Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Σύσκεψη του Πανελλαδικού Σώματος του ΣΥΡΙΖΑ, στις 18, 19 Ιουλίου

Εν όψει του Πανελλαδικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτω μερικές σκέψεις και ερωτήματα.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτή τη διαδικασία χρειάζεται να βγει ισχυρός.Είναι άτοπο να βλέπεις, (ελπίζω ότι δε θα γίνει) να τοποθετούνται οι σύντροφοι στις ομιλίες τους μόνο για τα εσωκομματικά. Kυρίως δε μπορεί να τοποθετούμαστε με φράσεις που ξεφεύγουν από τη συντροφικότητα που κατακτήσαμε. Δεν είναι αντιπαραθετικό το σχήμα ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Μόνοι μας, εγώ αποποιούμαι την ευθύνη, καταφέραμε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι οπισθοδρόμηση. Έχουμε μπροστά μας τις εθνικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συντονιστεί και συντεταγμένα να προβάλλει τις θέσεις του. ...και θέσεις έχουμε.

-Οι σ. και σ/φισες που θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει διαφορετική οντότητα ,χρειάζεται να απαντήσουν πως θα γίνει αυτό. Πέραν από τη κόκκινη κάρτα. Ποια η ωφελιμότητα της κόκκινης κάρτας; Θα αποτελέσει το "δημοκρατικό"μας άλλοθι; Θα διαλυθούν ή θα αυτοδιαλυθούν οι συνιστώσες; Θα μετατραπουν σε τάσεις; Θα εκλεγούν όργανα έως μία βαθμίδα, ενώ η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αντιπροσωπευτική χωρίς να εκλέγεται; Εφόσον εκλέγεται και η γραμματεία πως θα εξασφαλιστεί η εκπροσώπηση όλων των συνιστωσών; Ποιος μου λέει ότι οι προερχόμενοι από το Συνασπισμό δε θα κυριαρχήσουν στα όργανα; Πόσοι είναι οι ανένταχτοι που δραστηριοποιούνται στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν επιθυμούν την ένταξή τους σε καμμία από τις συνιστώσες, αλλά την ένταξή τους στο ΣΥΡΙΖΑ; Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει συλλογική ηγεσία, αν ναι πως θα εκφράζετε, με δυαρχία, τριαρχία,τετραρχία κλπ.Και από αυτούς που επιμένουν στο ονομαζόμενο "εγχείρημα" Τι μοντέλο υποστηρίζει ο ΣΥΝ; Θεωρεί ότι μπορεί να προχωρήσει με αυτή τη χαλαρότητα; Πως διασφαλίζεται η μη μεταροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα με τάσεις με τα όποια προβλήματα, δηλαδή μεταφορά του προβλήματος του ΣΥΝ στο ΣΥΡΙΖΑ;

Τα γενικόλογα και οι θεωριτικούρες περί άμεσης δημοκρατίας, μπορεί να εντυπωσιάζουν αλλά δεν εξηγούν το δια ταύτα και την ουσία.


Και μία θέση

Ο Συνασπισμός ήταν μία από τις δυνάμεις που πρωτοστάτησαν για την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματαποιήθηκε με μία διαδικασία από τα πάνω, αλλά κατάφερε και έφτασε κάτω στη βάση. Εγινε αντικείμενο συζήτησης στα μέλη των συνιστωσών μέσα στις οργανώσεις του, αλλά και σε Συνέδρια. Επομένως εμείς ως μέλη του Συνασπισμόυ τον θεωρούμε μεγάλη κατάκτηση. Παλαίψαμε γι αυτόν και συνεχίζουμε. Δεν το κάναμε προβάλλοντας κανέναν κομματικό πατριωτισμό, αλλά αντίθετα πορευθήκαμε με τον αριστερό πατριωτισμό. Χαρήκαμε πολύ για την εκλογή του Π. Λαφαζάνη, αλλά και του Π. Κοροβέση. Ως μέλη δε καθήσαμε να κάνουμε απολογισμό ποιοι είναι δικοί μας, ποιοι δικοί τους. Χαρήκαμε με τον επικεφαλής σ. Γ. Μπανιά, αλλά και με τη σ. Σωτηρίου. Θεωρώ ότι ναι πρέπει συλλογικά να εκφράζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα γίνει με τον πλήρη σεβασμό όλων των συνιστωσών, όλων των ανένταχτων προσώπων.Είναι ένα ζήτημα όμως οι ανένταχτοι. Θεώρημα: αν εγώ γίνω ανένταχτος έχω δικαίωμα εκλογής στην Γραμματεία; Δεν επιθυμώ να ανακατευτώ στα εσωκομματικά καμιάς από τις συνιστώσες. Θα ήταν λάθος, όπως λάθος είναι που σ. υποδεικνύουν στο Συνασπισμό πως πρέπι να πορευτεί.

