Κυριακή, 24 Αυγούστου 2008

Μιχάλης Γκανάς

ΕποχήΟι γερανοί δουλεύουν ασταμάτητα

Κάτι βαρύ και ύποπτο

στοιβάζεται στις μέρες μας.

Τεκτονικοί σεισμοί,

πέφτουν κομμάτια ύπνου,

το σκοτάδι σε κοιτάζει κατάματα.Σκούρο φραπέ και συζήτηση

Μακριά καλπάζουν φαλακρά

βουνά. Καταπάνω μας.(από τη συλλογή "Ακάθιστος Δείπνος" Αθήνα 1994, εκδ. Καστανιώτη)

Ώρα για διακοπές...

Αγαπητοί συν-Μπλόκερς...
Έστω και αργά φεύγω για διακοπές....προς δυτικά! θα γλυτώσετε λοιπόν από μένα....Μαζί σας θα γλυτώσουν και κάποιοι σ. της άλης όχθης του ΚΚΕ που τους κάνω χαλάστρα...Τα λέμε σε δύο βδομάδες....

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008

και τα φεστιβάλ πέφτουν βροχή....

Επειδή τα κολλήματα με τις πόλεις συνεχίζονται, προβάλλω το φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΝ στο αγαπημένο μου Ναύπλιο
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/8 στο ΦΑΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


· 7μμ : Έναρξη
· 8μμ: Συζήτηση με θέμα:
«Δημόσια Εκπαίδευση-
Πότε θα την πάρουν επιτέλους στα σοβαρά;»
Θα μιλήσουν οι: Σταύρος Κωνσταντακόπουλος- Καθηγητής Παντείου, Μέλος της ΠΟΣΔΕΠ
Ηλίας Χρονόπουλος- Μέλος της Γραμματείας του Κ.Σ Νεολαίας Συνασπισμού
· 9.30μμ: Συναυλίες με τα συγκροτήματα:
Sleep Walkers- (εναλλακτική indie μουσική- Τρίπολη)
NOTe ONLY- (rock & roll - Αθήνα)
· Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν αφιερώματα (Μάης του ’68, οικολογία), τραπεζάκια με εκπροσώπους άλλων πολιτικών και κοινωνικών κινήσεων, μπαρ

Μην κρατάς άλλο το θυμό σου- Διάλεξε ζωή και όχι επιβίωση

Δοκίμιον περί πόλεως...Ξανά!

Έργο του Josip Generalic


Η κατά καιρούς ανάρτηση του e-mail στην ιστοσελίδα έφερε αποτελέσματα. Ο Αν. Γ... μου ξανάστειλε μήνυμα. Αυτή τη φορά δεν σκέφτηκα αν πρέπει να το δημοσιεύσω. Το έκανα αμέσως, αφού και η παρότρυνση άλλων συν -bloggers όπως της αλέκας ήταν το ίδια θετική.
αστυάνακτας

Ένας "τενεκές" και χίλιοι παρακοιμώμενοί του"

