά στις εκλογές αυτές, (και μέχρι αυτές), θα κριθεί αν εμείς και τα παιδιά μας θα αγωνιστούμε όρθιοι ή αν θα ζήσουμε γοναστιστοί.
`
Αυτό είναι το διακύβευμα και τίποτε άλλο.

Δέστε πόσο επίκαιροι είναι οι στίχοι από την θεατρική παράσταση "Το μεγάλο μας Τσίρκο", που ανέβηκε στις 22/6/1973 και οδήγησε τους μεν συντελεστές στην Ασφάλεια τη δε Τ.Καρέζη και Κ. Καζακο ένα μήνα φυλακή:
`
Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,
ξυρίστηκαν οι έλληνες μεσίτες.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίσι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδι
κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λεφτεριά που βγαίνει στο σφυρί.
`
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες που έχεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.,
`
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
η πείνα το καμάρι ειναι του κιοτή,
του σκλαβου που του μένει να θαφτεί.

(Στίχοι Ιάκωβος Καμπανέλλης)
Δρόμος 21 Αυγούστου 2010

http://www.youtube.com/watch?v=qEK-p8IGfS8&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Μ’ ανύπαρκτες αποδράσεις
σκηνοθετείς
φανταστικές επαναστάσεις

Αλεξάνδρα Γαλανού, Πορτραίτο

ftanei_pia είπε...

Έτσι λοιπόν;

"ανύπαρκτες αποδράσεις" οι καθημερινές αυτοκτονίες για χρέη, και "φανταστικές επαναστάσεις" τα 30 Ευρώ το 15θήμερο στα δωρεάν "μπακάλικα" των νεόπτωχων, που καθημερινά πληθαίνουν και τα δύο;

Μήπως θα πρέπει να δούμε και νεκρούς από ασιτία, να μαζεύουν τα φορτηγά απ'τις γειτονιές, και τους μαυραγορίτες (λέγε με τράπεζες) να αρπάζουν με ένα "ντενεκέ λάδι" τα σπίτια μας,
για να αντιληφθούμε ότι η γενοκτονία που ζούμε δεν είναι θέμα ούτε του "καλού" περιφερειάρχη, ούτε του αγωνιστή "δήμαρχου" αλλά ενός λαού ενωμένου και αποφασισμένου να "πουλήσει ακριβά το τομάρι του" στους δρόμους, απέναντι στους σύγχρονους Τσολάκογλου, στους δοσίλογους συνεργάτες του και τους High-tech πραιτωριανούς του; .

Και θυμήσου *Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει*. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος

Όσο και αν εθελοτυφλεί, και όσες (μη) απαντήσεις-ευφυολογήματα παραθέτει

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ftanei -pia :
"Και πέρα από τα όσα αναπτύξαμε στα προηγούμενα, υπάρχει η ανάγκη για δημόσιο έλεγχο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ως κομβικό σημείο της κρίσης, η αντιπαράθεση στις ιδεολογίες της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, της επίρριψης ευθύνης στην τρόικα για μέτρα που αποτελούν πρωτοβουλία της κυβέρνησης και είναι ολότελα εκτός του Μνημονίου. Η σύγκρουση είναι και παραμένει ταξική και όχι ανάμεσα στις δυνάμεις του έθνους και στους ξένους που «μας επιβάλουν τα μέτρα». Το ΠΑΣΟΚ είναι ο καλύτερος μαθητής του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα και αντιλαμβάνεται την κρίση ως ευκαιρία για να περάσει μέτρα που ούτως ή άλλως έχει επιχειρήσει να επιβάλει στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα η ανασφάλιστη εργασία των νέων σε καθεστώς μαθητείας με μισθούς κάτω από τη συλλογική σύμβαση εργασίας"

ftanei_pia είπε...

Ανώνυμε 12:05 μ.μ.
Δεν νοείται διάλογος, με επιχειρήματα του τύπου ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ. Ούτε τιμούν κανέναν μας, πολύ περισσότερο το μπλογκ που (σωστά πράττοντας) τις δημοσιεύει.
Οπότε και η συζήτηση με αγενείς μάλλον περιττεύει.

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)