Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Αλλά τα βράδυα...


Και να που φτάσαμε εδώ

Χωρίς αποσκευές

Μα μ' ένα τόσο ωραίο φεγγάρι

Και εγώ ονειρεύτηκα έναν καλύτερο κόσμο

Φτωχή ανθρωπότητα, δεν μπόρεσες

ούτε ένα κεφαλαίο να γράψεις ακόμα

Σα σανίδα από θλιβερό ναυάγιο ταξιδεύει η γηραιά μας ήπειρος


Αλλά τα βράδια τι όμορφαπου μυρίζει η γη

Βέβαια αγάπησε τα ιδανικά της ανθρωπότητας,

αλλά τα πουλιάπετούσαν πιο πέρα

Σκληρός, άκαρδος κόσμος,

που δεν άνοιξε ποτέ μιαν ομπρέλα

πάνω απ' το δέντρο που βρέχεται


Αλλά τα βράδια τι όμορφαπου μυρίζει η γη

Ύστερα ανακάλυψαν την πυξίδα

για να πεθαίνουν κι αλλού και την απληστία

για να μένουν νεκροί για πάντα


Αλλά καθώς βραδιάζειένα φλάουτο κάπου

ή ένα άστρο συνηγορεί για όλη την ανθρωπότητα

Αλλά τα βράδια τι όμορφαπου μυρίζει η γη

Καθώς μένω στο δωμάτιο μου, μου 'ρχονται άξαφνα φαεινές ιδέες

Φοράω το σακάκι του πατέρακι έτσι είμαστε δυο,
κι αν κάποτε μ' άκουσαν να γαβγίζω
ήταν για να δώσωέναν αέρα εξοχής στο δωμάτιο
Αλλά τα βράδια τι όμορφαπου μυρίζει η γη
Κάποτε θα αποδίδουμε δικαιοσύνη

μ' ένα άστρο ή μ' ένα γιασεμί

σαν ένα τραγούδι που καθώς βρέχει

παίρνει το μέρος των φτωχών

Αλλά τα βράδια τι όμορφαπου μυρίζει η γη!

Δος μου το χέρι σου...Δος μου το χέρι σου...


Τ.Λειβαδίτης

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα

Είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη μας απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατικές και δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή που συνέβη στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών αστυνομικών.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, στο όνομα δήθεν των λαϊκών συμφερόντων, το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία στο σύνολο της και να την ωθούν σε συντηρητική αναδίπλωση.

Ήδη, από τις πρώτες ώρες, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για να ενημερωθεί για το συμβάν ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης, επισκέφτηκε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες αστυνομικοί.

To Γραφείο Τύπου

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Για την Έλλη Παππά...


Έφυγε η σύντροφος του Ν. Μπελογιάννη Έλλη Παππά. Μία εξαίρετη προσωπικότητα, μία μαχήτρια και μία δυναμική γυναίκα. Το 1950 συλλαμβάνεται με το Ν. Μπελογιάννη που έχει έρθει παράνομα στην Ελλάδα. Καταδικάζεται σε θάνατο, αλλά δεν εκτελείται γιατί ήταν ήδη μητέρα μέσα στη φυλακή.
Η Έλλη Παππά δεν είναι απλά η σύντροφος του Νίκου Μπελογιάννη, δεν είναι γνωστή γι αυτό μόνο. Ήταν η μαχήτρια δημοσιογράφος , λογοτέχνης και φεμινίστρια. Η Έλλη Παππά είχε ψυχή…είχε πάθος και διαρκή αμφισβήτηση. Μας έδωσες πολλά και θα συνεχίσεις. ..Ο συντροφός σου Νίκος σε περιμένει….

Με σεβασμό και τιμή

αστυάνακτας

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

Να τανε το 21.....Εικοσιμία μέρες ΠΑΣΟΚ...τι καταλάβατε;

