Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Κρίσεις και επικρίσεις για τις εργασίες στο Πανελλαδικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ.


Βρέθηκα στην αίθουσα του ΣΕΦ το διήμερο που διοργανώθηκε το πανελλαδικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Να ξεκαθαρίσω κάτι εξ αρχής… Ο αστυάνακτας δημιουργήθηκε με σκοπό να υπηρετήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί κανείς να δει τις αναρτήσεις για να καταλάβει. Ποτέ δε στάθηκε ανταγωνιστικά με καμία συνιστώσα του.

Είχα λοιπόν την ελπίδα και προσδοκία να ακούσω τις αιτίες και τους λόγους της μη προσδοκόμενης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Επίσης θα τίθονταν και τέθηκε στο τραπέζι η οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι αλήθεια ότι πήρα απάντηση για πολλά πράγματα τα οποία συνέβηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κοινός τόπος απ΄ ΟΛΕΣ τις δυνάμεις ήταν ότι χρειάζεται οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το είπαν όλες οι συνιστώσες. Από τη μεγαλύτερη έως τη μικρότερη. Όλες οι συνιστώσες ή τα πρόσωπα προέταξαν τους δικούς τους λόγους , εκείνους που θεώρησαν ότι συνέβαλαν στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Η μεγαλύτερη συνιστώσα ο Συνασπισμός είναι αλήθεια ότι βρέθηκε σε άμυνα. Αμυνα σε μία «επίθεση» που δέχθηκε από όλες τις συνιστώσες. Θα έλεγα κριτική, αλλά δεν είχε τα χαρακτηριστικά της κριτικής που όφειλε να είχε. Αντίθετα υπήρξαν εμπαθείς κορώνες από τα μεγαλοστελέχη των μικρότερων συνιστωσών που εμένα ως μέλος του ΣΥΝ με προσέβαλαν. Άλλο να προβάλλεις τις αδυναμίες μιας συνιστώσας και άλλο ο καταγγελτικός λόγος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ προσπάθησε να είναι εξωστρεφής, εξέφρασε ολόκληρο το ΣΥΝ χωρίς να πραγματοποιεί κατά μέρους επιθέσεις σε τμήματά του όπως στην ανανεωτική πτέρυγα ή στον Αλ. Αλαβάνο.
Κατά τη γνώμη μου η ομιλία του είχε δύο αδυναμίες. Δεν επέμεινε και δεν διατύπωσε με σαφήνεια την άποψη της ΚΠΕ του ΣΥΝ, δεν εμβάθυνε τη κριτική η οποία έγινε όλη την προεκλογική περίοδο παρ΄όλο που έδωσε την προοπτική της οργανωτικής συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ συμπερλαμβανομένου και της κριτικής που έγινε στην ηγεσία του Συνασπισμού από Ανανεωτική πτέρυγα ή Α.Αλαβάνο και άλλες συνιστώσες......
Η προσπάθεια έκφρασης μιας προωθητικής εξωστρεφούς πολιτικής εκλήφθηκε ως αδυναμία της ομιλίας του πρέδρου του ΣΥΝ και πολύ περισσότερο ερμηνεύθηκε ως αδυναμία πολιτικής έκφρασης κάτι που καλύφθηκε με αρκετή επιχειρηματολογία από την ομιλία του γραμματέα του Συνασπισμού κ. Δημ. Βίτσα. Ας κρατήσουμε την πρόταση του Α. Τσίπρα ότι η δημοκρατική ανασύνθεση του Συνασπισμού δε μπορεί να γίνει αλά κάρτ.
Κάποιες λοιπόν προτάσεις για λειτουργία που έγιναν από άλλους επιφανείς ή μη ομιλητές κατά τη γνώμη μου ήταν προσχηματικές και θα εξηγήσω τους λόγους.
Ο Μ. Γλέζος έθεσε μία σειρά από προβλήματα με έντονο τρόπο. Η εκφορά του λόγου του σε μία ομιλία που κατά τον σ.Αλαβάνο ήταν υπέροχη κατά τη γνώμη μου είχε προβλήματα. Όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, από Συνασπισμός να γίνει συνεργασία, ίδρυση γραφείου τύπου, οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ και το κερασάκι στη τούρτα η εναλλαγή στην προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις συνιστώσες, σε μία γραμματεία η οποία όμως θα εκλέγεται; Εκεί δεν απάντησε…
Ή θα ελέγχεται όπως είπε ο Ρ. Ρινάλντι από μία επιτροπή, ή θα μικρίνει η γραμματεία όπως είπε ο Αλ. Αλαβάνος για να είναι πιο ευέλικτη;
Σε όλες τις περιπτώσεις όμως οι συνιστώσες θα υπάρχουν, κανένας δεν απόδέχτηκε τη διάλυσή τους. Σε όλες τις περιπτώσεις το πρόβλημα ήταν πως κινείται ο Συνασπισμός στο ΣΥΡΙΖΑ...Το πρόβλημα ήταν και είναι ο ΣΥΝασπισμός. Εκφράστηκε με όλους τους τρόπους.Σε τέτοιο βαθμό που ο Γαλάνης της ΚΟΕ έκανε και τη «ρηξικέλευθη» πρόταση ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς το Συνασπισμό». Και μεις τα απλά μέλη του ΣΥΝασπισμού που στις γειτονιές προτάξαμε το ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσωπούσαμε όλες τις συνιστώσες; Έως και στα μέρη όπου δεν υπήρχαν;; Βρεθήκαμε στο ειδώλιο του κατηγορουμένου το διήμερο, προσοχή όχι η ηγεσία μας ,αλλά εμείς τα απλά μέλη από έναν μικρομέγαλο ηγεμονισμό από τις συνιστώσες. Τον ίδιο μικρομεγαλισμό για τον οποίο κατηγορείται ο ΣΥΝ. Ας μην εκλάβουν τη σιωπή των μελών του ΣΥΝ ως αδυναμία, αλλά ως προσπάθεια διατήρησης τους εγχειρήματος. Ας μη γιγαντώνουν με τη στάση τους την αυτοπεποίθηση της απούσας από το διήμερο «ανανεωτικής» πτέρυγας.

Η ομιλία του σ. Αλ. Αλαβάνου .
Δεν περιείχε ούτε ίχνος αυτοκριτικής, δυστυχώς για τα πεπραγμένα του προεκλογικά ή μετεκλογικά και δυστυχώς ήταν δικά του αυτά που έκαναν θόρυβο και συνεχίζουν και κάνουν ζημιά. Η διαχείριση του αποτελέσματος δεν ήταν καταστροφική είναι καταστροφική…. Η πρόταξη της ύπαρξης του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν απαντάει στα προβλήματα. Το ίδιο και η συμβολική κάρτα μέλους που σήκωσε άκαιρα ο σύντροφος. Ερωτήματα γεννήθηκαν όπως γιατί επί προεδρίας του Αλαβάνου δεν τέθηκε ζήτημα ποιος ηγείται στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δε τέθηκε ποτέ ως πρόβλημα το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο σ. Αλαβάνος φέρονταν διαφορετικά από το σ. Τσίπρα όταν ήταν Πρόεδρος του ΣΥΝασπισμού; Τι έκανε ακριβώς τότε ο σ. Αλαβάνος με την Ανανεωτική πτέρυγα; Τους εξώθησε προς έξοδο, διέγραψε κάποιον; Έκανε κάτι διαφορετικό με τις συνιστώσες και τους ανένταχτους; Γιατί λοιπόν ο Τσίπρας να κάνει κάτι άλλο; Δεν αντιλαμβάνομαι τις συνιστώσες που χειροκροτούσαν την κριτική του Αλαβάνου προς το Τσίπρα… Είναι μέλος της ΚΟΕ ή της ΔΕΑ ο Αλαβάνος και δεν το κατάλαβα; Δε ξέρει τίποτε για τις αποφάσεις του ΣΥΝασπισμού;
Ένοιωσα επαναλαμβάνω ως μέλος του Συνασπισμού κατηγορούμενος και μάλιστα δεν ήξερα γιατί; Είχα όλη τη καλή διάθεση να κατανοήσω τους σ. των άλλων συνιστωσών, αλλά η απάντηση δεν είναι μικρά σχήματα-όργανα από τα πάνω. Είχα δίκιο σε προηγούμενη ανάρτησή μου, όταν έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί και δε πρέπει να γίνει κόμμα. Καμία συνιστώσα δεν επιθυμεί να διαλυθεί. Επιπλέον υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές. Η ιδεολογική ενότητα είναι προϋπόθεση τουλάχιστον για μένα.
Ο Συνασπισμός έχει ευθύνες που αφορούν τη συγκρότηση της ίδιας της οντότητας του. Είναι θέμα που αφορά αυτόν αλλά και τους συμμάχους. Αλλά υπάρχει ένα αλλά…. πως θα σας φαίνονταν αν εγώ (ως Συνασπισμός) έθετα ζήτημα Γαλάνη στη ΚΟΕ και επιθυμούσα να πειθαρχήσει ο σύντροφος και να μην κάνει λεκτικές ακροβασίες… ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προχωρήσει και χωρίς στο Συνασπισμό».
Αυτό είναι όμως διαφορετικό από την προσπάθεια που έκαναν οι συνιστώσες να επιβάλλουν μία ατζέντα στον ίδιο το Συνασπισμό. Να το πω ξεκάθαρα. Η πολιτική των συνιστωσών το διήμερο, αλλά δε πρόκειται περί πολιτικής , αλλά τακτικής άγριου τακτικισμού, είναι διαλυτική τολμώ να πω για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένας τακτικισμός που θέλει να επιβάλλει στο Συνασπισμό κάρτα, μητρώο μελών, αλλά και αποφάσεις από μη εκλεγμένους αντιπροσώπους, πολιτική από τα πάνω.
Η αρθογραφία σε κάποια blogs δηλώνει το κλίμα αλλά και δυστυχώς την εμπάθεια σε πρόσωπα, αλλά και συνιστώσες. Μία ερώτηση….Αυτοί οι σύντροφοι πως θα καθίσουν πλάι μας να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις που μέρα με τη μέρα πριονίζουν το κλαδί της ενότητας η οποία έως τώρα συνέβαλε ανάμεσα σε άλλους ίσως και περισσότερα και ο Συνασπισμός; Ζητάνε οι σύντροφοι της Ένωσης Οπαδών Σύριζα(γιατί γι αυτούς κυρίως πρόκειται) να γίνουν μέλη σε ένα κόμμα που δεν θέλουν να βλέπουν τη μεγαλύτερη συνιστώσα; Αντιλαμβάνονται την πράξη αυτή ή θεωρούν κι αυτοί όπως ο σ. Γαλάνης ότι μπορούν να προχωρήσουν χωρίς το Συνασπισμό; Μήπως θέλουν να γίνουν μέλη σε άλλο κόμμα. Ή νομίζουν ότι θα ακολουθήσουν τη λογική τους έτσι τα μέλη του ΣΥΝ και θα πειθαρχήσουν .

