Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Τώρα απαγορεύονται και τα επιστημονικά συνέδρια;

...με απόφαση της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ


Διαβάζω από το σημερινό Ριζοσπάστη ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη διοργάνωση επιστημονικού Συνεδρίου από το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών Δυτικής Μακεδονίας που αφορά στα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους στο Βερολίνο και τη διάλυση της Ανατολικής Γερμανίας.
Η ανακοίνωση μιλά για «ξαναγράψιμο» της ιστορίας.Aλήθεια όποιος στην πραγματικότητα θέλει στα μέτρα του την ιστορία μπορεί να καταφύγει σε πολλά χαμηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου σημειώματα στο Ριζοσπάστη και στη ΚΟΜΕΠ. Επίσης η ανακοίνωση καταγγέλλει καθηγητές εγνωσμένου επιστημονικού κύρους που συμμετέχουν στο συνέδριο, όπως το γνωστότατο καθηγητή Χ.Φλάισερ και ταυτόχρονα αποδίδουν στο συνέδριο «αντικομμουνιστικό περιεχόμενο που εκπορεύεται από την ΕΕ».
Είναι λυπηρό, τουλάχιστον, να καταγγέλλονται πριν ακόμα ακουστούν οι ανακοινώσεις. Είναι λάθος ένα κόμμα να μην ανέχεται όχι την διαφορετική πολιτική άποψη της τρέχουσας πολιτικής, αλλά τη διαφορετική επιστημονική άποψη. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απλή κριτική, η οποία θα ήταν θεμιτή, αλλά για απευθείας διάθεση αποσιώπησης και φίμωσης της διαφορετικής άποψης.
Αλήθεια τι ακριβώς θεωρεί ιστορία το ΚΚΕ;
Μόνο εκείνη που εκπορεύεται από το τμήμα ιστορίας του ΚΚΕ, αλλά και του εγνωσμένου «επιστημονικού» κύρους στελέχη όπως οι κ.κ. Μαίλης κλπ; Δηλαδή τι θέλουν να πουν στη κοινωνία; Έχετε μεγάλη τύχη που δεν είμαστε στην εξουσία γιατί κάτι τέτοια συνέδρια θα τα απαγορεύαμε; Πόσο χαμηλά ρίχνουν την αριστερά; Πόσο ακόμη; Αντέδρασε κανείς στην έκθεση ντοκουμέντων από το ΚΚΕ στο Δήμο Νίκαιας; Και τι εννοούν ότι «καλούν τους φοιτητές να αντιδράσουν δυναμικά στην αντικομμουνιστική υστερία;» Να προπηλακίσουν τους καθηγητές και τους ακροατές στο συνέδριο; Τόσο φοβούνται την άλλη άποψη;
Ας σκεφτεί σοβαρά η ηγεσία του ΚΚΕ ότι τέτοιου είδους ανακοινώσεις προσβάλλουν την ιστορία του κόμματός τους, προσβάλλουν την επιστημονική κοινότητα και γενικώς την επιστήμη, προσβάλλουν γενικότερα την αριστερά και τις ιδέες της.
Ας σκεφτεί η βάση του ΚΚΕ, τα απλά μέλη και οι ψηφοφόροι, οι οποίοι συχνά καλούνταν και καλούνται να ψηφίσουν ΚΚΕ, ακόμη κι αν διαφωνούν, ότι αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Εκεί στο ΚΚΕ δεν σηκώνουν τη διαφωνία! Με απόφαση της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας καταγγέλουν την άλλη άποψη απλά επειδή απλά δε τους αρέσει!
Ας τους μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής τους καθηγητής ιστορίας Γ. Μαργαρίτης. Α μη τι άλλο αυτός ξέρει ότι στην επιστήμη επιβάλλεται να υπάρχουν παραπάνω από μία άποψη.

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να γραφτεί πιο γελοίο σχόλιο για αυτήν την ανακοίνωση του ΚΚΕ και πραγματικά ξεπέρασες τον εαυτό σου.

Πρώτον κανείς δεν είπε να ματαιωθεί το συνέδριο ούτε να δαρθούν οι συμμετέχοντες. Αυτά τα βγάζεις από την κοιλιά σου και θα πρτέπει να ντρέπεσαι (αλλά ποιος την έχασε για να τη βρει ο ΄χωρος σου...)

Όταν λέει να αντιδράσουν οι φοιτητές, εννοεί αυτό που λέμε χρόνια τώρα σαν ΚΚΕ και σαν ΚΝΕ, ότι δηλαδή πρέπει να σηκώσουμε ιδεολογικό μέτωπο στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, να γίνεται σκληρή, έντονη αντιπαράθεση στα μαθήματα, στις ημερίδες, στα συνέδρια κλπ. Διότι είναι πολύ σημαντικό σε εποχές ξαναγραψιματος της ιστορίας, να καταπολεμουνται τετοιες αποψεις.

ΠΟιες είναι αυτές οι απόψεις; Είναι οι απόψεις οι οποίες στο 'ονομα ταύτισης με τον κομμουνισμού και την ΕΣΣΔ. Είναι οι απόψεις τύπου Καλύβα και Μαραντζίδη οι οποίες είναι ουσιαστικά η αναπαλαιωμένη εθνική αγωγή του 50 περί κομμουνιστικής ανταρσίας. Είναι ειναι ο 'εξαλλος αντικομουνισμός μετά το 89 ( σιγά που θα εχεις προβλημα με αυτό δηλαδή...).