Εικοσιένα μέρες
στη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ,ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού μας έβγαλε πρώτα ότι το έλειμμα είναι 12,5% κατόπιν εκπόνησε ,τι πρωτότυπο, σχέδιο εκτάκτου ανάγκης. Αύξηση των έμεσων φόρων, πάγωμα των προσλήψεων,κατάργηση των stage, αλλά και περιορισμό των συμβασιούχων. Αλήθεια τι διαφορετικό έκανε η Νέα Δημοκρατία το 2004...α ναι! αύξησε το ΦΠΑ....ωχ ας μη βάζω ιδέες στο ΠΑΣΟΚ τώρα....
εικοσιμία μέρες
Μου ξανάρχονται ενα -ένα χρόνια δοξασμένα
να τανε το εικοσιένα
Είπαμε εικοσιμία μέρες
και εξαερώθηκαν και συνεχίζονται να εξαερώνονται οι πρώτες επικοινωνιακές βαρύγδουπες δηλώσεις της κυβέρνησης...πάνε τα υβριδικά αυτοκίνητα, αφού ήταν κενού περιεχομένου δηλώσεις, αφού όπως είπε ο πρόεδρος της βουλής κ. Πετσάλνικος δεν διευκολύνουν τους βουλευτές......αλλά τα ΜΜΕ...τηλεοράσεις και εφημερίδες πρασινίζουν ολοένα και περισσότερο.....κουβέντα δε λένε...για τίποτε......αρχίζουν και ανασύρουν την ειδυλιακή εικόνα της Ελλάδας...εμείς όλοι είμαστε χαζοί που δε βλέπουμε τι συντελείται.....
Εικοσιμία μέρες
και τα υπουργείς δεν έχουν ακόμη ούτε γενικούς γραμματείς...δε φεύγει έγγραφο...όλα σε ακινησία.....και προσπαθούν να μας πείσουν για την αξιοκρατία της επιλογής των βιογραφικών για γενικούς γραμματείς....και πάνω εκεί που πάνε κάποιοι να τους πιστεψουν..νάσου προβάλλει ο Καστανίδης και η επιλογή του για γενικό γραμματέα....κολλητός του ο νέος γραμματέας και η θεία Φωτούλα του Στάθη αναρρωτήθηκε...αφού ήθελε αυτόν να πάρει γιατί δεν τον έπαιρνε από την αρχή να τελειώνουμε.....αυτό έλεγα κι εγώ σε κάτι ΠΑΣΟΚους, είπα στη θεία Φωτούλα του Στάθη.....
Εικοσιμία μέρες ΠΑΣΟΚ
και είναι σαν μία αιωνιότητα...τα ίδια και τα ίδια....

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Τέρμα στην αστυνομοκρατία…τα Εξάρχεια είναι τμήμα μιας ελεύθερης πόλης και όχι κατεχόμενης...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!


Όταν μιλήσαμε από αυτή εδώ τη ιστοσελίδα για αλαζονεία από τη νέα κυβέρνηση των τριών ημερών τότε…κάποιοι πέσανε να μας φάνε… Αναφέραμε χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της κ. Μπατζελή με τις ανεκδιήγητες δηλώσεις της για τους εργαζόμενους, την αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια του κ. Χρυσοχοίδη…..
Και πέσαμε μέσα…..
Χθες λίγο μετά από την παρουσίαση βιβλίου του Χρ. Κάσδαγλη, «Η Αριστερά κι ο κακός ο λύκος» παρουσία του προέδρου του ΣΥΝ σ. Τσίπρα οι αστυνομικές δυνάμεις μπούκαραν για να συλλάβουν αυτούς που δημιούργησαν επεισόδια πριν λίγο στα Εξάρχεια…και συνέλαβαν, ή προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ,….. μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τους Στ. Ελληνιάδη, Δημ. Παπαχρήστο, Σωτ. Δαμαντόπουλος, αλλά και άλλους…..Τα συγνώμη του υπουργού που ακολούθησαν δεν μειώνουν καθόλου τη σημασία των γεγονότων!...αντίθετα αποδεικνύουν ότι όταν έχεις αποφασίσει να ρίξεις αστυνομικούς στο δρόμο, το ποιο εύκολο είναι να ακολουθήσουν όργια. Και εδώ είχαμε να κάνουμε με επώνυμους…τι θα συνέβαινε αν αντί γι αυτούς συνελάμβαναν άγνωστους ανθρώπους…Μήπως θα τους φορτώνανε τα πάντα;….μήπως δεν θα υπήρχε καμιά συγνώμη;…μήπως θα τους δίκαζαν με το κουκουλονόμο;
Επαναλαμβάνουμε η αυταρχικότητα που επιδεικνύει η ηγεσία του μετανομαζόμενου Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο εξειδικευμένος «τρομοκρατοφάγος» κ. Χρυσοχοίδης, συνεχίζει την παλιά καλή μέθοδο Μαρκογιαννάκη. Προπηλακισμοί επίδειξη δύναμης και τσαμπουκάς….και δε ξέρω γω τι ακόμη….
Μπροστά μας έχουμε τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 17 Νοέμβρη και την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου….τι ετοιμάζει ο κ. Χρυσοχοίδης και τα παλληκάρια του….Απαγόρευση κυκλοφορίας;
Δε θα τους κάνουμε τη χάρη…θα κυκλοφορούμε παντού και ιδιαιτέρως στα Εξάρχεια….ας το λάβουν υπόψη τους!
ΥΓ: Ο κ. Χρυσοχοίδης ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας.....τι να πω;...να τις εκατοστήσετε;

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Απάτες και αυταπάτες του ΚΚΕ...