Ξεκάθαρα υπό αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει κόμμα για τους εξής λόγους:
Θα χαθεί η δυναμικότητά του που έχει με την ίδρυσή του, ως συμμαχικό σχήμα. Δεν είναι έτοιμες οι συνιστώσες να αυτοδιαλυθούν. Πείτε μου , έστω μία συνιστώσα που θεωρει ότι είναι έτοιμη να αυτοδιαλυθεί. Γιατί επικεντρωνόμαστε στο ΣΥΝ; Δεν υπάρχει ιδεολογική ομοιογένεια ανάμεσα στις συνιστώσες. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ιδεολογικού και στρατηγικού χαρακτήρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί. Το αντίθετο. Οι διαφορές μας πρέπει να είναι εκείνες που μας ενώνουν. Είναι εκείνες που μας έφεραν κοντά.

Ναι ισχυρός ΣΥΝ σημαίνει και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρή ΚΟΕ ή ΔΕΑ ή Ενεργοί Πολίτες κλπ σημαίνει επίσης ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ περισσότερο. Περισσότεροι ανένταχτοι σημαίνει διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σ΄ένα ευρύτερο κοινό. Αυτό θα πρέπει να το δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε, δηλαδή με ποιο τρόπο ουσιαστικά θα δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι σε διαδικασίες. Εγώ θέλω τους Συριζίτες και Συριζίτισσες μέσα στα κινήματα, αυτά να τους απασχολούν και όχι οι διαδικασίες, τα γραφειοκρατικά. Δε με ενδιαφέρει αν είναι ο Ψ βουλευτής προερχόμενος από τη Χ συνιστώσα. Με ενδιαφέρει η συντεταγμένη έκφραση. Δε με ενδιαφέρει ο Τσίπρας ή ο Αλαβάνος, αλλά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και πως εκφράζετε στη κοινωνία. Είναι λάθος η στοίχιση γύρω από πρόσωπα τα οποία έχουν την ευθύνη τους. Όμως το δια ταύτα δεν είναι ούτε τα πρόσωπα , ούτε οι καρέκλες. Επαναλαμβάνω το δια ταύτα είναι η πολιτική μας.
Αυτή αν είναι δυνατόν πρέπει να επεξεργαστούμε στο πανελλδικό σώμα το επόμενο διήμερο , αλλά και στη συνδιάσκεψη το Φθινόπωρο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συλλογή Υπογραφών για Έκτακτο Συνέδριο του Συνασπισμού



Το καταστατικό του Συνασπισμού στο κεφ. 8, προβλέπει:

III. Έκτακτο Συνέδριο
α. Ανάμεσα στα τακτικά Συνέδρια του Κόμματος μπορεί να συγκληθεί έκτακτο Συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες του τακτικού.
β. Τη σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου μπορεί να ζητήσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ή Πολιτικές Κινήσεις που αντιπροσωπεύουν το 1/4 των μελών του. Ακόμη όταν το ζητήσει το 15% των μελών του.
γ. Η σύγκληση του εκτάκτου Συνεδρίου πραγματοποιείται το πολύ μέσα σε 3 μήνες από τη στιγμή που διατυπώνεται το σχετικό αίτημα.