Αυτά λοιπον τα καταγγέλουμε και έχουμε δικαίωμα ν ατον κάνουμε. Διότι δεν είναι φασισμός να καταγγέλεται μια άποψη ή ακόμη και ένα συνέδριο. Απλά έχετε καταντ'ησει στο χώρο σου να λέτε σταλινικό όποιο δεν συμφωνεί μαζί σας.

ΥΓ1 Ακριβώς επειδή όλοι είναι γνωστοί και "καταξιωμένοι", δεν είναι απαρα'ιτητο να διαβάσουμε τις ανακοινώσιες τους.

ΥΓ2 "χαμηλού επιπέδου σημειώματα"

Κοίταξε από τους φωστήρες του Εσ. που τα λύσανε όλα με τα καπρίτσια του Στάλιν, ή απο τις συνεδριάζουσες αυθεντίες - υπερασπιστές των τσολιάδων καλύτερα το χαμηλό επίπεδο.
15 Οκτώβριος 2009 1:05 μμ

Ανώνυμος είπε...

Rizobreaker είπε...
Αγαπητέ Αστυάνακτα για ακόμα μια φορά δείχνεις την προκατάλειψη σου για το ΚΚΕ...

Το ΚΚΕ δεν μιλάει για "διαφορετικές" απόψεις, με την έννοια που δίνεις εσύ...
Το ΚΚΕ λέει ότι υπάρχουν ταξικές απόψεις! Η μια (που εκπροσωπεί το ΚΚΕ -και όποιος άλλος θεωρεί ότι εκπροσωπεί την ίδια-) που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα. Και η άλλη που εκφράζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών...
Τόσο απλό...
Αυτές οι δύο "κατηγορίες απόψεων" υπάρχουν είτε στο πολιτικό πεδίο, είτε στο επιστημονικό, είτε στο κοινωνικό, είτε στο πολιτιστικό είτε οπουδήποτε...

Πιο αναλυτικά στα λέει ο αποπάνω ανώνυμος οπότε δεν αναλώνομαι κι εγώ...
15 Οκτώβριος 2009 1:26 μμ

Ανώνυμος είπε...

αστυάνακτας είπε...
@Ανώνυμε (;)
Κατ΄αρχάς τους χαρακτηρισμούς να τους αφήσεις για το δικό σου blog.
η καλύτερα πες ότι θες σύ εκτίθεσαι γι αυτό δεν έβαλες ούτε ονοματάκι ούτε ψευδώνυμο!
Για την ανάρτηση τώρα.
Όχι δεν το είπατε οτι το απαγορεύεται, αλλά πολύ θα το θέλατε και σίγουρα θα το κάνατε αν εσείς ήσασταν κυβέρνηση. Αυτό λέω!...και όσο για το δάρσιμο εγώ δε μίλησα για κάτι τέτοιο, αλλά για προπηλακισμό....Υπάρχει και ο φραστικός προπηλακισμός! και είναι το ίδιο.
Ως κόμμα κάνετε όπως έχετε υποχρέωση και δικαίωμα αρκετά συνέδρια και ιδεολογική πάλη, καλά κάνετε....αλλά όχι μέσα στα συνέδρια το ίδιο και οι άλλοι άποψη!
Αν νομίζεις ότι ο Φλάισερ έχει τις ίδιες απόψεις με το Μαραντζίδη και Καλύβα τότε είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις διαβάσει Φλάισερ.
Οι επιστήμονες χρειάζεται να λένε την άποψή τους και όχι να καταγγέλονται. Αν το ΚΚΕ θέλει να προβάλλει την άποψή του, ας την προβάλλει και δε χρειάζονται οι καταγγελίες και οι συκοφαντίες.

ΥΓ1:Μάλλον για σένα το παρά πέρα από το Ριζοσπάστη διάβασμα είναι αρκετά περιττό...
ΥΓ2: Δε σημαίνει ότι συμφωνώ με τις απόψες Μαραντζίδη και Καλύβα(ούτε αυτούς έχεις διαβάσει)
ΥΓ3: τα χαιρετίσματα στο σ. Φάρο
15 Οκτώβριος 2009 2:39 μμ

Ανώνυμος είπε...

αστυάνακτας είπε...
@Rizobreaker
Δεν έχω προκατάλειψη με το ΚΚΕ. Δε μιλάω με ψέμματα, ούτε λέω κάτι που δεν έχει συμβεί!Γι μένα το ΚΚΕ είναι αντίπαλος όπως είναι και για σένα ο ΣΥΡΙΖΑ. Εσύ δεν έχεις προκατάληψη με το ΣΥΡΙΖΑ;
Οι απόψεις δεν είναι δύο στη ζωή ....είναιπερισσότερες και έχουν πολλές συνισταμένες...αν εσύ κόβεις στα δύο τη κοινωνία, την επιστήμη κοκ...μάλλον πολύ απλή και εύκολη θεωρείς τη ζωή....
Το ΚΚΕ και οποιοσδήποτε καλά κάνει και λέει ότι λέει...αλλά είναι λάθος να καταγγέλλεις την άλλη άποψη...κάνε συνέδρια, δημοσίευσε έγγραφα,κάνε εκθέσεις...με λίγα λόγια πάλεψε την άλλη άποψη ιδεολογικά...μη κάνεις πόλεμο καταγγελιών....
αυτά!
15 Οκτώβριος 2009 2:49 μμ

Ανώνυμος είπε...