Πάλι από το Ριζοσπάστη. Διαβάζω σήμερα κριτική στην ομιλία του σ. Α. Τσίπρα κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων. Κάτω από το βαρύγδουπο τίτλο: «Αυταπάτες και «χάδια» στο ΠΑΣΟΚ. Οι τοποθετήσεις των βουλευτών (του ΣΥΡΙΖΑ ενν.) ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένες με τη σοσιαλδημοκρατική στρατηγική της κυβέρνησης» προσπαθεί να προσεγγίσει την ομιλία του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κατηγορεί ότι «σπέρνει αυταπάτες για τις πραγματικές προθέσεις και την ουσία της πολιτικής στόχευσης του ΠΑΣΟΚ» και προσθέτει: «οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σήμαναν την εγκατάλειψη ακόμα και των δημαγωγικών αντικαπιταλιστικών κορόνων που σήκωσαν προεκλογικά και την πλήρη ευθυγράμμισή τους με την τακτική στήριξης της σοσιαλδημοκρατίας, που στρατηγικά εκφράζει το ΠΑΣΟΚ».


Κι αυτό γιατί o Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ,άκουσον-άκουσον, προγραμματική αντιπολίτευση, και ότι επίσης διέκρινε και θετικά σημεία στις προγραμματικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και γιατί είπε επιπλέον ότι θα πιέσουμε να γίνουν πράξη οποιεσδήποτε θετικές εξελίξεις ή ρήξεις.

Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε να μη πιέσουμε ας πούμε μία θετική εξέλιξη (και θα το χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα) , η δημιουργία του υπουργείου περιβάλλοντος να είναι ουσιαστικά του περιβάλλοντος, να πάρει σάρκα και οστά, να μη πιέσουμε το κράτος να κάνει ρήξεις ή να αποδείξουμε με την πίεσή μας ότι δε μπορεί να κάνει τίποτε και μένει εγκλωβισμένο στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του; Θα μου πει κάποιος μα δε το ξέρετε το ΠΑΣΟΚ; Εμείς το ξέρουμε, όπως και το ΚΚΕ το ξέρει…ο πολύς κόσμος όμως δε το ξέρει (είναι αυτός που ψήφισε άλλωστε το ΠΑΣΟΚ) και ελπίζει (για μένα κακώς) στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό τον κόσμο πρέπει να του το ξεκαθαρίσεις… ότι τις όποιες θετικές ενέργειες διατύπωσε ο Παπανδρέου θα κληθεί να τις κάνει πράξη, και εμ΄ς θα μας βρίσκει μπροστά του όπως μας βρήκαν μπροστά του για το Βοτανικό,το πάρκο Πατησίων και Κύπρου, το Ελληνικό και αλλού! Άλλοι δεν ήταν εκεί….

Και να γυρίσουμε στο παράδειγμα….υπουργείο περιβάλλοντος…θα είναι μόνο ένα θετικό βήμα η δημιουργία του, αν δε συνδυαστεί με την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ή την εκτροπή του Αχελώου λέω εγώ , ή τη κατάργησης των αυτοκινητόδρομων στο Υμηττό….να μη πιέσει η Ριζοσπαστική αριστερά με όλους τους τρόπους στα πλαίσια της προγραμματικής αντιπολίτευσης να γίνουν αυτά πράξη;;…όχι δεν περιμένουμε το Παπανδρέου να κάνει σοσιαλισμό(αυτό δα μας έλειπε)….απλά πράγματα επιζητούμε και δε μένουμε σ΄ αυτά, που άλλες καπιταλιστικά αναπτυγμένες χώρες τα έχουν ήδη κατακτημένα…

Κι όλα αυτά γιατί τα κάνει το ΚΚΕ…για να αποδείξει ότι ευθυγραμμίζεται με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ….μα καλά δε βαρέθηκαν να προσπαθούν να αποδείξουν ότι θα πάμε με το ΠΑΣΟΚ αργά ή γρήγορα; Καταντάει κάτι παραπάνω από γραφικό…γελοίο! Το ΚΚΕ τα κάνει γιατί δεν είναι σε θέση να κάνει το ίδιο προγραμματική αντιπολίτευση…όλα τα μεταθέτει στο μέλλον του σοσιαλισμού…έως τότε ; Προσπαθεί να προβάλλει τη δική του πολιτική ως τη μοναδική… και καλλιεργεί τις αυταπάτες….