1.Εγώ δίνω ραντεβού το φθινόπωρο για τα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ που επέπλευσαν ολόκληρο το διήμερο και κυριάρχησαν στις ομιλίες των περισσότερων συντρόφων, αφού ταυτίστηκαν με την υψηλή πολιτική. Πρόταση: δημοκρατική εκλογή όλων των οργάνων από πάνω έως τα κάτω. Αυτή θα θελα να είναι και η πρόταση του Συνασπισμού. Για να δούμε ποιος θέλει πραγματικά τη δημοκρατική οργανωτική ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Έως τότε περιμένω να ασχοληθούν με την πολιτική όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα στελέχη του.

2. Θα περίμενα δόση αυτοκριτικής από την ανανεωτική πτέρυγα (και από τα στελέχη της όπως ο Δ. Χατζησωκράτης) και όχι κείμενο αντιπαραθετικό την άλλη μέρα της διαδικασίας στην οποία δεν συμμετείχαν οι περισσότεροι από αυτούς. Ας μας πούνε δηλαδή για παράδειγμα με ποιο τρόπο συνέβαλλαν στην εκλογική περίοδο. Έως τότε ας σταματήσει αυτό το χάλι των ανακοινώσεων που διχάζουν...ας το δούν..... το πάνε αλλού εκτός κι αν το θέλουν αυτό...

3. Είναι άτοπο και άκαιρο να εμφανίζεται το ΚΚΕ σήμερα ως ο φερέγγυος φορέας στην αριστερά επειδή στο εσωτερικό του επιβάλλεται η σιωπή. Σ΄ αυτό βοήθησε και η δική μας οργανωτική χαλαρότητα, αλλά και η στροφή όχι στα πραγματικά προβλήματα, αλλά στη διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος.
4. Τυχαία από το φόντο των ομιλητών που έγραφε πανελλαδική Σύσκεψη από τη λέξη σύσκεψη έλειπε ο τόνος αλλά στην ουσία έλλειπε ο πολιτικός τόνος.

41 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Το αυτοκριτική να κάνει η Ανανωτική Πτέρυγα?
Οι απόψεις της ήταν γνωστές εξ αρχής.
Ήταν μειοψηφία και δεν πέρασε καμμία άποψή της.

Διεφώνησε εξε αρχής και με το ευρωψηφοδέλτιο και με την αντιευρωπαϊκή στρατηγική. Κακώς ή καλώς αυτή ήταν η θέση της.
Υποστήριζε, ότι δεν γινόταν καλή διαχείριση και δεν απαντούσαμε στα κοινωνικά αιτήματα.
Αυτά είπε και ο Αλαβάνος στις 17/06/09.
Και κατηγόρησε τις εξωθεσμικές επιλογές κάποιων ομάδων.

Τώρα θα απολογηθεί η Ανανεωτική Πτέρυγα γιατί υποστηρίζει μια στρατηγική της επιλογή?
"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμμαχικό σχήμα", αυτή είναι η πολιτική της θέση.

Δεν μπορείς να ζητάς ''αυτοκριτική" επ'αυτού...

Μπορείς να διαφωνείς ή να υποστηρίζεις το αντίθετο.
Αλλά εγώ μπορώ να σου ζητήσω εξ ίσου ποιά είναι η αυτοκριτική των συνιστωσών που επέμεναν για μια αμφισημία θέσεων που δημιούργησε σύγχυση και είχαμε το αρνητικό αποτέλεσμα?
Που είναι η αυτοκριτική τους??

αστυάνακτας είπε...

Αγαπητέ σ. Σπίθα....
όπως βλέπεις λέω να κάνει αυτοκριτική ΚΑΙ η ανανεωτική πτέρυγα....Δε νομίζεις ότι είναι άκομψο να απέχει από τις εγασίες του Πανελλαδικού σώματος και αμέσως μετά να βγάζει ανακοινώσεις;;και δε μιλάω για τις καταγγελίες ότι στελέχη (με ονοματεπώνυμο )προέτερεπαν να ψηφιστεί άλλο κόμμα....΄θα πρεπε τουλάχιστον να το διαψεύσουν....
Το ότι έχω διαφορετική άποψη δε σημαίνει ότι απέχω....σημαίνει ότι έως υπερισχύσει η άποψή μου εφόσον λειτουργώ στα πλαίσια ενός κόμματος και ενός συμμαχικού σχήματος με δεσμεύουν οι αποφάσεις...Δηλαδή σεβασμός και δημοκρατία ή καλύτερα πολιτικός πολιτισμός....
τη καλησπέρα μου!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Διαψεύσεις έχω ακούσει στελεχών.
Αν έχουν συμβεί αυτά που λες, δεν συμφωνώ.
Αν είναι "άκομψο" να απέχεις από το Πανελλαδικό, θα έλεγα ότι έχουν προηγηθεί δυστυχώς, πολλά "άκομψα" και επί αρκετό χρονικό διάστημα.
Καλύτερα, όμως να μην μπω σ'αυτή την διαδικασία.

Άλλωστε, δεν σε επισκέφθηκα για να ανταλλάξουμε κατηγορίες ούτε για να επιμερίσω τις μεγαλύτερες ή μικρότερες ευθύνες.

Είχαν προηγηθεί "επιθέσεις" και εντάσεις..

Εξέφρασα μια θέση.
Δεν θέλω από μεριάς μου να επιμείνω, περισσότερο.

Το αντικειμενικό, είναι ότι τα θέματα που μας "χωρίζουν", μας εμποδίζουν, ταυτόχρονα να δούμε πίσω μας την κοινωνία που ασχολείται με άλλα και όχι τα διαδικαστικά μας.

Έχουμε μπει σε μια εσωστρεφή διαμάχη.
Ας ελπίσουμε να βελτιωθούν.
Σε χαιρετώ, συντροφικά, και τα ξαναλέμε.

admin είπε...

Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ σχετίζονται με την πτώση του κινήματος που τον είχε ανεβάσει.

Τον Δεκέμβρη υπήρξε ήττα του κινήματος , δεν μπόρεσε να ρίξει την κυβέρνηση. Αν την είχε ρίξει τα πράγματα θα είχαν μετατοπιστεί προς τα αριστερά.
Όταν υπάρχει ήττα, αυτή χρεώνεται σε όλους και στο ΣΥΡΙΖΑ,αλλά ακόμα και στο ΚΚΕ, άσχετα αν αυτό προσπάθησε να διαχωριστεί απο την μάχη αυτή.

Οταν ο κόσμος χάνει την αισιοδοξία του οτι μπορεί να αγωνιστεί για να αλλάξει τα πράγματα, τότε η αποχή απο τους αγώνες και απο τις κάλπες είναι φυσικό φαινόμενο.

Η άρχουσα τάξη σε όλη την Ευρώπη πόνταρε στην ακροδεξιά σαν απάντηση στην κρίση.
Στην Ελλάδα η προβολή των ακροδεξιών ήταν σκανδαλώδης απο τα ΜΜΕ.
Δεν θέτει το ΛΑΟΣ την πολιτική ατζέντα του σήμερα, αλλά η άρχουσα τάξη και αυτό που λείπει είναι το κίνημα στο οποίο το ΣΥΡΙΖΑ είχα κατακτήσει την ηγεσία.

Η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ εκτός απο τους αντικειμενικούς παράγοντες που ανέφερα, οφείλεται στον ΣΥΝ και ιδιαίτερα στις θέσεις της ανανεωτικής ομάδας.
Η ανανεωτική ομάδα είναι δηλωμένος πλέον εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις Ευρωεκλογές. Και πρίν ήταν αλλά τώρα είναι και επίσημα.
Οι ανανεωτικοί ψηφίσαν υπέρ της κύρωσης της συνθήκης της Λισσαβόνας στην Βουλή παρά την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πουλήσανε τον αγώνα για το άρθρο 16 που ήταν η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας κοινό προεδρείο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, στους πανεπιστημιακούς.
Η διαπλοκή δεν χρειάζεται δύο κόμματα χρειάζεται περισσότερα για να υπάρχει πλουραλισμός και οι δυνάμεις της αριστεράς που έχουν δεθεί σε συστήματα εξουσίας θα διατηρούν την θέλησή τους για να συνεχίσουν τις συνεργασίες τους αυτές.
Αν δεν υπάρξει απάντηση απο τον ΣΥΝ στην ομάδα των ανανεωτικών το εγχείρημα ΣΤΡΙΖΑ θα τελειώσει.
Οι ανανεωτικοί δεν μπορούν να δημιουργήσουνε τίποτα μπορούν μόνο να καταστρέψουν και σε αυτόν τον ρόλο τους χρησιμοποιούν.
Το ΣΥΡΙΖΑ έχει μέλλον γιατί δεν εκλείπουν οι λόγοι που τον δημιούργησαν, το κίνημα το επόμενο διάστημα μπορεί να ανεβεί και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει ξανά τον ρόλο του, ως τότε καλό είναι να έχουν ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα με τους δηλωμένους εχθρούς του, και να συνεχίσουμε με όρεξη την πολιτική δουλειά του μυρμηγκιού στους χώρους παρέμβασής μας, οι εύκαιρες για νέα ξεσπάσματα του κινήματος δεν θα αργήσουν και πρέπει να είμαστε περισσότερο έτοιμοι.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ iteanet
Ναι, αλλά όλα αυτά που λες, έχουν κάποια.
"Αν". Τα όποία ήταν αναμενόμενα και είχαν προβλεφθεί. Το έχει δείξει η ιστορία, Τα είχα γράψει σε 40 ποστ. Αυτό δεν σε προβληματίζει;
Επειδή εσύ πιστεύεις σε κάτι σωστό, κατά εσένα, όποιος δεν σε ακολουθεί, τότε είναι εχθρός και προβοκάτορας.
Γιατί η δική σου κοσμοθεωρία είναι η σωστή και των άλλων λάθος.
Έχεις το εξ ουρανού χάρισμα ή το "δαχτυλίδι του Τόλκιν"?