Rizobreaker είπε...
Όχι δεν έχω προκατάληψη με το ΣΥΡΙΖΑ... Το έχω πει πολλές φορές ότι έχω γνωστούς και φίλους που είναι στη νεολαία ΣΥΝ... Αν ήμουν προκατειλημμένος αυτό δε θα συνέβαινε...
Οι διαφωνίες μου με το ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά πολιτικές...
Ποιος κόβει την κοινωνία στα 2??
Αυτό κατάλαβες από όσα λέω?
Εγώ λέω ότι το ΚΚΕ βλέπει τα πάντα με την ταξική σκοπιά...
Εσύ (και το κόμμα σου) που λες ότι δεν υπάρχουν πια τάξεις (είναι ντεμοντέ) αλλά "κοινωνικά στρώματα", λες ότι εγώ κόβω την κοινωνία στα 2... Δικαίωμα σου...

Και από πότε απαγορεύεται να κάνουμε καταγγελίες δηλαδή?

ΥΓ: Για την επίθεση των πασοκικών "πράσινων" ΜΑΤ στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης σήμερα έξω από το υπουργείο "Εργασίας" δεν έχει να πει κάτι το κόμμα σου?
15 Οκτώβριος 2009 3:04 μμ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
gia to xtipima twn ergazomenwn sto ypourgeio ergasias apo to PASOK 8a pei tipota o SYRIZA?
15 Οκτώβριος 2009 3:42 μμ

Ανώνυμος είπε...

αστυάνακτας είπε...
Χαίρομαι που έχεις φίλους από το ΣΥΡΙΖΑ...κ εγώ ΄χω από το ΚΚΕ...και μάλιστα έχω συνεργαστεί και μαζί τους(!)...πολιτικές είναι και οι δικές μου διαφωνίες...αυτό λέω!
Ποιος σου είπε ότι δε δέχομαι ότι υπάρχουν τάξεις...αυτό νομίζεις; Εγώ είπα ότι τα πράγματα στη κοινωνία είναι πολυσύνθετα και δε χρειάζεται να τα βλέπεις μόνο στα δύο χωρισμένα...Είναι πολύ περισσότερο από δύο...ο καθηγητής τι είναι; προλετάριος ή διανόηση; αυτό λέω δεν είναι το ΚΚΕ που τα βλέπει μόνο με ταξική σκοπιά...αλλά και άλλοι... αλλού είναι το ζήτημα. Υπερασπίζεσαι το δικαίωμα του καθενός να πει την άποψή του ή όχι; Υπερασπίζεσαι το δικαίωμα του θεολόγου να πει ότι τον άνθρωπο τον έφτιαξε ο Θεός (που και εγώ διαφωνώ ) ή θα τον καταγγείλεις κι αυτόν; αυτό λέω και είναι απλό!

ΥΓ1: Ο Τσίπρας, ο Δρίτσας, ο Λαφαζάνης ήταν εκεί στους εργάτες σήμερα το πρωί και το ξέρεις...άλλοι παλιά συναντιόντουσαν με τη COSCO.
15 Οκτώβριος 2009 4:05 μμ

αστυάνακτας είπε...

αστυάνακτας είπε...
@Ανώνυμος
θα κάνετε την αυτοκριτική σας για τη συνάντηση με το αφεντικό της COSCO και τις απαράδεκτες δηλώσεις της Παπαρήγα;
15 Οκτώβριος 2009 4:12 μμ

αστυάνακτας είπε...

αστυάνακτας είπε...
Προτείνω στους bloggers του ΚΚΕ να βάλουν μπροστά-μπροστά αυτό που εχω και γω: ΕΞΩ η COSCO....
15 Οκτώβριος 2009 4:15 μμ

Ανώνυμος είπε...

Rizobreaker είπε...
Μα καλά ρε Αστυάνακτα τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουνε??

Βλέπεις να λέει πουθενά το ΚΚΕ ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να λένε τι πιστεύουν οι καθηγητάδες κι οι θεολόγοι κτλ κτλ??

Βεβαίως κι έχουν το δικαίωμα να τα λένε... Αλλά όσο έχουν αυτοί το δικαίωμα να τα λένε, άλλο τόσο έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να τους καταγγέλουμε, εφόσον θεωρούμε ότι εκπροσωπούν συμφέροντα εχθρικά προς την εργατική τάξη και τους συμμάχους της... Είναι τόσο δυσνόητο?

Όσον αφορά την Cosco, αν διάβαζες Ριζοσπάστη δε θα έριχνες σπόντες στο ΚΚΕ περί αυτού... Η Αλέκα μάλιστα την περασμένη Κυριακή εδώ στον Πειραιά δήλωσε ότι "και από την Κούβα να ήταν η Cosco, εμείς θα ήμασταν αντίθετοι, καθότι το λιμάνι είναι λαϊκή περιουσία"...
15 Οκτώβριος 2009 6:12 μμ

αστυάνακτας είπε...

αστυάνακτας είπε...
και για να επανέλθω...Λαφαζάνης και Στρατουλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν τα επισόδεια.

αυτά...
15 Οκτώβριος 2009 6:14 μμ

αστυάνακτας είπε...

αστυάνακτας είπε...
Rizobreaker
Μάλλον δε καταλαβαινόμαστε...εγώ είπα ότι δε μπορεί να καταγγέλεις κάποιον που πιστεύει στο Θεό...αυτό είπα...άλλο να διαφωνείς μαζί του και άλλο να τον καταγγέλεις...
και το παράδειγμα του θεολόγου ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...