Και οι απάτες…


Ο Ριζοσπάστης φαίνεται να ξεχνάει ότι ήταν το ΚΚΕ εκείνο που έκανε προσπάθεια να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ ,το 1984 παρακαλώ μετά από 4 χρόνια εξουσίας του ΠΑΣΟΚ που ήδη είχε φανεί το πράγμα…Στις κατηγορίες για «μορατόριουμ» ΠΑΣΟΚ –ΚΚΕ και από την οπορτουνιστική Αυγή τότε, έγραφε ο Δ. Σάρλης (μέλος του ΠΓ, ιδεολογικός υπεύθυνος του ΚΚΕ και επιστήθιος φίλος του Χαρίλαου (όχι κανένας Ανδρουλάκης, Κοτζιάς , Δαμανάκη)… «Αυτό που στην πραγματικότητα υπάρχει είναι οι προσπάθειες του κόμματός μας (εν. του ΚΚΕ) να συνεργαστούν οι δυνάμεις της αλλαγής, μαζί κι αυτές του ΠΑΣΟΚ , στη βάση ενός κοινού προγράμματος στόχων της αλλαγής. Και οι κραυγές για «μορατόριουμ» αποβλέπουν πρώτα και κύρια στη ματαίωση αυτής της συνεργασίας…. «Για το μορατόριουμ και άλλα αντί-ΚΚΕ επιχειρήματα και συκοφαντικές επινοήσεις», ΚΟΜΕΠ 7-8,1984 ….Επομένως ας αφήσει τις απάτες το ΚΚΕ κι ας κάνει μία ελάχιστη αυτοκριτική για την πολιτική του…

Εμείς τουλάχιστον μιλάμε για προγραμματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ και όχι συμπολίτευση όπως διεκδικούσε τότε το ΚΚΕ να κάνει με το ΠΑΣΟΚ.

Μα θα μιλάμε κάποιος θα πει για τα παλιά…δε φταίω εγώ παλληκάρια εσείς αναφέρετε συνέχεια το Μάαστριχτ…

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009

Προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης πολύ πριν τις προγραμματικές!


Όταν έγραφα αυτή την ανάρτηση είχαν τελειώσει οι γεμάτες βαρύγδουπα λόγια προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυποργού, της νέας κυβέρνησης,του νέου αλλά ίδιου ΠΑΣΟΚ, της τρίτης γενιάς πρωθυπουργού κοκ

Σκέφτηκα να κάνω ένα πρώτο σχολιασμό επί των δηλώσεων στη βουλή, αλλά μετάνοιωσα. Γιατί τις πραγματικές προγραμματικές δηλώσεις έπρεπε να ψάξω στις πρώτες μέρες της κυβέρνησης. Ήδη είχα μία πρώτη σαφή εικόνα για το που το πάει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Το πρώτο που έκανε ήταν η ανοιχτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ποιος ο λόγος; Ο ουσιαστικός λόγος εννοώ; Η διαφάνεια. Ο ΓΑΠ ήθελε να δείξει στο λαουτζίκο ότι ακούει τους πάντες έως και το συνήγορο του πολίτη. Έτσι βαρύγδουπα και επικοινωνιακά! Κι ας έχουν γράψει, και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το κ. Συνήγορο του Πολίτη.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η παραλαβή των υπουργείων. Εκεί έλαμψε το άστρο της κ. Μπατζελή, υπουργού αγροτικής ανάπτυξης που έβγαλε τη κακία της για τους εργαζόμενους συλλαβίζοντας τη λέξη «εργατικότητα» γιατί αυτή είναι εργασιομανής όπως γράφουν οι εφημερίδες και ο υπόλοιποι όχι….και τελείωσε με την ατάκα όποιος δε συμφωνεί μαζί μου θα φεύγει...έτσι απλά και δημοκρατικά. Το βράδυ βγήκε στα δελτία για να το μαζέψει! Κάποιος τη μάλωσε…

Οι προγραμματικές δηλώσεις συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες.

Ο νέος-παλιός υπουργός Προστασίας πολίτη δηλαδή υπουργείο δημοσίας τάξεως... κ Χρυσοχοίδης έκανε ντου στα Εξάρχεια...εγκαθίδρυσε τη αστυνομική δημοκρατία στην περιοχή και μαζεψε καμιά 100 θαμώνες καφενείων για εξακρίβωση στοιχείων....

Στη συνέχεια προκηρύχτηκαν οι θέσεις για γενικούς γραμματείς των υπουργείων...άλλο ανέκδοτο.....

