Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

"σχεδιασμένη οικονομία" στο ΚΚΕ!

Είναι αλήθεια ότι το ΚΚΕ παρουσιάζεται σ΄ αυτές τις εκλογές ως το μόνο κόμμα που δεν το αγγίζει τίποτε.Ούτε οι εξελίξεις, ούτε τίποτε!
Για να εξηγούμαι:
Το ΚΚΕ , η ηγεσία του δηλαδή, έκανε σε νεκρό χρόνο την αποκατάσταση του εικονίσματος του Στάλιν επειδή κατ΄αυτό ταυτίζεται με την ιστορία του «σοσιαλισμού».Ανάδευσε όσο του ήταν δυνατόν την ιστορία για να δώσει επιχειρήματα στα μέλη του, ότι δεν υπήρξαν εγκλήματα την περίοδο του Στάλιν και παράλληλα εκπληρώνει με αργά βήματα και σταθερά μία ιστορική υποχρέωση αποκατάστασης του Ζαχαριάδη της αυθεντικής εκπροσώπησης του σταλινισμού στο ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα. Τους ψήφους που παίρνει στις εκλογές τις θεωρεί και επιβεβαίωση και αυτής της πολιτικής του. Κι αυτό μάλιστα και σε περιπτώσεις ψήφων που ήρθαν ως διαμαρτυρία ….τους μεταφράζει ως υπερασπιστές του σοσιαλισμού του Στάλιν και των εγκλημάτων του τα οποία είναι κατασκεύασμα του "εχθρού"
Το ΚΚΕ προχώρησε σε αναγνώριση και υπεράσπιση του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού έτσι όπως το ξέραμε παλιά. Τρία κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ.Ο Δεκέμβρης ήταν το αποκορύφωμα της υπεράσπισης από το ΚΚΕ του κατεστημένου. Η ανταπόκριση του περισσότερου κόσμου, των νοικοκυραίων ήταν εκπληκτική, αφού του αναγνώρισε στις τελευταίες εκλογές το ρόλο του υπερασπιστή της τάξης. τι μας έμεινε ; Η λαϊκή πολιτοφυλακή που λέει κι ο σ. Μαίλης.
Το ΚΚΕ διέσπασε στην πράξη και όχι στους τύπους (γιατί κατά τ΄άλλα συμμετέχει στη ΓΣΕΕ)το εργατικό κίνημα ανακηρύσσοντας ταξικά μόνο τα συνδικάτα που υπηρετούν την πολιτική του. Οργανώνει ξεχωριστές πορείες για να μη μολυνθούν τα μέλη του και οι «ταξικοί» εργαζόμενοι από τον οπορτουνισμό που έχει κατακλύσει τη κοινωνία. Ναι η κοινωνία κινδυνεύει από τον οπορτουνισμό προτίστως και όχι από το καπιταλισμό.
Κατά συνέπεια αρνείται την οποιαδήποτε ενότητα της αριστεράς, γιατί αριστερά είναι κάτι γενικό και "ή γινόμαστε όλοι κομμουνιστές ή η ζωή δεν έχει αξία".
Το ΚΚΕ εξακολουθεί να λέει αυτά που έλεγε χρόνια κι αυτή την επιμονή του, την ονομάζει συνέπεια αντί γα συντηρητισμό που στην πραγματικότητα είναι.
Η οργανωτική δομή του αυτού του κόμματος είναι τέτοια που δε ξέρεις παρά μόνο μία άποψη, την «άποψη του Κόμματος».Έτσι αορίστως και θεολογικά. Δεν υπάρχουν εμφανώς μέλη ή πολύ περισσότερο απόψεις στελεχών. Απ΄ αυτή τη σκληρή οργανωτική δομή ξεφεύγει η κ. Λ. Κανέλλη που δεν είναι μέλος του ΚΚΕ και λέει την άποψή της γιατί απλά φέρνει ψήφους.
Έτσι για να ξέρουμε τι υπερασπίζεται η ηγεσία του ΚΚΕ σας παραθέτω αποσπάσματα για το ΚΚΣΕ από το βιβλίο του Ε.Hobsbawm "Η εποχή των άκρων", εκδ. θεμέλιο 2006 και αναφέρεται στην οργανωτική δομή του (δημοκρατικός συγκεντρωτισμός) αλλά και στο θεολογικό μετασχηματισμό του κατά την εποχή του Στάλιν)
: "...Τι θα ήταν εκείνο που θα σταματούσε την "υποκατάσταση" των μαζών από το κόμμα που ισχυρίζονταν ότι τους καθοδηγούσε; Την υποκατάσταση της Κεντρικής επιτροπής από την ηγεσία που πραγματικά διηύθυνε τις δραστηριότητες του κόμματος και τελικά από το (θεωρητικά εκλεγμένο) μοναδικό ηγέτη που στην πράξη αντικατέστησε όλα αυτά τα κομματικά όργανα;".....Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός που θεωρητικά αποτελούσε την οργανωτική του αρχή έγινε απλώς συγκεντρωτισμός. Έπαψε να λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος. οι ετήσιες συγκλήσεις συνεδρίων του κόμματος άρχισαν να αραιώνουν μέχρις ότου, στην εποχή του Στάλιν, άρχισαν να γίνονται απρόβλεπτες και συγκυριακές...........Η κατασκευή μαυσωλείου για το Λένιν στην Ερυθρά πλατεία, όπου διατηρήθηκε το σκήνωμα του μεγάλου ηγέτη ώστε να μπορούν να το βλέπουν για πάντα οι πιστοί, δεν είχε καμιά προέλευση από τη ρωσική επαναστατική παράδοση. ήταν φανερό ότι αποτελούσε προφανή προσπάθεια εκμετάλλευσης των καθυστερημένων αγροτικών μαζών, που ως χριστιανοί λάτρευαν τους αγίους και τα λείψανα των αγίων, προς όφελος του σοβιετικού καθεστώτος".
ΑΡΙΣΤΕΡΑ,
ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

