Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Για την αυτοδιοικητική πολιτική του ΣΥΝ

Αφορμή για το μικρό κείμενο που ακολουθεί αποτέλεσε ένα αγωνιώδες mail συντρόφου, που  μου μετέφερε γεγονότα και διαδικασίες από την επαρχία και συγκεκριμένα από την Πρέβεζα,  δημάρχου και  στελέχους του ΣΥΝ. 
Γεγονότα που  έχουν σχέση με τον συμπόρευση του ίδιου του δημάρχου με το ΠΑΣΟΚ πάνω από δυο τετραετίες. Γεγονότα που ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, κυοφορούνται όχι ως αποτέλεσμα κομματικών διαδικασιών, αλλά ως αποτέλεσμα προσωπικών τακτικών διά του τοπικού τύπου. Κάποιοι προσπαθούν στην Πρέβεζα να εκβιάσον με το τρόπο αυτό την υποστήριξη του σχήματος τους, από τοπικές οργανώσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ  και τη συνέχιση του «πετυχημένου εγχειρήματος», όπως αναφέρουν σε διακήρηξη τους στελέχη του τοπικού ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ και εννοούν βεβαίως τη "συνεργασία" ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ. 
Στην ουσία από τη μια θέλουν να εξασφαλίσουν το χρίσμα από το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και από την άλλη θέλουν να συμπαρασύρουν στο κατήφορο και να προκαταλάβουν την απόφαση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΝ από την οποία ζητούν να αγνοήσει τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου.
Για να εξηγούμαστε! Αυτό αποτελεί μια κατάφορη παραβίαση του ίδιου του κώδικα δεοντολογίας , μια παραβίαση της ίδιας της πολιτικής που ψηφίστηκε στο τελευταίο συνέδριο και που ο ίδιος ο συγκεκριμένος δήμαρχος ψήφισε. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο ΣΥΝ δεν είναι το κόμμα που γνωρίζανε έως τα τώρα!
Απλά διαλεγαν να είναι με την πλειοψηφία.

 Μόνο κάπως έτσι μπορεί να είναι η οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στη Τοπική αυτοδιοίκηση


Στο παρακάτω σημείωμα αναφέρομαι μόνο στο ΣΥΝ,αφού οι συνιστώσες που απαρτίζουν την πολιτική συμμαχία το ΣΥΡΙΖΑ, είναι αλήθεια ότι έχουν λυμένα τα ζητήματα των συνεργασιών. Ο ΣΥΝ αντίθετα έχει τη τάση να ακολουθεί ,λανθασμένα κατά τη γνώμη μου,  κατά  τις αυτοδιοικητικές εκλογές «συμμαχικές» πολιτικές με το ΠΑΣΟΚ σε πολλές περιπτώσεις. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις από την προηγούμενη φορά με μεγάλη προσπάθεια, είχε λύσει τα ζητήματα των προσωπικών πολιτικών των αυτοδιοικητικών στελεχών, ακυρώνοντας τις όποιες «συμμαχικές» βλέψεις. Μάλιστα χορηγός της προσπάθειας των στελεχών αυτών υπήρξε η Ανανεωτική πτέρυγα η οποία υπεραμύνονταν αυτών των συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ. Μετά όμως το συνέδριο και την αποχώρηση της πτέρυγας είναι βέβαιο ότι δεν θα πρέπει να συζητάμε για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε ΚΑΝΕΝΑΝ δήμο της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ και του νεοφιλελευθερισμού , του Καλλικράτη δεν μπορεί σε κανέναν Δήμο της χώρας είτε μικρός ,είτε μεγάλος να αποτελεί εταίρο του ΣΥΝ. Ακόμη περισσότερο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη στρατηγική επιλογή μας πρέπει να λαμβάνονται υπόψην και οι απόψεις των συνιστωσών, αφού ως ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να «κατέβουν» τα σχήματά μας.
Σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείω να έχουμε συνάντηση με ανθρώπους (προσοχή με ανθρώπους) του σοσιαλιστικού χώρου,ή και άλλους, πάνω σε μία προγραμματική βάση, αλλά οι όροι μας πρέπει να είναι σαφείς με οποιονδήποτε εταίρο.
 Καταδίκη του Καλλικράτη, της οικονομικής πολιτικής και του λεγόμενου μηχανισμού στήριξης, του ασφαλιστικού, καταδίκη των όποιων εξειδικευμένων οικονομικών παραμέτρων που αφορά τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως εκτέλεση έργων με σύμπραξη ιδιωτικού τομέα( ΣΔΙΤ) και αποψίλωση της ουσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με δημαρχοκεντρικό πρότυπο και αποψίλωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων οι οποιες πλέον μεταφέρονται στους πολίτες. Καταδίκη του ψαλιδίσματος της ίδιας της τοπικής αυτοδιοίκησης
Πριν απ΄όλα, όπως είπε και ο σ. Τσίπρας, οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν ένα κραστ τέστ της κοινωνίας με την πολιτική της κυβέρνησης. Δε μπορεί να αποτελεί σε καμία γωνιά της χώρας  ο ΣΥΝ εταίρο του άθλιου νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε το άλλοθι της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Σε καμιά γωνιά της χώρας δεν θα πρέπει να λέιψει αυτοδιοικητικό σχήμα με αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ.
Κανείς δε θα μας το συγχωρέσει!

