Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Πρώτα συμπεράσματα για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών!

Συντρόφια φίλοι και φίλες
τα αποτελέσματα είναι στα χέρια μας.
Ο αστυάνακτας δε μπορεί να μείνει μακριά από την πραγματικότητα όσο κι αν αυτή θλίβει την ριζοσπαστική Αριστερά. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων μικρότερων συνιστωσών όπως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ήταν καλό.
Για το κόμμα μας.
Πρώτα τα θετικά. Θεωρώ ότι οι οργανώσεις δούλεψαν πέραν από τις δυνάμεις τους σ΄ αυτές τις εκλογές. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Η αριστερή στροφή του κόμματος μας καλώς έγινε, όπως και η στροφή στα κινήματα… από τους μετανάστες και τα οικολογικά κινήματα έως την ΕΞΕΓΕΡΣΗ του ΔΕΚΕΜΒΡΗ (με μεγάλα γράμματα έτσι για να δείξω ότι δεν αποποιούμαι για κανένα ποσοστό καμιά αρχή μου). Όλα αυτά διαμόρφωσαν μία πολιτική γραμμή και μία στάση αξιών. Και για όλα αυτά που λέω δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
Για τα αρνητικά στην πολιτική μας και στη προεκλογική μας τακτική.
Θεωρώ ότι η εθελούσια απομάκρυνση κάποιων επιφανών στελεχών από τον προεκλογικό αγώνα επειδή διαφώνησαν ίσως κάπου και η διαφορετικότητα απόψεων και το πώς αυτές προβάλλονταν σε θεμελιώδη ζητήματα, όπως ο Δεκέμβρης ή η Τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο (που δημοκρατικά τοποθετήθηκε εκεί) μας έκανε να φαινόμαστε όχι συσπειρωμένο κόμμα. Η διαφορετικότητα των απόψεων είναι ζωογόνα για την αριστερά. Απλά πρέπει να αποφασίσουμε αυτοί που εκφράζουν πότε και πως την εκφράζουν.
Θεωρώ ότι η συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα ’πρεπε με κάποιο τρόπο να πάρει σάρκα και οστά από τα κάτω και όχι από τα πάνω. Όχι ότι δεν έγιναν προσπάθειες αλλά ήταν λίγες.
Δεν προβάλλαμε όμως το πρόγραμμά μας γιατί όμως με ευθύνη μας δεν διαμορφώθηκε όσο συλλογικά έπρεπε.
Θεωρώ ότι δεν κάναμε ουσιαστική παρέμβαση έως και "κατάληψη" στα ΜΜΕ, έτσι ώστε να αναδείξουμε το ρουφιάνικο ρόλο που έπαιξαν.
Θεωρώ ότι δεν αναδείξαμε στο έπακρο την ταυτότητα απόψεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αποτέλεσμα να φαίνεται το ΠΑΣΟΚ ως λύση ή ακόμη και το ΚΚΕ. Η εμμονή μας στη μη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχιστεί.
Θεωρώ ότι δεν απαντήσαμε στην ουσία στις επιθέσεις της ηγεσίας και των στελεχών του ΚΚΕ σε σημείο που να φαινόμαστε απολογητικοί. Δεν απαντήσαμε για τους «κουραμπιέδες», για τα « ποντίκια», για την συντηρητική στροφή του ΚΚΕ στο σταλινισμό και στο αγκάλιασμα με τους νοικοκυραίους. Το υπερασπιστήκαμε ναι το υπερασπιστήκαμε… και υπερασπιστήκαμε την ηγεσία του όταν λέγαμε ότι όποιος έχει στοιχεία για το Γερμανό να τα φέρει και απολογούμασταν αν έχει ή όχι επιχειρήσεις το ΚΚΕ τη στιγμή που πρώην στελέχη του και νυν στελέχη μας ήταν επικεφαλής τέτοιων επιχειρήσεων του που τις παρέδωσαν όταν «έφυγαν» από το ΚΚΕ. Την ηγεσία του ΚΚΕ έπρεπε να την πολεμήσουμε, όχι για κανέναν άλλο λόγο , αλλά για να καταλάβουν οι ψηφοφόροι τους ότι το κόμμα που ψηφίζουν είναι ένα συντηρητικό-σταλινικό κόμμα της Αριστεράς. Απολογούμασταν για το Μάαστριχτ, απολογούμασταν για το σ. Τσίπρα που θεωρώ ότι έκανε ιδιαίτερο και εντυπωσιακό προεκλογικό αγώνα. Το ίδιο και ο σ. Αλαβάνος.