Εγώ δεν σου πέταξα σπόντες για τη COSCO. Σου μίλησα ευθέως για αυτοκριτική που έπρεπε να κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ για τις πρώτες της δηλώσεις που έλεγαν ότι "δε φταίει αυτός που αγοράζει, αλλά αυτός που πουλάει" (το θυμάσαι;)...για να μη πειραχτούν οι σ. κινέζοι ε;
15 Οκτώβριος 2009 6:25 μμ

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Σαραντάκος είπε...
Η αλήθεια είναι πως η ανακοίνωση της ΕΠ του ΚΚΕ τσουβαλιάζει: "Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετέχουν καθηγητές γνωστοί για την «επιστημονική» τους συνδρομή στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας, όπως οι Νίκος Μουζέλης, Στράτος Δορδανάς, Ιωάννης Στεφανίδης, Χάγκεν Φλάισερ και άλλοι." Και έχει δίκιο ο Αστυάνακτας που λέει ότι αν βάζετε μια φορά εισαγωγικά στην επιστημοσύνη του Χάγκεν Φλάισερ, στον Μούχιν πόσα πρέπει να βάλετε;

Ούτε και ξέρω τι ακριβώς εννοεί το ΚΚΕ όταν διαμαρτύρεται για "ξανα"γράψιμο της ιστορίας. Η ιστορία για την οποία μιλάμε είναι μάλλον πρόσφατη, 20 με 60 χρόνια. Πότε πρόλαβε, ας πούμε, να γραφτεί η ιστορία των "αλλαγών του 1988-89" ώστε να "ξανα"γράφεται τώρα; Ή δεν πρέπει να συζητιούνται τα θέματα αυτά;

Εκεί που έχει δίκιο το ΚΚΕ είναι ότι η ευρωπαϊκή δεξιά χρησιμοποιεί την 20ή επέτειο της κατάρρευσης του υπαρκτού σοσιαλισμού σαν όπλο κόντρα στους εργαζομένους σήμερα. Όμως κακή υπηρεσία προσφέρει και το ίδιο το ΚΚΕ όταν θεωρεί ενιαίο και αδιαχώριστο τον υπαρκτό σοσιαλισμό, και δεν αναγνωρίζει καλά και κακά στοιχεία. Δηλ. για να πάρεις τους 9 μήνες άδειας μητρότητας που είχε η ΛΔΓ πρέπει να φεσωθείς και τη Στάζι;
15 Οκτώβριος 2009 7:28 μμ

Ανώνυμος είπε...

Rizobreaker είπε...
Μα καλά είσαι σοβαρός ρε Αστυάνακτα?
Ποιοι "σ. κινέζοι" και πράσινα άλογα!!
Το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρα αντίθετο με την πώληση του λιμανιού στους Κινέζους, και προφανώς ισχύει το "δεν φταίει αυτός που αγοράζει, αλλά αυτός που πουλάει" όπως δεν ισχύει και το ότι οι "κινέζοι είναι σ/φοι"...

Όσον αφορά το θέμα των θεολόγων κι εγώ ως παράδειγμα το λέω, δεν είπα κάτι παραπάνω...
15 Οκτώβριος 2009 8:03 μμ

αστυάνακτας είπε...

μου κανε κάτι παράξενα το ιστολόγιο και μου τα βγαλε έτσι τα σχόλια αυτής της ανάρτησης...ας με συγχωρέσουν οι σχολιαστές...και οι άλλοι!

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΟΥ είπε...

ΑΣΤΕΙΑΝΑΚΤΑ, ψηφίζω και δουλεύω για τον ΣΥΡΙΖΑ χρόνια τώρα. Ναι, σου λέω. Όμως να ξέρεις ένα πράγμα, εσύ και ο άλλος νεαρός με τον οποίο αντιπαρατίθεσαι: Χωρίς την συνεργασία και την ενότητα δράσης όλων των δυνάμεων της Αριστεράς μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το ΚΚΕ, δεν θα δούμε προκοπή!!!
Γι αυτό, λοιπόν, άσε τις παραπομπές σε άλλους θεωρητικούς και μη, άσε τα εις ...σμός κλπ και σκέψου με τον δικό σου τρόπο και μίλα με δικά σου λόγια. Αλλιώς, δεν θα συνεννοηθείς με τον άλλο και θα αντιπαρατίθεσαι χωρίς ουσία.

αστυάνακτας είπε...

@Κάποιος μεγαλύτερός σου...