14 σχόλια:

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Αγαπητέ Αστυάνακτα,

συμφωνώ στη βάση της προσέγγισής σου για την πολιτική του ΣΥΝ, ότι χωρίς την ανανεωτική πτέρυγα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη η πολιτική θέση και ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας του κόμματος. Ναι, δε χρειάζονται άλλα "μπαλατζαρίσματα" και άλλες παλινωδίες στην έκφραση της πολιτικής πρότασης. Είναι πλέον αργά για "ναι μεν, αλλά", όλοι θέλουν να ακούσουν ευθείες και εναλλακτικές προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης.

Που διαφωνώ;
Θα στο πω ξεκάθαρα: μόνο σε περιπτώσεις όπως της Θεσσαλονίκης. Ως άνθρωπος που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή την πόλη, έχω βαρεθεί να ακούω αυτήν την προπαγάνδα που έντεχνα διοχετεύεται, ότι η πόλη είναι "φασιστούπολη" επειδή βγάζει αυτές τις προσωπικότητες σε δημαρχικούς και νομαρχιακούς θώκους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να προτείνεται για την ονοματοθεσία κεντρικών οδών της πόλεως ονόματα Χιτών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να μας ετοιμάζουν αγάλματα του Καραμανλή επάνω στην πλατεία Αριστοτέλους

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να είναι ο μητροπολίτης της πόλης συνδιοικητής σε ρόλο που θυμίζει Τουρκοκρατία

Σε αυτή την κατάσταση πιστεύω ότι φταίνε όλοι: η ΝΔ που δίνει το χρίσμα σε ανθρώπους οι οποίοι βασίζονται στον λαϊκισμό και τα συντηρητικά αντανακλαστικά. Το ΠΑΣΟΚ που επιλέγει για αντιπάλους τους άτομα που δεν έχουν έρεισμα και προοπτική εκλογής. Αλλά το θέμα στη συζήτησή μας είναι τι κάνει η Αριστερά. Περιμένει μέχρι να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα από μόνη της;
Ή μήπως επιλέγει μία προσωπικότητα η οποία είναι άφθαρτη και διαφορετική και επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξή της από άλλα κόμματα;

Τώρα είναι αργά το ξέρω αφού μέρος του πολιτικού σκακιού για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ήδη παιχτεί.

Αλλά το λέω γιατί ειδικά στις εκλογές αυτοδιοίκησης, όπως και να το κάνουμε παίζει ρόλο και η προσωπική στάση των υποψηφίων.