Για ποιο λόγο έγινε αυτή η προκήρυξη; Για λόγους διαφάνειας λέει η κυβέρνηση...για λόγους επικοινωνιακούς είναι η αλήθεια! Τι θέλει να μας πείσει το ΠΑΣΟΚ; Ότι μπορεί να καταθέσει ο οποιοσδήποτε για γενικός γραμματέας..ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, αρκεί μόνο να υπηρετήσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ......δηλαδή μπορεί να καταθέσει όπως είπε κι ο Τσίπρας ένα μέλος του ΛΑΟΣ και να αναλάβει τη μεταναστευτική πολιτική;

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι όποιος διοικητής νοσοκομείου δημιουργεί έλλειμα θα φεύγει (αμάν αυτός ο εκβιασμός) και μετέφερε τη διαχείρηση των νοσοκομειακών μονάδων στους διοικητές…τι θα κάνουν αυτοί;...θα κόψουν απ΄όπο μπορούν για να μη διωχθούν.....και για το έλειμμα θα είναι υπεύθυνοι οι διοικητές!

Η άνετη κ Μπιρμπίλη του νεοσύστατου υπουργείου περιβάλλοντος (θετική η δημιουργία του) δε ξεκαθάρισε…πέραν του ισπανού αρχιτέκτονα….(γιατί αυτή η εμμονή με ισπανούς δε το καταλαβαίνω) με τους ελεύθερους χώρους τι θα κάνει;…με την εκτροπή του Αχελώου…με τους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό, με τα στρατόπεδα, με το πάρκο Τρίτση, με το πεδίο του Άρεως με την πράσινη ανάπτυξη δηλ πως την εννοούν…με…με…με….Καλή η ιστορία με το σακίδιο της και τα αθλητικά παπουτσάκια της αλλά αυτά δεν κάνουν πολιτική, αλλά παραπολιτική…

Ετοιμάζει δε εκλογικό νόμο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (πόσες φορές αλήθεια δεν αλλάξανε τον εκλογικό νόμο τα δύο κόμματα από το 74 και μετά;) κατά το «γερμανικό σύστημα» προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα….. 40-50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα κλπ…

Και εγένετο οι δηλώσεις του ΓΑΠ

Όμως…

Κουβέντα για τη COSCO και την πώληση του λιμανιού.

Κουβέντα για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά

Κουβέντα για τους ανέργους σ΄ αυτή η χώρα.

Κουβέντα για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας παρ΄ εκτός των stage στο δημόσιο που θα καταργηθούν….και θα ισχύσουν μόνο για τον ιδιωτικό τομέα… γιατί αλήθεια;

Κουβέντα για τη κατάργηση αντεργατικών νόμων.

Μόνο κουβέντες γενικόλογες που απλά περιγράφουν τη κατάσταση της οικονομίας…πολύ κουβέντα περί διαφάνειας…..γιατί αυτή είναι μία αναγκαιότητα που προβάλλεται από την ίδια κοινωνία, χωρίς όμως να διευκρινίζετε τι και πως; Για παράδειγμα θα καταργηθεί ο νόμος περί παραγραφής, που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ;

Τελειώνοντας θα θελα να αναφερθώ στις οβιδιακές μεταμορφώσεις των συμπολιτευόμενων εφημερίδων….Ξαφνικά όλες μα όλες ανακάλυψαν τα προτερήματα και τις ικανότητες του ΓΑΠ κατά κόσμον Γιώργου…όλα μα όλα τα κανάλια με πρώτο και κύριο το Μέγκα βρίθουν αναλύσεων των καίριων και βαθυστόχαστων πολιτικών επιλογών προσώπων και πολιτικών από τον ΓΑΠ.

Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς παλαιά δύο χρόνων δηλαδή πρωτοσέλιδα του Βήματος να απαιτούν παραίτηση Παπανδρέου και σήμερα να τον υμνούν…είναι θλιβερό να γράφονται άρθρα κεραυνοί για τις επιλογές συμβούλων από τον Παπανδρέου και σήμερα άρθρα –ύμνοι….Τα ΜΜΕ αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι στήριξης του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ…ανερυθρίαστα καθορίζουν την πολιτική ζωή της χώρας…κατευθύνουν ….χειραγωγούν…επιλέγουν….αντάμα με τα κεντρικά πρόσωπα των ειδήσεων που λειτουργούν ως απόλυτοι μονάρχες….και κει ο ΓΑΠ ενέδωσε….για να μπορεί να έχει την ησυχία του….