Νομίζω, ότι εκφράζεις επιθυμίες που θέλεις να τις αποδεχτώ.
Και δεν καταλαβαίνω το γιατί?

Αυτοπροσδιορίζεσαι ότι κατέχεις την σωστή πολιτική άποψη και την τακτική?
Από πού?
Που διαφέρουμε άραγε και ποιός σε όρισε τον διαφωτιστή και κριτή του σωστού και του λάθους?
Είπα ότι δεν θέλω να αντιδικήσω.
Στον αστυάνακτα σχολιάσα και σέβομαι τις απόψεις του και τον τρόπο που σχολιάζει.
Μην με προκαλείς και μην επιτίθεσαι. Μπορώ και καλύτερα να στα πω, αλλά όχι εδώ.

´Έλα στο ποστ μου να μου "επιτεθείς".

Και πέραν των αντιθέσεων, να σεβαστούμε αυτό που είπε ο αστυάνακτας.
Πολιτικός πολιτισμός.
Κατά τ'άλλα, επειδή έχω χορτάσει από τέτοιες συμπεριφορές, θα σου μιλήσω, ότι πάνω από τις πολιτικές διαφορές, μην υποτιμάς το ύφος και το ήθος.
Και αυτό είναι θέμα πολιτικό.

dio είπε...

Η ανανεωτική πτέρυγα είναι απούσα από τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ κατ' επιλογήν της. Εχει επιλέξει να προσπαθεί να τον διαλύσει με την πολιτική πρακτική των στελεχών της, τις προβοκατόρικες παρεμβάσεις της στον Τύπο (Λαμπράκης και Τεγόπουλος, που για ευνόητους λόγους τις προβάλλουν) και την διαρκή υπονόμευση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κύριο πρόβλημα όμως, δυστυχώς, δεν είναι αυτό. Είναι ότι -με αποκλειστική ευθύνη της ηγετικής ομάδας ΣΥΝ- ΔΕΝ έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, και ούτε πρόκειται, όπως φαίνεται από την ΜΗ κατάληξη του πρόσφατου διημέρου σε κάποια απόφαση- ΟΛΕΣ οι σχετικές αποφάσεις προηγούμενων Συσκέψεων, σχετικά με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία (και τα ΜΜΕ).
Γιατι αν είχαν εφαρμοστεί, δεν θα βλέπαμε διαρκώς παντού τα διάφορα στελέχη της "ανανεωτικής" πτέρυγας να λένε τα "δικά τους" που είναι αντίθετα με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αυθαιρεσία με την οποία λειτούργησε όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ απεικονίζει τις πραγματικές διαθέσεις της για το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό είναι το πρόβλημα που θα πρέπει να απασχολήσει (και να λυθεί) όλους τους υπόλοιπους είτε είναι μέλη του ΣΥΝ είτε όχι. Γιατί αν δεν λυθεί, τότε πραγματικά θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά όλοι μας αυτό που αναρωτήθηκε φωναχτά ο σ. Γαλάνης : μήπως η πολιτική συμπεριφορά της ηγεσίας του ΣΥΝ είναι αυτή που πραγματικά μπλοκάρει το προχώρημα?

Sissi Soko είπε...

Δεν το έχω πει ακόμα αλλά ήταν λάθος το σύνθημα: "Οικονομία αναγκών" ή "κοινωνία αναγκών". Ο Επίκουρος λεει: "κακό πράγμα οι ανάγκες..." αυτό το σύνθημα λοιτούργησε ψυχολογικά αρνητικά,
είμαι σίγουρη. Ήθελε να καλύψει τα χαμηλά στρώμματα αλλά απέκρουσε όλους...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Δεν έχει κανένα νόημα μια τέτοια αντιπαράθεση,
Όταν μιλάμε με πάθος,προκαταλήψεις εμπάθειες και χωρίς νηφάλια επιχειρήματα, τότε ο διάλογος είναι μια "μετουσίωση" και ένα άλλοθι για την εκτόνωση απωθημένων.
Μην υπερτιμούμε το μόνο δυνατόν μέσο επικοινωνίας (τον διάλογο) όταν κυριαρχεί το βασίλειοτων ενστίκτων, όπως λέει και ο Μπρυκνερ.
Καλό απόγευμα, αστυάνακτα.
Και ευχαριστώ για την παραχώρηση του χώρου σου.
Την κατανόησή σου, για την όποια υπέρβαση από μέρους μου.

@ Σήσση

Θα συμφωνήσω με την Σήσση, σ΄αυτό που ανέφερε, διότι το θεωρώ πολύ σοβαρό και ουσιώδες..

αστυάνακτας είπε...

@Σπίθας
Είναι λάθος να ανταλλάσσουμε κατηγορίες…άλλο κριτική και άλλο κατηγορίες…όσο για τον αυτοπροσδιορισμό που λες ότι κατέχει κάποιος το σωστό αυτό ακολουθείται από την ανανεωτική πτέρυγα. Μία ερώτηση με όλη την εκτίμηση που σου έχω….Δε νομίζεις ότι πρέπι να σταματήσει ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων της ανανεωτικής πτέρυγας; Δε νομίζεις ότι χρειάζεται να δουλέψουν κ΄’αποτε ως μέλη του κόμματος στο οποίο ανήκουν… είδατε ποτέ ανακοίνωση του αριστερού ρεύματος ή νομίζετε ότι το εκφράζει απόλυτα η ηγεσία και φτάνει; Αν έτσι κάνετε λάθος……Βαρέθηκα σπίθα να βλέπω ανθρώπους της ανανεωτικής να λένε μόνο την άποψή τους και όχι την άποψη του κόμματος… Μήπως θα πρεπε να επανεξετάσουν τη στάση τους ώστε να εξυπηρετήσουν τον πολιτικό πολιτισμό;

αστυάνακτας είπε...

Δε δέχομαι ότι αποκλειστικά φταίει η ηγεσία του ΣΥΝ για το ότι δε προχώρησαν ορισμένα πράγματα. Τουλάχιστον το διήμερο άλλα άκουσα…Την ανανεωτική πτέρυγα τη ξέρατε εξ αρχής όταν πραγματοποιήθηκε η συμμαχία καθώς και τους εσωκομματικούς κανόνες του Συνασπισμού. Ούτε εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με τις δηλώσεις και ενέργειές της, όμως η λύση είναι οι διαγραφές; Όχι δε νομίζω….Δε μπορείς να ζητάς ενότητα από τη μία και να διαγράφεις από την άλλη...Όσο για την αυθαιρεσία εγώ δε ξέρω πολλά πράγματα από τα μέσα...εσείς ίσως ξέρετε περισσότερα…έτσι ξεκίνησα να δώ το πανελλαδικό σώμα, αλλά οι διαδικασίες τους που πήραν μορφή λαϊκού δικαστηρίου για το Συνασπισμό και τα μέλη του μου ανέστρεψε την εικόνα....Δε μπορεί να φταίει ο ΣΥΝ και ηγετική του ομάδα για το 4,7% αλλά να μην την αναφέρουμε στο 5,2% αλλά και στη δημοσκοπική έκρηξη...Το πολύ αυτομαστίγωμα μας κάνει μίζερους και μαζοχιστές.
Αυτό δε που είπε ο Γαλάνης κάνω πως δε το άκουσα γιατί είναι το άκρον άωτο του σεχταρισμού, του τακτικισμού και του γραφειοκρατισμού....αν γι αυτό ήλθε ο σ. στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλο λάθος….

αστυάνακτας είπε...

@Σίσσυ
θα συμφωνήσω με τη Σίσσυ όχι για το σύνθημα μόνο, αλλά για την εν γένει επικοινωνιακή πολιτική μας...

αστυάνακτας είπε...

@iteanet
θα μείνω στη φράση σου..."ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέλλον γιατί δεν εκλείπουν οι λόγοι που τον δημιούργησαν..."

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Aστυάνακτας
Όχι αγαπητέ σύντροφε, αστυάνακτα. Δεν έχω δει ανακοίνωση από την άλλη τάση, από το "ρεύμα".
Και νομίζω, ότι είναι εύλογο, γιατί να βγάλει ανακοινώσεις σαν τάση.
Οι απόψεις του καλύπτονται από το Γραφείο τύπου του ΣΥΝ.
π.χ, η απόφαση για την εκλογή του νέου γρμματέα ήταν απόφαση μέλους του ρεύματος προς τον Τσίπρα. Δεν ήταν η δική του πρόταση, όπως λέγεται..

Οι συσχετισμοί ήταν, όντως, γνωστοί εξ αρχής όπως λες, αλλά ήταν περίπου φίφτυ-φίφτυ..Μετά από το 2004, άλλαξαν πολλά πράγματα...
Διαφοροποιήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των συντρόφων ρεύματος και ανανεωτών με την εκλογή του προέδρου Α.Τσίπρα.
Ανοίγουμε, άλλο κεφάλαιο, αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Έγιναν, πια πολύπλοκα και σύνθετα τα προβλήματα με τρία ή και 4 διαφορετικά κέντρα αοφάσεων που λειτουργούν χωρίς οριοθετημένες αρμοδιότητες και έχουμε καταστατική ανεπάρκεια, αφού δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι ρόλοι της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ..

