Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Το θέμα δεν είναι να δείξουν οι νέοι την πλάτη τους στους πολιτικούς, αλλά τη δύναμή τους!

Αλέξης Τσίπρας


Πρόεδρος Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας
Στις Ευρωεκλογές υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια (με όχημα τα ΜΜΕ) να απαξιωθεί, στη συνείδηση των νέων, η εκλογική διαδικασία. Προς όφελος του δικομματισμού, προέτρεπαν λοιπόν τους νέους να πάνε για μπάνιο. Και όντως πήγαν. Η αποχή κινήθηκε, στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων χρόνων. Σχεδόν 4.750.000 άτομα από το εκλογικό σώμα δεν προσήλθαν στις κάλπες, κάτι που σημαίνει πως σχεδόν 1 στους 2 δεν πήγε να ψηφίσει. Αυτά τα ποσοστά ήταν αυξημένα στις νεότερες ηλικίες και στα αστικά κέντρα.
Το να γυρίσουν ξανά οι νέοι την πλάτη τους στις εκλογές συνεπάγεται ένα πράγμα: η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα σχέδιά της πίσω από την πλάτη τους! Εν ολίγοις οι πολιτικές σε βάρος των νέων θα εφαρμοστούν με μεγαλύτερη ευκολία. Έτσι, οι 30ντάρηδες να συνεχίσουν να κοιμούνται στο παιδικό τους δωμάτιο επειδή η αγορά εργασίας θα είναι κλειστή ή θα τους αμείβει με πενταροδεκάρες.
Μία άλλη προσπάθεια που γίνεται είναι να απαξιωθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η ατάκα «όλοι ίδιοι είναι» είναι μία φράση που επίσης αναπαράγουν με τέχνη τα ΜΜΕ, πάντα προς όφελος του δικομματισμού. Αυτή την εντύπωση την ενστερνίζεται μεγάλη πλειοψηφία των νέων. Χωρίς να έχει προηγουμένως διερευνήσει αν υπήρξε τουλάχιστον ένα κόμμα που χρόνια τώρα, μέσα και έξω από τη Βουλή, μιλά και αγωνίζεται εναντίον της ανασφάλιστης εργασίας στα προγράμματα stage, αν μιλά και υπερασπίζεται τα δικαιώματα της γενιάς των 700 ευρώ, αν μιλά και δίνει αληθινές μάχες για την οικολογία.
Το να απαξιώσουν οι νέοι ψηφοφόροι την αριστερή αντιπολίτευση συνεπάγεται ένα πράγμα: η νέα κυβέρνηση, με την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανενόχλητη θα υλοποιήσει τις εντολές του κ. Αλμούνια. Διότι όπως είπε με περισσή ωμότητα το κορυφαίο στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης, ο κ. Σουφλιάς, όποια κυβέρνηση και να βγει, υπουργός Οικονομίας θα είναι ο Αλμούνια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν καλεί τη νεολαία να μην πάει για… μπάνιο στις 4 Οκτωβρίου. Όχι επειδή ο καιρός δεν θα είναι καλός εκείνη την ημέρα, αλλά επειδή ο καιρός προβλέπεται να μην είναι καλός όλη την επόμενη τετραετία.


Το κείμενο μας παραχωρήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΝ σ. Αλ. Τσίπρα και αποτελεί "αναδημοσίευση" από το ANTINEWS

14 σχόλια:

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

@φίλε αστυάνακτα
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια σπάνια μορφή νέου ανθρώπου,έξυπνος μειλίχιος και δυναμικός ταυτόχρονα, σοβαρός αλλά και φρέσκος και χαμογελαστός. Το ήθος, η ευγένειά του καθώς και η διαύγεια πνέυματος η ετοιμολογία του και ο σπυνθυριβόλος νους του αποδεικνύονται διαρκώς.
Κάθε μέρα επιβεβαιώνει και επαυξάνει την εκτίμησή μου και αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Όσοι τον ήθελαν (απλά επειδή είναι νέος)ανεπαρκή, ανόητο, Κάρλα Μπρούνι, ήμο ή τρέντι(βλ Κανέλη) διαψευστηκαν παταγωδώς.
Είμαι σίγουρη ότι ο ΣΥΝ βρίσκεται σε άξια χέρια.
Γενικά δε μου αρέσουν τα λιβανίσματα αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μια εξαίρεση.

ο κύριος "αμ" είπε...

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την Χρύσα και θα βάλλω στην άκρη τις όποιες επιφυλάξεις μου δίνοντας την μάχη από την δική μου μεριά και όπως είπε κι ο σύντροφος από την γερμανία χτες , πείθοντας την οικογένειά μου , τους φίλους μου αλλά και τους συνάδελφους μου να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ !

Πάντως , εγώ , αν απόψε ήμουν Τσίπρας απέναντι στον πρετεντέρη απόψε στο mega , θα είχα γυρίσει στο πλάι και θα τον είχα φτύσει !!!!
Τ' ακούς άθλιε αρχιπροβοκάτορα Πρετεντέρη ?
είμαι σίγουρος !!!!

Ανώνυμος είπε...

“Γενικά δε μου αρέσουν τα λιβανίσματα αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μια εξαίρεση” και να λιβανίσω!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λιβανίζω: κολακεύω, εγκωμιάζω με ευτελή τρόπο

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω κι εγώ στο … λιβάνισμα. Και πολύ σταθερός στις απόψεις του! (Τίνος έμοιασε αυτό το παιδί…)

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμε
Ευχαριστούμε για τις λεξικολογικές σου επισημάνσεις. Θα τις λάβουμε σοβαρά υπόψη. θα επιθυμούσα να αναφερθείτε και στο δια ταύτα έτσι για να μη σας μείνει η ρετσινιά του γκρινιάρη...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον/την Υπεύθυνο/Υπεύθυνη του Ιστολογίου.
Κύριε/ Κυρία,
Περιδιαβάζοντας τα ιστολόγια λόγω προεκλογικής περιόδου είχα τη δυστυχία να «σκοντάψω» στην ακόλουθη πρόταση:
“… Σκέφτεσαι μήπως η εικόνα του άγριου κομμουνιστή με το κονσερβοκούτι είχε ψήγματα αλήθειας.…” [30 Σεπτέμβριος 2009 9:24 πμ]
Οι ως άνω γραμμές μού προκάλεσαν τεράστια ψυχική δυσφορία και ταραχή, καθώς έχω νεκρούς οι οποίοι εσύρθησαν στις εξορίες με παρόμοια «μήπως» και με δίκη υποθετικών, ψευδέστατων, ανύπαρκτων προθέσεων («είχε εν νω να κατασφάξει….» κλπ, με σοβαρές συνέπειες στον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσα. Θεωρώ δε, ότι οι άνθρωποι αυτοί προσβάλλονται βάναυσα, τώρα και μετά θάνατον, από την ανωτέρω πρόταση. Εννοοείται ότι έλεγξα με ιδιαίτερη σχολαστικότητα τα συμφραζόμενα. Δυστυχώς δεν πρόκειται για τις περιπτώσεις εκείνες, όπου αυτά διαφοροποιούν το περιεχόμενο μιας προτάσεως. Η δε λέξεις «μήπως» και «ψήγματα» απλώς αφήνουν την ύβρη να αιωρείται.
Θέλω να πιστεύω ότι λόγω των πολιτικά και κομματικά φορτισμένων ημερών, η πρόταση αυτή διέλαθε της προσοχής σας. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που, παρά το σοβαρό κλονισμό που υπέστην, δεν το θεώρησα πρέπον να επισημάνω/καταγγείλω το ιστολόγιό σας για τον εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης προτάσεως.
Εν κατακλείδας ζητώ μόνο να διαγράψετε την εν λόγω πρόταση.
Δεν πρόκειται να επανέλθω.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Μ. Κ.

αστυάνακτας είπε...

@τελευταίε ανώνυμε Μ.Π

ο αστυάνακτας ΔΕΝ υπέυθυνος για ότι γραφεται από όποιον ή όποια γράφετε....ο καθείς μπορεί να σχολιάζει και δε λογοκρίνω κανέναν....επομένως δεν μπορώ να απολογηθώ για κάτι που εγώ δεν έγραψα....για κάτι που εγώ δε πρέπει για λόγους δεοντολογικούς να διαγράψω ή να ανακαλέσω...ελπίζω αυτός/η που το έγραψε να απαντήσει γαι να επεξηγήσει το σχόλιό του...

Τίμή μας να επανέλθετε καθ΄ότι και γω έχω στην οικογένειά μου έχουν αγωνιστές -εξοριστους και φυλακισμένους συγγενείς

YΓ: με όλη τη καλή διάθεση να σας κάνω μία ερώτηση; να το καταγγείλετε που το ιστολόγιό μου;

αστυάνακτας είπε...

@Μ.Π
συμπληρώνω...
Ζητάτε από μένα λογοκρισία των σχολίων των αναγνωστών μου;

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

@ Μ.Κ
Η σύντομη εμπλοκή μου με τα blogs του ΚΚΕ μου αποκάλυψε τη σταλινική νοοτροπία ορισμένων (ελπίζω) μελών του ΚΚΕ, οι οποίοι μου φέρθηκαν τόσο φανατικά και απαξιωτικά που πραγματικά με τρόμαξαν με την αγριότητα τους και με έπεισαν ότι ο φανατισμός τους είναι τέτοιος, που, αν ζούσαμε σε άλλες συνθηκες, ευχαρίστως θα με εκτελούσαν. Λυπαμαι, αλλά οι συμποριφορες των δικών σας μελών μου προκάλεσαν αυτές τις φρικτές σκεψεις. Αυτές οι απαράδεκτες και φανατισμένες συμπεριφορές δεν τιμούν τον αγώνα ούτε των δικών σας ανθρώπων, ούτε των χιλιάδων άλλων αγωνιστών. Τώρα, με το δικό σας σχόλιο γνωρίζω άλλη μια έκφανση του σύγχρονου σταλινισμού. Ζητάτε να λογοκριθεί το σχόλιό μου; Πίστεύετε ότι δεν πρέπει να εκφράζονται όλες οι σκέψεις; Συγγνώμη, αλλά η λογοκρισία στην Ελλάδα εφαρμόστηκε έως τώρα μόνο από τη δεξιά. Θα το αλλάξουμε τώρα;