Φοβούμαστε μη θεωρηθούμε «αντικομμουνιστές» ποιοι εμείς οι δημοκράτες απολογούμαστε σε ένα ολοκληρωτικού τύπου κόμμα. Δεν είναι δυνατόν να μην απαντάμε για τον «ανύπαρκτο» σοσιαλισμό. Πολλά από τα κνιτάκια που τα έχουν κάνει ανιστόρητα χαιρόντουσαν που μας ξεπέρασε το ΛΑΟΣ και φοβούμαι ολόκληρο το ΚΚΕ.
Θεωρώ ότι η απόφαση του Αλαβάνου να φύγει από την ηγεσία ήταν σωστή, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Είναι τώρα η ώρα να αιμοδοτηθεί το κόμμα με τα νέα στελέχη σε υψηλές θέσεις χωρίς οι παλαιότεροι να «αποστρατευτούν»
Δεν απαντήσαμε επί της ουσία στους «κομήτες» Οικολόγους που θα θεωρήσουν οικολογικό και επαναστατική αλλαγή τη καθιέρωση σογιέλαιου στα σχολεία. Να απαντήσουμε στο Καφετζόπουλο που ξαφνικά είδε το φως το αληθινό στους οικολόγους. Στο όνομα της ενότητας, όχι βέβαια με σούργελα που κρατάνε ηλίανθους, δεν πρέπει να πατάμε τις διαφορές κάτω από το χαλί.
Στο όνομα της ενότητας με το ΚΚΕ δε μιλάμε, στο όνομα της ενότητας με τους οικολόγους δεν μιλάμε και φαινόμαστε ουσιαστικά αμυνόμενοι.
Δεν πήραμε υπόψη μας τη δυναμική του ΛΑΟΣ ή τη ψήφο διαμαρτυρίας των Νεοδημοκρατών. Δεν το χτυπήσαμε αλύπητα, δεν διαμαρτυρηθήκαμε για την υπερπροβολή του από αυτιάδες και λοιπούς.
Η επικοινωνιακή πολιτική δεν ήταν καλή. Θα έπρεπε να αναδείξουμε ότι ήμασταν πρώτοι στα κινήματα και κυρίαρχα στο άρθρο 16 και το Δεκέμβρη. Μιλάω για παράδειγμα ότι θα έπρεπε να απαντήσουμε για τις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών δείχνοντας σποτάκι με τη συνάντηση, αλλά και τις δηλώσεις της Παπαρήγα με τους κινέζους καπιταλοφασίστες.
Τέλος άφησα τους σ. του κόμματος αλλά και τους ψηφοφόρους οι οποίοι είναι απαιτητικοί και υπερκριτικοί λες και εμείς καθορίζουμε τη τύχη αυτής της χώρας και απομακρύνονται όταν δουν έστω και κάτι ακαθόριστο. Αυτό δείχνει τη χαλαρότητα των ψηφοφόρων μας
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπεροπλία ιδεολογική έναντι των συντηρητικών δυνάμεων ένθεν και ένθεν. Όμως αυτή η ιδεολογική υπεροπλία δεν υπερπροβάλλεται.
ΥΓ Δεν παρενέβην σε καμία ανάρτηση των κομμουνιστών Bloggers. Αυτό έγινε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είχα πολύ δουλειά με την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δεύτερον η συζήτηση με τους ΚΚΕ δες τους φέρνει και αναγνώστες και σχολιαστές…. αυτό δε σημαίνει ότι θα απέχω…. Οι συγκεκριμένοι αναπαράγοντας την ψευδολογία του Ριζοσπάστη πραγματοποιούσαν καθημερινά επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και αλήθεια δεν είχαν καμία αναστολή αν τα απλά μέλη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονταν με τα ψέμματα και τη χυδαιότητα
Σύντροφοι και συντρόφισσες αγαπητές φίλοι και φίλες
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από συλλογικές διαδικασίες θα ερμηνεύσει τα αποτελέσματα. Καιρός όλοι μας να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας χωρίς να υπαναχωρήσουμε στην πολιτική μας και στις αξίες μας καθώς και στην αριστερή στροφή μας.