Όλοι έχουμε κουραστεί, μην νομίζεις ότι αυτό δεν ενοχλεί όλα τα μέλη ένθεν και ένθεν..

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Αγαπητέ σύντροφε, Αστυάνακτα, ευχαριστώ και πάλι για την δυνατότητα του διαλόγου.
Ας ελπίσουμε τα καλύτερα, για όλους μας.

Με συντροφική εκτίμησή.
Και όχι μόνο.
Εκτιμώ την προσωπική σου στάση στον σχολιασμό και στην παράθεση των απόψεων σου.
Νάσαι καλά.

ΣΠ είπε...

Παρεμβαίνω γιατί διάβασα στο πρώτο σχόλιο του "Σπίθας" ότι "[Η Ανανεωτική Πτέρυγα δ]ιεφώνησε εξ αρχής και με το ευρωψηφοδέλτιο και με την αντιευρωπαϊκή στρατηγική", που δείχνει ότι και ο σ. υιοθετεί την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές εξέφραζε αντιευρωπαϊκή πολιτική.
Αν, με αντιευρωπαϊκή πολιτική ("στρατηγική" κατά τον σ.)εννοούμε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Σύμφωνο Σταθερότητας, στο Ευρωσύνταγμα και στην Ευρωσυνθήκη, τότε και οι Παπαδημούλης, Κουβέλης, Σαμπατακάκης έχουν "αντιευρωπαϊκή πολιτική". Επίσης δεν βλέπω τίποτα το "αντιευρωπαϊκό" στο αίτημα να αντικατασταθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας, με ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης (το οποίο άνευ επαναστάσεως θα είναι μέσα στα πλαίσια της σημερινής Κοινωνικο-οικονομικής "ευρωπαϊκής τάξης πραγμάτων" ).
Επίσης αν η θέση "Κατάργηση των Συνθηκών από αυτή του Μάαστριχτ και μετά" που την βρίσκουμε στην φετεινή εκλογική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιευρωπαϊκή, τότε δεν θα είναι πολύ φιλοευρωπαϊκή η θέση "Οι συνθηκες του Μάαστριχτ, του Αμστερνταμ και το πρωοθούμενο Ευρωσύνταγμα, οδηγούν σε αδιέξοδο την ΕΕ" που διαβάζαμε στην εκλογική διακήρυξη του ΣΥΝ το 2004, όπου η (υπό διαμόρφωση τότε) Ανανεωτική Πτέρυγα "τα έδωσε" όλα μιας και ήθελε τότε να αποδείξει ότι ο ΣΥΝ τα καταφέρνει καλύτερα μόνος του.

Ilias είπε...

Αστυάνακτα,καλημέρα,ολο το προηγούμενο διαστημα απευφευγα να σχολιάσω τις ανατρήσεις σου,καθως προσπαθόντας να κρατήσεις τις ισορροποίες με εξαιρετικό ηθος οφείλω να ομολογήσω,κάπως ειχα μπερδευθεί,δεν καταλάβαινα πως ηταν δυνατόν σε χαρακτηρισμούς απρεπεις απο μέρους της ΚΟΕ[οπως πολλάκις αναφερθηκαν απο μέρους της Ευρωβουλευτου]και αμετροεπείς συνάμα να μη παίρνεις θέση.Οταν δεν μπορούσε να καταλάβω εγω χρόνια στο κουρμπέτι πως αραγε ειχαμε αξίωση να μας καταλάβουν οι πολίτες που ηθελαν μεν να μας πλησιάσουν ,αλλα ειχαν χάσει και τ'αυγά και τα πασχάλια.Χαιρομαι σήμερα που δεν υπήρξα προπετης και απεφυγα να μπω στην διαδικασία μιας κάποιας αντιπαθεσης μαζί σου.
Συμφωνώ απόλυτα πως απαντήσεις απο τον Αλαβάνο δεν πήραμε,ουτε και ο Τσίπρας ηταν σαφής,γνωρίζω πως για πρωτη φορά μετα απο πολλά χρόνια οι μηχανισμοι στις κομματικές οργανώσεις και ιδιαίτερα η δουλειά απο μέρος της ΚΟΕ ηταν πολύ καλα μεθοδευμένη.
Δεν γνωρίζω τι εγινε αλλο΄θ και ποιοι ηταν αυτοι καιποτε προέτρεψαν Αριστερους να ψηφισουν αλλο κόμμα.Γνψρίζω ομως πως ο Κουβελης που επισκέφθηκε τρείς φορές την Περιφέρεια μου η μονιμη καιο μοναδική του αναφορά ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Θεονάς αναφερθηκε στην ουσία της αποτυχίας[ανεξάρτητα απο την Συνασπιστική μου καταγωγή,οφείλω να το παραδεχθω]απομακρυνθήκαμε απο τον πολίτη απο την τραγική καθημερινότητα,.Παρουσία μας σε χώρους εργασίας στα οσα ξίνονται και ερχονται ανύπαρκτη,και δυστυχώς συνεχίζεται.
Δρομολο΄υνται τερατα και σημεία,βγαίνουν δελτία τύπου απο ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ακόμη και απο ΛΑΟΣ και μεις απουσιάζουμε!!!!
Ακόμη και σε θέματα επικοινωνίας,μέχρι και ο εκπροσωπος τύπου του ΚΚΕ εγινε ποιο προσιτός και μεις οι ανθρώπινοι διατηρούμε ατομο που στην καλύτερη περίπτωση ,οταν τον βλέπει ο αλλος ψαχνει να βρει κράνος να προφυλαχθεί.
Οι καιροί δεν περιμένουν η Ελληνική κοινωνία υποφερει ,υπάρχει λογοκρισία για τα πάντα οι πολίτες ζουν στον ρυθμό της αποσυρσης των αυτοκινήτων και μεις περπατόντας αλαζονικά πάνω στην κατασταση με ανακλαστικά τεντωμένα σαν παγωμένη γη συνεχίζουμε να σφυρίζουμε και να χωρεύουμε στον σκοπό κάποιων συν.και στις πιθανές φιλοδοξίες του Αλαβάνου.
Αν κουραστήκαμε εμείς σκεψου τους πολίτες.
Ε,λοιπόν για να τελειώνω,θα προτιμούσα εναν ΣΥΝ ,του 1996 με 5,2,απο την αδυναμία να δικαιολογήσω σε οσους θέλουν να μάθουν τι σημβαίνει.
Εξεθεσα την θέση μου,γνωρίζεις την εκτιμήση μου,και σήμερα ακόμη περισσότερο.

Ilias είπε...

Επειδή εχω πρόβλημα με το δικό μου Η/Υ και επικοινωνω απο αλλο το Τ σημαίνει taspa

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Stavros

(το οποίο άνευ επαναστάσεως θα είναι μέσα στα πλαίσια της σημερινής Κοινωνικο-οικονομικής "ευρωπαϊκής τάξης πραγμάτων")
..............................

Έχω αναρτήσει αρκετά ποστ, σχετικά με το θέμα.
Αυτό που έγραψες παραπάνω ποιός το είπε??
Επί λέξη, το είπε κανείς ή το συνάγεις δια "διαδικαστικών"αλμάτων?
Πλην της Ανανεωτικής Πτέρυγας και εσού.
Μήπως να ξαναδιαβάσεις, όλα τα καταστατικά, τις συνεντεύξεις ή ρώτα οιονδήποτε να σου πει, γνώμη που έχει σχηματίσει.
Δεν τόπε μέχρι και ο Αλαβάνος;
Δεν τόχω γράψει;
Δεν τόπε προχτές ο Ρινάλντι;

υ.γ.
Δεν παίζω με τις λέξεις και τόχω εξηγήσει. Προσχηματικό διάλογο δεν κάνω.
Μην λοιπόν υποτιμάς τον διάλογο και δεν χρειάζεται να γυρίζουμε γύρω- γύρω και να παίζουμε την κολοκυθιά..
Δεν είναι σωστό να προσπαθείς να με "παίξεις".

Διαφωνούμε, απλά.
Παιχνίδια με τις λέξεις θα κάνουμε;

Άλλο η διαφωνία και άλλο η προσπάθεια λεκτικής εξαπάτησης.

Δεν έχω δώσει παρόμοια δείγματα.
Σε παραπέμπω στο διάλογό μου με τον Αστυάνακτα.
Είναι εμφανές ότι διαφωνούμε, αλλά δεν νομίζω ό,τι προσπάθησε εγώ η ο οικοδεσπότης να κρυφτούμε πίσω από "λέξεις" και προσχήματα.
Είναι έντιμο, αυτό και καλύτερο, δεν νομίζεις;
Δεν υπάρχει λόγος να την "πούμε" ή να την "βγούμε" ο ένας στον άλλο.

Συντροφική συμβουλή. Μην μπαίνεις σ'αυτό το τρυπάκι.
Τουλάχιστον, μην το επιχειρείς με εμένα.
Δεν συμμετέχω, γιατί τάχω φάει χρόνια στη μάπα.Δεν κάνει, λοιπόν...

Τα υπόλοιπα στο μπλογκ μου.
Άπειρες συζητήσεις, με αντίθετες απόψεις, αλλά σε άλλο ύφος...

ΣΠ είπε...

@Σπίθας

Ευχαριστώ για τις συντροφικές σου συμβουλές.
Το μόνο που προσπαθούσα να κάνω είναι αυτό που λέω στην αρχή:
Παρεμβαίνω γιατί διάβασα στο πρώτο σχόλιο του "Σπίθας" ότι "[Η Ανανεωτική Πτέρυγα δ]ιεφώνησε εξ αρχής και με το ευρωψηφοδέλτιο και με την αντιευρωπαϊκή στρατηγική", που δείχνει ότι και ο σ. υιοθετεί την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές εξέφραζε αντιευρωπαϊκή πολιτική.
Ότι στο παραπάνω είναι μέσα σε εισαγωγικά, το έγραψες εσύ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ στην παρέμβασή μου, τα έχω γράψει εγώ και παίρνω ακέραια την ευθύνη.
Έγραψα την γνώμη μου. Δεν είχα ούτε την πρόθεση, ούτε το έκανα για να σε θίξω.

