Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Να το πάμε ως το τέλος....

έργο του Χ. Μιρό. Ο κόκκινος ήλιος ροκανίζει την αράχνη.


-->
Μετά από μία έντονη συζήτηση, έτσι τουλάχιστον είπαν κάποιοι δημοσιογράφοι, κοινή συνεδρίαση της ΠΓ και των Βουλευτών μελών του ΣΥΝ καταλήξανε σε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Ήδη είχε τεθεί μπροστά στον πραγματικό κριτή..τα ΜΜΕ ... ζήτημα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ από το Φ. Κουβέλη για τις τρεις μεγάλες πόλεις αλλά και γενικότερα θέλοντας πιθανώς να προκαταβάλει αποφάσεις. Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό; Πριν αποφασίσει κάποιο όργανο εσύ λες την άποψή σου χωρίς να σε ενδιαφέρει;
Ήδη ο σ. Δ. Βίτσας καταδίκασε τέτοιου είδους δηλώσεις απ’ όπου και να προέρχονται.Η ΠΓ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κλείσει την πόρτα σε κάθε είδους δικομματική συνεργασία...κατά πλειοψηφία και αυτό να το εισηγηθεί στη ΚΠΕ. Επίσης για το ζήτημα του έκτακτου συνεδρίου αποφάσισαν να γνωμοδοτήσουν περιφερειακά οι οργανώσεις του ΣΥΝ.Κάπως έτσι ήταν οι αποφάσεις της κοινής συνεδρίασης. (μπορείτε να τις δείτε τόσο σε προηγούμενη ανάρτηση όσο και στην ιστοσελίδα του ΣΥΝ)
Κάποιες παρατηρήσεις::
Η ανανεωτική πτέρυγα μετά και τη στάση του Αλαβάνου θεωρεί ότι μπορεί να τραβήξει το σκοινί όσο μπορεί....γι αυτό και προσπαθεί να «σύρει» την πλειοψηφία του ΣΥΝ σε αποφάσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Φτάνει στο σημείο να ακυρώνει τη δουλειά της «ανοιχτής πόλης» μια δουλειά που είναι αξιολογότατη.
Η ανανεωτική πτέρυγα επιθυμεί να λήξει το θέμα ΣΥΡΙΖΑ με συνοπτικές συνεργασίες. Αυτοί και εννοούν τις συνιστώσες δεν είναι που αμφισβητούν το ΣΥΝ λένε....ε τότε ας τα σπάσουμε να τελειώνουμε....ούτε συνέδρια χρειάζονται ούτε τίποτε....να κάνουμε ένα δημοψήφισμα στυλ Γιώργου Παπανδρέου ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΣΥΡΙΖΑ και τελειώσαμε....τόσο όμορφα!
Η Α.Π διαμέσου των στελεχών της προσπαθεί να ξαναβάλει συνολικά το θέμα με τις συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ. Ετσι ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών προσπαθεί να διευρύνει τη συνεργασία. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να υποστηρίζει την υποψηφιότητα Παπούλια έτσι απλά.....και μάλιστα να το θέτει ως προυπόθεση.Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η «πρωτοβουλία» Ττου Λ. Κύρκου για συζήτηση που θα παραβρεθούν τόσο μέλη της κυβέρνησης όσο και η Α.Π. Το πόσο είναι πρωτοβουλία του Κύρκου αυτή είναι άλλο πράγμα
Το ΠΑΣΟΚ για την Α.Π δεν είναι ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, ένα κόμμα του κατεστημένου. Θεωρεί ότι είναι ο κύριος συνομιλητής της αριστεράς. Για υτό είναι καιρός να το αποκαθάρουμε να του δώσουμε ένα αριστερό άλλοθι βρε αδερφέ για να μπορέσει να μειώσει το έλλειμμα που δημιούργησε ο φτωχός μισθωτός και τα άλλα ωραία.....Εκεί εντάσσεται και η συμφωνία του Κύρκου με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Από την άλλη πλευρά το πλειοψηφικό αριστερό ρεύμα αδυνατεί να δει τη κατάσταση. Φοβάται να λάβει σκληρές αποφάσεις. Σκληρή απόφαση μπορεί να είναι ένα συνέδριο που θα οδηγήσει σε αναταράξεις. Αναπαυόμενο στην καρέκλα του εγγυητή και ισορροπιστή του κόμματος αρνείται να συναινέσει σε μία συντεταγμένη διαδικασία που θα βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους.