αγαπητέ σ.
Ο αστυάνακτας έχει αποδείξει ότι δεν επαναλαμβάνει λόγια άλλων.Μία περιήγηση στις αναρτήσεις φτάνει για να καταλάβει κάποιος! Και το κυριότερο δε θεωριτικολογεί! Προσπαθεί πάντα να είναι συγκεκριμένος.
Ο αστυάνακτας είναι υπέρ της ενότητας της αριστεράς μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνει και το ΚΚΕ.Αυτό σημαίνει ότι αποδέχεται πλήρως τις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος στο οποίο ανήκειτο ΣΥΝ, αλλά και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάνει πίσω στην ιδεολογική πάλη για χάρη της ενότητας και επομένως σιωπά! Η ενότητα καλλιεργείται όταν συζητούνται οι διαφορές και όχι όταν αποκρύπτονται. Στα πλαίσια αυτά γίνονται και κόντρες!
Η θέση μου είναι ότι πρέπει να απαντά η Ριζοσπαστική αριστερά (ο ΣΥΡΙΖΑ) σε κάθε επίθεση και να μη σιωπά και να φαίνεται ότι απολογείται. Πρέπει να κάνει αμείλικτη κριτική σε θέσεις που προσβάλλουν την αριστερά, σε θέσεις που την περιθωριοποιούν και την περιχαρακώνουν. Στα ζητήματα δε που αφορούν στην ιστορία της αριστεράς αυτού του τόπου και στα ζητήματα του λεγόμενου "υπαρκτού" θεωρώ ότι κάνει σημαντικά λάθη. Φτάνει σε τέτοιο σημείο η ηγεσία του ΚΚΕ να αλλάζει ιστορικά γεγονότα και να δημιουργεί γενιές νέων, οι οποίοι δεν έχουν λόγω ηλικίας ιστορική μνήμη, δίνοντας τους όμως "νέα"- παραποιημένα ιστορικά δεδομένα. Επομένως έχω πολλούς λόγους λοιπόν να μη σιωπώ!
Ακόμη ένας λόγος είναι ότι δεν είμαι τόσο νεαρός όσο νομίζετε...έχω μνήμες και πείρα....και ξέρω πολύ καλά το ΚΚΕ και το μηχανισμό του...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μία περιήγηση στα δημοσιεύματα του τελευταίου του "Ρ" για την COSCO και τις κινεζικές επενδύσεις είναι επιμορφωτική. Από την μια σε όλους τους τόνους η υποστήριξη στον αγώνα των εργαζομένων και η αποδοκιμασία της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, από την άλλη ένα σωρό κείμενα σε ουδέτερο τόνο - πολύ ασυνήθιστο για το ύφος των ρεπορτάζ της εφημερίδας - για "οικονομική συνεργασία" και "στρατηγική σχέση Ελλάδας-Κίνας". Στα πρώτα όλο αιχμές, στα δεύτερα λες και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα μακριά από εμάς. Και με τους ναυτεργάτες και να μην δυσαρεστήσουμε τους Κινέζους συντρόφους, με τους οποίους η Αλέκα προσφάτως μοιράστηκε σκέψεις για την εμπειρία "της σοσιαλιστικής οικοδόμησης" (κατά τ' άλλα "δεν είναι σ/φοι"). Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος...
Μνημείο και η φωτογραφία της Αλέκας να χαριεντίζεται με τους πληρεξούσιους της "κινεζικής πολυεθνικής" στη γνωστή δεξίωση για την υπογραφή της συμφωνίας. Μάλλον είχε πάει για να πει ότι αντιτίθεται στη σύμβαση και να τσιμπήσει κανά καναπεδάκι.

ΥΓ. Κάπου έχω διαβάσει ότι έγινε και σκηνικό στο συνέδριο του ΚΚΕ όταν μερίδα συνέδρων θέλησε να βάλει ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ των νεκρών Κινέζων εργατών από ατυχήματα και έγινε χαμός, η κινεζική αντιπροσωπεία απείλησε να αποχωρήσει και τελικά το προεδρείο έθαψε το θέμα (προφανώς εν ονόματι της "διεθνιστικής αλληλεγγύης" με τους κυβερνήτες του Πεκίνου). Δεν ξέρω αν ισχύει.

Θερσίτης είπε...

Δυστυχώς στο ΚΚΕ δεν έχουν ενημερωθεί για το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ. Βρίσκονται ακόμη στην εποχή του Πατερούλη. Πες κάτι για το Στάλιν και θα μαζέψεις αντιδράσεις. Δυστυχώς η αλαζονεία είναι μια νόσος που ευδοκιμεί, εκτός από τους σοφούς χριστιανούς, και στα κόμματα της αριστεράς. Ο καθένας θεωρεί πως έχει το αλάθητο. Και μετά από 10 ή 20 χρόνια κάνει ένα συνέδριο και σε ένα σεντόνι αναγνωρίζει τα λάθη του και τελειώνει με την ιστορία. Βλ. Ζαχαριάδη. Ρώτα όμως και τα θύματα του ζαχαριαδισμού ή τους άδικα χαμένους συντρόφους, που έπεσα από συντροφικά βόλια, γιατί έτσι επέβαλε ο κομισάριος του κόμματος.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΙΧΤΕΡ είπε...

ζαχαριαδισμος, σταλινισμος , ριχτερισμος και ολα τα εις μος. Για πες μου εγω τι ειμαι ρ αστυ που εχω τελειωσει πανεπιστημιακη σχολη, εκανα 2ετεσ μεταπτυχιακο στην ιατρικη και τωρα δουλευω για 900 ευρω? ειμαι διανοηση? εκτος αν εννοεις διανοηση το οτι εχω στην βιβλιοθηκη μου καμυ και σαρτρ διπλα σε μαρξ και εγκελς (καλα εχω και νταν μπραουν αλλα αλλο αυτο) Γιατι διανοηση δεν ειναι αυτο που κανω. Να καθομαι μπροστα σε ενα πισι και να γραφω διαφορες να μην πω και να το παιζω και καλα. Διανοηση ειναι να ειμαι σε ενα εργαστηριο να σκεφτομαι την ερευνα που θα παει μπροστα την κοινωνια (science for society) και να κανω τα πειραματα μου. Δεν το κανω γιατι δεν εχει ο dad να με τρεφει 25 χρονων γαιδουρα.Αρα ειμαι διανοηση λογω σπουδων ή ειμαι προλεταρια με την καρτα της, τα ενσημα της, το αφεντικοτ ης απο πανω, την τρομοκρατια της απολυσης καθε μερα? τι ειμαι?? τι ειμαι???
μην ξαναπειτε τιποτα για τον μακη μου γιατι θα γινω πυραυλος!

Ανώνυμος είπε...