Από το ύφος της¨"απάντησής" σου φαίνεται ότι προσεβλήθης.

Ειλικρινά, συγγνώμη!

Α χιωτης είπε...

Αγαπητοί σύντροφοι σας προτείνω να διαβάσετε ακόμα μια φορά το καταστατικό του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

1.ΠΡΟΟΙΜΙΟ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΛΟΓΙΑΣ είναι ένα πολιτικό κόμμα της σύγχρονης δημοκρατικής ριζοσπαστικής, κινηματικής και οικολογικής Αριστεράς. Ένα πολιτικό κίνημα των αριστερών και προοδευτικών πολιτών της χώρας μας, μια δύναμη ανατρεπτική και ανταγωνιστική προς τις σχέσεις εκμετάλλευσης, καταπίεσης και αποξένωσης της καπιταλιστικής κοινωνίας.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έχει τις ρίζες του στην ιστορία και τις παραδόσεις του Ελληνικού λαού, του εργατικού και δημοκρατικού κινήματος, στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, στους αγώνες για πρόοδο, δημοκρατία και ειρήνη, για τον εξανθρωπισμό των κοινωνικών και ανθρώπινων σχέσεων.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι δημιούργημα και έκφραση των δυνάμεων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της Αριστεράς, των δυνάμεων που εμπνέονται από τα ιδανικά και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας και θεωρούν οικουμενική και αδιαπραγμάτευτη την αξία της δημοκρατίας.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ επιδιώκει να ενσωματώνει οργανικά στην αναζήτηση μιας καινούριας ταυτότητας της Αριστεράς, πολίτες που με διαφορετική ιστορία και προέλευση εκφράζουν τη συνέχεια, τις κριτικές και ανανεωτικές απόπειρες που εμφανίστηκαν σε όλες τις πτέρυγες και σε όλη την ιστορική πορεία της Αριστεράς.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θέλει να εκπροσωπήσει όλους όσους/ες ζητούν ένα πολιτικό κόμμα ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σύγχρονο και ανταγωνιστικό προς τον αναχρονισμό και το συντηρητισμό, την αδικία και την περιβαλλοντική καθυστέρηση της ελληνικής κοινωνίας.

Συντροφικά Στέλιος

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Stavros
Με "πείραξε", ας πούμε, Σταύρο, αλλά δεν είναι αυτό το σοβαρό θέμα. Και ούτε να το θέσουμε επί προσωπικού.
Θάθελα νάταν, αλλιώς με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό μας ενδιαφέρει, όλους.
Η γνώμη μου είναι, ό,τι δυστυχώς, δεν είναι..
Και έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ να παραβλέπει αυτά τα βασικά και τα καταστατικά που είναι και επί της ουσίας.

Μεταρρυθμισμός ή βαραβαρότητα

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Συμφωνώ βέβαια μ'αυτά που αναφέρει ο συν Αρης χιώτης.
Και δεν είναι θέματα καταστατικού με γράμμα "κενό".
Είναι κοσμοθεωρία, η πολιτική αντίληψη το άρωμα (έτσι θα τόλεγα) που απορρέεει, από όσα είχαμε συν-υπογράψει.

αστυάνακτας είπε...

Ισορροπιστής ή ισορροπημένη άποψη;


Ένα πρόβλημα στον υπολογιστή μου με κράτησε μακριά από την ενδιαφέρουσα κουβέντα σας για τα εσωκομματικά του ΣΥΝ και την ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ. Την άφησα να εξελιχθεί χωρίς να τρέξω να «μπω» από κανένα Internet cafe . Θα σας απαντήσω γενικά, χωρίς να μένω ξεχωριστά στο κάθε σχόλιό σας.
Επεσήμανα στην ανάρτησή μου ότι η προσπάθεια να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι, επομένως η προσπάθεια να αποφύγω στοιχίσεις, χαρακτηρισμούς συντρόφων με τους οποίους θα συνεχίσουμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι παρακαλώ ας μην εκληφθεί ως αδυναμία από κανέναν σας. Ιδιαίτερα ας μην θεωρηθεί ότι ο αστυάνακτας ισορροπεί ανάμεσα σε απόψεις. Η «κατηγορία» του ισορροπιστή είναι εύκολη να αποδοθεί σε κάποιον και συνάμα βαριά για αυτόν ή αυτούς που προσπάθησαν και προσπαθούν για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη συνέχιση του να λένε οι σύντροφοί μου στο Συνασπισμό την άποψή τους, όσο κι αν διαφωνώ μ΄ αυτή.
Θεωρώ λοιπόν ότι είναι ανάγκη να συνεχίσει να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς που ως μέλη του Συνασπισμού παλέψαμε γι αυτόν και θα είμαστε οι πρώτοι που θα τον προασπίσουμε…θα τον διευρύνουμε….κόντρα στην προσπάθεια να μετατραπεί σε μία ιδεολογική σούπα που θα ξεχωρίζουν κάποια κομματάκια κρέας. Βέβαια ίσως κάποιοι μας κατηγορήσουν ότι αυτό ήδη συμβαίνει…αλλά εκεί μπαίνει η δυνατότητα του καθενός μας να κάνει συμβιβασμούς και να αποδεχθεί μία ιδεολογική ενότητα. Μια νέα ιδεολογία…και είμαι βέβαιος ότι από αυτούς που φωνασκούν περί μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα κανένας δεν είναι έτοιμος να κάνει συμβιβασμούς.
Εμείς είμαστε εκείνοι που δημιουργήσαμε τον πολυτασικό Συνασπισμό και θα είμαστε οι πρώτοι που θα προασπίσουμε τη φυσιογνωμία του από τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών που έχουν φετιχοποιήσει τη διαφορετική άποψη και την ανακοινώνουν κάθε που νομίζουν ότι τα βλέμματα θα στραφούν πάνω τους και δυστυχώς λίγο τους νοιάζει η άποψη….
Για να υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει από την εσωστρέφεια και να φανεί στη κοινωνία, μέσα στα κινήματα εκεί που συνηθίσαμε να τον βλέπουμε….ίσως αυτό να είναι μία ισορροπιστική πρόταση από πλευράς μου….. ή αντίθετα είναι ισορροπημένη; Και εκεί έγκειται η διαφορά μας με κάποιους από τους συντρόφους που θεωρούν ότι τους κατηγορώ άδικα…είτε μέσα από αυτά τα σχόλια είτε από άλλα συντροφικά ιστολόγια….Περιμένω να δω τις κινήσεις τους που θα αφορούν και άλλα ζητήματα….έτσι για να θυμηθούμε τι μας ενώνει και σε τι είμαστε «οπαδοί»….
Ας πούμε ο νεκρός της Λάρκο…ή η λογοκρισία του δημιουργήματος του Γαβρά από τη διοίκηση του Μουσείου της Ακρόπολης σε αγαστή συνεργασία με την εκκλησία, η ανεργία, οι μετανάστες κλπ
Για τα άλλα τα οργανωτικά θα επιστρέψουμε σύντομα…έως τότε μπορούμε να διαβάζουμε εν είδει καλοκαιρινών αστυνομικών ιστοριών, υπομειδιώντας πικρά παρεμβάσεις για επανίδρυση της ΕΑΡ, ή για τη δημοκρατία και την αριστερά ή τόσα άλλα άρθρα αρθρίδια αναρτήσεις (συμπεριλαμβανομένου και τις δικές μου) και σχόλια για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
ΥΓ1: Κάποιοι άλλοι bloggers (κόκκινου χρώματος) με τους οποίους ανταλλάσσω σχόλια και κουβέντες θεωρούν τους εαυτούς τους οι άμοιροι κερδισμένου...Και αναμένουν και δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ στις τάξεις τους….όπως σας το λέω...η πόρτα έκλεισε για μας από τη στιγμή που η σταλινοποίηση αποτελεί την επίσημη ιδεολογία (κι αυτό δεν έγινε τώρα στο τελευταίο συνέδριο, αλλά ήδη από την επικράτηση της παπαρήγα) αυτού του κόμματος που αρνείται να βγάλει συμπεράσματα για τον ανύπαρκτο «σοσιαλισμό» πόσο μάλον για τις τελευταίες εκλογές

ΥΓ2: εσκεμμένως λοιπόν υποβαθμίζω σε σχόλιο αυτή την ανάρτηση....

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ Αστυάνακτα
Πολύ καλό το σχόλιο- θέση σου.

"επομένως η προσπάθεια να αποφύγω στοιχίσεις, χαρακτηρισμούς συντρόφων με τους οποίους θα συνεχίσουμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι παρακαλώ ας μην εκληφθεί ως αδυναμία από κανέναν σας. Ιδιαίτερα ας μην θεωρηθεί ότι ο αστυάνακτας ισορροπεί ανάμεσα σε απόψεις."


Έχεις δίκιο.
Το θέμα εχει τεθεί εξ αρχής. Δεν μπορεί να γίνει ζύμωση μεταξύ μας και σε θέματα αρχών που έχει ο καθένας μας.
Ούτε τίθεται, όπως πολύ σωστά είπες, να γίνει ισορροπιστής ή να βγάλουμε μια ¨σούπα¨μετά εκπτώσεων για χάρη τηες ενότητας και μόνο.Θάταν λάθος.

Για να μην τρώω το χώρο. Σέβομαι τις θέσεις σου. Αλλά αυτό δεν αρκεί, ίσως..

Στην αριστερή στρουθοκάμηλο έκαν ένα σχόλιο πριν λίγο, συμφωνώντας με μια τοποθέτηση σχολιαστή του (σαν pinko,γράφει)

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά για να μην κουράζω..

admin είπε...