αγαπητέ σ.
"Σήμερα διαβαίνω όπως όλοι σας τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Νομίζω πως η θάλασσα άρχισε πάλι να φουσκώνει, κάνοντας πρόβα για το χειμώνα. Ναι σαν άκουσα και ήχο βροχής, έτσι μου φάνηκε! Η πόλη μου, η πόλη μου με περικυκλώνει. Αθλιότητες συμβαίνουν γύρω μου και γω ανήμπορος να κάνω κάτι. Προχθές στο δρόμο συνάντησα τον άθλιο υπάλληλο, το ανθρωπάκι, που νομίζει πως είναι το κέντρο της γης...τον περιεργάστηκα έτσι όπως ένα γυαλιστερό τενεκεδάκι στα σκουπίδια. Το πέταξα γιατί μου 'κοψε το χέρι...Απευθύνθηκα αμέσως στους γύρω μου αλλά παραδόξως όλοι κατανόησαν τον τενεκέ- υπαλληλάκο και όχι εμένα. "Δεν έπρεπε να τον αγγίξεις", μου είπαν. Λεπτομερής μελέτη, μου απέδειξε ότι η μόλυνση που μεταδίδει αυτός ο "τενεκές" είναι τρομερή και παράδοξη. Αντί να μολυνθώ εγώ, η μόλυνση εξαπλώνεται στους γύρω μου! Τα συμπτώματα της μόλυνσης -συγνώμη για τα ανατριχιαστικά δεδομένα, έχουν ως εξής: Στην αρχή πρασινίζει το δέρμα τους, κατόπιν οι σιελαγόνοι αδένες τους γεμίζουν σάλια και γίνονται ασυγκράτητοι, πέφτουν στα τέσσερα και σέρνονται, χάνουν τα άκρα τους και τρέχουν και κουλουριάζονται γύρω από το γυαλιστερό τενεκέ προστατεύοντάς τον. Η γλώσσα τους μακραίνει και γίνεται διχαλωτή, στάζει φαρμάκι ετοιμοπόλεμοι πάντα να χτυπήσουν ανηλεώς οποιονδήποτε αμφισβητήσει τη γυαλάδα του τενεκέ τους. Τα παρακοιμώμενα φίδια. Οι γύρω μου λοιπόν, και είναι αρκετοί αυτοί οι μολυσμένοι και λεροί πλέον, με "δείχνουν" για τον απλό απλούστατο λόγο ότι ακόμη δε μολύνθηκα...Με συχαίνονται τα συχαμερά όντα. Ο συγκεκριμένος τενεκές έχει κυρίαρχο ρόλο στα απορρίματα της πόλης, που αρχίζουν και συσσωρεύονται επικίνδυνα. Η γυαλιστερή επιφάνειά του καθώς και η ικανότητά του να σφάζει χωρίς διάκριση τον κατατάσσει σε σημαντική "προσωπικότητα". Η εικόνα αυτού του τενεκέ και έχει επενδύσει πολλά σ' αυτά είναι η ανάσα του. Για να καταφέρει να ανανεώνει την κυριαρχία του πυκνά -συχνά επιτίθεται. Ο τενεκές- σκουπίδι παίρνει έτσι μεγάλες διαστάσεις. Τα σκουπίδια στην πόλη μου διαδραματίζουν πλέον ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξή της. Η πόλη μου καταντά χαβούζα. Αλλοίμονο σε εκείνους που αντιστέκονται στην κυριαρχία των σκουπιδιών. Αλλοίμονο σε εκείνους που θα τολμήσουν να αποδείξουν την πραγματική διάσταση ενός άδειου τενεκέ. Αλλοίμονο σε αυτούς που θα αρχίσουν να σκέπτονται την ανακύκλωσή του. Δεν είμαι σκουπίδι, δεν μπορώ να ζώ με τα σκουπίδια"

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008

Εργασίες για το Φεστιβάλ...


Επειδή έχω κόλλημα με την Πρέβεζα...εξ αιτίας του Καρυωτάκη...κοιτάξτε κι αυτό....http://apostolosskitsa.blogspot.com/

Ο σ. σκιτσογράφος απόστολος δουλεύει για το φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΝ στην Πρέβεζα....