8 σχόλια:

Αναυδος είπε...

Δεν ασχολείται με τον Ψινάκη ούτε με την τιτανομαχία Τσίπρα Αλαβάνου
Αναζήτα απαντήσεις για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και παρουσιάζει τις θέσεις του για το σοσιαλισμό του μέλλοντος.
Δε βάζει πλάτη σε προβοκάτορες ούτε αναζητά τη δικαίωση του αίματος του Γρηγορόπουλου σε σπασμένες βιτρίνες και καμμένα αυτοκίνητα
Δε στηρίζει την εργοδοτική ΓΣΕΕ αλλά παλεύει για ένα ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα
Δεν έχει Ψαριανούς Κοροβέσηδες Κουβέληδες Κωνσταντόπουλους Αλάβανους Τσίπρες κλπ που έχουν ανάγει τη μιζέρια και την αγωνία του για πολιτική επιβίωση σε θεωρία και πολιτική

ΓΙ ΑΥΤΟ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ

Andriou είπε...

Ευτυχώς που έχει ψευδώνυμο ο Άναυδος. Αλλιώς ποιος ξέρει τι θα τράβαγε και μόνο που μπήκε στο μπλόγκ σου.
Άσε και το άλλο! Που έμαθε για όλα αυτα για Τσίπρες και Αλαβάνους; Διαβάζει οπορτουνιστικό τύπο;
Θα τον τάραζαν στα εμβόλια!
Σύντροφε Άναυδε! Μακρυά απο τούς οπορτουνιστές! Αυτοί λένε πάντα ψέμματα.
Να, στις Ευροεκλογές που απο 10% ...ανεβήκατε στο 8 αυτοί έλεγαν οτι έχετε πτώση!
Το ίδιο θα γίνει και τώρα που θα έχετε ...άνοδο -2. Αυτοί δεν θα πιστεύουν το κόμμα που θα μιλάει για τη μεγάλη νίκη!

ο κύριος "αμ" είπε...

Γρήγορα ένα πιεσόμετρο , τα υπογλώσσια και τα ντοκουμέντα του 11ου συνεδρίου του κόμματος .
Δεν βλέπετε , ο σ. έμεινε ΑΝΑΥΔΟΣ !!!!!!!!!

αστυάνακτας είπε...

@Άναυδος
Καλά κάνει και δεν ασχολείται με το Ψινάκη...αλλά με το Τσίπρα και τον Αλαβάνο ασχολείται γιατί το ενδιαφέρει...Δεν έχει δώσει καμία απάντηση για το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε πέραν της ανατροπής από τον ιμπεριαλισμό.....Όσο για το σοσιαλισμό του μέλλοντος μας επιφυλάσσει το σταλινισμό ως πρότυπο....¨οταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για εξέγερση νέων το Δεκέμβρη το κκε έδειχνε το ΣΥΡΙΖΑ ως κατηγορούμενο...την ίδια ώρα η Αυριανή θεωρούσε ότι είναι ικανό μόνο το ΚΚΕ να πάρει την "πολιτοφυλακή" στα χέρια του.........πάντα αυτό έκανε...προβοκάτορες ονόμασε στην αρχή και τους νέους στο Πολυτεχνείο το 73..... Στην εργοδοτική ΓΣΕΕ συμμετέχει...στα συνέδρια κλπ, αλλά διασπά στην πράξη το εργατικό κίνημα, αφού το μόνο που το ενδιαφερει είναι τα μικροκομματικά οφέλη και η μη ενότητα της αριστεράς...για παράδειγμα στο Σωματείο δημοσιογράφων άδειασε τη κ. Νταουντάκη ...αρνούμενο τη συνεργασία...αρνούμενο τη θέση του προέδρου που ουσιαστικά την πρόσφερε στο Σόμπολο....
Από το ΚΚΕ λείπει οποιαδήποτε μορφή πλουραλισμού και δημοκρατίας....Παραμένι το κύριο πρόβλημά του ο ΣΥΡΙΖΑ...ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν για να διαψευστεί ακόμη μία φορά....