Αυτά για ώρες και θα επανέλθω! διατηρώντας το δικαίωμα του λάθους!
Συντροφικά!

16 σχόλια:

Αναυδος είπε...

Το δε πολυ της θλίψεως γεννα παραφροσύνη

Οταν φαντασιώνεσαι ότι ηγείσαι σε ανύπαρκτους αγώνες έρχεται η πραγματικότητα και σε προσγειώνει.

αστυάνακτας είπε...

Άναυδος
Όταν δεν στρογγυλεύεις τα πράγματα και δεν αγκαλιάζεις τους συντηρητικούς νοικοκυραίους ε τότε στη νεοσυντηρητική κοινωνία μας στην οποία ανήκει και το ΚΚΕ τότε χάνεις...

Αναυδος είπε...

Η σκιαμαχία είναι ίδιον των ανίκανων να πυγμαχήσουν
Είναι ωραίο θεωρητικό κατασκέυασμα το 'νεοσυντηριτικό' ΚΚΕ όταν κάποιος θέλει να κρύψει τις πομπές του και τον καιροσκοπισμό του:
- συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ στους δήμους και τα συνδικάτα για να επιβιώσουν οι χωρίς κοινό εργατο-δημο-πατέρες του ΣΥΡΙΖΑ
- υπόκλιση σε κάθε λογής σπαζοβιτρινάκιδες μπας και βρει καμμία ψήφο στις φοιτητικές και βουλευτικές εκλογές
- υποταγή στα κελεύσματα της νεάς τάξης στο Ευρωκοινοβούλιο στο σχέδιο Αναν επειδή αυτά θέλει η μικροαστική βάση του ΣΥΝ κλπ.
- υποταγή στους Βαρδινογιάννηδς και Βγενόπουλους για το γήπεδο του ΠΑΟ και αναγωγή σε πρωτοπορία του κινήματος του ΣτΕ
- κλπ κλπ κλπ

Εν τέλει τον οπορτουνισμό πολλοί ηγάπησαν τους οπορτουνιστές μόνο το 4.6%

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ έχασε 150000 ψήφους και έναν ευρωβουλευτή.
Τα κανάλια λένε όμως οτι εδραιώθηκε στην 3η θέση.
Για το ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν την καταστροφή και την διάσπαση.
Η δική μου γνώμη είναι οτι σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες συμπεριφέρθηκαν σαν αυτούς που δεν απαντούν στα γκάλοπ.
Κράτησαν την σιωπή τους.
Τα αποτελέσματα δεν είναι αποτελέσματα καταδίκης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά γενικότερης αποστασιοποίησης των πολιτών απο τις πολιτικές επιλογές του σήμερα, σε μια διαδικασία που δεν καθορίζει άμεσα το μέλλον του.

Ανώνυμος είπε...

ο σύριζα θα μπορούσε να γίνει ο μοχλός για την ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, έστω και αν κυβερνούσε (ή συγκυβερνούσε) μετά από 10 χρόνια ή και ποτέ. Δυστυχώς όμως επικράτησαν παλαιά και νέα "εικονοστάσια" ... Για παράδειγμα αυτή η εσωτερική διελκυνστίνδα ευρωπαϊστών και μη, που εγώ στις συνθήκες του σήμερα δεν την καταλαβαίνω, ούτε από τη μια, ούτε από την άλλη πλευρά...

αστυάνακτας είπε...

@Αναυδος
-σε ποιους δήμους;;Μόνο σε κάποιους δήμους. Πρώτο ψέμμα!και δεν είναι το μόνο .... το διαδίδετε και ως μαιτρ της προπαγάνδας πιάνει.Μόνο ψέμματα λέτε με την ευλογία των ΜΜΕ
-υπόκλιση από αυτούς που ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι δεν μας ψηφίζουν;; ή υπόκλιση εσείς εννοώ το νεοσυντηρητικό ΚΚΕ στους νοικοκυραίους;Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν!
-Ο Αλαβάνος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε το σχέδιο Ανάν, αλλά ποια κελεύσματα;τις ψευτιές σας περι 65ωρου και ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών;
-Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ηταν καθαρή από την αρχή για το γήπεδο του ΠΑΟ και το πληρώσαμε! Εσείς στα λόγια επαναστάτες και εξαφανισμένοι.Ούτε σε μία κινητοποίηση.Που είσασταν από το παρκάκι στη Πατησίων;; πουθενά!

Εν τέλει δε σβήσαμε όπως θα θέλατε!Είμαστε 4,6% και θα τα ξαναπούμε....από την πλευρά μου θα σας χτυπήσω ανελέητα, γιατί η ένδεια πολιτικής και ιδεολογίας σας πρέπει να φανεί. Τέλος τα χαϊδέματα σταλινικοί... που μπουκάρετε σε σχολεία και προπηλακίζετε καθηγητές και εμείς καθόμαστε και απολογούμαστε στα νεοσταλινάκια που στην πρακτική πολύ λίγο διαφέρουν από εκείνους στο ΛΑΟΣ. Ίσως γι΄αυτό χαρήκατε που ανέβηκε το ΛΑΟΣ.

αστυάνακτας είπε...

@Ανώνυμος
Ενδιαφέρουσα άποψη...αλλά αυτό αν είναι έτσι θα φανεί!

αστυάνακτας είπε...

αγαπητή τσουκνίδα.
Υπομονή να το δω πως θα απαντήσω γιατί ούτε αυθόρμητα μπορώ, αλλά είναι παράλληλα και μεγάλο ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλη Αριστερα ? η συστημικο ΚΚΕ? Αλαβανικο φρενοκομειο...

Ανώνυμος είπε...