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008

Η Μάχη στο Βίτσι


Σαν σήμερα το 1949 δημοσιεύθηκε απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την μάχη στο Βίτσι. Απόφαση που καταλήγει σε 10 συμπεράσματα. Η απόφαση του ΠΓ του ΚΚΕ είναι εντελώς έξω από την πραγματικότητα. Αρνείται να δει τις ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος σχετικά με την επερχόμενη ήττα. Ένα πέπλο σιωπής είχε αρχίσει ήδη να σκεπάζει την ιστορία , που κρατά ως τις ημέρες μας. Αποδίδει την ήττα στην ηγεσία της ΧΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ, «δεν είχε πάρει όλα τα μέτρα που της είχαν υποδειχθεί ενάντια στα εχθρικά τανκς» στο γενικό Αρχηγείο «που δεν πρόσεξε όσο έπρεπε την απειρία της ΧΙ Μεραρχίας… και ορισμένες αντιπειθαρχικές εκδηλώσεις της» στη κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία «Τα τμήματά μας του αριστερού της διάταξής μας, όταν συμπτύσσονταν, δέχτηκαν γιουγκοσλαβικά πυρά από τα νώτα στα αντερείσματα Αγίου Γερμανού και μέσα σε ελληνικό έδαφος…. ο τιτικός στρατός χτύπησε από τα νώτα τα τμήματά μας» Αυτό το γεγονός βέβαια δεν είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο… αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι Γιουγκοσλάβοι εφοδίαζαν τον ΔΣΕ με όπλα και άλλο υλικό. Οι Σοβιετικοί αντίθετα καθ’ όλη τη διάρκεια του εμφυλίου δεν έκαναν ούτε μία κίνηση συμπαράστασης στο ΔΣΕ… Ούτε αναφέρονταν οι μάχες στον σοβιετικό τύπο. Λες και περίμεναν την τελική ήττα!
Ο Ζαχαριάδης και η υπόλοιποι της ηγεσίας του ΚΚΕ ρίχνει την ευθύνη στους απλούς αγωνιστές: «…Η πολιτική ευθύνη για την αποτυχία αυτή πέφτει σ’ ολόκληρο το Κόμμα, στην ηγεσία του, σ’ όλους τους κομμουνιστές…» Πάλι φταίνε όλοι μαζί, έτσι για να διαχέεται η ευθύνη, λες και κάνανε κάτι άλλο οι απλοί αγωνιστές από αυτό που τους είπανε…
Η ανεδαφικότητα της σκέψης των μελών του τότε ΠΓ του ΚΚΕ φαίνεται ξεκάθαρα στην προσπάθεια να διατηρήσουν ακμαίο το ηθικό των μελών και των αγωνιστών και αγωνιστριών του ΔΣΕ «όταν οι κομμουνιστές κάνουν το καθήκον τους γύρω τους θα ενώσουν σαν έναν άνθρωπο με μια σκέψη, με μία απόφαση όλους τους μαχητές και μαχήτριες του στρατού μας. Σύνθημά μας παραμένει: Ο ΓΡΑΜΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟΥ»
Οι απλοί κομμουνιστές και οι μαχητές έκαναν το καθήκον τους, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν έκανε ουσιαστικά τη κριτική της…δεν παραιτήθηκε καν…έπρεπε να γίνει της Τασκένδης!! Ο Ζαχαριάδης λατρεύτηκε και δυστυχώς λατρεύεται ακόμη από μέλη του ΚΚΕ. Το ΚΚΣΕ άφησε τους Έλληνες κομμουνιστές στη τύχη τους σύμφωνα με τα προσυμφωνηθέντα μεταξύ Στάλιν-Τσώρτσιλ στη Γιάλτα Ο Γράμμος έγινε δυστυχώς τάφος των μαχητών του ΔΣΕ… τάφος των οραμάτων και των αξιών… τάφος των νέων που αγωνίστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008

Γιώργος Σεφέρης

ΑΣΤΥΑΝΑΞ

Τώρα που θα φύγεις πάρε μαζί σου και το παιδί
που είδε το φως κάτω από εκείνο το πλατάνι,
μια μέρα που αντηχούσαν οι σάλπιγγες κι έλαμπαν όπλα
και τ' άλογα ιδρωμένα σκύβανε ν' αγγίξουν
την πράσινη επιφάνεια του νερού
στη γούρνα με ταυγρά τους ρουθούνια.