Σήμερα ο Κουβέλης στην Ελευθεροτυπία ξανά πρόβαλε την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι διαπλεκόμενοι της Αριστεράς έχουν στόχο την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και το λένε φανερά σε όλους τους τόνους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τους χαλάει τις προοπτικές συνεργασίας με τα κέντρα εξουσίας.
Ας ακολουθήσουν λοιπόν τον Μπίστη και την Δαμανάκη τί περιμένουν.

Όσο καιρό ο ΣΥΝ ήταν κόμμα που είχε αποδιοργανωθεί και δεν υπήρχε στην κοινωνία , διάφοροι το είχαν σαν όχημα για πολιτική προβολή και ιδιωτική διαπλοκή .

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και η στράτευση στην υπόθεση της Αριστεράς ξεβόλεψε αυτούς που χρησιμοποιούσαν την σφαγίδα της για δικό τους όφελος.

Αυτοί οι άνθρωποι που είχαν μπει στο περιθώριο το προηγούμενο διάστημα τώρα αισθάνονται δυνατοί πατώντας, όχι στις δικές τους πλάτες, αλλά στις πλάτες της κυρίαρχης τάξης για να ζητήσουν επιστροφή στην διαπλοκή στους Δήμους, τα Συνδικάτα και τις Κυβερνήσεις.

Οι ανανεωτικοί δεν μπορούν να χτίσουν απολύτως τίποτα στην κοινωνία, όπως και δεν το έκαναν ποτέ, τα έτοιμα κατανάλωναν μια ζωή, δεν έχουν την όρεξη, την ιδεολογία και την πολιτική άποψη για να το κάνουν αυτό.

Χρησιμοποιούνται σαν Δούρειος Ίππος από όσους θέλουν να διαλύσουν το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει γιατί αποτελεί ανάγκη να εκφραστεί μαζικά και ενωμένα η φωνή αυτών που αγωνίζονται.

Αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν είναι στην απέναντι όχθη του ποταμού μαζί με αυτούς που μας καταπιέζουν οικονομικά πολιτικά και περιβαλλοντικά.

admin είπε...

Σας τοποθετώ και ένα σχόλιο που διάβασα στο antinews.gr, (είναι ιστοσελίδα της κυβέρνησης αλλά έχει σχέση με την αριστερά ) για το ζήτημα της αποπομπής Χατζησωκράτη.
___
Στελέχη της ΚΟΕ ζήτησαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη του Ιουλίου θέμα αντικατάστασής του με άλλο στέλεχος της Κουμουνδούρου”
Σωστό εν μέρει…
Αυτοί που αρχικά ζήτησαν την αντικατάστασή του, ήταν στελέχη του ΣΥΝ Χολαργού, κάνοντας επώνυμα την καταγγελία ότι προεκλογικά σε μαζώξεις σε σπίτια στον Χολαργό, ο Χατζησωκράτης καλούσε μέλη και φίλους του ΣΥΝ να ψηφίσουν Οικ. Πράσινους και να βγεί στην Ευρωβουλή η Βασιλάκου και όχι η Σωτηρίου (ΚΟΕ) του ΣΥΡΙΖΑ. Οι καταγγέλοντες είπαν ότι έχουν ημερομηνίες, διευθύνσεις και ονόματα για όποιον ενδιαφέρεται. (Δεν ξέρω βέβαια αν ενδιαφέρθηκε κανείς και πάντως ο Χατζησωκράτης δεν ήταν ο μόνος από την Α.Π. που προέτρεπε κόσμο να ψηφίσει Ο.Π. και όχι ΣΥΡΙΖΑ!) Από κεί και πέρα, ήταν πολύ φυσικό να ζητήσει και η ΚΟΕ την αποπομπή του από τη θέση του Διευθυντή της Κ.Ο. Ειδικά μετά την επίθεση που δέχθηκε προεκλογικά η ΚΟΕ και ειδικότερα η Σωτηρίου από την Α.Π. νομίζω ότι η αντίδρασή τους και δικαιολογημένη είναι και μάλλον ήπια. Τώρα βεβαια το να είσαι Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας της πολιτικής παράταξης με την οποία αντιπαρατίθεσαι πολιτικά και την πολεμάς με κάθε μέσο, μάλλον οξύμωρο ακούγεται! Εν πάση περιπτώσει, η λειτουργία της Α.Π. μέσα στον ΣΥΝ, όχι ως τάση πιά αλλά ως κόμμα μέσα σε κόμμα, ίσως έχει φτάσει στο όριό της. Ας πάνε λοιπόν στο καλό και μη μας κουράζουν άλλο… Αρκετά!

Ανώνυμος είπε...

http://www.ananeotiki.gr/el/readText.asp?textID=3772

GELOIOI H APLOUSTERA

ASTOI TOU KERATA!!

IDOU OI "SYNTROFOI" SAS!!!!

rofl!

ΓΙΩΡΓΟΣ- ΧΙΟΣ είπε...

Αυτοί που ονειρεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ σκαλοπάτι για να πάνε στο ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτοί που ονειρεύονται ιδεολογική «καθαρότητα» και μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εινα βαθιά νυχτωμένοι.
Διαβάζοντας όμως τον iteanet και τους όμοιους του προτιμώ το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ.....................
Διαβάζοντας εδώ και δύο μήνες αυτά που γράφονται από όλες της πλευρές σκέπτομαι. Πως θα κάτσουμε ξανά στο ίδιο τραπέζι ?
Νομίζω ότι όσο ποίο γρήγορα πάρουμε την απόφαση τόσο ποίο γρήγορα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε .

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Δεν χαρακτήρισα με υβριστικούς λόγους κανέναν για τις πολιτικές του απόψεις.
Το έχω κάνει και το κάνω, όμως επωνύμως, ..ανώνυμε.
Και αυτοπροσώπως.
Είναι γνωστό στους παροικούντες του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ..:)
Είναι δυνατόν εσύ να αυτοαποκαλείσαι αριστερός;
Τι να χαρακτηρισμό να σου αποδώσω;
Του αδαή, του ψαχαναγκαστικού η του φανατικού εικονοκλάστη;

Ανώνυμος, θρασύδειλος και υβριστής τι άλλο μπορεί να είσαι;
Να βράσω την ιδεοληψία σου. Εσύ θα φτιάξεις τον κόσμο;
Τα μισά μου χρόνια θα γελούσαν μαζί σου.
Εγώ όχι...:)

Και που με ξέρεις;
Και γιατί δεν πήγα στο ΠΑΣΟΚ, στην ηλικία σου; Τώρα θα πάω; !!
Και είσαι σίγουρος αν με θέλουν;
Γιατί έχω κάποια ιστορία, ξέρεις...
Και πούσαι..γιατί δεν μου τα λες στο κόμμα, αυτοπροσώπως για να σου απαντήσω δημοσίως και καταλλήλως;
Γνωστός είμαι...Φοβάσαι;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Αμφισβητείς και αυτόν ;
"Ευτ. Μπιτσάκης"
Για διάβασε και πες μου αν κατάλαβας κάτι.

Την τελευταία μόνο παράγραφο μπορείς να μου την εξηγήσεις;
Τι εννοεί "υπέρβαση";
Μήπως να μην έχεις αυταπάτες;]
Μήπως αφορά εσένα;
ανρωπολογία

...
[ ] "Και ο εγκέφαλος, και η νόηση; Και τα ζώα έχουν και αισθήματα και μία υποτυπώδη νοημοσύνη. Αλλά ο άνθρωπος είναι το μόνο «ζώο» που σκέφετεται με έννοιες. Θαύμα; Σήμερα ξέρουμε ότι «το σκεπτόμενο σώμα» (Σπινόζα) ο εγκέφαλος και ειδικά ο νεοφλοιός, κύρια έδρα της νόησης, είναι προϋπόθεση και ταυτόχρονα προϊόν της κοινωνικής ζωής. Και η ψυχή;

Ο δυϊσμός ψυχής και σώματος, τάφου της ψυχής; Σήμερα μπορούμε να ορίσουμε την «ψυχή» ως το σύνολο των εσωτερικευμένων σχέσεων του ανθρώπου με τον κόσμο και των δυνατοτήτων αυτών των σχέσεων.

*Ο άνθρωπος μέλος του ζωικού βασιλείου; Οι αναγωγιστές θα τον υποβιβάσουν σε μηχανή επιβίωσης, σε αυτόματο προγραμματισμένο με μια τυφλή αναγκαιότητα.

Οι αναγωγιστές καταλήγουν σε έναν απλοϊκό χυδαίο υλισμό. Ιδεαλιστές και πιστοί, αντίθετα, θεωρούν την άποψη της θεωρίας της εξέλιξης ως εξευτελισμό του ανθρώπου.

Και η ηθική; «Αν δεν υπάρχει θεός, όλα επιτρέπονται»! Λάθος! Ακόμα και ο ευσεβής Καντ αναγνώριζε ότι ένας άθεος μπορεί να είναι εξίσου ηθικός με έναν πιστό. Η ιστορία επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

*Κατά τον χριστιανισμό, ο άνθρωπος είναι ένα ον εξαρτημένο από τον Θεό. Αντίθετα, όμως, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η αυτονομία του ανθρώπου θεμελιώνει την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του. Σήμερα μπορούμε, αρχίζοντας από τον Δαρβίνο και τον Μαρξ, να συγκροτήσουμε μια ενδοκοσμική ηθική, με κέντρο και υπέρτατη αξία τον άνθρωπο.

Και ο θάνατος; Η αθανασία της ψυχής είναι παρηγορία και αυταπάτη. Αλλά η απόρριψη του απατηλού φωτός, της υπέρβασης, συνιστά άλλο ένα κεφαλαιώδες θεμέλιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας."

* Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ είναι ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

7. "Δόγμα προληπτικής επίθεσης" Γ.ΠΑΝΟΥΣΗ

[ ] οι τρομοκράτες διεκδικούν το ρόλο του λαϊκού αγωνιστή, χωρίς όμως να έχουν μαζί τους το λαό. «Κοινωνικές συνθήκες για κοινωνικούς αγώνες, αλλά και για κοινωνικές ανατροπές, πάντα θα υπάρχουν. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις τι σχέση –εκτός από τα ρητορικά σχήματα– έχουν με αυτά;» διερωτάται ο κ. Πανούσης.