ΥΓ:
Αναυδος.....Αν απαντούσες στην ουσία των όσων λέω θα είχαμε και ένα αποτέλεσμα...
την καλησπέρα μου!

Ποντος και Αριστερά είπε...

Απάντηση στη συκοφαντική επίθεση του ΚΚΕ κατά του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ (Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας)



Κύριοι,

Με αφορμή τα συκοφαντικά για εμάς δημοσιεύματα από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» (27 και 28 Ιουνίου 2009) σχετικά με την εκδήλωση Μνήμης που διοργανώσαμε για να τιμήσουμε τα θύματα των σταλινικών διωγμών και των βίαιων εκτοπίσεων μεγάλου μέρους των Ελλήνων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που ειδικά φέτος, οι καθιερωμένες από το 1987 εκδηλώσεις Μνήμης συνέπεσαν με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τις διώξεις του Καυκάσου και 65 χρόνων από τις διώξεις της Κριμαίας. Στα συκοφαντικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ «Συμμετέχει στον αντικομμουνισμό και στην παραχάραξη της Ιστορίας. Οργανώνει εκδήλωση για «τον εκτοπισμό των Ελλήνων» στην πρώην ΕΣΣΔ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από φορείς των Ποντίων."

Επιπλέον η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, καταδίκασε με ανακοίνωσή της «…την αντικομμουνιστική επιχείρηση διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας από τη διοίκηση, σημειώνοντας ότι πρόκειται για συστηματική προσπάθεια αναβίωσης ψυχροπολεμικών κατασκευασμάτων περί «γενοκτονίας των Ποντίων επί Στάλιν».

.................
.................

Ποντος και Αριστερά είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

..................
..................


Στα παραπάνω θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

1) Δεν υπήρχε φυσικά καμιά «οργισμένη αντιδράση» από ποντιακούς φορείς. Δεν υπήρξε ούτε μια απόφαση Δ.Σ. Ποντιακού Συλλόγου ή άλλου Ποντιακού φορέα που να υιοθετεί το συγκεκριμένο κείμενο που αναφέρετε στην εφημερίδα σας. Υπήρξε μόνο μια ανακοίνωση «μελών Δ.Σ.» τριών (3) σωματείων τα οποία αποδέχτηκαν το σύνολο της παραδοσιακής αντιλαϊκής σταλινικής μυθολογίας.

2) Τέτοιες εκδηλώσεις Μνήμης για τις σταλινικές διώξεις γίνονται ανελλιπώς στην Αθήνα κάθε χρόνο από το 1987, στις περιοχές των προσφύγων όπου εγκαταστάθηκαν τα θύματα του σταλινισμού.

3) Από το 1997 υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του 4ου Παγκόσμιου Ποντιακού Συνεδρίου ψηφισμένη από 560 σύνεδρους απ’ όλο τον κόσμο, με την οποία καθιερώνεται η 13η Ιουνίου ως Ημέρα Μνήμη για τις σταλινικές διώξεις. Παρατηρούμε ότι ποτέ μέχρι σήμερα το ΚΚΕ δεν είχε αντιδράσει στη συγκεκριμένη Επέτειο και μας προκαλεί έκπληξη αυτή η πρώτη του αντίδραση να εκδηλώνεται με ακατανόητη σφοδρότητα. Στην απόφαση του Ποντιακού Συνεδρίου αναγράφεται ότι οι σύνεδροι αποφάσισαν: «Την ανακήρυξη της 13ης Ιουνίου ως Ημέρας Μνήμης για τα θύματα των σταλινικών διώξεων στην πρώην Σοβιετική Ένωση, εφόσον την ημέρα αυτή, το 1949, πραγματοποιήθηκε η βίαιη εκτόπιση των ποντιακών πληθυσμών από τον Καύκασο στην Κεντρική Ασία».