οι ελιές με τις ρυτίδες των γονιών μας
τα βράχια με τη γνώση των γονιών μας
και το αίμα του αδερφού μας ζωντανό στο χώμα
ήτανε μια γερή χαρά μια πλούσια τάξη
για τις ψυχές που γνώρισαν την προσευχή τους.

Τώρα που θα φύγεις, τώρα που η μέρα της πληρωμής
χαράζει, τώρα που κανείς δε ξέρει
ποιον θα σκοτώσει και πως θα τελειώσει,
πάρε μαζί σου το παιδί που είδε το φως
κάτω απ' τα φύλλα εκείνου του πλατάνου
και μάθε του να μελετά τα δέντρα.

ΘΕΡΙΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

Ο Π.Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κ.Χατζηδάκης για τον ΟΣΕ, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Το σχέδιο μέτρων για τον ΟΣΕ που ανακοίνωσε παραμονές δεκαπενταύγουστου ο κ. Κ. Χατζηδάκης αποτελεί ένα θερινό κυβερνητικό πραξικόπημα συρρίκνωσης, απαξίωσης, διάλυσης και παράδοσης του ΟΣΕ στα ιδιωτικά συμφέροντα, με την παράλληλη εξάρθρωση των εργασιακών σχέσεων στον οργανισμό.
Η άθλια δημαγωγία της κυβέρνησης για τα δήθεν ελλείμματα του ΟΣΕ είναι απολύτως πλασματική, συκοφαντική και προσχηματική.

Και αυτό διότι τα ελλείμματα στον ΟΣΕ προέρχονται:
από το διαχρονικό καθεστώς αδιαφάνειας, σπατάλης, κακοδιαχείρισης και σκανδάλων που επέβαλαν οι κυβερνήσεις και οι διορισμένες από αυτές διοικήσεις στον Οργανισμό.
Από τον κοινωνικό ρόλο του ΟΣΕ ο οποίος προσέφερε υπηρεσίες στους πολίτες και στην οικονομική ανάπτυξη κάτω του κόστους.
Από το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΣΕ για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, που προωθείτο με δανεισμό από τον ΟΣΕ ενώ ήταν υποχρέωση του κράτους να το χρηματοδοτεί.
Από τη μη ολοκλήρωση κανενός μεγάλου έργου (διπλή γραμμή κ.α.), παρότι σπαταλήθηκαν πάνω από 3 δις ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Η κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, με τα μέτρα που ανακοίνωσε δίνει τη χαριστική βολή στο παρόν και το μέλλον του ΟΣΕ αλλά και στην ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κ.Χατζηδάκης μεταξύ άλλων:
Περιθωριοποιείται και διαλύεται ο ΟΣΕ αφού αποκόπτεται από αυτόν η ΤΡΕΝΟΣΕ η οποία αποτελούσε την κύρια πηγή εσόδων του.
Αυξάνονται αλματωδώς τα εισιτήρια και τα κόμιστρα του ΟΣΕ πράγμα που θα πληρώσουν πανάκριβα οι πολίτες και ιδιαίτερα τα πιο φτωχά στρώματα που εξυπηρετούνται από το σιδηρόδρομο.
Εγκαταλείπεται στην ουσία το περιφερειακό δίκτυο του ΟΣΕ προς ζημία της περιφερειακής ανάπτυξης και της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Μειώνονται δραστικά οι επενδύσεις του ΟΣΕ και εγκαταλείπονται στην πράξη τα σχέδια επέκτασης του σιδηροδρόμου σε κρίσιμες περιοχές της χώρας μας.
Καταργούνται ουσιαστικά οι εναπομείνασες λεωφορειακές γραμμές του ΟΣΕ.
Παραδίδεται μέσω ΣΔΙΤ η διαχείριση σιδηροδρομικών φιλέτων σε ιδιώτες προς ζημία των χρηστών , ενώ ανοίγει ο δρόμος για τον έλεγχο, στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς, των εμπορευματικών και επιβατικών δρομολογίων από πολυεθνικά συμφέροντα.
Εξαρθρώνονται οι εργασιακές σχέσεις στον ΟΣΕ ιδιαίτερα με την επιβολή ενός είδους ρουσφετολογικού και εργασιακού μεσαίωνα για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Το μείζον εθνικό έγκλημα σε βάρος του ΟΣΕ και κατʼ επέκταση σε βάρος του ελληνικού λαού, της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος, που επιχειρεί η κυβέρνηση, δεν θα περάσει. Μπορεί να το εμποδίσει ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων και των πολιτών της χώρας μας, που οραματίζεται μια προοδευτική Ελλάδα και όχι μια χώρα «προτεκτοράτο» των αγορών, των ιδιωτικών συμφερόντων και των πολυεθνικών εταιρειών.
Η χώρα, όσο ποτέ, χρειάζεται ένα δημόσιο, ανασυγκροτημένο σύγχρονο και αποτελεσματικό ΟΣΕ, που θα διοικείται με διαφάνεια και αξιοκρατία, ο οποίος θα πρωτοστατήσει επιτέλους για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου γρήγορου και προσιτού σιδηροδρομικού δικτύου, που θα καλύπτει όλη τη χώρα, σε όφελος του ελληνικού λαού, της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος.
Σε αυτή την κατεύθυνση φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ματαίωση των κυβερνητικών εγκληματικών σχεδιασμών.

Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2008

Μιχάλης Κατσαρός


Θα σας περιμένω

θα σας περιμένω μέχρι τα φοβερά μεσάνυχτα
αδιάφορος-
δεν έχω πια τι άλλο να πιστοποιήσω.
Οι φύλακες κακεντρεχείς παραμονεύουν το
τέλος μου
ανάμεσα σεθρυμματισμένα πουκάμισα και
λεγεώνες.
Θα περιμένω τη νύχτα σας αδιάφορος
χαμογελώντας με ψυχρότητα για τις ένδοξες μέρες.
Πίσω από το χάρτινο κήπο σας
πίσω από το χάρτινο πρόσωπό σας
εγ'ω θα ξαφνιάζω τα πλήθη
ο άνεμος δικός μου
μάταιοι θόρυβοι και τυμπανοκρουσίες επίσημες
μάταιοι λόγοι.

Μην αμελήσετε
Πάρτε μαζί σας νερό.
Το μέλλον έχει πολύ ξηρασία.

(από το Ανθολογία ποιημάτων, Μιχάλης Κατσαρός, εκδ. Κάκτος 1979)

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008

Ν. Πλουμπίδης 1902-1954


"Ο Πλουμίδης εκτελέστηκε το πρωί της 14ης Αυγούστου 1954 κάπου στο Δαφνί. Δύο μέρες μετά την εκτέλεση του Πλουμπίδη ο Ζαχαριάδης, μέσω του Ραδιοφωνικού σταθμού "Ελεύθερη Ελλάδα"πληροφορούσε τον ελληνικό λαό ότι η ανακοίνωση για την εκτέλεση του Πλουμπίδη ήταν ψεύτικη και ότι φυγαδεύτηκε στην Αμερική, όπου τρώει τα αργύρια της προδοσίας του!..

Η 8η ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ αποκατέστησε το συκοφαντημένο Πλουμπίδη, μεμια λιγόλογη ανακοίνωση που κρατήθηκε σχεδόν μυστική, με τρόπο περίπου συνομωτικό. Έτσι θεωρήθηκε ότι το κόμμα ξόφλησε την ηθική υποχρέωσή του,ότι τακτοποιήθηκε αυτό το θέμα

Όταν το Δεκέμβρη του 1974 παρέδωσα (ο Δ. Παπαχρίστου) στο πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ τα γραπτά του (όπως ήταν επιθυμία του) είχα την αφέλεια να πιστεύω ότι η υπόθεση Πλουμπίδη θα διευκρινιστεί και θα διελευκανθεί πλήρως, κατά τρόπο που να αποκαθίσταται η τιμή του κόμματος, που τόσο βαθιά είχε τραυματισθεί με τις συκοφαντίες και μη έντιμες κατηγορίες της παλαιάς ηγεσίας του. ματαίως περίμενα όμως τόσον καιρό..."