Οι άλλες τάσεις του ΣΥΝ..... Κοκκινοπράσινο και Αριστ. Ανασύνθεση έχοντας εμπιστοσύνη περισσότερο στους συμμάχους από τα μέλη του κόμματος προχωρούν σε οργανωτικούς ακροβατισμούς που εξυπηρετούν τακτικές και μόνο. Πως αλλοιώς μπορείς να πεις δηλαδή την αποψη της Αρ. Ανασύνθεσης να είναι υπέρ του συνεδρίου και κατόπιν κατά και ξανά μανά υπερ.....ή του κοκκινοπράσινου που κατά τη γνώμη μου παρ΄όλα αυτά είναι κοντύτερα στις απόψεις μου...να υποστηρίζει την άποψη του Προέδρου πριν την πανελλαδική αλλά να συμβάλλει με τις υπογραφές στελεχών του σ΄ένα κείμενο που εύκολα υιοθετείται από τον Αλ. Αλαβάνο. εναντίον της ύπαρξης του ίδιου του ΣΥΝ....
Να συμπληρώσω για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ; Από τη μια μεριά η αληθινή προσπάθειά τους για ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ταυτόχρονη προσπάθεια από την άλλη να παρέμβουν ουσιαστικά στα εσωκομματικά του ΣΥΝ κάνοντας υποδείξεις πέφτουν ουσιαστικά σε μια μεγίστου είδους παγίδα που έχει επεξεργαστει ο Α.Αλαβάνος και τμήμα της ΚΟΕ και ΚΕΔΑ. Μια παγίδα η οποία έχει να κάνει δυστυχώς με μία εντελώς διακριτή παρουσία στο πολιτικό σκηνικό τραβώντας μέρος του κόσμου του ΣΥΝ διαμορφώνοντας ένα άλλο σκηνικό στην αριστερά.
Τι περιμένουμε.
Περιμένουμε λοιπόν από το σ. Τσίπρα να προωθήσει στη ΚΠΕ την πρόταση για έκτακτο συνέδριο...να το πάει έως το τέλος με ότι αυτό συνεπάγεται. Να προχωρήσουν οι περιφερειακές οργανώσεις σε πίεση προς την ηγεσία του ΣΥΝ ώστε να αποφασιστεί συνέδριο που θα αποφασίζει και καταστατικές αλλαγές.
Περιμένουμε από την ΚΠΕ να αποφασίσει μια για πάντα..... να τελειώνουμε με τερατογενείς συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ στους δήμους. Εδώ και τώρα! . Συνεργασίες που δεν έχουν αποδώσει τίποτε περισσότερο παρά μόνο μία καλή διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων στη καλύτερη περίπτωση.
Περιμένουμε από τη ΚΠΕ να καταδικάσει μια και καλή ενέργειες που βλάπτουν την εικόνα και συνοχή του κόμματος και του ΣΥΝ. Επιτέλους ας ισχύσει η αρχή της πλειοψηφίας. Κανένας δεν είπε να μην λέει κάποιος την άποψή του. Τα όργανα άλλωστε είναι σχεδον σε δημόσιο έλεγχο. Δε φτάνει εκεί; Αν τέλος πάντων κάποιοι θεωρούν το βήμα και τα κανάλια καλύτερα από τα όργανα, δεν αποχωρούν να τα αφήσουν σ΄αυτούς που τα έχουν σε υπόληψη;
Περιμένω από την Α.Πτέρυγα να αποφασίσει με ποιους είναι με το ΣΥΝ ή με το ΠΑΣΟΚ; Αυτό ακριβώς. Τέρμα οι μάσκες που διχάζουν.
Περιμένω από τις οργανώσεις του ΣΥΝ να «επιβάλλουν» επιτέλους το καταστατικό. Υπάρχει και η τροπολογία για υπογραφές ας μη ξεχνιόμαστε.
Περιμένω πολλά από τους συμμάχους...αλλά πρώτα απ΄όλα να καταλάβουν!...αν θέλουν στην πραγματικότητα το ΣΥΡΙΖΑ.
Περιμένουμε τον Αλ. Αλαβάνο να δηλώσει απλός στρατιώτης της αριστεράς και να διαθέσει τον εαυτό του όχι σε συναντήσεις μυστικές, αλλά σε ενεργητική πολιτική.
Περιμένουμε την μαχητική και αγωνιστική παρουσία στο πολιτικό σκηνικό. Σ΄ένα σκηνικό που έχει ανάγκη το ΣΥΡΙΖΑ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική διέξοδος. Την έχουμε επιλέξει. Και μπορούμε να το επαναβεβαιώσουμε αυτό.
Και όσοι δεν υπολογίζουν τη βάση του κόμματος ,του ΣΥΝασπισμού, θα διαπιστώσουν ότι σύντομα θα κάνουν λάθος.