"Δεν πιστεύω δηλαδή ότι οι «εκ-ρήξεις» σχετίζονται με τις εξεγέρσεις στη Γαλλία, με την ευρωπαϊκή κατασταλτική νομοθεσία ή με άλλα συγκυριακά γεγονότα. Aφορούν αφενός μια εσωτερική λειτουργία και λογική του χώρου αυτού (και των ανθρώπων που τον κινούν) κι αφετέρου ένα παιχνίδι εξουσίας (και όχι αντιεξουσίας) ανάμεσα στην Aστυνομία και τους γνωστούς - αγνώστους. Tο κακό είναι ότι στη μέση του γηπέδου βρίσκεται το παρεξηγηθέν πανεπιστημιακό άσυλο"

Γιατί χτύπησαν τον Γ. Πανούση.
(The Mob Goes Wild)
..................................................................................................................................................................


ΣΧΟΛΙΟ ΣΠΙΘΑ

Ποιά είναι " η προδοτική στάση των Ανανεωτικών" στις εκλογές της ΠΟΣΔΕΠ;
......................................................................................................................................................................
ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ:
Τα μέλη που αναφέρθηκαν με αυτές τις εκφράσεις οφείλουν να ξέρουν, ότι:
Καταφέρονται εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης στον συνδικαλισμό και εναντίον της ΑΡ.ΜΕ. (συνδικαλιστική παράταξη πανεπιστημιακών καθηγητών)

-Οι κ.κ. Καρίτζης, Λάσκος , Κορωνάκης...δεν είναι οι κριτές στην επιλογή της ψήφου των καθηγητών πανεπιστημίου!
Ούτε η ιδιότητα του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ τους δίνει το απερίοριστο δικαίωμα να πιστεύουν ότι αυτοί και μόνο κατέχουν την ταυτότητα του "αριστερού λόγου".
Ας εξηγήσουν στα μέλη του ΣΥΝ και στην κοινωνία:

ΑΝ:
-Διαφωνούν με τις απόψεις της ΑΡ.ΜΕ για την απαράδεκτη αδράνεια της ΠΟΣΔΕΠ με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό του Γ. Πανούση;

- Συμφωνούν με την σιωπή της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ ("Συσπείρωση") για τα φαινόμενα βίας και τους ξυλοδαρμούς στα ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ;

-Γιατί παρεμβαίνουν στις εκλογές της ΠΟΣΔΕΠ και δηλώνουν την υποστήριξή τους στην "αυτόνομη" συνδικαλιστική παράταξη " Συσπείρωση";

Η Ανανεωτική Πτέρυγα οφείλει να ζητήσει εξηγήσεις και να καταδικάσει με ανακοίνωσή της τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας:

* Άλλο Ανανεωτική Αριστερά και άλλο "Αριστερισμός".
Η παρατεταμένη πανεπιστημιακή κρίση έδειξε το «μέγα κενό» μιας δυναμικής μεταρρυθμιστικής προοδευτικής πολιτικής δύναμης

Οι διαχωριστικές γραμμές έχουν τεθεί εκ του καταστατικού και δεν θα επανέλθουμε σ'ενα ζήτημα που έχει λήξει εδώ και 40 χρόνια για την Ανανεωτική Αριστερά και τον ΣΥΝ.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής του.

The Mob Goes Wild
"Οι καταβολές της βίαιης συμπεριφοράς είναι λοιπόν διττές:
Από τη μία υπάρχει ο καθ΄ ημάς νεοφιλελευθερισμός: περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, αδιαφανής μεταφορά πόρων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα- όπως έγραψε, ο Αθανάσιος Φωκάς, «η διαπλοκή, η διαφθορά, η ατιμωρησία... τα κυκλώματα»....[ ]

Από την άλλη όμως η βία έρχεται να καλύψει και το καταθλιπτικό πολιτικό κενό που αφήνουν πίσω τους όσες από τις αντιπολιτευόμενες ηγεσίες είναι επιλήσμονες των καθηκόντων τους.
Ηγεσίες που ενώ είναι δομικά επιφορτισμένες με την ανάδειξη των κακώς κειμένων παραβλέπουν τον ρόλο τους γενόμενες μέρος του προβλήματος αντί της λύσης."
.......................



Επίλογος
Ευτύχης Μπιτσάκης: "Ορθολογική ανθρωπολογία"

admin είπε...

Στην ΠΟΣΔΕΠ υπήρξε προδοτική στάση απο πλευράς ανανεωτικών.
Πολύ κομψή ορολογία βρήκες να ονομάζουμε την διαπλοκή με το καθηγητικό κατεστημένο "ελευθερία της έκφρασης"
Είναι απαράδεκτες δε οι κατηγορίες για τον Πανούση που χρησιμοποιείς. Δεν ευθύνεται Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ξυλοδαρμό του και καμία συνιστώσα δεν υπάρχει που να μην τον καταδικάζει.
Οι προσπάθειές λοιπόν ταύτισης αυτών που χτύπησαν τον Πανούση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογηθεί η συνεργασία των ανανεωτικών με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι πρόστυχη.
Η καταδίκη της βίας που ζητάνε είναι καταδίκη των καταλήψεων , των διαδηλώσεων και του κινήματος που σταμάτησε την αναθεώρηση του άρθρου 16.
Ακόμα και εκείνες τις ημέρες υπήρχαν κάποιοι διαπλεκόμενοι πρώην αριστεροί και νυν καθηγητικό κατεστημένο που καταδίκαζε το φοιτητικό κίνημα και δυστυχώς μερικοί ήταν και υποψήφιοι βουλευτές με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΣΥΝ κουβαλάει πολλούς διαπλεκόμενους που στα χρόνια που δεν υπήρχε σαν κόμμα σε μια σειρά απο χώρους εξασφάλιζαν προνόμια πουλώντας αριστερό πλουραλισμό στα κέντα εξουσίας.
Η εμφάνιση του κινήματος χάλασε την σούπα της διαπλοκής και η αριστερά δεν μπορούσε να εκφράζεται απο αυτούς τους ανθρώπους πλέον.
Οι ανανεωτικοί εκφράζουν την αντεπίθεση των διαπλεκόμενων της αριστεράς με τις πλάτες της άρχουσας τάξης.
Σε αυτήν την μάχη θα βρουν συμμάχους τα ΜΜΕ και τους οικονομικά κυρίαρχους και αντίθετους όλους όσους πίστεψαν στο κίνημα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ iteanet
Τις "καλές" κουβέντες στο στόμα τις έχεις.
Η γλώσσα υποδηλώνει τον τρόπο σκέψης.
"Πρόστυχη" !!!

Έχω βγάλει αρκετά ποστ για το ζήτημα "Πανούση". Η δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις τι λέω.

Άλλο να μην με καλύπτει μια ανακοίνωση και άλλο αυτά που λες εσύ.

Για την "προδότικη" στάση, όπως λες έγινε θέμα στην Πολιτική Γραμματεία και ανέφερα τα ονόματα που χρησιμοποίησανμ την έκφραση που παπαγαλίζεις.
Ο τρόπος που εκφράζεσαι είναι απρεπής.

Δεν μ'ενδιαφέρει ο καθωσπρεπισμός, αλλά με ενδιάφερει το πλούσιο λεξιλόγιο συνοδευόμενο από αξιακές αριστερές δημοκρατικές αρχές. Αυτό λέγεται "λουτ" και υποδηλώνει ελευθερία σκέψης και όχι φωνές και λόγους μνησίκακους και μισσαλοδοξίας.

Το ιστορικό, δεν το γνωρίζεις. Ακόμη και έτσι να ήταν που λες, (φευ!!) υπάρχουν άλλα επιχειρήματα που θάπρεπε να χρησιμοποιηεις για νάσαι πειστικός.

Τελικά δεν την διαγράψατε την Μπουρνόβα;
Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν δέχτηκε την διαγραφή των συνδικαλιστών;

Έβγαλε ανακοίνωση η ΠΟΣΔΕΠ, όταν έγινε το περιστατικό ενώ είχε προηγηθεί και άλλη επίθεση ενεντίον του με γκαζάκι;
Εγώ δεν είμαι πράκτορας ούτε αστυνομάι για να σου πω ποιός το έκανε.

Σε ρωτώ και σε ξαναρωτώ.
Έβγαλε ανακοίνωση Η ΠΟΣΔΕΠ για το ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ.??
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!

Έγραφα , τότε στο ποστ μου..
ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ. ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ, ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΒΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ.

Το έχεις ξαναδεί αυτό??!!!
Κανείς, από το κόμμα, δεν μίλησε στην τηλεόραση. Τα ΜΜΕ τόχαν θάψει...
Το θεωρείς μικρό θέμα.??

Μέχρις εδώ.
Μαζί μου, δεν σου δίνω το δικαίωμα να εκφράζεσαι με λέξεις "ασχήμιας".

Και δεν ισχυρίζομαι, ότι είμαι, πάντα ήρεμος ή ήπιος στις εκφράσεις μου.
Όλοι θυμώνουμε ή λέμε και δυο κουβέντες.

Η κριτική σου, όμως και τα σχόλια σου είναι συνεχώς εριστικά, προβοκατόρικα και με λέξεις μίζερες.
Κοινώς, αντιαισθητικά.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ.
post


1. Δολοφονική επίθεση εναντίον του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (ΑΡ.ΜΕ), 18/02/2009

Μόλις πριν από έξι μέρες (Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου) εκφράζαμε την ανησυχία και τον αποτροπιασμό μας για την τοποθέτηση από νεαρά άτομα εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. Γιάννη Πανούση και καλούσαμε όλους τους πανεπιστημιακούς να καταδικάσουν σύσσωμοι τέτοιες ενέργειες.

Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ απάντησε στην πρόσκληση αυτή με εκκωφαντική σιωπή.