(αποσπάσματα από το βιβλίο του Δ. Παπαχρίστου, Νίκος Πλουμπίδης-Ντοκουμέντα, εκδ. Δελφίνι, 1997)


θα ακολουθήσουν από την ιστοσελίδα και άλλες αναρτήσεις για τον κατασυκοφαντημένο από τον Ζαχαριάδη ήρωα.

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008

Πόλεμος στη ν. Οσεττία και Γεωργία

έργο του Μαγυάρου ζωγράφου Jiri Anderle

Η ν. Οσεττία αποτελεί μέρος ενός κράτους που ο Στάλιν το διαίρεσε και έδωσε στη Γεωργία το νότιο μέρος, ενώ το βόρειο παρέμεινε στη Ρωσία. Στη ν. Οσεττία αναπτύχθηκε αυτονομιστικό κίνημα κάτι που δεν έβλεπε με καλό μάτι η Γεωργία… Επίσης η περιοχή, αν αυτό λέει κάτι, είναι άκρως στρατηγική, αφού από εκεί περνούν το εμπόριο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου..
Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ νέα κράτη ξεφύτρωσαν, νέες εθνότητες μας έγιναν γνωστές, εκεί όπου χάνονταν μέσα στο μεγάλο καζάνι, στη «σούπα» της ΕΣΣΔ. Τσετσένοι, Ουκρανοί, Γεωργιανοί, Ατζερμπαϊστάν, Οσεττία. Οι λαοί γύρεψαν την ανεξαρτησία τους με τρόπο που πολλές φορές πέρασε από τη Θρησκεία και την εθνική ταυτότητα τους.
Στα πλαίσια αυτά η Ρωσία που έμοιαζε ζαλισμένη δεν αντέδρασε καθόλου ή αντέδρασε άμεσα όπως στην περίπτωση της Τσετσενίας. Η βαρβαρότητα των ρωσικών δυνάμεων στη Τσετσενία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η δε δύση έκανε πως δεν άκουγε και δεν έβλεπε για να μπορεί να καλύπτει τις δικές της βρωμιές. Τώρα φαίνεται ότι η Ρωσία ξανά με τη βία, ως νέος ιμπεριαλιστικός φορέας της περιοχής δείχνει τα δόντια της. Η επανακατάληψη χωρών, που είτε είναι ελεύθερες, είτε αποσπασμένες (αποσχισμένες) όπως η νότια Οσεττία αποτελεί γι’ αυτή κύριο στόχο. Ο Πούτιν, ως νέος Τσάρος προσπαθεί να επιβάλλει τη σιδερένια άποψή του σε όλους τους διαφωνούντες (και αυτό όχι μόνο στην πατρίδα του, αλλά και στη γύρω περιοχή) Η αντίδραση των ΗΠΑ δε, σταματά στην ίδια ακριβώς πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και τη Σερβία. Η αντίδραση των ΗΠΑ είναι προσχηματική και η διαμάχη με τη Ρωσία ένας ενδοϊμπεριαλιστικός πόλεμος.
Από την άλλη πλευρά η Γεωργία στηριζόμενη στα δεκανίκια της Δύσης έως τώρα προχώρησε σε εισβολή στην αποσχισμένη ν. Οσεττία "για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους" Προχώρησε σε βομβαρδισμούς και εξόντωση αμάχων...Δεν υπολόγισε ότι ήταν ευκαιρία για τον Πούττιν...να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.
Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στη ν. Οσεττία. 2.000 νεκροί 40000 πρόσφυγες, αίμα πολύ αίμα για τον έλεγχο του στρατηγικού σημείου της Γεωργίας. Απαιτείται άμεση αντίδραση από τους λαούς στη νέα κατάσταση. Η αντίδραση στον Ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, αλλά και του πολιτικού ιμπεριαλισμού της ΕΕ και της Ρωσίας. Το αρχικό χαμόγελο που διαγράφεται πιθανώς στα χείλη κάποιων για μία νέα αναδυόμενη δύναμη δήθεν αντίβαρο στις ΗΠΑ, χρειάζεται να δώσει τη θέση του στη σκέψη. Να σκεφτούμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι απλά μέσα στα πλαίσια ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική.
Τα κόμματα της Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ πρέπει να αντιδράσουν άμεσα. Όχι μόνο με ανακοινώσεις αλλά με κινητοποιήσεις