16 σχόλια:

Andriou είπε...

Σύντροφε συμφωνώ σε όλα μαζί σου! Αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς ζητάς απο τούς συμμάχους.
Να μην βλέπουν και να μήν ακούν!
Μπορούσε ή όχι ο Τσίπρας να κόψει για πολύ καιρό το βήχα των κουβέληδων; Μιά απλή δηλωσούλα στα ΜΜΕ αρκούσε!
"Για θέματα συνεργασιών και άλλες σοβαρές πολιτικές επιλογές (π.χ Παπούλιας) αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ".
Αυτό θα έβαζε την ουρά στα σκέλια των κυρκοκουβέληδων για πολύ καιρό. Θα φώναζαν, θα εκβίαζαν, θα απειλούσαν με αποχώρηση (γνωστό το σκηνικό) αλλα θα ήξεραν οτι ο προσανατολισμός είναι σαφής: ΣΥΡΙΖΑ

Αντ' αυτού πήγε το θέμα στην Π.Γ! Γιατί; Πολιτική απειρία; Δεν νομίζω. Έχει αρκετούς έμπειρους στον στενό πυρήνα του.
Θα σου δώσω την προσωπική μου εκτίμηση. Και μακάρι να έχω λάθος:
Ο Τσίπρας (και το ετερογενές τσιπρέϊκο) είναι οι περισσότερο βολεμένοι απο αυτή την κατάσταση. Οι συνθήκες εσωτερικής πόλωσης και ο κομματικός πατριωτισμός που έχουν καλλιεργήσει (σε συνεργασία με τους ανανεωτικούς) ισχυροποιούν τις θέσεις τους. Η προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ τούς τρομάζει (κυρίως γιατί φέρνει στο προσκήνιο τον "μισητό" Αλαβάνο).
Ο Τσίπρας ούτε συνέδριο θέλει ούτε να "νικήσει" πολιτικά τούς ανανεωτικούς. Αυτό δείχνει στα μάτια μου και στα μάτια όλων των συμμάχων, σε διαβεβαιώ. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται η σημερινή (ετερογενής, το επαναλαμβάνω), ηγετική ομάδα, είναι να τρενάρει την κατάσταση όσο μπορεί, πετώντας την "μπάλα στην κερκίδα" και εμπαίζοντας μέλη και συμμάχους.
Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν τα μέλη και πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, τόσο το καλύτερο για την Αριστερά που οραματιζόμαστε όλοι!
Δυστυχώς σύντροφε οι σύμμαχοι, σ' αυτό δεν μπορούν να βοηθήσουν.

αστυάνακτας είπε...

Αγαπητέ σύντροφε...
Χαίρομαι που βασικά συμφωνείς μαζί μου!
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε μερικά ζητήματα που νομίζω ότι τα γνωρίζω ή τέλος πάντων τα αντιλαμβάνομαι διαφορετικά.
Τι θέλω από τους συμμάχους; Από τους συμμάχους θέω ευελιξία στις αποφάσεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Το να επικεντρώνεσαι στο τι λέει ο Κύρκος ή ο Κουβέλης, να το αναγάγεις σς κυρίαρχο ζήτημα, αντί να συσπειρώνεσαι με τη συντριπτική πλειοψηφία του ΣΥΝ νομίζω ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Η σκλήρυνση της στάσης της Α.Π δεν έχει να κάνει με τη θέση των συμμάχων (βλ. δηλώσεις Π. Κοροβέση)και του Αλαβάνου μετά τις ευρωεκλογές. Τι ήταν απάντηση στις δηλώσεις Κύρκου ή απλά ευκαιρία να την πούμε στο ΣΥΝ; Εγώ πιστεύω στις καλές προθέσεις των συμμάχων, αλλά η παρορμητικότητα δεν είναι οφέλιμη στην πολιτική.Όπως και η αδράνεια.
Από δω θα εξαιρέσω κάποιους σ. οι οποίοι βλέπουν τη δική τους αλήθεια ως μοναδική.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