Και ίσως ο λαός της πόλης, να θέλει επιτέλους να δει έναν "ωραίο τύπο" Δήμαρχο ή Νομάρχη Θεσσαλονίκης, και όχι άλλους Ζορό ή χαμόγελα της crest.

Απλά τα κόμματα φρονώ ότι δεν του έχουν δώσει ακόμη την ευκαιρία.

Για σκεφτείτε...

ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα ! :D
Μου επιτρέπεις ένα μικρό σχόλιο ;

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα, κάθε συνεργασία με το ΠΑ"ΣΟ"Κ είτε σε συνδικαλιστικό επίπεδο (δες π.χ. τι έγινε στο ΤΕΕ), είτε στις εκλογές της λεγόμενης "τοπικής αυτοδιοίκησης", είναι σαν να ταυτίζεσαι με την τρόϊκα, να αποδέχεσαι το ΔΝΤ, να βάζεις πλάτη στο γενικό ξεπούλημα της χώρα μας και του λαού μας, που προωθεί η κυβέρνηση του GAP !

Να σου πω και μια εμπειρία που έχω από την πόλη μου ;
Εδώ την προηγούμενη φορά ο ΣΥΝ κατέβασε δικό του σχήμα, αλλά την δεύτερη Κυριακή, στήριξε τον πασόκο !!!
Άντε, τότε, πριν 4 χρόνια, να είχαν κάποιο δίκιο - να σας το αναγνωρίσω.
Σήμερα ;
Πρέπει κατά τη γνώμη μου, ο ΣΥΝ, να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την δεύτερη Κυριακή !
Που να είναι αρνητική ΚΑΙ για τους δύο (πασοκ, νδ) - αν είναι φυσικά αυτοί στον δεύτερο γύρο !

Ανώνυμος είπε...

Και καλά ρε μεγάλε που αγωνιάς για την Πρέβεζα, αν η οργάνωση του ΣΥΝ αποφασίσει να στηρίξει τον Κλάπα (μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΝ- κλίκας Τσίπρα) τι θα πεις? Οτι ο ΣΥΝ Πρέβεζας είναι εκτός γραμμής ?

αστυάνακτας είπε...

@Ανώνυμος
Αγωνιώ για όλους τους Δήμους. Δε ξεχωρίζω την Πρέβεζα....Εσύ γιατί τη ξεχωρίζεις;
Επειδή με ρωτάς τιθα πω αν αποφασίσει η ΠΚ του ΣΥΝ...ναι θα πω ότι είναι εκτός γραμμής....εκτός και αν αποφασιστεί από ολόκληρο το ΣΥΡΙΖΑ
μου γράφεις....Ο Κλαπας της κλικας Τσίπρα;
Το ξέρει ο Τσίπρας;
Γιατί εμένα μου μεταφέρονται άλλα...
οπως ότι είχε τα μπράβο του σ. Αλαβάνου κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, ότι ψήφισε κατά δήλωσή του Κουβέλη για πρόεδρο του ΣΥΝ και ο αδερφός του είναι στέλεχος της ΔΑ....μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αν κάποιος ξέρει κατι άλλο ας το πει....

αστυάνακτας είπε...

@Faros
Νομίζω ότι συμφωνώ με την εισαγωγή στο σχόλιό σου. Καμια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Τώρα δε μπορώ να ξέρω για την πόλη σου, αλλάξέρω ότι το ΚΚΕ στη Καισαριανή δεν έδωσε γραμμή να ψηφιστεί ο δήμαρχος από το ΣΥΝ, και στο Ελληνικό έκανε το ίδιο, ενώ αρνήθηκε συνεργασία όπου του προτάθηκε.....ασε Φάρε οι δημοτικές είναι δύσκολες...

αστυάνακτας είπε...

