Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Η Π.Γ. του ΣΥΝ σε έκτακτη συνεδρίασή της εξέτασε τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις άλλες συνιστώσες. Η Π.Γ. ομόφωνα κατέληξε ότι η αναλυτική πρόταση με το σύνολο των στοιχείων που κατατέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία περιλαμβάνει την ανάγκη συνέχισης της ενωτικής μας προσπάθειας με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει και την πλουραλιστική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πιο αποτελεσματική.
Η Π.Γ. επαναβεβαίωσε την πρότασή της επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει να είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.
Η Π.Γ. την Κυριακή 6/9 συγκαλεί την ΚΠΕ του ΣΥΝ σε συνεδρίαση για την εκλογική μάχη.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού

9 σχόλια:

admin είπε...

Δηλαδή τέλος στο ΣΥΡΙΖΑ; ΣΥΝ και φίλοι πλέον;
Οι συνιστώσες ήταν το πρόβλημα;
και όχι αυτοί που δεν στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ;

αστυάνακτας είπε...

@iteanet
Κοίταξε το mail σου...

aristeros είπε...

Epitelous terma me ta groupouskoula. Empros gia tolmhres metarry8miseis me to komma mas ton SYN!

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=79269

admin είπε...

Μεταφέρω και στο Ιστολόγιό σου την απάντηση που σου έστειλα μιας και δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο πρέπει να τα λέμε μόνο ιδιωτικά.

Σύντροφε
Σε εκτιμώ και παρακολουθώ το ιστολόγιό σου γιατί θεωρώ οτι πράγματι πιστεύεις τον ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζεις σε αυτόν.
Ο ΣΥΝ δεν μπήκε ομοιόμορφα στην μάχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχαν περιοχές που δούλεψαν περισσότερο και άλλες λιγότερο. Επειδή παρακολουθώ χρόνια την προσπάθεια και έτυχε να ζήσω σε διάφορες περιοχές της χώρας, είδα τπν αρχική διστακτικότητα των μελών του ΣΥΝ που υπήρχε απέναντι στους ...αριστεριστές, ή τους διάφορους "παράξενους" που μπαίνανε μέσα στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, να μετατρέπεται σε αληθινή συντροφικότητα και πραγματικό κοινό αγώνα.
Είδα όμως και περιοχές που αυτή η διστακτικότητα δεν έφυγε ποτέ. Κάποιοι σκεπτόμενοι τα δικά τους συμφέροντα κρατούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ μακρυά χωρίς διαδικασίες και δράση. Δεν ήθελαν ξένους στο μαγαζί τους. Ειδικά με το θέμα των δημοτικών εκλογών και τις πιέσεις για συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσαν να υπάρξουν εύκολα κάποιοι του ΣΥΝ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον αισθάνονταν σαν εχθρό και τον πολεμάγανε.
Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την καρδιά της πλειοψηφίας των μελών του ΣΥΝ και αποτέλεσε για αυτούς ελπίδα ξανά μετά απο χρόνια.
Στο κείμενο που μου έστειλες δημιουργείς δύο πόλους που δεν τους είχες εμφανίσει ξανά , απο την μία πλευρά ο ΣΥΝ και απο την άλλη ο Αλαβάνος και οι συνιστώσες.
Πότε προέκυψε αυτός ο διαχωρισμός και για ποιόν λόγο;
Ούτε ο Αλαβάνος, ούτε καμία συνιστώσα έκαναν επίθεση ούτε σε εσένα αλλά ούτε και στον ΣΥΝ. Επιθέσεις έγιναν ενάντια σε αυτούς που ήταν φανερά και δηλωμένα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι επιθέσεις έγιναν όχι για λόγους του να ανακατευτεί κάποιος στα προσωπικά του άλλου, αλλά για λόγους αυτοσυντήρησης του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Εσύ ο ίδιος κατέκρινες την στάση αυτών που πήγαν με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην ΠΟΣΔΕΠ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα λές τώρα αυτοί είναι του ΣΥΝ και τους υπερασπίζομαι και όσοι λένε κακά λόγια για αυτούς είναι με τις συνιστώσες και τον Αλαβάνο;
Πως γίνεται τώρα ο χωρισμός που υπήρχε μεταξύ αυτών που είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και αυτών που είναι κατά του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται σε χωρισμό μεταξύ αυτών που είναι στον ΣΥΝ και τους ...άλλους. Ο κομματικός πατριωτισμός χωρίς πολιτικές αρχές είναι αυτοκτονία.
Ο ΣΥΝ αποφασίζει να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ για χάρη της δικής του ενότητας. Διαλέγει να συγκρουστεί με αυτό που αποτελεί τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με τους δηλωμένους εχθρούς του. Η απόφαση αυτή είναι δεξιά μετατόπιση χωρίς συνέδριο και χωρίς να ρωτηθούν τα μέλη του . Είναι μια απόφαση που φέρνει πιο κοντά την διάλυση στην αριστερά μιας και οι συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ θα τεθούν με άλλους όρους πλέον το επόμενο διάστημα.
Γι αυτό δεν χωνεύουν πλέον τον Αλαβάνο , αυτόν που προχώρησε ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τα παιχνιδάκια του Κωνσταντόπουλου, αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να τελειώνουν μαζί του απο τον ΣΥΝ.
Η ενότητα του ΣΥΝ δεν ενισχύει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προκαλεί την διάλυσή του.
Η δική μου γνώμη είναι οτι αυτή η ενέργεια θα φέρει την αριστερά πολύ πίσω και θα πετάξει όσες προσπάθειες κάναμε για να στήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ

αστυάνακτας είπε...

αγαπητοί σύντροφoι . Μόλις γύρισα από τη σύνοδο της ΚΠΕ....Η πρόταση της πλειοψηφίας της ΠΓ έτσι όπως ψηφίστηκε έχει μεγάλα πλεονεκτήματα και δείτε το....εκτός κι αν κάποιος διαφωνεί με τις συνεδριακές αποφάσεις και το ΣΥΡΙΖΑ...εγώ δε διαφωνώ τη βρίσκω καλή πρόταση και τώρα αναμένω

Ανώνυμος είπε...

@aristeros
η συμπόρευση με τα γκρουπούσκουλα αγαπητέ, είναι απόφαση συνεδρίων. Για να τελειώσετε λοιπόν με τα γκρουπούσκουλα, δεν αρκούν συμφωνίες κορυφής και μιά απόφαση της ΚΠΕ. Θέλετε τολμηρές μεταρρυθμίσεις με το κόμμα μας τον ΣΥΝ; Συνέδριο αγαπητέ μου. Συνέδριο!
@iteanet
Μέχρι ένα σημείο συμφωνώ μ'αυτά που γράφεις, αν και δεν ξέρω σε τι ακριβώς απαντάς. Για τον Αλαβάνο όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δεν είμαι απ'αυτούς που υποστηρίζουν την ενότητα του ΣΥΝ με όποιο κόστος. Και θεωρώ ότι θα έπρεπε να ξεμπερδέψουμε στον ΣΥΝ, όχι απαραίτητα μ'αυτούς που διαφωνούν με την στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, οπωσδήποτε όμως μ'αυτούς που όλον αυτόν τον καιρό, έδρασαν και συνεχίζουν να δρούν εχθρικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά συνέπεια δηλαδή εχθρικά απέναντι στο ίδιο τους το κόμμα (ονόματα δε λέμε, μαργαριτολυκουδοχατζησωκράτηδες δεν θίγουμε). Από κει και πέρα όμως η στάση του σ. Αλαβάνου υπήρξε και αντικομματική και αντισυντροφική και αντιδημοκρατική εντέλει. Τα ανέχτηκα, δεν ανέχτηκα, παραιτούμαι, ξεπαραιτούμαι, και όλη την εν γένει στάση του μετά τις ευρωεκλογές, προσπάθησα να την κατανοήσω και να την ερμηνεύσω πολιτικά. Στην αρχή θεώρησα, παρά την προσωπική μου διαφωνία για τον τρόπο που κινήθηκε, ότι έστω και έτσι, προσπαθεί να επιταχύνει διεργασίες μέσα στον ΣΥΝ και να ενεργοποιήσει κάποια αριστερά ανακλαστικά. Παρακολουθώντας όμως την πορεία του από κει και πέρα, σε όλα τα επίπεδα, στο μόνο που κατέληξα είναι ότι κινήθηκε προσωπικά, αυτόνομα και με ιδιοτέλεια. Αν ο Αλαβάνος μετάνοιωσε για την επιλογή του να παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΣΥΝ και να προτείνει τον Τσίπρα, θα πρεπε να σεβαστεί τουλάχιστον ότι τον Τσίπρα τον εξέλεξε ένα συνέδριο. Και αν είχε πρόβλημα όλον τον προηγούμενο καιρό με αυτά που