αστυάνακτας είπε...

Το δεύτερο ζήτημα:Τσίπρας
Ο Τσίπρας να καταδικάσει τους της Α.Π. Υπάρχουν κάποιες αρχές στο κόμμα μας και ευτυχώς ο Τσίπρας έχει αποδειχτεί κομματικότατος. Δεν λέει την προσωπική του άποψη, αλλά την άποψη του κόμματος,των ανθρωπων που τον ανέδειξαν και τον ψήφισαν ή δε το ψήφισαν. Τους εκπροσωπεί όλους. Η διακριτή παρουσία της Α. Π σίγουρα δημιουργεί προβλήματα και πρέπει να λυθούν. Εγώ και άλλοι πιστεύουμε ότι μόνο το συνέδριο μπορεί να τα λύσει. Εσύ πως καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι ο Τσίπρας δε το θέλει δε το κατάλαβα. Αλλά επειδή το γνωρίζω σε διαψεύδω.
Ο μισητός Αλαβάνος;
Ε όχι δε το δέχομαι! Μπορώ ν΄ασκήσω κριτική, αλλά τον Αλαβάνο όταν τον ψήφισε (και εγώ μαζί) η πλειοψηφια του ΣΥΝ στο ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι υποστηρικτές του δεν ήθελαν να τον δουν. Και το Τσίπρα που τώρα βγάζουν γλόγες τον υπερθεμάτιζαν. Εγώ από τον Αλαβάνο περιμένω πολλά. Θελω να σταθεί δίπλα στην Αριστερά απλός στρατιώτης, όπως τον ήθελα με μία δήλωσή του στις εκλογές δίπλα μας, με την υποψηφιότητά του,όχι με ακροβατισμούς και τακτικισμούς. Ο Αλαβάνος δεν ήταν που έθεσε ζητήματα που ουσιαστικά έδωσαν την ευκαιρία στον Κουβέλη να λέει διαλύστε το ΣΥΡΙΖΑ....Για τα άλλα δες προηγούμενη ανάρτησή μου για Αλαβάνο. Ανάμεσα σ΄όλα να μας πει και τι έκανε αυτός όταν ήταν πρόεδρος του ΣΥΝ με την Α.Π και τα στελέχη της.Περιμένω. Η μία γενική πρόταση αυτοκριτικής δε μου φτάνει!
Ως υστερόγραφο ας αρκεστείς στην ειλικρίνειά μου ότι είμαι από τους πρωτεργάτες και μαχητές τοπικών επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ και έως σήμερα έχω δημιουργήσει ,μαζί με άλλους σ. φυσικά πάνω από δύο.
Πάντα συντροφικά και το εννοώ!

Andriou είπε...