@ΠΛΑΝΗΤΑΣ
Δε συμφωνώ εν ονόματι του κακού δεξιού....να τα βρω με τους ΠΑΣΚΟΥΣ στη Θεσσαλονίκη..ας συμπορευτεί όλη η αριστερά να έχουμε εναν αριστερό δήμαρχο....και όσο για τη ρετσινιά που κολλάει στους Θεσσαλονικείς...ε φέρουν αυτοί πρώτοι την ευθύνη ...πως να το κάνουμε...Το στοίχημα σ΄αυτές τις εκλογές είναι αν καταφέρει η αριστερά να κατέβει ενωμένη, έστω σ΄έναν δήμο....ας είναι η Θεσσαλονίκη αυτος ο δήμος...


ΥΓ:αριστερά δεν εννοώ το ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς εννοείς όμως Αριστερά το ΚΚΕ. Το ρώτησες το ΚΚΕ αν σε θεωρεί Αριστερά; ΑΣΤΟ λοιπόν το όνειρό σου για κοινή κάθοδο της "Αριστεράς" (τα εισαγωγικά είναι γιατί στην Aριστερά σου έχεις και το ΚΚΕ).
Όσο για την Πρέβεζα, ρώτα λοιπόν τον σύντροφό σου που σου έστειλε το "αγωνιώδες mail" να σου πει σε πια κλίκα κατεβηκε ο Κλάπας και εξελέγη στην ΚΕ στο συνέδριο. Ή κείτα και μόνο σου την λίστα να το δεις . Άστο λοιπόν, τσιράκι του Τσίπρα είναι και ο Κλάπας. Και είναι το μόνο αρνητικό που έχει.
Τι κάνει λοιπόν ο Κλάπας και είναι προς θανάτου; Οχτώ χρόνια δήμαρχος θέλει να υπερασπισθεί το έργο του (αυτό το ελάχιστο, το ασήμαντο, το δεξιό κλπ) και"εκβιάζει" τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ,ΣΥΝ) για να τον στηρίξουν. Το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα, έχει άλλες επιλογές. Ο ΣΥΝ όμως έχει; Μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής είναι ο Κλάπας, δεν τον στηρίζει , να τον διαγράψει λοιπόν.
Α... είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ της Πρέβεζας. Αυτός είναι άλλη θλιβερή ιστορία... Ρώτα τον σύντροφό σου με το "αγωνιώδες mail"...

αστυάνακτας είπε...

Ανώνυμος
Προσωποποιείς πολύ τα πράγματα,εγώ δεν έκρινα το έργο του γιατί δε το ξέρω...κρίνω τη τακτική του να συνεργαστεί αυτή την περίοδο με το ΠΑΣΟΚ, κρίνω το τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να πάρει τη θετική ψήφο των δύο κομμάτων.....ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα ανώνυμε...είναι δογματική συμπεριφορά αυτή απ' όπου κι αν προέρχεται
εδώ αναφέρθηκα γενικά για την αυτοδιοικητική πολιτική του ΣΥΝ. Καμια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ, αυτή είναι η θέση της ΚΠΕ...αυτό είπα....γιατί όλα τ΄άλλα που λες και ίσως τα γνωρίζεις καλύτερα από μένα, αλλά δε τα λες είναι περιπτωσιολογίες.....όσο για διαγραφές που εύκολα σ΄αυτές προστρέχεις...το κόμμα μου δεν έχει θεσπίσμένες διαγραφές....παρα μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις....
αλλά κάτι τελευταίο....
όποιος κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο της αριστερής ενότητας στο συνέδριο είναι τσιράκι του Τσίπρα; Μπα; Ωραία κατατάσσεις τους ανθρώπους ανώνυμε...πολύ ωραία...είναι πιο σύνθετη η ανθρώπινη φύση..ευτυχώς....

αστυάνακτας είπε...

