Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008

για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου


Μήνυμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού


Τιμάμε με βαθύ σεβασμό την επέτειο του ΟΧΙ στο φασισμό και τον πόλεμο.
Ο διαρκής αγώνας εναντίον του φασισμού, τα αντιπολεμικά κινήματα, οι διαχρονικοί αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία, αναδείχτηκαν σε οργανικές συνιστώσες της λαϊκής κινητοποίησης για κοινωνική δημοκρατία και χειραφέτηση, για κατακτήσεις στον τομέα των δικαιωμάτων και του σύγχρονου πολιτικού πολιτισμού.
Το έπος της Αλβανίας συνοδεύτηκε από το μεγάλο έπος της Εθνικής μας Αντίστασης. Ο ελληνικός λαός ήταν μεταξύ των πρώτων σε θυσίες στη διάρκεια του αντιφασιστικού αγώνα και η συμβολή του υπήρξε σημαντική στην αντιφασιστική νίκη και στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον φασισμό.
Το ΟΧΙ του 1940 αποτελεί πηγή έμπνευσης και σήμερα, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που πρέπει να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και των οραμάτων για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη ειρήνη. Η αγωνιστική στάση ζωής και οι θυσίες αυτών που επέλεξαν το δρόμο της προσφοράς και του κοινωνικού χρέους καταξίωσαν διαχρονικά πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά δημοκρατίας και πολιτισμού.
Η κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της ΟΧΙ. Σήμερα λέμε ΟΧΙ σε νέες επεμβάσεις στο Ιράν. ΟΧΙ στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των Κούρδων και Παλαιστινίων. ΟΧΙ στη διχοτομημένη και κατεχόμενη Κύπρο. ΟΧΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. ΟΧΙ στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη.


Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2008

Μία πρώτη προσέγγιση στις θέσεις του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό ( Ι )


Διάβασα τις θέσεις του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό. Επιχειρείται μία άνευ προηγουμένου ανασύσταση-αποκατάσταση του Στάλιν, ο οποίος κατά την σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ ήταν εκείνος που ηγήθηκε του σωστού σοσιαλισμού μετά τον Λένιν... Απο κει και μετά άρχισε να κερδίζει έδαφος η αντεπανάσταση η οποία κυριάρχησε και δεν πρόλαβε ούτε ένας σωστός κομμουνιστής να αντιδράσει. Καμμιά αυτοκριτική πέραν γενικοτήτων του στυλ "εξωραίζαμε το σοσιαλισμό"....όλοι μαζί εξωραϊζαμε;;....Δεν υπήρχαν δυνάμεις και εντός του ΚΚΕ που αμφισβητούσαν;; Πόσο μάλλον εκτός του ΚΚΕ όπως ήταν το ΚΚΕ εσ. που κατά τη γνώμη μου δικαιώθηκε ιδεολογικά πλήρως. Ποιες οι απόψεις για τις δίκες και τα εγκλήματα του Στάλιν;;...Έγιναν υπερβολές, αλλά και σαμποτάζ κατά του συστήματος , επομένως είχε δίκιο....Ποιος φταίει για όλα τα δεινά ;;; Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ, το 20 Συνέδριο του ΚΚΣΕ και η Περεστρόϊκα.Καλά που δεν υπήρχε ο Τσίπρας τότε, γιατί κάπου θα είχε βάλει το χεράκι του κι αυτός.... Μα σε όλες τις περιπτώσεις η ηγεσία του ΚΚΕ υποστήριξε τη γραμμή του ΚΚΣΕ....Πότε είχαν δίκιο, τότε ή τώρα;;; Ενδεικτικό της βιβλιογραφίας και των υποσημειώσεων είναι οι παραπομπές στα άπαντα του Στάλιν και πολύ λίγο στα έργα του Λένιν. Σημειώνω ότι αξισημείωτες για μένα είναι δύο υποσημειώσεις....Εκείνη που αναφέρει λεπτομερώς για τη τύχη μελών του ΠΓ κατά την περίοδο Χρουτσόφ, υποβαθμίστηκε λέει από μέλος του ΠΓ ο ένας, δεν εκλέκχτηκε μέλος της ΚΕ.....για τα μέλη της ΚΕ επί Λένιν και τη τύχη τους στην περίοδο του Στάλιν δεν κάνει κουβέντα...Η δεύτερη υποσημείωση είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι Θέσεις (ο Φάρος την έγραψε;;;) για να δικαιολογήσουν τη καταδίκη του Ζηνόφιεφ....Χρησιμοποιούν την μαρτυρία του αμερικάνου πρεσβευτή η οποία βεβαίως διόλου δε δικαιολογεί την απόφαση...Αν τη διαβάσει κανείς προσεκτικά θα δει ότι λέει σύμφωνα με τους σοβιετικούς νόμους έκανε παρανομίες...Πως δικαιολογεί την εκτέλεσή του;;; ....Δε με νοιάζει τι έλεγε ο αμερικανός πρέσβης. Ποιος δικαιολογεί την εκτέλεση σε ένα καθεστώς που έκανε παντιέρα την καλύτερη κοινωνία, την ισότητα και τη διακίνηση ιδεών....Αυτό ονειρεύονταν οι Μάρξ , ΄Εγκελς και Λένιν;;; ....μάλλον όχι γιατί έτσι εξηγείται και η επιστολή αποτροπή του Λένιν να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος ο Στάλιν (γι αυτό δε λέγεται κουβέντα). Και τι έγινε με την περεστρόικα;; Απλά την υποστηρίξε το ΚΚΕ ως κόμμα και η ηγεσία του (μάλιστα ο Χ. Φλωράκης, η Παπαρήγα που είχε κάνει και συνάντηση με τον Γκορμπατσόφ), γιατί ότι έρχονταν από εκεί ήταν καλό....και τώρα ανέκρουσε πρίμνα....