4) Στην πρόσκληση της εκδήλωσής μας αναφερόταν: «Στις 13 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τις βίαιες μετακινήσεις του ελληνικού πληθυσμού του Καυκάσου στην Κεντρική Ασία. Η σκληρή αυτή μεταχείριση που επιφύλαξε ο σταλινισμός στις ελληνικές κοινότητες, κατάστρεψε τη σημαντική ελληνική παρουσία στην περιοχή. Κατάστρεψε όλες τις ελληνικές δομές και μεταξύ τους και τον ελληνικό σοβιετικό πολιτισμό που είχε δημιουργηθεί το Μεσοπόλεμο…»

Δύσκολα κάποιος αμερόληπτος θα μπορούσε να βρει αντικομμουνιστικές αιχμές στην παραπάνω μας διατύπωση πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η διατύπωση είναι πολύ ηπιότερη από τη θέση της βουλευτού του ΚΚΕ κ. Λιάνας Κανέλλη, η οποία χαρακτήρισε τις σταλινικές διώξεις «Γενοκτονία» και σε παρέμβασή της στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ποντιακού Ελληνισμού είπε επί λέξει: «“Και όταν μιλάμε για γενοκτονία των Ποντίων να αρχίσουμε να την φτάνουμε και στη γενοκτονία που έχει γίνει σε άλλες περιοχές, όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Συγνώμη, αλλά και εκεί είχαμε μια μορφή γενοκτονίας με τον δικό της τρόπο…… Παίρνω την ευθύνη και το βάρος αυτού του σχολιασμού…..”

Απ’ τη στιγμή που η βουλευτής σας μίλησε για «γενοκτονία» και είχε πλήρη επίγνωση και ευθύνη αυτής της έκφρασης, είναι αδιανόητο να εγκαλείτε τον ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ για πολύ ηπιότερες εκφράσεις.

....................
....................

Ποντος και Αριστερά είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

................
................

5) Η αρνητική αντιμετώπιση που επιφυλάξατε σε μια καθιερωμένη εκδήλωση Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού, θεωρούμε ότι προσβάλλει όχι μόνο τους χιλιάδες Πόντιους αγωνιστές που εντάχθηκαν στο ΚΚΕ μετά την προσφυγιά του ’22 και συνέβαλαν μαζί με τους υπόλοιπους πρόσφυγες και ντόπιους συντρόφους τους στην εκρηκτική ανάπτυξη του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα κατά το Μεσοπόλεμο (μια ανάπτυξη, στην οποία συνέβαλαν καθοριστικά και οι ποντιακές κομμουνιστικές οργανώσεις που υπήρχαν στη Σοβιετική Ένωση μέχρι το 1937 και συνετρίβησαν στο πλαίσιο της ρατσιστικής αντιμειονοτικής πολιτικής του σταλινισμού) αλλά και όλους τους Ποντίους.

6) Εάν επιμένετε στην πρωτοεμφανιζόμενη αρνητική σας στάση, θα πρέπει πρωτίστως να απαντήσετε :

-γιατί ο σταλινισμός εξόντωσε τους Έλληνες κομμουνιστές (Πόντιους, Ελλαδικούς και Μαριουπολίτες) και διάλυσε τις ελληνικές κοινότητες το ‘37-΄38,

-γιατί κατάργησε τη σοβιετική ελληνική εκπαίδευση και έκλεισε όλα τα σοβιετικά ελληνικά σχολεία,

-γιατί κατάργησε τις σοβιετικές ελληνικές θεατρικές σκηνές,

-γιατί έκλεισε τις σοβιετικές ελληνικές εφημερίδες ( «Κόκκινος Καπνάς», «Ο Κομμουνιστής», «Ο Κολεκτιβιστής » κλπ) και κατέστρεψε τα ελληνικά κομματικά τυπογραφεία,

-γιατί κατάργησε τις σοβιετικές ελληνικές περιοχές (rayion)

κ.λπ.

-γιατί μετέφερε στην Κεντρική Ασία ομαδικά και με βάση την εθνική καταγωγή τους Έλληνες της Κριμαίας το 1944 και του Καυκάσου το 1949.

Δεδομένου ότι τέτοιες εκδηλώσεις Μνήμης θα συνεχίζονται εσαεί στις περιοχές των προσφύγων, σας καλούμε να σεβαστείτε την ιστορική αλήθεια και πάνω απ’ όλα να σεβαστείτε τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας, δηλαδή τον απλό εργαζόμενο λαό που υπέστη την αδικαιολόγητη βία μιας ανεξέλεγκτης εξουσίας.”

αστυάνακτας είπε...

@Πόντος και Αριστερά
...Ευχαριστώ για τη συνδρομή σου....

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)