Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ανάγκη ενότητας και δράσης του ΣΥΡΙΖΑ

αναδημοσίευση από την Αυγή 16/5/10


Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα φαινόμενα πολιτικής ασυνεννοησίας και πολυγλωσσίας που εμποδίζουν την κοινή δράση στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι οι εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες-λόγω της πρωτοφανούς κυβερνητικής επίθεσης- επιβάλλουν ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που θα του έδινε έναν πρωτοπόρο ρόλο στον αγώνα που αναπτύσσουν τα λαϊκά στρώματα, εντούτοις η πολιτική του παρέμβαση δεν είναι αντίστοιχη με τις ανάγκες των καιρών.
Υπάρχουν αποφάσεις οι οποίες δυστυχώς δεν προωθούνται, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται διαρκώς μια συζήτηση επί των ίδιων θεμάτων. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει μια δημιουργική και ενωτική πολιτική συνεννόηση και να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ η αποφασιστική παρέμβαση του όλου ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχει η απόφαση για μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση με συγκεντρώσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς και κατοικίας, με συμμετοχή των βουλευτών και στελεχών της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχει η απόφαση για την προώθηση δράσης σε τοπικό επίπεδο με πλατιές επιτροπές αντίστασης σε γειτονιές με άνοιγμα στις άλλες δυνάμεις της αριστεράς αλλά και στον απλό κόσμο της αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, που αισθάνεται προδομένος από την κατακρεούργηση των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων του.
Υπάρχει η απόφαση επί του πλαισίου των στόχων για μια εναλλακτική διέξοδο από την κρίση, που προϋποθέτει την απεμπλοκή από τον ληστρικό μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ και απαιτεί την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, τη μεγαλύτερη φορολόγηση του κεφαλαίου, την μείωση κατά 50% των δαπανών για εξοπλισμούς, τη στήριξη των εισοδημάτων, της εργασίας και των δικαιωμάτων, την υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, την υπαγωγή στον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο όλου του πιστωτικού συστήματος, την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας κ.ά.
Υπάρχει η απόφαση να ζητηθεί η διενέργεια δημοψηφίσματος, που μετά την υπερψήφιση της απαράδεκτης συμφωνίας στη Βουλή είναι ένα αίτημα που αποκτά κεντρική πολιτική σημασία. Το να μιλήσει ο λαός αποτελεί μια πολιτική διέξοδο και για το κοινωνικό κίνημα αλλά και για τους πολίτες, οι οποίοι παρότι διαφωνούν με τα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν έναν σαφή στόχο που να εντάσσεται σε ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Η συλλογή εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών, η ενεργοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση πολιτικών – κοινωνικών παραγόντων και διανοουμένων, θέτοντας παράλληλα και το αίτημα για την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας, μπορεί να συμβάλουν σε μια εναλλακτική, στην παρούσα κατάσταση, πολιτική δυναμική.
Όλα τα πιο πάνω δυστυχώς δεν προωθούνται και η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιδευτεί σε μια διελκυστίνδα με επιπτώσεις στη συγκρότηση και τη δουλειά των τοπικών επιτροπών. Αντιθέτως για να προχωρήσει το κάθε βήμα διατυπώνονται διαρκώς ενστάσεις, προβάλλονται δυσκολίες και αιτιάσεις στο πλαίσιο μιας κακώς εννοούμενης διαπραγμάτευσης. Για παράδειγμα η πρόταση να μιλήσει ο σ. Αλαβάνος σε κεντρικές συγκεντρώσεις εμφανίζεται ως η ενωτική πρόταση η οποία μπορεί τάχα να αλλάξει άρδην όλα τα δεδομένα.
Όποιος έχει αυτή την εντύπωση ότι τα πολιτικά ζητήματα επιλύονται με επικοινωνιακούς όρους κάνει λάθος. Όποιοι μάλιστα υποβάλλουν αυτές τις προτάσεις υπό το καθεστώς εκβιασμών, για να δικαιολογήσουν διαχωριστικές πρωτοβουλίες τις οποίες έχουν προαποφασίσει και υλοποιούν, απλά εκτίθενται περισσότερο στα μάτια των αριστερών ανθρώπων.
Για να είμαστε σοβαροί, αποτελεσματικοί και πραγματικά ενωτικοί πρέπει να συνεννοηθούμε πολιτικά… Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσονται πρωτοβουλίες από κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που κινούνται στη βάση ενός διαφορετικού πολιτικού σχεδίου, το οποίο έχει κατατεθεί δημόσια, ενώ αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της γραμματείας από τον σύντροφο Αλαβάνο. Επιλέγεται από ορισμένες συνιστώσες η σχεδόν καθημερινή διαιρετική παρέμβαση, η οποία στην ουσία παίρνει διαρκώς αποστάσεις από τον δημόσιο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτός εκπέμπεται από τις ανακοινώσεις της γραμματείας, τα κεντρικά του στελέχη και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Εμφανίζεται έτσι ένα οιονεί αντιπαραθετικό δίπολο και μια κατάσταση η οποία ενοχλεί, δυσαρεστεί και απογοητεύει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με την επιπρόσθετη πολυγλωσσία που εμφανίζεται στον ΣΥΝ με τη στάση της Ανανεωτικής Πτέρυγας σε κρίσιμα ζητήματα η δημόσια εικόνα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο.
Όταν τέθηκε το θέμα να μιλήσει ο σ. Αλαβάνος στη συγκέντρωση, οι σύντροφοι από τον ΣΥΝ διατυπώσαμε την άποψη ότι είναι επιθυμητή η ιδέα και η προοπτική αυτή αρκεί να βασίζεται σε μια ειλικρινή πρόθεση για πολιτική συνεννόηση και κοινή δράση, η οποία πρέπει να διασφαλιστεί με την ένταξη του συντρόφου με όρους συλλογικότητας στην κοινή μας προσπάθεια. Διότι η εικόνα της ενότητας δεν πρέπει να είναι μια φευγαλέα εικόνα που θα διαλυθεί αμέσως αν εκφωνηθούν διαφορετικά πράγματα στην ίδια συγκέντρωση ή αν αμέσως την επόμενη μέρα συνεχίσουν να υλοποιούνται τα διαφορετικά σχέδια.
Συνεπώς όσοι πραγματικά θέλουν μια διαφορετική, ενωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει με επάρκεια και δυναμισμό στις σημερινές συνθήκες, θα πρέπει να συμβάλουν στην αναζήτηση του τρόπου ένταξης όλων μας σε ένα κοινό σχέδιο και στην υλοποίηση των αποφάσεων που με συλλογικό και συνθετικό τρόπο αποφασίζει η γραμματεία. Αυτή η προσπάθεια για να επιτευχθεί θέλει τον χρόνο της και κινήσεις καλής θέλησης από όλες τις πλευρές.
Ο κόσμος της αριστεράς έχει κουραστεί από άγονες αντιπαραθέσεις,, από μικροηγεμονισμούς και απολυτότητες, όσο και από προσπάθειες αναστήλωσης ενός ηγετικού ανταγωνιστικού δίπολου που μας έβλαψε στο παρελθόν. Απαιτεί από όλους μας να επιδείξουμε ωριμότητα, αίσθημα ευθύνης και πραγματική ενωτική διάθεση. Χρειάζεται η άμεση εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων της γραμματείας και ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία με πρωτοβουλίες, προτάσεις διεξόδου, μαζική πολιτική δράση.
Οι πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε δημιουργούν στον κόσμο της εργασίας την ανάγκη για μια ισχυρή ριζοσπαστική, μαχητική και ενωτική αριστερά, ικανή να εμπνεύσει μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία.
Η ιστορία έχει δώσει ραντεβού με την αριστερά. Αρκεί η αριστερά -έστω και καθυστερημένα- να πάει σε αυτό το ραντεβού.