Η θεωρητική και γενικόλογη εισαγωγή για το σοσιαλισμό που προσεγγίζεται μέσα από τους κλασικούς του μαρξισμού δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη την κατάρρευση που δεν την ονομάζει κατάρρευση, αλλά ανατροπή....Γιατί δεν αντέδρασαν οι υγιείς δυνάμεις;;; αδυνατούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις.....Δεν πειθόμαστε που δεν άνοιξε ΕΝΑ ρουθούνι και ο λαός (αλήθεια γιατί;;) έτρεχε χαρούμενος στους δρόμους....


Δυστυχώς το ΚΚΕ βρίσκεται στα βαθιά νερά του αριστερισμού, της παιδικής αρρώστιας του κομμουνισμού. Η ανασύσταση του Μαρξισμού-Λενινισμού-Σταλινισμού μόνο κατήφεια φέρει σε εκείνους τους ανθρώπους του που σκέπτονται και δεν καταπίνουν αμάσητες τις θέσεις του ΠΓ και της ΚΕ. όσο νωρίτερα το καταλάβουν τόσο καλύτερα γι αυτούς και για το κόμμα τους.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008

Η Διεθνής μπουρζουαζία

"Η οργανωμένη διεθνής μπουρζουαζία παίζει το τελευταίο της χαρτί στον αγώνα ενάντια στη μεστωμένη πια θέληση της συνειδητής μάζας , στη μεστωμένη πια θέληση είπα της συνειδητής μάζας.
Οι αστοί περνώντας από τη δράση στην αντίδραση έγιναν άβουλα και αθέλητα όργανα του διεθνούς κεφαλαιοκρατικού τράστ που δόθηκε πλέρια στις σκοτεινές επιδίωξες της συνειδητά ασυνείδητης ολιγαρχίας, στις σκοτεινές επιδίωξες είπα της συνειδητά ασυνείδητης ολιγαρχίας.
0 20ος αιώνας (είπα) αιώνας βασικών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων θα διαφοροποιήσει τις παλαιοαστικές αντίληψες . Aτράνταχτο επιχείρημα και αυταπόδεκτη άποψη είναι η αφύπνιση της μάζας από το λήθαργο της πρόληψης στη γενική γραμμή μιας καινούριας κατεύθυνσης, στη γενική γραμμή είπα μιας καινούριας κατεύθυνσης."

