Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ο κ. Μ.Μ του Ριζοσπάστη και ο Φαράκος



Είναι αλήθεια.... όχι με μεγάλη μου έκπληξη, είδα σήμερα στο Ριζοσπάστη ένα ακόμη πόνημα κάποιου Μ.Μ (πιθανώς ο γνωστός άγνωστος Μάκης Μαίλης) που αναφέρεται στο συνέδριο που οργανώθηκε εις μνήμη του Γρ.Φαράκου στο Ναύπλιο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Πρώτη επισήμανση . Η εφημερίδα και η ηγεσία του ΚΚΕ ασχολείται σήμερα με το Φαράκο για να τον κατασυκοφαντήσει, για να τον χαρακτηρίσει και να τον αφορίσει, έστω και νεκρό. Δεν είναι η πρώτη φορά. Αναφέρεται σ΄ αυτόν και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς μνήμην του στο
Nαύπλιο, ενώ την ημέρα που πέθανε έγραψε τρεις αράδες, λες κι ο Φαράκος ήταν κάποιος τυχαίος.
Ο Μ.Μ βγάζοντας όλα τα εσώψυχά του παραθέτει ιστορικές απόψεις του Γρηγόρη Φαράκου που αφορά το ΕΑΜ και προσπαθεί να πλάσει ιστορίες. Η εμπάθειά του για το πρόσωπο του Γρ. Φαράκου, δηλώνει τη σημερινή ποιότητα των υψηλόβαθμων (και μερικές φορές όχι μόνο) στελεχών του ΚΚΕ για ανθρώπους που προσέφεραν στο κίνημα και στο ΚΚΕ και για διάφορους λόγους (αν είναι διάφοροι οι λόγοι η πτώση του ανύπαρκτου σοσιαλισμού) διαφώνησαν μαζί του. Με αριστερίστικη και ρεβιζιονιστική λογική αποσιωπάται η προσφορά του Φαράκου και αναδεικνύονται οι διαφωνίες τους.
Με έναν ισοπεδωτικό τρόπο ταυτίζονται οι απόψεις του Γρ. Φαράκου με εκείνες του Πάγκαλου και του Μαραντζίδη αλλά και άλλων ομιλητών.

Μία δεύτερη επισήμανση. Αυτοί που κατασυκοφαντούν το Φαράκο έστω και νεκρό είναι εκείνοι που τον υπηρετούσαν πιστά όταν ήταν στην καθοδήγηση του Κόμματος. Γι αυτό ο Φαράκος έχει την ευθύνη του και την ανέλαβε θαρραλέα.Αλλά έτσι γίνεται στο ΚΚΕ. Με ευκολία σε πετάνε στο καιάδα. Έχουν καθαιρεθεί γραμματείς και πάμπολλα στελέχη έχουν κατασυκοφαντηθεί και κυνηγηθεί, από εκείνους που πιστά ακολουθούν το «ορθόδοξο» δόγμα που υπερίπταται πάνω από τα κεφάλια τους και τη λογική.....και το ονομάζουν «ανελέητη, σκληρή ιδεολογική και ταξική πάλη»

Μια τρίτη επισήμανση η οποία αναφέρεται στα νέα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που δε γνώρισαν τον Φαράκο μέσα από τις γραμμές του κόμματός τους. Το ΚΚΕ αποσιωπά τη δράση του. Γνωστή είναι αυτή η τακτική του. Για να καταλήγουν οι μη γνωρίζοντες στο συμπέρασμα ότι το μόνο κόμμα που έχει αγωνιστές είναι το ΚΚΕ…. τέτοιες ανοησίες….
Ο Φαράκος υπήρξε μαχητής του φοιτητικού λόχου του ΕΛΑΣ Λόρδου Μπάυρον στα Δεκεμβριανά (όπου και τραυματίστηκε), αλλά κι αργότερα στο ΔΣΕ. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Μέλος της ΚΕ, αλλά και του ΠΓ, Βουλευτής του ΚΚΕ , διευθυντής του Ριζοσπάστη και γραμματέας του ΚΚΕ. (δεν θα πω για τα μετέπειτα γιατί αυτά τους τα έχουν πει) Ο Φαράκος τόλμησε να κάνει αυτοκριτική, έτσι όπως τη θεωρούσε αυτός …με τις υψηλότατες αξίες και ιδιαίτερη τόλμη που είχε ως άνθρωπος.
Μη βιαστούν κάποιοι να πουν ότι τα «στερνά τιμούν τα πρώτα» ,αυτό συνήθως λένε , γιατί το λένε άνθρωποι άκαπνοι, ναι άκαπνοι οι οποίοι δεν έχουν φάει το Μαρξισμό με το κουτάλι όπως τον έφαγε ο Φαράκος. Άνθρωποι που έχουν χαμηλότατο ιδεολογικό επιπέδο με αποτέλεσμα να οδηγούν το ΚΚΕ σε μια στείρα αναθεώρηση της ιστορίας του και των προσωπικών ιστοριών των ανθρώπων που προσέφεραν σ΄αυτό.
Όταν ο Φαράκος προχωρούσε μέσα από τα βιβλία του σε πλήρη αυτοκριτική και αναστοχασμό αλλά και επιστημονικότατη καταγραφή και ερμηνεία των γεγονότων και καταστάσεων που ΕΖΗΣΕ, ήξερε πολύ καλά ότι αυτό θα ξεσήκωνε τη μήνιν των στελεχών του ΚΚΕ και του Ριζοσπάστη. Έπρεπε όμως να το κάνει γιατί το ΚΚΕ χρωστούσε στον Άρη Βελουχιώτη, στον Πλουμπίδη και Μπελογιάννη, στο Καραγιώργη. Ο Φαράκος μίλησε στο όνομά τους. Το θεώρησε χρέος του να πει πράγματα που το ΚΚΕ με λύσσα αποφεύγει να πει και να κάνει αυτοκριτική. Ο Φαράκος ήταν απλούστατα τυχερός. Δεν είχε τη τύχη ας πούμε του στελέχους του ΚΚΕ και διευθυντή Ριζοσπάστη Καραγιώργη ή Γυφτοδήμου που πέθανε ανακρινόμενος σε φυλακές της Ρουμανίας, φυλακισμένος από το ίδιο του το κόμμα.
Ο Φαράκος υπήρξε ένας τολμηρότατος αγωνιστής , δε δείλιασε ποτέ ούτε στις κακουχίες των φυλακών , ούτε στους τραυματισμούς, ούτε στις μάχες… ούτε στην αυτοκριτική που άλλοι στη θέση τους διαφυλάττοντας την υστεροφημία τους δεν έκαναν και δεν κάνουν.