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008

ΤΟ TV ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ "ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ".

Επιστολή του Στέλιου Κούλογλου προς τους φίλους του ΡΧΣ και του Banana Republic:Αγαπητοί φίλοι του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και του Banana Republic,

Διαβάσαμε με τους συνεργάτες μου με μεγάλη προσοχή τις παρεμβάσεις, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που κάνατε, όπως επίσης και τις πολύ χρήσιμες επιφυλάξεις σας. Η απάντηση πήρε καιρό, καθώς εν τω μεταξύ επεξεργαζόμασταν ένα οικονομικό σχέδιο που θα κάνει την απόπειρα βιώσιμη.

Τα συμπεράσματα από το διάλογο στο φόρουμ, τα e-mail που λάβαμε, αλλά και τις συζητήσεις που είχαμε μεταξύ μας είναι μέχρι στιγμής τα παρακάτω:

1. Παρότι αρκετοί απ' όσους έγραψαν στο φόρουμ δήλωσαν πρόθυμοι να προσφέρουν τον όβολο τους, ο αριθμός των προσφορών δεν αρκεί για το ξεκίνημα του εγχειρήματος σε πολυμετοχική βάση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μικρό τηλεοπτικό σταθμό που θα απασχολεί τουλάχιστον 15 άτομα, τα οποία δε θα πρέπει να αμείβονται με ...700 ευρώ το μήνα - χώρια τα έξοδα λειτουργίας, παραγωγής προγράμματος, κλπ.

2. Ο δισταγμός πολλών φίλων να δεσμευθούν είναι απόλυτα δικαιολογημένος, καθώς δεν υπάρχει δείγμα γραφής γι' αυτό που σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε, αλλά ούτε και διεθνής εμπειρία. Την ίδια στιγμή όμως στην Ελλάδα αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός εναλλακτικού φορέα τίμιας, αξιόπιστης ενημέρωσης και ποιοτικής δημιουργικής ψυχαγωγίας.

3. Αναλαμβάνουμε λοιπόν την ευθύνη να ξεκινήσουμε τον Νοέμβριο το TVxorisinora, που θα αντικαταστήσει το πειραματικό Banana Republic. Σε πρώτη φάση, οι οικονομικοί πόροι του σταθμού θα προέρχονται από διαφημίσεις. Κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες αποτελούν την πιο διάφανη μορφή χρηματοδότησης και εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία του εγχειρήματος. (Με τον πλούτο των πληροφοριών στο ίντερνετ, κάθε απόπειρα συνδρομητικής λειτουργίας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία).

Όσοι φίλοι εκτιμήσουν το περιεχόμενο του σταθμού θα μπορούν στην συνέχεια να συνεισφέρουν είτε με δωρεές ή με την αγορά μετοχών, όταν αυτή αποφασιστεί. Θα υπάρχουν επίσης τα premium memberships, που με μια μικρή ετήσια συνδρομή θα δίνουν τη δυνατ ότητα στα μέλη να κατεβάζουν σε καλύτερη ποιότητα (ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν έπειτα και σε οθόνη τηλεόρασης) τα ντοκιμαντέρ ή τις ταινίες που όλοι θα μπορούν να βλέπουν σε streaming video. Εξετάζουμε επίσης και το ενδεχόμενο πώλησης κάποιων παράπλευρων προϊόντων, από DVD με ντοκιμαντέρ και άλλα video-collection του σταθμού.