Η σημερινή νέα επίθεση στον ίδιο συνάδελφο, που προκάλεσε μάλιστα τον τραυματισμό του, δείχνει σε όσους είχαν ακόμη αυταπάτες πού οδηγεί η κλιμάκωση της βίας και του μίσους των ακραίων ομάδων που δρουν ανενόχλητες στα πανεπιστήμια, καταπατώντας το άσυλο και καταστρέφοντας τα πανεπιστήμια. Έστω και την ύστατη στιγμή, προτού θρηνήσουμε θύματα, καλούμε όλους τους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές, τα συνδικάτα και τα πολιτικά κόμματα να απομονώσουν τους κουκουλοφόρους και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μπει φρένο σε αυτό το νέο γλίστρημα προς τη βαρβαρότητα.

______________________________________________________


2. ΔΗΛΩΣΗ ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗ,
(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝ- ΔΗΛΩΣΗ ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗ Για την επίθεση εναντίον του καθηγητή Γ. Πανούση


Για την επίθεση εναντίον του καθηγητή Γ. Πανούση

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας με το συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες» επικεφαλής του οποίου ήταν ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές του 2005, πληροφορούμενος την είδηση της επίθεσης εναντίον του Γιάννη Πανούση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγανάκτηση προκαλεί σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο η άνανδρη επίθεση σήμερα το πρωί εναντίον πανεπιστημιακών δασκάλων από κουκουλοφόρους. Ο γνωστός επιστήμονας, αγωνιστής της αριστεράς και της δημοκρατίας και σύντροφός μου στους αυτοδιοικητικούς αγώνες καθηγητής Γιάννης Πανούσης έχει την αγάπη μου, τη συμπαράστασή μου και τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση».
............................

Δεν κραυγάζω.
Συνομιλώ και επιχειρηματολογώ.
Δείξε μου τις αντίστοιχες απόψεις σου,

...εκείνων των ημερών.!
Έχεις ή απλώς έβγαζες αλλαλγμούς??

admin είπε...

Σπίθα κάνεις τον χαζό, ενώ δεν είσαι.
Η παλιά σταλινική (ή ευρωσταλινική) τακτική που χρησιμοποιείς δεν περνάει σε κανέναν πλέον.

Προσπαθείς να μεταφέρεις το κέντρο της συζήτησης απο την προδοτική συνεργασία των Συνασπισμένων (της ανανεωτικής αριστεράς) με την δημιουργία προεδρείου στην ΠΟΣΔΕΠ με την Δεξιά κι το ΠΑΣΟΚ αντί να επιλέξουν να κάνουν αριστερό προεδρείο με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ .

Τι θες να συζητάμε;
αν έχει βγάλει ανακοίνωση η ΠΟΣΔΕΠ, για τον ΠΑΝΟΥΣΗ .
Και εγώ σου λέω δεν είχε βγάλει, τι σημαίνει αυτό;
Οτι υποστήριξε την επίθεση;
Κανένας δεν υποστήριξε αυτήν την επίθεση ούτε σαν άτομο ούτε σαν συνιστώσα απο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν αφήνεις τέτοια υπονοούμενα είσαι ένας τιποτένιος ψεύτης.

Είσαι τόσο σιχαμερός ψεύτης όσο και τα κανάλια που προσπαθούσαν να συνδέσουν τα πιο ακραία επεισόδια στην Αθήνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οσες ανακοινώσεις και να έβγαζε ο ΣΥΡΙΖΑ το παραμυθάκι ήταν το ίδιο, δεν τα καταδίκασε τελείως τα επεισόδια ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που σε καίει είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, γουστάρεις εξουσία και μισείς την αριστερά.
Φύγε πήγαινε στους διαπλεκόμενους σου να ησυχάσουμε όλοι.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Τα βουτηρόπαιδα, μιλάνε, έτσι:)
Κρυμμένα και βρίζουν...φάε το αυγό σου.
Ή έλα να με βρείς, τη Δευτέρα στα γραφεία με τα στοιχεία του μέλους, αν έχεις.
Στείλε μέιλ και πάμε να μου τα πεις, στο χώρο που λες, ότι ανήκεις.
Αν είσαι μέλος, δώσε στοιχεία και τα λέμε.
Κότα. Σε τάισε η μάμα σου;
Πήγες στο εξοχικό σου;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Και ψάξε το μέηλ που σου έχω στείλει στην επιτροπή του ΣΥΝ που σ'έχουνε βάλει.
Την επόμενη φορά που θα τύχει να βρεθούμε στο δρόμο, μην με χαιρετήσεις, ρατσιστή.
Δεν θα σεβαστώ την όποια στιγμή...
Με τα λεφτά της μαμάς σου είσαι εκεί που είσαι...

admin είπε...

Η αριστερά δεν μετριέται στις βρισιές αλλά στους αγώνες.
Κάποιοι αποφάσισαν να συνεργαστούν με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντί με τους συντρόφους τους.
Όποιος προσπαθεί να τους δικαιολογήσει χάνει την αξιοπιστία του.
Όσο για τα γραφεία της Κουμουνδούρου είναι για εσάς τους Αθηναίους, εμείς έχουμε τα δικά μας προβλήματα να να αντιμετωπίσουμε.
Η ανωνυμία πάντως στο ιντερνετ υπάρχει και για εμένα και για εσένα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ είσαι επώνυμος και εγώ όχι, όσο για το mail δεν το έλαβα, εκτός αν το έλαβα και δεν υπογράφεις σαν σπίθας.
Τελικά πάντως πιθανόν να βλέπεις οράματα, αφού βλέπεις την μάνα μου να με ταΐζει και το εξοχικό μου.

Καλές διακοπές, μας χρειιάζονται να ξελαμπικάρουμε όλοι

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ iteanet
Γι αυτό δεν μπορούμε να συννενοηθούμε, και μιλούσες με μπινελίκια;
Εγώ είμαι Αθήνα και εσύ επαρχιώτης...
Τότε δεν έχω τίποτα, μαζί σου.
Νερό κι'αλάτι!


Οκ, θα τα πω με τον "άλλο' τον Αθηναίο.
Τον παραχάϊδεψα/αν, από μικρό και τώρα καλόμαθε. Έτσι γίνεται..
Κάπου θα συναντηθούμε, βρε συ..
Θα το γυρίσω, μωρέ, από την άλλη.
Από την ανάποδη που λένε..
Την ξέστροφη την σβουριχτή και την καθωσπρέπει ευγένεια που με διακρίνει..

Άσχετο: Η Θεσ/κη, τα νησιά και η Ρουμανία, ανήκουν στας επαρχίας;

Υ.Γ.
Εκεί στην επαρχία σου, φτιάχνετε έργα;
Επιδοτούμενα, συνχρηματοδοτούμενα, από ΕΣΠΑ, ΣΔΙΤ, μέσω τη Ε.Ε;
Για κάντε κάτι έχει πολλά θετικά..
"Κοινωνία της πληροφορίας" .."Δια βίου μάθηση"..κλπ.

Πάω να ξελαμπικάρω, όπως σωστά, είπες.
Θα πάρω την ΑΥΓΉ. Θα συναντηθούμε;

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Κυριακάτικο και καλοκαιρινό, κλείσιμο.

Δεν ξεχνώ,
Κουμουνδούρου."Τι θέλεις από την ζωή μας"?
Χρωστάω μια απάντηση;
Θα την πάρεις, άμα τη εμφανίση σου, "ανώνυμε".

αστυάνακτας είπε...

@σ.Σπίθα
Έφυγα για διακοπές και έγινε της κακομοίρας... Εκτιμώ που σέβεσαι την άποψή μου και αυτό φτάνει κατά τη γνώμη μου...Δε γίνεται να σέβεσαι την άποψή μου και να κάνεις οτιδήποτε για να αποδείξεις το αντίθετο (και δε μιλάω για σένα,που δε σε ξέρω κιόλας, αλλά για τους σ. της ανανεωτικής πτέρυγας ή ακόμα και για τους συντρόφους των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ) Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική λύση...Πέρα από τα «μπινελίκια» ένθεν κακείθεν με τα οποία δε συμφωνώ, είμαι κοντά στις απόψεις του iteanet. Εμείς εδώ στην Αθήνα χρειάζεται να καταλάβουμε τη τεράστια προσπάθεια των σ. μας στην επαρχία που υπονομεύεται πολλές φορές από τα πάνω με δηλώσεις και ενέργειες.... Υπονόμευση ανοιχτή μάλιστα ήταν και η κίνηση στην ΠΟΣΔΕΠ... αυτές οι κινήσεις πρέπει να καταδικάζονται γιατί δεν ανήκουν σε ανθρώπους κομμάτων που έχουν συμφωνήσει σ΄ ένα καταστατικό.... Τι θέλεις και το ξύνεις σπίθα...από σπίθα φωτιά θα γίνει....Η ΠΟΣΔΕΠ είναι είτε η αχίλλειος πτέρνα της ανανεωτικής πτέρυγας, είτε ο πολιορκητικός κριός της… διάλεξε και πάρε... Πως θα σου φαίνονταν αν συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο... δε θα καταδίκαζες αυτή την ενέργεια; Δεν είναι λίγο λοιπόν να λες ότι σέβεσαι μία άποψη;.... αρκεί να το αποδεικνύεις στην πράξη...και να παλεύεις για το κοινό κομματικό καλό. Οι δηλώσεις του σ. Χατζησωκράτη που πράγματι από το ΣΥΝ Χολαργού έγινε η καταγγελία στο πανελλαδικό σώμα δε βοηθούν. Εγώ θα ήμουν έξαλλος αν αμφισβητούσε κάποιος τη δουλειά μου στο κόμμα δε θα έκανα σύντομα αστειάκια...θα κοιτούσα να αποδείξω ότι οι άλλοι με συκοφαντούν, αλλά...

ΥΓ1:δε σας λέω καλό χειμώνα γιατί όλο και θα πάμε ακόμη κανένα τριήμερο...
ΥΓ2: Επαναλαμβάνω.... Ας περάσουμε σε ζητήματα που καίνε τη κοινωνία... εγώ από αυριο θα το κάνω.

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)