όσο για το αν είναι το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερά...αυτός ο τίτλος δεν απονέμεται έτσι από μας...η ζωή αποδεικνύει τι είναι ο καθένας μας ή και οι δυό μας....
Για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αριστερά.....το αποδεικνύει ο μειούμενος μισθός μου καθημερινά.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα !
Νομίζεις ότι μου απάντησες στο σχόλιό μου ;
Ναιαιαια ;;;

Θα σου βάλω έναν προβληματισμό - σκέψου το, δεν θέλω απάντηση, δεν θα είναι, προφανώς !

Λοιπόν, αύριο το πρωί, ο κ. Παπαδημούλης, βγαίνει σε όλα τα κανάλια και δηλώνει ότι φεύγει από τον ΣΥΝ και πάει στο ΚΚΕ !
Και όχι μόνο, αλλά "σούρνει" τα εξ αμάξης στον ΣΥΝ και τα στελέχη του, κάνει τεράστια πολιτική και κυρίως οικονομική ζημιά, παίρνει μαζί του και καμιά εικοσαριά μέλη του ΣΥΝ !
Τον Νοέμβρη, λοιπόν, το ΚΚΕ τον κατεβάζει υποψήφιο Δήμαρχο Ελληνικού και ζητάει από παντού στήριξη !
Το ερώτημα - προβληματισμός:
Τι ακριβώς θα κάνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ;;;
Θα τον στηρίξει ;;;

ftanei_pia είπε...

Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα (98%) με την προσέγγιση του θέματος που κάνεις.
Γενικά.
Με την προσθήκη ότι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφασίζει με δημοψήφισμα σε κάθε περίπτωση για το τι θα κάνει.
Αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει δημοψήφισμα με διευρυμένο εκλογικό σώμα (και) από φίλους και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, με την μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση της αξιοπιστίας των συμμετεχόντων δεν θα είχα καμμιά αντίρρηση.
Και ότι αποφασίσουν.
Επι τέλους οι ευθύνες θα πρέπει να ανήκουν στους πολλούς και όχι στους εκλεκτούς.
Αν κάνουν λάθος, ας το επωμιστούν μιά και αυτοί πρώτοι και καλύτεροι θα "γευτούν" το κόστος της τυχόν λαθεμένης επιλογής τους.
Άλλωστε πόσες λαθεμένες επιλογές των "σοφών" ηγεσιών πληρώσαμε και πληρώνουμε;
Μία παραπάνω (δική μας) δεν πειράζει.
Νομίζω.
Όσο για τη Θεσσαλονίκη που πραγματικά και είναι μία πολύ "πονεμένη" ιστορία, καμμιά εξαίρεση. Και ας ετοιμάζουν αγάλματα του ..Χίτλερ.
Δημοκρατία αλά κάρτ δεν νοείται.
Και εκεί ότι και στην υπόλοιπη χώρα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, ο συγκεκριμένος δήμαρχος, ο κ. Κλάπας, έφυγε από τον ΣΥΝ στο τελευταίο του συνέδριο και πήγε με το κόμμα του Κουβέλη...

αστυάνακτας είπε...

@east
Αυτός ο Κλαπας είναι ο αδερφός του, όπως μου λένε, μέλος της ΚΕ του Κουβέλη

@ftanei pia
Οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη υποψηφιότητας πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις ψηφισμένες απο το συνέδριο θέσεις. Δε μπορεί να αλλάζει μια ΠΚ ή μια τοπική του ΣΥΡΙΖΑ τις γενικές θέσεις του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ

τη καλημέρα μου

αστυάνακτας είπε...

@Faros
καλημέρα
Μια και μιλάς για το Κορτζίδη...θα πρεπε να ξέρεις ότι εκδιώχθηκε από το ΚΚΕ κακήν κακώς με μοναδικό λόγο ότι είχε στις γραμμές της κίνησης του ανθρώπους που ανήκαν στο ΣΥΡΙΖΑ...αλλά ας μη το κουράζουμε...εγώ μπορεί και να ψήφιζα τον Παπαδημούλη, αντον κατέβαζε το ΚΚΕ....

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)