κλικ επάνω στην εικόνα και εκτύπωση
έτοιμη, έτοιμος για συλλογή υπογραφών
καλή επιτυχία!

Διαδώστε το!

Όσοι, όσες συμφωνούν ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει επιτέλους και αυθεντικά η βάση, τα μέλη και οι φίλοι του Συνασπισμού που αγωνιούν αλλά και είναι ενωμένοι/ες, χωρίς τις παθογένειες που μαστίζουν την ηγεσία ας βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια.
Ας πάρουμε τις εξελίξεις στα χέρια μας

Σε αυτό το ιστολόγιο θα ανακοινώνονται ως σχόλια δικά σας και κάθε τόσο θα αθροίζονται, οι υπογραφές που προοδευτικά θα συγκεντρώνονται γραπτά στο παραπάνω υπόδειγμα ή όποια αναπαραγωγή του.
Επίσης θα ανακοινώνονται επώνυμες δηλώσεις υποστήριξης από μέλη, φίλους ή Πολιτικές Κινήσεις του Συνασπισμού.

"οπαδός" των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ είπε...

Καταλήγεις ως εξής: Αυτή αν είναι δυνατόν πρέπει να επεξεργαστούμε στο πανελλδικό σώμα το επόμενο διήμερο , αλλά και στη συνδιάσκεψη το Φθινόπωρο..

Τι σημαίνει τελικά "επεξεργαστούμε"; Ποίο είναι το υποκείμενο αυτής της διαδικασίας; Και πως θα γίνει δηλαδή, όπως και στις άλλες τις Πανελλαδικές "συσκέψεις" του ΣΥΡΙΖΑ;

Αν ξέρεις εσύ κάτι καλύτερο από αυτό που είναι γνωστό σε όλους, δηλαδή
ένα σώμα που έχει μέλη και τελικά ψηφίζει, μπορείς να μας το πεις

Από τις απόψεις σου όμως φαίνεται ότι δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτα για το επίδικο αντικείμενο της συζήτησης. Και δυστυχώς μόνον λίγοι συντροφοι από τον ΣΥΝ έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν μερικά πράγματα. Λοιπόν αν δεν αναγνωρίζουμε ότι το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια υπέρβαση των επι μέρους συνιστωσών και το αντιμετωπίζουμε απλώς ως άθροισμα, τότε μάλλον δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τι μας γίνεται...

Η μήπως κάτι έχουμε πάρει χαμπάρι και ...τρομάζουμε; Γιατί μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει αφού, οι τελευταίοι που θα έπρεπε να φοβούνται από την δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συνασπιστές,αφού όπως δηλώνεις είναι μια σαφής πλειοψηφία!....

αστυάνακτας είπε...

@"οπαδός"
Αγαπητέ σ. ή συντρόφισα. Βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότ πρέπει να ψηφίζουμε σ΄ένα σώμα. Νομίζεις ότι είμαστε έτοιμοι; ...αν ναι ας πάμε για εκλογή οργάνων, διάλυση συνιστωσών,(γιατί εντοπίζεις το ζήτημα στη συνιστώσα που λέγετε Συνασπισμός) όχι υπέρβαση που λες...διάλυση....εκλογή οργάνων λοιπόν και γραμματείας και συλλογικής ηγεσίας...επανίδρυση κόμματος λοιπόν...
Δε φοβάμαι τίποτα...
ΥΓ προσπάθησε αν θέλεις να απαντήσεις και στις ερωτήσεις μου ιδιαιτέρως εκείνες που αφορούν στην ιδεολογική ενότητα και την οργανωτική συγκρότηση

αστυάνακτας είπε...