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Τώρα απαγορεύονται και τα επιστημονικά συνέδρια;

...με απόφαση της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ


Διαβάζω από το σημερινό Ριζοσπάστη ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη διοργάνωση επιστημονικού Συνεδρίου από το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών Δυτικής Μακεδονίας που αφορά στα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους στο Βερολίνο και τη διάλυση της Ανατολικής Γερμανίας.
Η ανακοίνωση μιλά για «ξαναγράψιμο» της ιστορίας.Aλήθεια όποιος στην πραγματικότητα θέλει στα μέτρα του την ιστορία μπορεί να καταφύγει σε πολλά χαμηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου σημειώματα στο Ριζοσπάστη και στη ΚΟΜΕΠ. Επίσης η ανακοίνωση καταγγέλλει καθηγητές εγνωσμένου επιστημονικού κύρους που συμμετέχουν στο συνέδριο, όπως το γνωστότατο καθηγητή Χ.Φλάισερ και ταυτόχρονα αποδίδουν στο συνέδριο «αντικομμουνιστικό περιεχόμενο που εκπορεύεται από την ΕΕ».
Είναι λυπηρό, τουλάχιστον, να καταγγέλλονται πριν ακόμα ακουστούν οι ανακοινώσεις. Είναι λάθος ένα κόμμα να μην ανέχεται όχι την διαφορετική πολιτική άποψη της τρέχουσας πολιτικής, αλλά τη διαφορετική επιστημονική άποψη. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απλή κριτική, η οποία θα ήταν θεμιτή, αλλά για απευθείας διάθεση αποσιώπησης και φίμωσης της διαφορετικής άποψης.
Αλήθεια τι ακριβώς θεωρεί ιστορία το ΚΚΕ;
Μόνο εκείνη που εκπορεύεται από το τμήμα ιστορίας του ΚΚΕ, αλλά και του εγνωσμένου «επιστημονικού» κύρους στελέχη όπως οι κ.κ. Μαίλης κλπ; Δηλαδή τι θέλουν να πουν στη κοινωνία; Έχετε μεγάλη τύχη που δεν είμαστε στην εξουσία γιατί κάτι τέτοια συνέδρια θα τα απαγορεύαμε; Πόσο χαμηλά ρίχνουν την αριστερά; Πόσο ακόμη; Αντέδρασε κανείς στην έκθεση ντοκουμέντων από το ΚΚΕ στο Δήμο Νίκαιας; Και τι εννοούν ότι «καλούν τους φοιτητές να αντιδράσουν δυναμικά στην αντικομμουνιστική υστερία;» Να προπηλακίσουν τους καθηγητές και τους ακροατές στο συνέδριο; Τόσο φοβούνται την άλλη άποψη;
Ας σκεφτεί σοβαρά η ηγεσία του ΚΚΕ ότι τέτοιου είδους ανακοινώσεις προσβάλλουν την ιστορία του κόμματός τους, προσβάλλουν την επιστημονική κοινότητα και γενικώς την επιστήμη, προσβάλλουν γενικότερα την αριστερά και τις ιδέες της.
Ας σκεφτεί η βάση του ΚΚΕ, τα απλά μέλη και οι ψηφοφόροι, οι οποίοι συχνά καλούνταν και καλούνται να ψηφίσουν ΚΚΕ, ακόμη κι αν διαφωνούν, ότι αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Εκεί στο ΚΚΕ δεν σηκώνουν τη διαφωνία! Με απόφαση της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας καταγγέλουν την άλλη άποψη απλά επειδή απλά δε τους αρέσει!
Ας τους μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής τους καθηγητής ιστορίας Γ. Μαργαρίτης. Α μη τι άλλο αυτός ξέρει ότι στην επιστήμη επιβάλλεται να υπάρχουν παραπάνω από μία άποψη.

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Οι πολιτικές εξελίξεις και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.Η ιστορία εκδικείται.

Αν το 4,7% των ευρωεκλογών αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για σειρά εσωκομματικών διενέξεων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη μεγαλύτερη συνιστώσα του το ΣΥΝ, το 4,6% το εκλάβαμε ως επιτυχία. Και σωστά , γιατί είχαν προηγηθεί δυνατές εσωκομματικές συγκρούσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις εκλογές αντέδρασε με συντεταγμένο τρόπο. Ξεκαθάρισε αμέσως το θέμα του επικεφαλής του συμμαχικού σχήματος αφού ο σ. Τσίπρας τέθηκε στο ψηφοδέλτιο των Αθηνών σαν ίσος προς ίσο με σταυρό. Κι αυτό έκανε αμέσως κατά τη γνώμη μου τη διαφορά.