Βιργινία !
Όταν διαβάσεις ένα βιβλίο του Μάκη παίρνεις δώρο και ένα Μετρέγκα για να μη σου λείψει τόση σοφία .
Ταξικά ανήκεις στο βιομηχανικό προλεταριάτο για αυτό κερδίζεις και ένα βιβλίο του Γόντικα.
Μεγάλε !
Αφού συμμαχήσαμε με την ΚΟΕ το ΚΚΕ θα φοβηθούμε
Αν δω και το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ ……………………….
Ευτυχώς ξύπνησα όνειρο ήτανε.

αστυάνακτας είπε...

@Βιργινία Ρίχτερ
χαίρομαι πολύ που μπήκες στο ψητό...Το ίδιο είμαι και γω... Ένας προλετάριος που έχει τελειώσει πανεπιστήμια...αυτό προσπάθούσα να εξγήσω στο Rizobreaker....ότι τα πράγματα είναι περισσότερο σύνθετα....παντως εσύ προλετάρια με τη μαρξιστική έννοια δεν είσαι...λυπάμαι που στο φανερώνω...αλλά δε κάνει ο μισθός τη ταξικότητα...είσαι βέβαια εργαζόμενη...και εκεί είναι που λέω ότι υπάρχει διαφορετική σύνθεση της εργατικής τάξης...
αλλά γιατί τα λέμε όλα αυτά...για να αποδείξουμε ότι είναι καλη η ανακοίνωση της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας;

ΥΓ Βρε βιργινία σαν νωρίς δε τελείωσες Ιατρική και διετές μεταπτυχιακο;...δε μου βγαίνουν τα χρόνια σου...έχεις και δουλειά;προνομιούχα δηλαδή!...να ξέρεις ότι υπάρχουν και χειρότερα.Ας πούμε πως σου φαίνεται στην ηλικία μου να παίρνεις 1300 ευρω;;...άσε...μαθήματα μου δίνει η ζωή...η οποία είναι σύντομη και τη θέλω καλύτερη τώρα!...γι αυτό είμαι εδώ που είμαι...και δεν τα αναγάγω όλα στο σοσιαλισμό...γι αυτό μιλάω για την ενότητα της αριστεράς τώρα...και άσε αύριο μπορούμε να διαφωνήσουμε σε ότι θέλεις στη Δούμα...ας είμαι μενσεβίκος εγώ....αλλά μέχρι τότε κάτι πρέπει να κάνουμε!...δε μπορεί η πρότασή σου να είναι έλα με το ΠΑΜΕ...ή να μη δέχεσαι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ και να εκθέτεις αυτόν που συνεργάζεται μαζί σου και να βγαίνει ο Σόμπολος επειδή απλά τη κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ...δε μπορεί να μη μπορούμε να συμφωνήσουμε να κατέβουμε στη Τοπική αυτοδιοίκηση μαζί.....και υπήρχαν προτάσεις τέτοιες....και κει είναι που το ΚΚΕ έχασε σ΄αυτές τις εκλογές (ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλα)...και όχι στο ότι δεν έτρεξες πολύ ως Κνίτισα....και είπατε να συνεχίσετε με συγκεντρώσεις και μετά τις εκλογές για εξωστρέφεια....

αστυάνακτας είπε...

ΥΓ2:Ξέχασα το Μάκη...τι να σου πω ο καθένας με τα βίτσια του....

@ανώνυμε
μπορώ εκτός του Μετρέκα να έχω κι έναν Μπογιόπουλο;...έτσι για να συμπληρωθεί η αγία τριάς.....

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΙΧΤΕΡ είπε...

"""εχω τελειωσει πανεπιστημιακη σχολη, εκανα 2ετεσ μεταπτυχιακο στην ιατρικη και τωρα δουλευω για 900 ευρω? """ δεν ειπα οτι ρελειωσα την ιατρικη. ναι μαλλον ειμαι απο τις τυχερες. δεν το αρνουμαι. μαλλον πρεπει και εγω να σκυψω το κεφαλι και να πω σκασε και κατσε εδω που βρηκες. κιας απολυσανε και αλλον συναδελφο σημερα. δεν κανει ο μισθος την ταξικοτητα. ναι για να το λες... φανταζομαι οτι ο αναλυτης εργαστηριου σε μια φαρμακοβιομηχανια που εχει τελειωσει και ενα κολομαστερ δεν ειναι βιομηχανικος εργατης. με μια εξειδικευση. πανεπιστημιακη. ω ρε μανα μου αυταπατες. μισθωτη διανοηση θες? μισθωτη διανοηση. εχω συμφερον απο τον σοσιαλισμο? εχω. Ε , θα παω με το κομμα της εργατιας που ειναι αυτο το οποιο θα μας καθοδηγησει σε αυτο. Ειναι δυσκολο να αποδεχτεις το γεγονος οτι δεν υπαρχουν επιλογες. οτι οι επιλογες οριζονται απο της καταστασεις. εκει ειναι η τρυπα του συριζα. σε επαναστατικη δουλεια να βρισκομαστε. (δεν ξερω αν βγηκε κανενα νοημα) εχω πει και 5-6 τσιπουρα παρασκευη γαρ!

αστυάνακτας είπε...

@Βιργινία Ρίχτερ
Καλημέρα!
Να σου πω την αλήθεια το διάβασα κανα δυο φορές το σχόλιό σου και μύριζε τσίπουρο ΧΑ-ΧΑ..αλλά δεν πειράζει...