πρεβεζανος είπε...

Σταθερά ...ΣΥΡΙΖΑ για ισχυρός στη Βουλή και στα κινήματα. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

@ ανώνυμε (όχι ο Μπαμπινιώτης, ο άλλος)
Τι εννοείς ότι ο Τσίπρας δεν είναι σταθερός στις απόψεις του; Πότε άλλαξε γνώμη και σε πιο θέμα;
Εκτός αν αναφέρεσαι στο πολυσυλλεκτικό μας σχήμα, το ΣΥΡΙΖΑ, εντός του οποίου υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις και δημοκρατία. Σε αντιδιαστολή στο ΚΚΕ η διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται ως κατάρα και εξορκίζεται με διαγραφές.

Ανώνυμος είπε...

Λυπούμαι που αναγκάζομαι να επανέλθω, παρά το εύθραστο της υγείας μου. Ειλικρινά μου στοιχίζει αυτή η ιστορία. Σε μια ευγενικά διατυπωμένη διαμαρτυρία, σας έγραψα ότι θεωρώ απαράδεκτη τη συγκεκριμένη πρόταση και σας ζήτησα να τη διαγράψετε. Αυτό, καθώς υπέθεσα (λάθος μου) ότι υπάρχει εσωτερικός κώδικας δεοντολογίας ή ευπρέπειας στα ιστολόγια. Δεν θέλετε να τη διαγράψετε. Δεν πειράζει. Προφανώς είναι δικαίωμά σας. Και προφανώς τα κριτήρια μας διαφέρουν. Το αν υπάρχει υπεύθυνος (προφανώς εννοείτε κατά νόμον) δεν το ήξερα. Άλλωστε ζήτησα, δεν απαίτησα να τη διαγράψετε. Εάν ήξερα ότι τίθεται θέμα «λογοκρισίας», ασφαλώς και δε θα σας το ζητούσα. . Και εφόσον το ίδιο το άτομο που έγραψε το κείμενο υπεραμύνεται της επιλογής του, τι να πω εγώ;
Καλόπιστα θεώρησα ότι δεν το προσέξατε και δεν σας απέδωσα καμιά κακή πρόθεση. Επίσης δεν έκανα καμία κριτική για το κόμμα στο οποίο ανήκετε. Εσείς όμως ως σχολιαστές με τοποθετήσατε κομματικά, με καρφιτσώσατε στο πλαίσιο που θέλατε και μάλιστα με περιλούσατε με χαρακτηρισμούς. Δηλαδή με εμπλέξατε στα διακομματικά μαλλιοτραβήγματά σας. Αυτό δεν είχατε δικαίωμα να το κάνετε.
Με ρωτάτε πού σκέφτηκα να σας καταγγείλω. Σκέφτηκα προς στιγμήν τον έντυπο Τύπο. Αλλά δε θα το κάνω. Αν έτσι λειτουργεί αυτό το νέο είδος επικοινωνίας, δηλαδή χωρίς λογοδοσία στον εαυτό του, με συγχωρείτε που δεν το ήξερα.
Μ. Κ.

αστυάνακτας είπε...

@Μ.Κ.
Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είστε καλά στην υγεία σας και σας τιμώ όπως τιμώ και το κάθε σχολιαστή στο ιστολόγιό μου(αυτό μπορείτε να το δείτε σε όλες τις αναρτήσεις και στά σχόλια) και εύχομαι να συνεχίσετε ελεύθερα να σχολιάζετε στο παρόν ιστολόγιο. Άλλωστε θα σας δοθεί στο μέλλον να σχολιάσετε αρκετά ιστορικά σημειώματα που θα αναρτηθούν.Ποτέ δεν "περιέλουσα" κανέναν με κανέναν χαρακτηρισμό, ιδιαιτέρως εσάς.
Ο αστυάνακτας δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε σχόλιο που υπογράφετε με άλλο όνομα.Άλλωστε και για λόγους τεχνικούς δε μπορώ να αφαιρέσω μία φράση από ένα σχόλιο...αλλά μόνο ολόκληρο το σχόλιο...και τέτοια πράγματα εγώ δε κάνω.Είναι αντίθετο στην προσωπική μου δεοντολογία.

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)