Περισσότερα για το Φαράκο στο http://www.syn-thessaloniki.gr/?p=775.

ΥΓ: Ο κ.ΜΜ προδιαθέτει τι πρόκειται να ακολουθήσει στο ΚΚΕ μετά το ξεσκόνισμα των αγαλμάτων του Στάλιν. Αναφέρεται στην περίφημη ανακαταγραφή και την εξόντωση στελεχών που με αποφάσεις του έχει καταδικάσει το ΚΚΕ και δείχνει το δρόμο στην αποκατάσταση και του Ν. Ζαχαριάδη. Χωρίς καμία απόφαση ο Μ.Μ δείχνει το δρόμο. Η ηγεσία του ΚΚΕ δουλεύει από τα τώρα ώστε να αναθεωρήσει και το κομμάτι εκείνο που παλαιότερα με βδελυγμία καταδίκασε, το Ζαχαριαδισμό.

10 σχόλια:

Αναυδος είπε...

Λίγο μέτρο στον αντικομμουνισμό δε βλάπτει. Δεν είδα καμία συκοφαντία στο άρθρο το οποίο "αναλύεις". Αντιπαράθεση γνωμης μόνο. Εκτός και αν πιστεύεις ότι όποιος στρέφεται ενάντια στο ΚΚΕ έχει εξ'ορισμού δίκαιο και το ΚΚΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρίνει μία σύναξη που ασχολείται με την ιστορία του χωρίς αυτό.
Για έναν κομμουνιστή ο Γ. Φαράκος είναι σαν να έχει υπογράψει δήλωση στα γεράματα. Πάει και ζητά συγγνώμη από τους παλιούς του εχθρούς. Οποιος δεν έχει υποστείλει το λάβαρο του Δημοκρατικού Στρατού μόνο περιφρόνηση μπορεί να έχει για την κατάντια του
Οσο για το τι πρόσφερε ο Φαράκος στο κίνημα σίγουρα πολλά όπως και ο Βούλτεψης, ο Κίρτσος, ο Πάγκαλος ο Κανελλόπουλος κλπ. Μήπως να τους κάνουμε επίτιμα μέλη της ΚΕ τώρα.
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

αστυάνακτας είπε...

@Άναυδος ....
γι'αυτό μιλάω για κατασυκοφάντηση....ποιοι εκείνοι που δεν τους έτυχε ποτέ ν΄αναμετρηθούν με το μπόι τους....και μιλάς εσύ για δήλωσεις....που δεν έχεις αντιμετωπίσει ποτέ τίποτε...και κρίνεις έτσι αμετάκλητα...μόνο και μόνο επιδή άλλαξε άποψη ο Φαράκος;;...Είναι ντροπή να συγκρίνεις, μάλλον δε ξέρεις, τι προσέφερε ο Φαράκος, γι αυτό τον συγκρίνεις με τον Πάγκαλο, τον Κίρτσο κλπ...είναι η αποσιώπιση που σου έλεγα....διάβασε λίγο και ξανά τα λέμε....
κι όπως είπα έκλεισες μ΄αυτό που συνήθως λέτε....

Αναυδος είπε...

Δηλαδή η γνώμη σου για τη Δαμανάκη ποιά είναι ?
Για τον Ανδρουλακη, το Μπίστη κλπ ?
Θυμάσαι μήπως του έσουρνε το ΚΚΕ Εσ. στο Φαράκο τη δεκαετία του '70 και '80 ?