συνέβαιναν στο κόμμα, είτε με την ηγετική ομάδα, είτε με ο,τιδήποτε άλλο, πέραν του ότι είναι πρώην Πρόεδρος είναι και μέλος αυτού του κόμματος και είχε υποχρέωση αυτά που έβλεπε να τα θέσει στα αρμόδια όργανα και όχι να "ανέχεται". Όσο για τις συνιστώσες, κι αυτές τα παιχνιδια τους παίζουν. Κατά τη γνώμη μου, τίποτε από αυτά δεν θα συζητούσαμε σήμερα, αν είχαν υλοποιηθεί οι αποφάσεις της Α' Πανελλαδικής, έστω και της Β', του ΣΥΡΙΖΑ. Και για την μη υλοποίησή τους, η κύρια ευθύνη ανήκει στον ΣΥΝ, αλλά κι οι συνιστώσες δεν έχουν κι αυτές μικρό μερίδιο ευθύνης. Αν κατηγορούν τον ΣΥΝ για κομματοπατριωτισμό, κι αυτές δεν πάνε πίσω. Προκειμένου να διατηρήσουν κι αυτοί τα μαγαζάκια τους άσπιλα και αμόλυντα, προτιμούν τις συμφωνίες κορυφής, παρά την οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην κοροϊδευόμαστε...
@αστυάνακτα
Κι εγώ γύρισα πριν από λίγο από τη συνεδρίαση της ΚΠΕ. Εδω που φέραμε τα πράγματα συμφωνώ πως η πρόταση παρά τις τεχνικές δυσκολίες ήταν η καλύτερη δυνατή, παρά την απογοήτευση όλων όσοι, τα 2 τελευταία χρόνια τουλάχιστον έσκαβαν το λάκκο του Τσίπρα και σήμερα τους έπιασε ο πόνος να τον υπερασπιστούν (καταψηφίζοντας την πρότασή του!!). Ίδωμεν...
Ντ.

admin είπε...

Θεωρώ την πρόταση που αποδέχθηκε η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πολύ καλή δίνει την δυνατότητα να προβάλουμε την συλλογική ηγεσία της αριστεράς και την μεγάλη δυνατότητα κοινής δράσης από όλες τις δυνάμεις της.
Η απόφαση αυτή έσωσε τον ΣΥΡΙΖΑ από την καταστροφή και δίνει θάρρος και αισιοδοξία για πολύ καλύτερο αποτέλεσμα ακόμα και απο τις Ευρωεκλογές.

αστυάνακτας είπε...

@Ντ.
Στα περισσσότερα σημεία συμφωνώ μαζί σου και το ξέρεις αυτό, ιδιαιτέρως αν παρακολουθείς τον αστυάνακτα.... Όντως η πρόταση ήταν η καλύτερη δυνατή υπό αυτές τις συνθήκες. Ν ασώσούμε ότι σώζεται τέλος πάντων..... Όσο για τις αποφάσεις ήμουν ένας από του πρώτους που υποστήριξαν το έκτακτο συνέδριo...αλλά....

αστυάνακτας είπε...

@iteanet
Και γω νομίζω ότι είναι καλή και απ΄ότι μαθαίνω έγινε αποδεκτή από τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ...δε ξέρω αν συμφώνησε η ΚΟΕ ....

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)