Όχι δεν πρόκειται για τμήμα θέσεων για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, αλλά για το μονόλογο του κομμουνιστή Μ. Φωτόπουλου στην υπέροχη ταινία ¨Οι γερμανοί ξανάρχονται". Το έβαλα δε για να δείξω τη γενικότητα που χαρακτηρίζουν πολλά τμήματα των θέσεων του ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό. Για τα άλλα θα έχουμε και συνέχεια

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Αναρτήσεις

Ετοιμάζονται από τον αστυάνακτα αναρτήσεις που αφορούν στα:
Οικονομική κρίση
Ο Συριζα και οι προγραμματικές του θέσεις
Μας τελειώνει (;) η Νέα Δημοκρατία
Το Πασόκ και η ανικανότητα του διακυβέρνησης...
Θέσεις του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο
Θέσεις του ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

Ο Ν. Βούτσης μιλώντας στην εκπομπή "ΑΝΑΤΡΟΠΗ"

......τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι βέβαια λόγω "ανταρτών", βρίσκεται σε δεινή θέση. Βιώνει ταυτόχρονα το πολιτικό αδιέξοδο των επιλογών της, την απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος στο ύφος και ήθος
διακυβέρνησης, αλλά και τη δοκιμασία της ιδεολογικής ηγεμονίας που είχε ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος των δογμάτων της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, της απαξίωσης του δημόσιου τομέα και χώρου και της κυριαρχίας τους ιδεολογήματος της "μόνης σκέψης " διεθνώς.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως εγκλωβισμένη στη διαχρονική στήριξη και συναίνεση που έδωσε στις επιλογές και τις πολιτικές, στις συνθήκες που συνομολόγησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ελίτ στην Ευρώπη.
Η διεθνής οικονομική κρίση θα έχει άμεση επίπτωση και στην παρατεταμένη κρίση του δικομματισμού στην χώρα μας. Οι προσπάθειες αναστήλωσης θα πέσουν στο κενό, ο λαός μας και η νεολαία γνωρίζει πλέον τους υπαίτιους και τους φορείς αυτών των πολιτικών και των αντιλήψεων που οδήγησαν στην κρίση.
Η διεθνής οικονομική κρίση δεν είναι ένα ουδέτερο φαινόμενο ούτε βέβαια κεραυνός εν αιθρία.
Μπορεί να μη ζούμε ακόμη την πτώση του "υπαρκτού καπιταλισμού" αλλά το μέγεθος της κρίσης συνειρμικά παραπέμπει στην πτώση του τείχους και συμβολικά στη τραγωδία των δίδυμων πύργων του διεθνούς εμπορίου.
Δεν είναι ουδέτερη η κρίση όπως δεν ήταν και η περιβαλλοντική, η διατροφική, η ενεργειακή, ακόμα και αύτή του συστήματος των διεθνών σχέσεων.
Όλες αυτές είναι διαστάσεις της γενικευμένης κρίσης του συστήματος της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Στην εσωτερική πολιτική ζωή οι εξελίξεις θα είναι σημαντικές, το ζητούμενο είναι να βάλει η κοινωνία τη δικιά της σφραγίδα και στην ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και στην αναζήτηση εναλλακτικής διεξόδου στη βάση ριζοσπαστικών προτάσεων και με πρωταγωνιστικό ρόλο των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και οικολογίας.

To Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη Αλέκου Αλαβάνου στην Κρήτη

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηρακλείου επισκέπτεται σήμερα την Κρήτη
Το πρωί έκανε περιοδεία στον Αγ. Νικόλαο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο και τους εργαζόμενους στο δήμο.
Αμέσως μετά έκανε δηλώσεις:
Για τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση
Έχουμε και βιώνουμε την κατακρήμνιση του βασιλείου των μεγαλοτραπεζιτών, των διεθνών τυχοδιωκτών και των κερδοσκόπων. H κατακρήμνιση αυτή όμως απειλεί να συμπαρασύρει δισεκατομμύρια ανθρώπων σ΄ όλη τη γη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει απαθής και χωρίς να αντιδρά επί της ουσίας.
Εμείς ζητάμε:
Πρώτον. Από τον Πρόεδρο της Βουλής, η συζήτηση για τη διεθνή κρίση να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Να γίνει τη στιγμή που μπορούμε ακόμη να πάρουμε μέτρα και όχι να είναι μια συζήτηση-μνημόσυνο, κατόπιν εορτής.
Δεύτερο. Από τον Υπ. Οικονομίας να πετάξει τον προϋπολογισμό στο καλάθι των αχρήστων, διότι είναι ένα σχέδιο το οποίο προσαρμόζεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε., το οποίο πλέον δεν ισχύει. Πιστεύουμε ότι δαπάνες οι οποίες έχουν σχέση με κοινωνικές δράσεις, αναπτυξιακές δράσεις, στήριξη στην οικονομία μπορούν σήμερα να δικαιολογηθούν και να οδηγήσουν και σε μεγαλύτερα ελλείμματα, πέρα απ΄ αυτά που επιτρέπει η Ε.Ε., προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην κατάσταση που υπάρχει.
Τρίτο. Σήμερα ακόμα και οι ΗΠΑ προχωρούν σε εθνικοποιήσεις των μεγάλων τραπεζών. Ζητάμε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ότι παγώνει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εθνικής, του Ταχ. Ταμιευτηρίου, της Αγροτικής Ασφαλιστικής, της Εθνικής Ασφαλιστικής και μπαίνει σε κίνηση ένα σχέδιο για την πλήρη επανάκτηση του ελέγχου στην Εθνική τράπεζα, η οποία μπορεί να αποτελέσει και το κέντρο, μαζί με το Τ.Τ. αλλά και την Αγροτική, της δημόσιας παρουσίας στο τραπεζικό τομέα.
Για Βατοπέδιο
Πιστεύουμε ότι είχαμε απόλυτα δίκιο ζητώντας εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, όπου στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν και οι δύο κυβερνήσεις. Και η σημερινή της Ν.Δ. γι αυτό το όργιο ανταλλαγών το οποίο έγινε με τον Εφραίμ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία για δημόσια έκταση τη Βιστονίδα υπέγραψε πρωτόκολλο παράδοσης, αποχαρακτηρίζοντάς την και από τα χαρακτηριστικά που είχε ως λιμνοθάλασσα.
Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και η Μ. Τοπλού που είναι το αντίστοιχο Βατοπέδιο της Κρήτης. Λυπούμαστε που το λέμε εδώ αλλά είναι έτσι.
Την εβδομάδα που έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έναν πλήρη φάκελο σε σχέση με αυτά που έχουν γίνει σχετικά με τη Μονή Τοπλού και τις ευθύνες που έχουν πολιτικά στελέχη της σημερινής και της παλιότερης κυβέρνησης.