Andriou είπε...

Να και το λαβράκι!

"Θυμάσαι μήπως του έσουρνε το ΚΚΕ Εσ. στο Φαράκο τη δεκαετία του '70 και '80"

Και που ήταν τότε σύντροφε οι στελεχάρες σας (Παπαρήγα, Μαίλης κ.τ.λ) να πουν οτι το ΚΚΕ εσ. έχει δίκιο;

Ήταν σε άλλο κόμμα ή ήταν ..αγέννητοι;

Τώρα το θυμήθηκαν; μετά από 40 χρόνια;

Αν είναι έτσι ας περιμένουμε άλλα 40 χρόνια μήπως και κάνει κάποιος κριτική για την σημερινή σας κατάντια.

Γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν για τη σύμπραξη σας με ότι σκοταδιστικό (π.χ Αγία Κανέλλη η Ελληνίς) και ακραία συντηρητικό (ΝΔ, ΛΑΟΣ) έχει να επιδείξει η σημερινή ελληνική κοινωνία.

Μόνο που αυτή τη φορά όσο πιο γρήγορα το εκφράσουν, τόσο το καλύτερο για την Αριστερά και την κοινωνία.

ws edw! είπε...

Poso gelioi eiste sosialdhmokrath mou?????????????????!!

http://www.ananeotiki.gr/el/readText.asp?textID=3395

Pws tolmas re aste na milhseis gia pseftoepanastatikothta toy KKE (alla an skefteis oti mexri k h Financial Times prospa8hsan na to lasposoun)Otan yposthrizeis ena morfwma pou den exei kamia eppiroh stin ergatia.

Pes mia poreia p organwse o SYN/SYRIZA me pollous ergates.

Fere an mporeis ena keimeno pou na leei oti to morfwma sas pisteyei oti yparxei e3ousia ths astikhs TA3HS k paleyei gia na anatrapoun oi KAPITALISTIKES SXESEIS PARAGWGHS. ENA RE!ENA!ENA!ENA...
To 8ema einai oti prospa8oyn na baloun se 8eseis mesa sto kinhma koufales san k esas gia na elleksoun tis pragmatikes e3ergeseis pou gnwrizoun oti erxontai antikeimenika.

Prepei to Komma na mporei na 3emprostiazei tetoia kalopaida gia na exei elpida h laikh antepi8esh anatrophs tou kapitalismou sthn ellada kai oxi mono

Gelie!

Ανώνυμος είπε...

ws edw @:

Δοκίμασε κάποια ψυχοθεραπεία φίλε μου.
Αν δείς οτι αυτή η ...φούντωση επιμένει, τότε μπορείς να απευθυνθείς στην Κανέλλη.
Όλο και κάποιο καλόγερο θα σου συστήσει για ...ξεμάτιασμα.
Αλλιώς, πολύ φοβάμαι φίλε μου οτι θα περιμένεις την δευτέρα Σταλινική παρουσία για να γίνεις καλά!!!

Αναυδος είπε...

Είναι λίγο βαρετή η κασέτα (ή μήπως CD) της συνεργασίας ΚΚΕ-ΝΔ. Πέρα του ότι επαναλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ (Γιωργάκη, Πάγκαλο κλπ)γίνεστε και κουραστικοί. Ανανεωθείτε και λίγο.
Επαναλαμβάνω ότι ο Φαράκος στα γεράμματα έφτυσε εκεί που προσκυνούσε.

αστυάνακτας είπε...

@ws edw
Εσύ είσαι επαναστάτης;; τίποτα δεν είσαι....ή μάλλον ένας φανατισμένος που δε βλέπει μπροστά του είσαι....Περισσότερες βρισιές την επόμενη φορά θα δείξουν ποιο πραγματικά είστε....

αστυάνακτας είπε...

@Ανώνυμος
Και Ψυχοθεραπεύτρια η Κανέλλη...Όχι καλύτερα να πάει στον Yalom που έρχεται για λίγο στην Αθήνα...Μόνο για την περίπτωσή του θα τον δει δε μπορεί....

ΥΓ: Ξέρει ποιος είναι ο Yalom;;

αστυάνακτας είπε...

@Αναυδος
πιο βαρετή κασέτα από κείνη με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει δεν υπάρχει....χιλιοπαιγμένη....
Η γνώμη μου για τη Δαμανάκη, Ανδρουλάκη κλπ ;; Δεν τους θεωρώ συντρόφους μου, εναντιώνομαι σε θέσεις που προβάλλουν, δηλ. δε συμφωνώ μαζί τους.....αλλά δεν τους κατηγορώ...και αν ήταν κάποιος σε μεγάλη ηλικία και έφευγε από τη ζωή Θα απαιτούσα από την εφημερίδα του κόμματός μου να πει δύο λόγια και για την προσφορά του στο κόμμα το διάστημα που πέρασε από εκεί...δεν θα το ξεπερνούσα σε τρεις αράδες....πόσο μάλλον ο Ριζοσπάστης για ποιον ...για το Φαράκο....

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)