Ο επιστήμονας λοιπόν είναι προλετάριος και πότε; Από τι καθορίζεται; Αυτό είχε ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων στη 1οετία του 80 και πριν στο ΚΚΕ...μεγάλη συζήτηση...δηλ. το ερώτημα τότε ήταν: "προλεταριοποιείται η διανόση ή όχι"; κλπ...αν εσείς αυτή τη στιγμή το λύσατε μπράβο σας!...
Ο επιστήμονας είναι εργάτης με εξειδίκευση , αλλά δε ταυτίζεται με τον προλετάριο αλλά με τον εργαζόμενο...διαβάζω στο Σάρλη στη ΚΟΜΕΠ του 1978 στο κείμενό του "Η σημερινή ταξική ριζική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας" γράφει: ..."διαμορφώνεται ένα νέο στρώμα στην εργατική τάξη που αποτελείται από επισημονες και τεχνικούς"...Αυτό τότε! Τώρα είναι ήδη διαμορφωμένο πλήρως με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά...όχι εκείνα τα χαρακτηριστικά του προλετάριου, όπως τα ξέραμε και μας τα είχε περιγράψει ο γέρο Μάρξ....Ποια υπεραξία παράγει ένας μισθοσυντήρητος επιστήμονας...μπορεί να μετρηθεί; (σε κάποιες περιπτώσεις ναι σε άλλες όχι)....μιλάτε συχνά για εργατική αριστοκρατία που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είναι λάθος γιατί στην ουσία εκφράζει αυτή τη διαστρωμάτωση της εργατικής τάξης που αποτελείται από μισθοσυντήρητους επιστήμονες...Σίγουρα σήμερα η κοινωνία έχει λιγότερους εργάτες ή αγρότες...αλλά αυτοί με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές συρικνώνονται...αντίθετα οι εργαζόμενοι με πανεπιστημιακή μόρφωση αυξάνονται...Η εργατική λοιπόν τάξη είναι σύνθετη και η υπεραξία που παράγει ταυτόχρονα μη μετρήσιμη. Το ΚΚΕ θέλει να εκφράσει ολόκληρη την εργατική ταξη...επομένως δν επιτρέπεται να έχει απλές απαντήσεις γιατί τα πράγματα δεν είναι απλά.Αυτό είπα!

Θα επανέλθω γιατί μου προέκυψε δουλειά!

ο τζίμης είπε...

Ρε μάστορα τον Μαρξ γιατί τον έχεις για μόστρα στο μπλογκ,αφού ο σ(φ)ύριζα δεν έχει καμμία σχέση με αυτόν. Μη μου πεις ότι ο Μαρξ θα υποστήριζε τη συνθήκη του Μάστριχ (όπως εσείς κάνατε)γιατί θα πάθω λουμπάγκο και είναι κρίμα.
'Αντε καληνύχτα και καλά ξυπνητούρια.

αστυάνακτας είπε...

@μαστρο-Τζίμη...
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που έχω μόστρα το Μάρξ...ας αναφέρω μερικούς!
1. Μου αρέσει πολύ που τσαντίζονται κάποιοι σαν εσένα...
2.Μου αρέσει το σκίτσο...
3.Μου αρέσει το σύνθημα που μιλάει για ενότητα.
4. μου αρέσουν τα γένια του Μάρξ...

και τέλως πάντων
και οι δύο ανήκουμε στη ίδια τάση στο ΣΥΝ που διαφώνησε με τη ψήφισή του...(ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε επί Μάαστριχτ δηλ.πριν απο 17 ολόκληρα χρόνια)...

Αναυδος είπε...

Μου αρέσει ότι προκειμένου για αντικομμουνισμό τόσο ο Αστυάνακτας όσο και ο Σαραντάκος είναι διατεθιμένοι ν' αποδεχτούν το επιστημονικό μεγαλείο κάθε τσάτσου των αφεντικών (Μουζέλης Φλάισερ κλπ.

Ο πόνος σας να μη θιγούν από τους κατσαπλιάδες κομμουνιστές οι αθώοι και αγνοί αυτοί επιστήμονες είναι συγκινητικός.

Το ότι στην ουσία ζούνε γράφοντας την ιστορία που θ΄'ελουν τα αφεντικά δεν σας γεννά απορίες

Η ουσία βέβαια είναι ότι και οι δυό σας βρίσκεται την ιστορική δικαίωση στην ανατροπή του σοσιαλισμού για έναν απλό λόγο δεν είστε κομμουνιστές

αστυάνακτας είπε...

@Άναυδος
ποιος μίλησε για κατσαπλιάδες κομμουνιστές; Εγώ ή ο Ν.Σαραντάκος;
Το να θέλεις να ταυτίσεις την ηγεσία του ΚΚΕ ,το Ζαχαριάδη και την παρέα του με τους απλούς και γενναίους μαχητές του ΔΣΕ είναι εντελώς ανιστόρητο...από που κι ως που, για παράδειγμα, θα βάλω στην ιδια μοίρα τους μαχητές της 7ης μεραρχίας του ΔΣΕ με τους βασανιστές και εξολοθρευτές της;....(μπορεί να ξέρεις την ιστορία της, αν όχι να πας να τη μάθεις....)


ΥΓ: Θα υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε επιστήμονα να λέει την άποψή του όσο κι αν διαφωνώ μαζί του....αλήθεια έχεις διαβάσει ποτέ τον Φλάισερ; Δε νομίζω...τουλάχιστον από το σχόλιό σου αυτό φαίνεται...

Αναυδος είπε...