Αγαπητέ σύντροφε, τη γνώμη μου σου την έγραψα με την ευχή να μην είναι σωστή!
Όμως επιμένω! Είναι εμφανέστατη η παρελκυστική πρακτική του Τσίπρα (και όταν λέω "Τσίπρα" δεν εννοώ βέβαια τον ίδιο προσωπικά. Αλλά ούτε και ολόκληρο το κόμμα που όπως πιστεύεις εκφράζει. Εννοώ τον ετερογεννή πυρήνα που έχει φτάξει).
Περιμέναμε την 3η Π.Σ, μετά περιμέναμε την Π.Γ του ΣΥΝ, τώρα περιμένουμε τις ολομέλειες, μετά θα περιμένουμε κάτι άλλο και η κατάσταση θα τρενάρει.
Τέλος πάντων... Η τσούλα η Ιστορία (που λέει και ο Τριπολίτης) θα δείξει.
Επιμένω δε και σε κάτι άλλο. Ο τσίπρας αν ήθελε θα μπορούσε να "προκαλέσει" συνέδριο (αλλοίμονο αν δεν μπορεί να το κάνει ένας πρόεδρος). Όπως θα μπορούσε να βάλει στη θέση τους και τούς ανανεωτικούς (σου έγραψα το τελευταίο παράδειγμα δηλώσεων Κουβέλη). Μια απλή δήλωση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αρκούσε να δείξει τις διαθέσεις του. Όμως δεν το έκανε. Προτίμησε να το πάει σε ένα όργανο του οποίου την πλειοψηφία δεν ελέγχει.
Όμως να σου πώ και κάτι. Όλα αυτά δεν έχουν και μεγάλη σημασία (όσον αφορά τις εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσται). Εκείνο που έχει σημασία είναι η γειωμένη πραγματικότητα.
Θα σου πώ λοιπόν τι σημβαίνει στην περιοχή μου: Η τσιπρική πλειοψηφία του ΣΥΝ (κυρίως βαθυρευματικοί) σε σφιχτό αγγάλιασμα με ανανεωτικούς, προσπαθούν να σαμποτάρουν με όποιο τρόπο μπορούν τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συμμετέχουν και δεν αναγνωρίζουν την Τ.Ε και το τριμελές συντονιστικό.
Έτσι έχουμε το εξης γελοίο φαινόμενο: Σε μία οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ με καμμιά 25αριά μέλη εγγεγραμένα μεχρι τώρα, μόνο τα 4 είναι μέλη του ΣΥΝ (ενω η οργάνωση του ΣΥΝ έχει 90 μέλη).
Η Ν.Ε του ΣΥΝ με παρεμβάσεις σε μέιλ (που βλέπουν και το φως της δημοσιότητας) καλεί τα μέλη του ΣΥΝ να μήν συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα το ότι εσυ σύντροφε μου έχεις ανοικτό μυαλό και βλέπεις οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική διέξοδος της Αριστεράς, αυτό δεν σημαίνει οτι συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μέλη τους ΣΥΝ (και κυρίως με τις ηγετικές κλίκες). Η πραγματικότητα, όπως σου την περιέγραψα είναι άλλη (και σου "κρύβω" και πολλά που δεν τιμούν κανένα). Και δυστυχώς απο επαφές που έχω και απο ότι διαβάζω, δεν συμβαίνουν μόνο στην περιοχή μου!

Υ.Γ Το σχόλιο για τον Κοροβέση και τον Αλαβάνο δεν το κατάλαβα. Δηλαδή να μην μιλάνε γιατί μπορεί να θυμώσει ο ...Χατζησωκράτης;

Ανώνυμος είπε...

Μπουρδέλο γίναμε σύντροφε

Ανώνυμος είπε...

Na ton xaireste to Kyrko.

αστυάνακτας είπε...

Κατ΄αρχάς για τον Τσίπρα (είναι λάθος να συζητάμε για ονόματα και πρόσωπα-διαφωνώ με οποιαδήποτε προσωποποίηση)
Είναι λανθασμένο το σχήμα Τσιπρας που δε θέλει το ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι άλλοι συνιστώσες και Αλαβάνος που τον θέλουν...Αν ήταν έτσι γιατί να μη τινάξει στον αερα το ΣΥΡΙΖΑ εν μία νυκτί; Από θέση ισχύος είναι.
Μην είσαι σίγουρος ότι δεν θα το προκαλέσει το συνέδριο;
Εγώ μίλησα για κομματικότητα του Τσιπρα και τίποτε παραπάνω. Ξέρω ότι την άποψή του τη λέει στα όργανα και πουθενά αλλού...Αυτό το αστείο ότι έχει κύκλο γύρω του κλπ δεν ισχύει.....αν είχε κύκλο θα φαίνομνταν. Ναι το ρεύμα είναι αδύναμο και φέρει ευθύνες. Αλλά ποιος είναι περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ από το Λαφαζάνη ε;
Υπάρχει μία ισορροπία του τρόμου στα ηγετικά κλιμάκια είναι αλήθεια και εμείς περιμένουμε.
Διαφωνώ να διαφοροποιηθείς δημόσια με το Κουβέλη ή να τον αποδοκιμάσεις...αυτά είπαμε στα όργανα γίνονταιόχι επειδή ο ένας (ο Κουβέλης ) δε γουστάρει θα κάνουμε διάλογο μέσω των ΜΜΕ.
Να μιλήσω και γω για την περιοχή σου κάνοντας ερωτήσεις για να μαθαίνω...
1. Πως συγκροτήθηκε η ΤΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χιου; Γράψε μου για τη διαδικασία(δηλαδή μαζευτήκατε από όλες τις συνιστώσες και ο ΣΥΝ είπε όχι;)
2. Ποιο το πρόσχημα που δεν αναγνωρίζουν το τριμελές συντονιστικό;
3. Τι μέτρα πήρατε εσείς ώστε ο ΣΥΝ να συμμετάσχει συντονισμένα;