ακούγοντας το σ. Ρ.Ρινάλντι πριν λίγο στο κόκκινο επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μου ότι καμία συνιστώσα δε θέλει να αυτοδιαλυθεί.Καμία συνιστώσα δε θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα Αντίθετα επιθυμεί να κρατήσει το διακριτό της ρόλο.Έκανε προτάσεις (διάβασα και τα δύο δημοσιευμένα κείμενα)για σώμα που θα εκλέγει όργανα, για δυαρχία ή και τριαρχία. Δηλαδή επιθυμεί κατά κάποιον τρόπο μία συγκρότηση οργανωτική η οποία με ποσοστώσεις ή ότι άλλο θα κάνει διακριτές τις συνιστώσες. Αυτό είναι προς συζήτηση τουλάχιστον για μένα μεμία υποσημείωση ότι αν πάμε για εκλογή οργάνων θα πάμε και εκλογή κεντρικών οργάνων.
Μία επιπλέον παρατήρηση: Μία οργάνωση του ΣΥΝ σε μία επαρχία και όχι μόνο, που δεν υπάρχουν μέλη άλλων συνιστωσών πως θα συνεδριάζει ως ΣΥΝ ή ως ΣΥΡΙΖΑ;ή και τα δύο μαζί; Δεν είναι δε ούτως ή άλλως τρομακτικό να διπλασιάσουμε τις λειτουργίες μας;τα όργανά μας,τα γραφεία τύπου κλπ.γραφειοκρατία....θα περνάμε τις μισές μέρες της εβδομάδας συνεδριάζοντας
Άλλο πρόβλημα...Τα κόμματα δε θα μετατραπούν σε τάσεις; έτσι δε θα γίνει ένας ιδιόμορφος ΣΥΝ; Οι ανένταχτοι πως θα εκπροσωπηθούν; Να γίνω κι εγώ ανένταχτος για να μπω στη γραμματεία;

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν θα το κάνω !
Όσο κι αν νομίζεις κάτι άλλο, είμαι ευγενικός άνθρωπος !

Για να γίνει, όμως, πράξη το Σύνθημα (Των Κομμουνιστών) που προβάλλεις - και πολύ σωστά - , πρέπει και εσύ και άλλοι σύντροφοι να αποδεσμευτείτε γρήγορα από το εντελώς σε άλλη λογική σχήμα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ !

Και, με το συνέδριο σας που θα γίνει αυτές τις μέρες, θα δεις, θα επιβεβαιωθεί του λόγου μου το αληθές !

Καλημέρα και να είσαι καλά !

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Οι προβληματισμοί και οι σκέψεις σου, είναι σεβαστές και σε πολλά σημεία συμφωνώ,
Ιδιάιτερα με το "ειδικό σώμα" των ανένταχτων.
Που δεν θέλουν, ούτε να να εουν σχέση με συνιστώσα, ούτε να συμμετέχουν, αλλά μόνο να ψηφίζουν και να πάρουν κάρτα.
Περίεργη νέα αριστερά αντίληψη..
Σαν πολύ καλομαθημένους τους βλέπω και ζαν μαν φού.
Άμα θέλουν νάναι ανένταχτοι, τότε τι το θέλουν το "παζάρι", μετά;

Μάλλον το μεγενθύνουν το θέμα και ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας, λόγω των εμμονών τους.

αστυάνακτας είπε...

@Φάρος
λες να αποδεσμευτούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ μν μπούμε στο ΚΚΕ να το αλώσουμε από τα μέσα;;
Φάρε
η ενότητα της αριστεράς είναι αναγκαία....και θα κάνουμε οτιδήποτε για να τη προωθήσουμε.Στο πανελλαδικό σώμα ήμουν και είδα πολλά, αν ήμουν σε συνέδριο του ΚΚΕ όλα θα μου φαίνονταν ωραία και η εισήγηση και οι ομιλητές και όλα...γιατί εκεί ξέρετε να τα κρύβετε....εμείς δε θέλουμε...Το δύσκολο είναι να ανέχεσαι τη κριτική και τη διαφορετική άποψη, το εύκολο είναι να τη χαρακτηρίζεις φράξια και να τη διαγράφεις....
Πρ΄όλα αυτά να σαι καλά Φάρε...εγώ είμαι βέβαιος ότι θα συναντηθούμε...

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)