Τωρα πληρωνουμε τα συμπλεγματα του 13 συνεδριου απο καποιους που δεν καταλαβαν οτι το ΝΑΙ στην εν. Ευρωπη θα ωφελησει και την Αριστερα και τους λαους. Ουτε τον Λενιν δεν εχουν υπ'οψιν τους και μεταφραζουν τα φασιστικα ''ΟΧΙ'' ΔΑΝΩΝ κλπ σε ... περηφανα οχι των λαων...

Andriou είπε...

Άναυδος είπε:
"Η σκιαμαχία είναι ίδιον των ανίκανων να πυγμαχήσουν"

Χαχαχαχαχαχαχαχααααχα!
Τι άλλο θα ακούσουμε...
Η Αλέκα δεν ήταν που φαντασιώνονταν ανήπαρκτες προβοκάτσιες τρείς μέρες πριν τις εκλογές;
Τα μέλη του ΚΚΕ δεν είναι που νομίζουν οτι νυχθημερόν ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός άλλη ασχολία δεν έχει απο το να τα παρακολουθεί;

Αυτοί λοιπόν μας κατηγορούν για "σκιαμαχία"; Ε ρε γέλια! Μέχρι δακρύων.
Θα μου πείς τώρα, εδω την πράξη
8 - 9,5 = -1,5 την θεωρούν πρόσθεση, στα άλλα θα κολόσουν.

Αναυδος είπε...

Το δε πολυ της θλίψεως γεννα παραφροσύνη (δις)
Αστυάνακτα με κάνεις και τρέμω από τα ανελέητα χτυπήματα σου.
Οσο για τις καθηγητριες του ΣΥΝ που αποβάλλουν κνίτες όταν αυτοί λένε τη γνώμη τους τι να σου πω. Αλλά τι περιμένεις από τους υπάλληλους του κράτους που υπηρετούν την προπαγάνδα του και τον αντικομμουνισμό του
Για τα περί ΛΑΟΣ αντιπαρέρχομαι θα σου έλεγα μόνο ότι ο ΣΥΝ έχει πολύ περισσότερα κοινά από αυτά που φαντάζεσαι.

ΥΓ. για τους δήμους (Ελληνικό, Ν. Σμύρνη, Καισαριανή, Ιλιον, Καλλιθέα κλπ). Καλό θα είναι να είσαι ενημερωμένος

αστυάνακτας είπε...

@Αναυδος
Το ξέρω ότι δε τρέμεις. Χρειάζεται πολιτική ευφυία για να αμφισβητήσεις, να σκεφτείς, να πεις διαφορετική άποψη...και μετά να αρχίσεις να τρέμεις....η πολιτική ευφυία λείπει...σκέψου το αμφισβήτησε κάτι θα κερδίσεις.
Ελληνικό;;Καισαριανή;; Μόνοι τους δε κατέβαιναν αυτοί;;Και στο κάτρω -κάτω η ομοιομορφία είναι φασιστικό πράγμα...ξανασκέψου το
@Ανώνυμος...Μιλάμε για μεγάλη Αριστερά....το ΚΚΕ είναι ένα σταλινικό κόμμα και τα μέλη του δεν το χουν πάρει χαμπάρι...γιατί απλούστατα δε ξέρουν ποιος ήταν ο Στάλιν....Τα μέλη του ΚΚΕ αρέσκονται στους ταξιτζίδες και τοα τρακτέρ που σπάνε φράκτες....οποία κοτσανολογία ..του σοσιαλιστικού ρεαλισμού ήταν αυτό;;

giorgos papaspiropoulos γιώργος παπασπυρόπουλος είπε...

ΚΚΕ: ο Χορός των Απελπισμένων
Συνωθούνται φοβισμένοι από το ανεξέλεγκτο της Δημοκρατίας και το απρόσμενο του Διαλόγου, στις παρυφές της δικτατορίας (του "προλεταριάτου" βλ. νομενκλατούρας), ζητούν πίσω τον υπαρκτό που έχασαν (ας έχουμε δουλειά και νοσοκομείο κι ας μην έχουμε ελευθερία) ανασταίνουν τον Πατερούλη, διασπούν το κίνημα (καλύτερα να μην υπάρχει παρά να μην το ελέγχουμε) και προσεύχονται μαζί με την Κανέλλη να μας λυπηθεί ο καλός Θεός
Αν αυτοί είναι αριστεροί χρειαζόμαστε ψυχίατρο!

Ανώνυμος είπε...

αστυαναξ , δεν καταλαβα την απαντηση σου... να τα βρουμε η οχι με το ΚΚΕ?

αστυάνακτας είπε...

@Ανώνυμος τελευταίος
Να τα βρούμε με το κόσμο του. Κι αυτό γίνεται μόνο αν τους αποκαλύψουμε την αλήθεια.

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)