Ωραία σ. ας πουμε ότι εγώ έχω ανοιχτό μυαλό, αν και η ΕΟΣ κατα καιρούς μου το αμφισβητεί κι αυτό, εσύ τι προτείνεις να γίνει; Να προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς το ΣΥΝ ή ο ΣΥΝ χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ;
Όλοι οι υπόλοιποι ας καταλαβαίνουν με το να ξαναθέτουν ζητήματα όπως το 89 δεν ωφελεί σε κάτι. Παίζουν το παιχνίδι του Κουβέλη. Γιατί ο καθείς πρέπει να καταλαβαίνει πότε θα κάνει την παρέμβασή του....Και οι Κοροβέσης και ο Αλαβάνος πρ’επι να παραδεχθούμε ότι το ξέρανε γι αυτό και το κάνανε.....κατά τη γνώμη μου ήταν μεγάλο πολιτικό ολίσθημα.
Για τον Αλαβάνο δε μεγιστο αφού ήταν πρόεδρος του ΣΥΝ και μέλος του...εκεί έπρεπε να τα πει όχι στα κανάλια...τα έχουμε πει όμως αυτά κι ας μη γυρνάμε πίσω...

τα ξαναλέμε...

αστυάνακτας είπε...

@Aνώνυμος των 12.23
Μπορεί να ναι κι έτσι, αλλά δεν υπάρχει οργάνωση...ΧΑ

@Ανώνυμος των 4.13
Να σαι βέβαιος ότι όλους τους χαιρόμαστε...

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

@Andriou

Γράφεις: "Η προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ τούς τρομάζει (κυρίως γιατί φέρνει στο προσκήνιο τον "μισητό" Αλαβάνο)".

Τελικά πρέπει να είσαι πολύ... οπαδός του Αλαβάνου.

Το γεγονός ότι πήγε να διαλύσει τον ΣΥΝασπισμό & τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει τίποτα για σένα;

admin είπε...

Η κατάσταση στον ΣΥΝ έχει καταντήσει να είναι διαλυτική.
Μπορεί κάποιοι να έχουν συνηθίσει σε αυτές τις διαδικασίες και να αντέχουν, όμως απογοητεύουν τον κόσμο που ούτε έχει συνηθίσει ούτε θέλει αυτό το μπάχαλο.

Ποιος έχει το δικαίωμα στο να ομιλεί για το θέμα;
Έχει δικαίωμα αυτός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, έχει δικαίωμα αυτός που ψήφισε στην επαρχεία;
Έχει δικαίωμα αυτός που δεν είναι στον ΣΥΝ;

Καταρχάς ποιο είναι το θέμα.
Το θέμα είναι οτι κάποιοι θέλουν να κάνουν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να εκφράζουν κανένα κοινωνικό μέτωπο , γιατί απλά όποιο κοινωνικό μέτωπο δημιουργήθηκε είχε και έχει το ΠΑΣΟΚ σαν αντίπαλο.