Τα άλλα κόμματα.

Η ΝΔ ΄χασε με μεγάλη διαφορά όχι γιατί ήταν καλές οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί ήταν πολύ κακή η ΝΔ και ο ίδιος ο Καραμανλής.

Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με τους ίδιους ψήφους με το 2007, αλλά με μεγάλο ποσοστό και έδρες. Έσπειρε αυταπάτες και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου.

Το ΚΚΕ είχε πτώση στα ποσοστά του. Αυτό γιατί στην ουσία δεν προέβαλλε μία εναλλακτική λύση για τη κρίση της κοινωνίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίοδο που η ριζοσπαστική αριστερά έδινε μάχες για τους ελεύθερους χώρους, ήταν άρθρο του Δ. Γόντικα, μέλος του Π.Γ του ΚΚΕ ,στο Ριζοσπάστη να σημειώνει: «Το πρόβλημα, για παράδειγμα, της προστασίας των ελεύθερων χώρων, ή της δημιουργίας ελεύθερων χώρων δεν πρόκειται να λυθεί όσο η γη είναι εμπόρευμα. Αλλά εδώ το ζήτημα καίει.»

Και στο κόμμα αυτό θα υπάρξουν εξελίξεις αργά ή γρήγορα…

Η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασκουμπώθηκε δημιούργησε γραφείο τύπου με επικεφαλής το σ. Γ.Δραγασάκη και επιτροπή προγράμματος με τον ίδιο σύντροφο. Κατάφερε και έβαλε στις εκλογές τον προγραμματικό λόγο στην προεκλογική συζήτηση και νομίζω ότι αυτό είχε μεγάλη συμβολή στο αποτέλεσμα.Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ έσφιξε τα δόντια και έδωσε μία δύσκολη μάχη. Υπήρξαν διαφωνίες, έως και τη τελευταία στιγμή για το ψηφοδέλτιο επικρατείας-παράδειγμα η περίπτωση του επικεφαλής Στάθη που ακυρώθηκε, διαφωνίες οι οποίες παραμερίστηκαν γιατί μάλλον οι περισσότεροι από μας σκεφτήκαμε, ότι πάνω από την επιβίωση της άποψής μας είναι η επιβίωση και η ισχυροποίηση του χώρου.

Μήπως αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει ιδέα για την παραπέρα πορεία του χώρου;

Σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και στην περιφέρεια πραγματοποιήθηκαν περισσότερο από ποτέ περιοδείες , ενώ έφθασε ο προγραμματικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ σε περισσότερους από ποτέ πολίτες. Η έξυπνη κίνηση(από κάποιους χλευάστηκε ο χαμηλός στόχος του 3% με τον ίδιο τρόπο που χλευάστηκε και ο υψηλός των ευρωεκλογών εκλογή 3-4 ευρωβουλευτών) να τεθεί ο στόχος της εισόδου του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή κινητοποίησε ανθρώπους και συνειδήσεις, μείωσε στο ελάχιστο τα λάθη και έδωσε τεράστιο κίνητρο και απέτρεψε οποιονδήποτε εφησυχασμό. Όχι ότι δεν είχε δόση αλήθειας ο στόχος, αφού η κρίση μας είχε γονατίσει, αλλά αυτός ο στόχος λειτούργησε λυτρωτικά. Οι ιδέες και οι αξίες του χώρου υπερίσχυσαν.

Στο προεκλογικό μας λόγο βάλαμε ζητήματα που αφορούσαν την οικονομία, τις εργασιακές σχέσεις με κορύφωση τα stage ου αποτέλεσαν κυρίαρχο ζήτημα, την οικολογία που αν και υπήρχε το κόμμα των οικολόγων –Πράσινων ο ΣΥΡΙΖΑ προέβαλε τη δραστηριοποίησή του στις κινητοποιήσεις για τους ελεύθερους χώρους. Η υπεράσπιση της εξέγερσης του Δεκέμβρη έφερε πιο κοντά τμήματα της νεολαίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι μία νεοφιλελεύθερη πολιτική, συνέχεια της πολιτικής της ΝΔ και δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας. Αυτό είχε απήχηση από τους ψηφοφόρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε δια του Α. Τσίπρα να ανοίξει θέμα ελαστικών σχέσεων εργασίας που ακολουθούν έως και Δήμοι που ανήκουν στο ΚΚΕ..αμφισβητώντας έτσι το αλάθητο αυτού του κόμματος. Η απάντηση από την ηγεσία του ΚΚΕ ήταν έντονη και αρνητική, και γενικόλογη έως και ψευδής, αφού το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας απάντησε ότι τέτοιοι εργαζόμενοι υπάρχουν και εκεί. Η παραπέρα αποκάλυψη της πολιτικής της ηγεσίας του ΚΚΕ από το ΣΥΡΙΖΑ με ιδεολογικά και πολιτικά κριτήρια είναι επεβιβλημένη.