To Γραφείο Τύπου

Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2008

Εκδήλωση τιμής στον Π. Κόκκαλη


Εκδήλωση διοργανώνει αύριο στο Γράμμο η ΚΕ του ΚΚΕ στα πλαίσια των ενενηντάχρονων του ΚΚΕ, προς τιμήν του Π. Κόκκαλη. Μάλιστα στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται η ίδια η κ. Παπαρήγα.
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ με την τιμή που γίνεται σε έναν αγωνιστή του Δημοκρατικού Στρατού και ανώτερο στέλεχός του. Μου γεννιούνται όμως μερικά ερωτήματα… Γιατί τον Π. Κόκκαλη;; Δεν υπήρχε άλλος που θα έπρεπε να τιμηθεί πρώτος;; …και μάλιστα με ανέγερση ανδριάντα;;… Με μεγαλύτερη (όσο αυτό είναι δυνατόν αυτό να μπει σε σύγκριση) πιθανώς προσφορά στο κίνημα;;…. για παράδειγμα ο Καραγιώργης ή Γυφτοδήμος;;; …. Δεν θα ήταν μία ευκαιρία η ηγεσία του ΚΚΕ να αποκαταστήσει το Καραγιώργη;;; ….να κάνει έτσι έστω και εμμέσως την αυτοκριτική της;;
Τα 90χρονα ήταν και ένδοξα χρόνια, αλλά είχαν και πολύ μαύρες μέρες για πολλούς συντρόφους…. που λοιδορήθηκαν, κατασυκοφαντήθηκαν από τις ηγεσίες του ΚΚΕ και περιμένουν αποκατάσταση, που θα περνά τις δυο αράδες σε μια απόφαση του Πολιτικού Γραφείου.

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008

...ο Οκτώβριος!


Ο Οκτώβρης ή Οκτώβριος....(και όχι ο Οκτώμβριος)...σπουδαίος μήνας! Ποια η σπουδαιότητά του;;....Μετά τον αμφιλεγόμενο Σεπτέμβριο που είναι μήνας διάβασης από τη μία εποχή στην άλλη με ότι αυτό σημαίνει ενώ ο Οκτώβριος είναι μήνας ρωμαλέος....και φθινοπωρινός στο κέντρο της εποχής....είναι μήνας ηρωικός για μας τους Έλληνες, αφού το έπος του 40 μας σημαδεύει, αλλά και η μεγάλη οκτωβριανή επανάσταση...χαραγμένη στη συνείδησή μας και στην ιστορία της ανθρωπότητας...μα συνεπαίρνει ...Ο Οκτώβρης πιθανώς μήνας προσωπικών περα δώθε, σίγουρα μήνας μετακίνησης...

.....μήνας που το Πασοκ χαίρεται που είναι πρώτο κόμμα δημοσκοπικά έστω με τον καλύτερο Γιωργάκη....ακονίζοντας τις αδηφάγες ματιές των μελλοντικών υποψηφίων υπουργών του νομίζοντας επι ματαίω..."Τον Σεπτέμβρη τα σταφύλια, τον Οκτώβρη τα κουδούνια..."

τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα να παραπαίει ανάμεσα σε Δαιλάκη και Τατούλη θυμίζοντάς του την παροιμία: "Οκτώβρης και δεν έσπειρες, σιτάρι λίγο θα' χεις...."

το ΚΚΕ να ετοιμάζεται να δημοσιεύσει τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο του, με παλινόρθωση του Στάλιν..."τι΄χες΄Γιάννη μ', τι΄'χα πάντα"...η ηγεσία του ΚΚΕ πάντα εκτός πραγματικότητας στο μήνα θα πεφτε μέσα;;

η Ριζοσπαστική Αριστερά , ο ΣΥΡΙΖΑ, να επεξεργάζεται το πρόγραμμά της...αυτό που έρχεται σαν αναγκαιότητα και θα επιβάλλεται από τα κάτω...ακολουθώντας την άλλη παροιμία: "Όποιος σπαίρνει τον Οκτώβρη, έχει οχτώ σειρές στ' αλώνι"


Καλό μήνα...έτσι για αλλαγή και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού εγώ σας κάμω την ευχή από τις 2 του μηνός....


Ευχαριστώ την ματιά: http://www.matia.gr/7/71/7106/7106_3_10.html για την άντληση των παροιμιών.

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (3) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (45) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (3) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (9) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (19) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (15) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ραγκούσης (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (13) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (20) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωπαϊκή Ένωση (22) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θ.Πετράκος (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (4) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κελί (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (64) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κονδυλοφόροι (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπατζελή (1) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπίστης (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (3) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (3) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (2) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (48) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Πελοπόννησος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (32) Πολιτισμός (15) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (3) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (8) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (4) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (130) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) τηλεόραση (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (40) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (11) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (5) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (3) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)

E..εφημερίδεεες!