Με βάση αυτό το θέμα ( τη συνεργασία) οι ανανεωτικοί επιλέγουν να παίζουν μόνο στο γήπεδο του ΣΥΝ , όποιος επιλέγει το ίδο γήπεδο , επιλέγει την μείωση των δυνάμεών του και την αποκοπή του απο τις δυνάμεις του κόσμου που έδωσαν την πνοή στον ΣΥΡΙΖΑ

Το χειρότερο είναι ότι όπου έχουν πλειοψηφία την χρησιμοποιούν για να διαλύσουν τοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νομίζετε οτι οι αγωνιστές σε όλη την ελλάδα που δώσανε μάχες σε πόλεις και χωριά για τον ΣΥΡΙΖΑ οτι δεν έχουν δικαίωμα λόγου, όταν τίθεται το ζητημα ή όχι της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ;
Τυχαία τις προάλλες έμαθα για μια διάσπαση σε μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απασχόλησε κανέναν, γιατί δεν αμφισβήτησε την κοινή προσπάθεια. Κανενας δεν ανακατεύτηκε ούτε θέλησε να ανακατευθεί.
Οι διαφωνίες μέσα στον ΣΥΝ δεν αποτελούν αιτία συζήτησης για κουτσομπολιό και η συζήτησή τους απο όλους οφείλεται στο ότι αμφισβητούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας δεν θέλει να ασχολείται με θέματα εσωτερικά των άλλων γιατί ο ίδιος βγαίνει πάντα χαμένος, αλλά έχουμε επενδύσει στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούμε να παραμένουμε αδιάφοροι σε όσα συμβαίνουν μέσα στον ΣΥΝ.
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο "πλουραλισμο" και με το ΠΑΣΟΚ και χωρίς το ΠΑΣΟΚ τον κουράζουμε και θα μας γυρίσει την πλάτη.

Ανώνυμος είπε...

To ΚΚΕ σου εύχεται καλή χρονιά. Σε καλεί να κοπιάσεις απ τα γραφεία, υπάρχει μία θέση για τους καλούς ταξικούς φίλους. Ενα σκαμπώ ενα μπαουλοντίβανο να καθήσεις. Έχουμε και καλά καρτέρια να πιάνουν τόπο οι κόποι σου και στόχο οι βολές σου.
Move.

Ανώνυμος είπε...

Γνωστό το ύφος παρόλο που είσαι ανώνυμος, αλλά ξέχασες ότι κανενας δεν ανέφερε την λέξη ΚΚΕ εδω μέσα. Μόνο το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν κάποιοι να λιβανίζουν και μας έχουν ζαλίσει.

Ανώνυμος είπε...

Ακούω Αλαβάνο και μου ανεβαίνει το ζάχαρο. Τίποτα δεν κατάλαβαν μερικοί.

saltimpagkos είπε...

καποιοι Συντροφοι δεν καταλαβαινουν νομιζω οτι ο Τσιπρας και ο καθε τσιπρας ειναι ο προεδρος ολου του κομματος και οχι μονο καποιων τασεων οπως επισης οτι ολα τα μελη της Α.Π. δεν ειναι κυρκοκουβεληδες εκτος πια και αρχισουμε κουβεντα περι αριστεροφροσυνης (μακρυα απο μενα ) . Μια διασπαση του κομματος θα ειναι σιγουρα πολυ οδυνηρη και με τελειως αβεβαιο μελλον τοσο για τον ΣΥΝ οσο και τον ΣΥΡΙΖΑ . Κοντος ψαλμος αλληλουϊα συντροφοι σε 2-3 μηνακια με την διεξαγωγη ενος συνεδριου ολοι θα εχουμε απαντησεις . Σιγουρα η ιστορια αλλο δεν περπαταει και δεν περπαταει εδω και καιρο ετσι ως εχει

Ανώνυμος είπε...

"..Ακούω Αλαβάνο και μου ανεβαίνει το ζάχαρο.."

Κανένα πρόβλημα συντροφε ανώνυμε
Ένα κουταλάκι της σούπας "κύρκο" θα πέρνεις , μετά το φαγητό, τρεις φορές την ημέρα και το ζάχαρό σου θα διατηρηθεί στα επιτρεπτά για την ιατρική επιστήμη επίπεδα.

Ανώνυμος είπε...

@ sarantamilakokkina
Από "..Ακούω Αλαβάνο και μου ανεβαίνει το ζάχαρο.."
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και για τη συνταγή….
Δυστυχώς, κάθε τι πασόκ μου δημιουργεί πρόβλημα….
ΥΓ. Ομοιοπαθητικός είσαι;

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)