Αστυάνακτα η αφέλεια σου είναι αμέτρητη νομίζεις ότι αν δεν υπήρχε ΚΚΕ και ταξικός αγώνας θα υπήρχε ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ΔΣΕ;
Η λογική που προσπαθεί να αποσυνδέσει την ηγεσία του ΚΚΕ από τα μέλη του, το ΚΚΕ από όλα τα επιτεύγματα του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ πέρα από ανιστόρητη είναι και εκ του πονηρού.
Για την 7η μεραρχία και άλλα πολλά θα σε συμβούλευα να κρατάς μικρό καλάθι.
Για τον Φλάισερ ειδικά αν διαβάσεις το τελευταίο του βιβλίο θα καταλάβεις ότι δεν είναι τίποτε άλλο από ένας αστός ιστορικός που βλέπει και γράφει την ιστορία με τα γυαλιά των αφεντικών.
Τα δικά σου γυαλιά να ξανακοιτάξεις γιατί την ίδια εικόνα μου φαίνεται έχεις και εσύ.

αστυάνακτας είπε...

@Αναυδε..
Βέβαια αν δεν υπήρχε ΚΚΕ δεν θα υπήρχε ΔΣΕ...αυτό είναι σίγουρο και αδιαπραγμάτευτη αλήθεια. Κανείς δεν έχει διαφορετική γνώμη!.....Εγώ μπορώ να το πω και να το αποδεχτώ αυτό..εσύ μπορείς να αποδεχτεις ΜΙΑ έστω ΜΙΑ ιστορική αλήθεια;.... την ευθύνη της καταστροφής του ΔΣΕ την έχει η ηγεσία του τότε ΚΚΕ...αυτή σχεδίασε και τα καλά και τα κακά...και γι αυτό διαγράφηκε σύσσωμη Ζαχαριάδης-Ιωαννίδης-Βλαντάς-Μπαρτζώτας-Γούσιας....Τώρα ετοιμάζεστε για την αποκατάστασή τους καικυρίως του Ζαχαριάδη...άλλωστε πάντα την έχει η ηγεσία...Δυστυχώς η πορεία του ΔΣΕ ήταν μία πορεία προς βέβαιη κατστροφή...μια αιματηρή πορεία.... Κάποιοι την είχαν προβλέψει, αλλά δεν εισακούστηκαν... Κάποιοι έκαναν κριτική και δεν εισακούστηκαν...μπήκαν στο μάτι των "επαγρυπνιστών"....Εκεί είναι που στέκομαι και λέω ότι οι μαχητές του ΔΣΕ στρατεύτηκαν (οι εθελοντικά στρατευμένοι εννοώ, οι άλλοι δεν πολυκαταλάβαιναν) για μια καλύτερη Ελλάδα....άδολοι και γενναίοι όμως όλοι....εκτός από αυτούς που υπάκουαν τυφλά στην ηγεσία...αυτούς που στήσαν στρατοδικεία με ψεύτικες δίκες και κατηγορίες, που καταδίκασαν μεγάλες ηγετικές μορφές του κινήματος σαν το Καραγιώργη και το Γιαννούλη κ.αλ.... εκτός από αυτούς που βασάνισαν στις φυλακές της Σόφιας αλλά και στο Μπέλενο της Βουλγαρίας αγωνιστές της 7ης Μεραρχίας ως "πράκτορες"....

Επομένως εκ του πονηρού είναι μόνο η ανακοίνωση της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας...που θέλει να αποσιωπήσει η αλήθεια....την ιστορική αλήθεια ή τη διαφορετική άποψη!

Για την 7η μεραρχία βλ.Γιώργος Γκαγκούλιας, Η αθέατη πλευρά του εμφυλίου,Τα τραγικά γεγονότα της 7ης μεραρχίας του ΔΣΕ,2002

Ρίξε και μία ματιά στη 3η συνδιάσκεψη του ΚΚΕ από τις 10-14-10-1950 όπου απευθύνουν τις κατηγορίες για βασανισμούς αγωνιστών στο Γεωργαλή.


ΥΓ: έχω διαβάσει βιβλία του Φλάισερ και συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την οπτική του...τι να κάνουμε;... αλλά εσύ ως φάρος...της Ιστορίας άναυδε έχεις το δικαίωμα να διαφωνείς...αλλά με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς και υπονούμενα ...κράτα μικρό καλάθι κοκ

αναμένω επιχειρήματα....

Αναυδος είπε...

Το να προσπαθείς να εξηγήσεις σ'εναν εκ γενετής τυφλό τα χρώματα είναι μάταιο.


Το ερώτημα πάντα θα είναι με ποιόν δηλαδή αν π.χ. μπορούσε ο χρόνος να γυρίσει πίσω και γνωρίζοντας αυτά που γνωρίζεις (ή νομίζεις ότι γνωρίζεις) σήμερα θα ανέβενες στο βουνό με το δίκωχο του ΔΣΕ ή όχι.

αστυάνακτας είπε...

@Αναυδος
.....αν και πρόκειται για άλμα στην ιστορία εγώ θα σου απαντούσα ναι...αλλά δε θα προλάβαινα θα με είχε καθαρίσει η κλίκα του Ζαχαριάδη πολύ πριν το δεύτερο αντάρτικο...θα είχα πάει ως προδότης....όπως πήγαν τόσοι επώνυμοι κι ανώνυμοι....
αν πάλι ξεφευγα δε βλέπω να βγαζα πάνω από μήνα..θα με καταδίκαζαν σαν πατενταρισμένο χαφιέ...και θα μ΄εκτελούσαν...γι αυτό σου λέω δεν απαντιούνται τα ερωτήματα με ένα ναι και μ΄ένα όχι ...θέλει πολύ περισσότυερα...

Ανώνυμος είπε...

Άναυδε...
Πρόσεξε όταν θα ανέβεις στο βουνό μη κρυώσεις

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)