Οι παραφωνίες

Με μία(;) παραφωνία,(βλ. δηλώσεις Λεωνίδα Κύρκου, τις οποίες άμεσα ο ίδιος ο σ. Παπαδημούλης τις καταδίκασε), θα τολμήσω να πω, ότι όλοι πρόσωπα και συνιστώσες παρουσιάστηκαν στον προεκλογικό αγώνα με σχετικά συντεταγμένο τρόπο. Εδώ χρειάζεται να πω ότι ανάμεσα στις παραφωνίες ήταν και ιστοσελίδες που προωθούσαν συγκεκριμένους υποψηφίους ή έκαναν βρώμικο πόλεμο (χυδαίο και ανελέητο λες και ήταν αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ) σ΄ έναν από τους 11 επικεφαλής, τον σ. Αλ. Τσίπρα. Η βαθύτερη επιθυμία τους ήταν να πάει άσχημα ο ΣΥΡΙΖΑ για «να δρομολογηθούν εξελίξεις» στο ΣΥΝ. (εντελώς ακροβατική σκέψη). Σήμερα αυτοί χρειάζονται να κάνουν την αυτοκριτική τους δημόσια και με τόλμη. Η συνέχεια αυτής της πολεμικής ενάντια στη μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ το Συν δυστυχώς συνεχίζεται…εγώ δεν ακολουθώ αυτή την αυτοκατοστροφική πολιτική που προσπαθούν κάποιοι να επιβάλλουν…Είναι κακό για το ΣΥΡΙΖΑ.

Από δω και μπρος

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα και τον Πρόεδρό της, που αποτελείται από 13 βουλευτές εκ των οποίων οι 5 για πρώτη φορά. Η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από το Συνασπισμό που αυτό , αντίθετα από αυτό που ίσως ορέγονται κάποιοι, πρέπει να σημαίνει ότι πριν και πάνω απ΄ όλα χρειάζεται να εκπροσωπήσουν τον όλο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά να εκφράζουν τις πολιτικές απόψεις και στόχους του συμμαχικού σχήματος και όχι τις κομματικές, τασικές ή προσωπικές τους απόψεις. Αυτό χρειάζεται να είναι προϋπόθεση για την καλή λειτουργία. Και χρειάζονται πράξεις προς αυτή τη κατεύθυνση, όροι και προϋποθέσεις καλής λειτουργίας της ΚΟ έτσι όπως αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίασή της. Ας είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ενέργεια υπονομεύει το ΣΥΡΙΖΑ, από όπου και να προέρχεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει διαδικασίες και όργανα με εκλογή από τα κάτω. Και θα αποκτήσει! Η συνδιάσκεψη είναι μπροστά μας….όχι προειλημμένες αποφάσεις και συνεννοήσεις. Αυτή την πρόταση ο αστυάνακτας την είχε δημοσιοποιήσει από παλιά. http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/2009/07/blog-post_21.html

Άλλωστε είμαστε όλοι στο χώρο υπό δοκιμή και υπό δοκιμασία…

ΥΓ: όταν έγραφα αυτές τις γραμμές πραγματοποιήθηκε πρωτοβουλία συνάντησης μελών του ΣΥΡΙΖΑ από το blog πρωτοβουλία για την αντισυστημική αριστερά http://dosepasa.wordpress.com/ .

Είναι καλή ως πρωτοβουλία, όσο συζητάμε (μόνο όσο συζητάμε και δεν ανταλλάσσουμε χαρακτηρισμούς) μας κάνει καλό, αρκεί να δούμε πέρα από το οργανωτικό…το πολιτικό ...τη δράση…

Θεωρώ ότι οι προβληματισμοί χρειάζεται να μεταφερθούν με ωριμότητα στην επερχόμενη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (3) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (45) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (3) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (9) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (19) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (15) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ραγκούσης (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (13) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (20) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωπαϊκή Ένωση (22) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θ.Πετράκος (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (4) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κελί (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (64) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κονδυλοφόροι (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπατζελή (1) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπίστης (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (3) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (3) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (2) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (48) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Πελοπόννησος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (32) Πολιτισμός (15) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (3) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (8) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (4) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (130) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) τηλεόραση (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (40) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (11) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (5) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (3) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)

E..εφημερίδεεες!