* Ο Αλέκος Καλύβης είναι μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

3 σχόλια:

Raindog είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ντοκουμέντα...

http://enosy.blogspot.com/2010/05/blog-post_17.html

Η προσπάθεια διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ εκ των ένδον (με ευθύνη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ που λειτουργούν ΜΑΖΙ με τους Ανανεωτικούς, οι οποίοι δεν έκρυψαν ποτέ την απέχθειά τους για τον ΣΥΡΙΖΑ) με ψέμματα και διαστρεβλώσεις ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ο στόχος του συστήματος για έναν ΣΥΡΙΖΑ αποστεωμένο, ένα σχήμα στην πραγματικότητα ΣΥΝ (όχι ολόκληρου) και δορυφόροι, όχημα για την εκλογική επιβίωση και αναπαραγωγή των μηχανισμών δεν θα περάσει.

Η αριστερά θα βγει και από αυτή τη φάση ενωμένη και πιο δημοκρατική και θα παλαίψει με τα λαϊκά στρώματα για να παρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα πίσω, να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου και να φτιαχτούν οι προϋποθέσεις σύντομα για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πρωταγωνιστικό ρόλο της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Τα ίδια τα μέλη του ΣΥΝ, οι σύντροφοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ, καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απομονώσουν αυτούς που απεργάζονται το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο για να διαιωνίσουν την πολιτική τους αναπαραγωγή, τη στιγμή μάλιστα που η επίθεση της κυβέρνησης, του ΛΑΟΣ, της ΝΔ, του ΔΝΤ και της ΕΕ απαιτεί την ευρύτερη δυνατή ενότητα μέσα ΠΑΝΤΑ από όρους δημοκρατίας και συμμετοχής.

Ανώνυμος είπε...

Οι επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν τοπικά όπου δεν μπορούν να τις σταματήσει ο ΣΥΝ. Στην περιοχή μου δεν λειτουργεί το ΣΥΡΙΖΑ, δεν μοίρασαν κάρτες μέλους και πάντα υπάρχουν δικαιολογίες απο την πλευρά του ΣΥΝ για να μην γίνεται καμία δράση.
Οι επισκέψεις στελεχών έχουν νόημα όταν κάποιος κάνει δουλειά βάσης. Οταν κάνει πολιτική δημοσίων σχέσεων και γραφείων τύπου δεν κάνει απολύτως τίποτε και είναι πολύ εύκολο να πεταχτεί στην άκρη.

Ανώνυμος είπε...

ολα εδω πληρωνονται[σοφη λαικη ρησις] mike

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)