4. Η τύχη του σταθμού βρίσκεται όχι μόνο στα δικά μας αλλά και στα δικά σας χέρια. Γιατί δεν πρόκειται για ένα κλασσικό τηλεοπτικό κανάλι, ανεξάρτητα αν μεταδίδεται με συμβατικό τρόπο ή μέσω του ίντερνετ - είδος που τελευταία έκανε την εμφάνιση του. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ζωντανή κοινότητα, της οποία τα μέλη θα επικοινωνούν μεταξύ τους τροφοδοτώντας με υλικό ,ιδέες και γόνιμες συζητήσεις το πρόγραμμα του TVxorisinora. < /o:p>

Πιστεύω ότι στην σημερινή Ελλάδα υπάρχουν, ιδίως ανάμεσα στους νέους, πλούσιες δημιουργικές δυνάμεις που δεν μπορούν να εκφραστούν και καταπνίγονται από το αγκυλωμένο, γραφειοκρατικό και εξαρτημένο από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σύστημα των μέσων ενημέρωσης. Υπάρχουν από σκηνοθέτες ταινιών και ντοκιμαντέρ μέχρι πολίτες-δημοσιογράφοι (citizen journalism) που διαθέτουν μεγαλύτερες ικανότητες, περισσότερο ήθος και πιο καθαρό μυαλό από την πλειοψηφία των παραδοσιακών ρεπόρτερ που κυκλοφορούν με τουπέ στις οθόνες μας.

Είμαστε ανοικτοί στη συνεργασία με τις εκατοντάδες κινήσεις και τους ανθρώπους της άγνωστης και δημιουργικής άλλης Ελλάδας. Στις ενημερωτικές εκπομπές, οι κάμερες και τα μικρόφωνα του σταθμού θα είναι ανοικτά στους ανθρώπους που γνωρίζουν ειδήσεις, γεγονότα ή παρασκήνια που επηρεάζουν την πολιτική, την οικονομία ή την καθημερινή μας ζωή, αλλά σπανίως γίνονται γνωστά ή μεταδίδονται.

Μαζί με το γράμμα αυτό, ανεβάσαμε στο Banana Republic και ένα βίντεο που δίνει οδηγίες και συμβουλές για τον τρόπο που πρέπει να χειριζόμασ τε μια μικρή ερασιτεχνική κάμερα - ακόμη και το κινητό μας τηλέφωνο. Ας ξεκινήσουμε από τώρα, καταγράφοντας από οικολογικές πρωτοβουλίες μέχρι τα κακώς κείμενα της χώρας, τα ψέματα και τις υπερβολές που παρακολουθούμε καθημερινά ή μετατρέποντας σε εικόνες τις ιδέες που έχουμε. Στα βίντεο αυτά θα δοθεί η δυνατότητα να ανέβουν και να κριθούν στις οθόνες του νέου σταθμού.

Σχεδιάζουμε την καθιέρωση βίντεο-διαγωνισμών στις κατηγορίες:
-Βραβείο Banana Republic ("κακώς κείμενα")
-Βραβείο Πινόκιο (το μεγαλύτερο ψέμα που ακούσατε ή είδατε)
-Βραβείο Ρύπανσης και Μόλυνσης. Ο δήμος, βιομηχανία, ή φορέας με τις χειρότερες επιδόσεις.
-Πράσινo Βραβείο (οι καλύτερες οικολογικές πρωτοβουλίες στην χώρα, αλλά και σε όλο τον πλανήτη).
-Βραβείο Ανθρωπιάς (οι καλύτερες πρωτοβουλίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα).
-Βραβείο Ντοκ (τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που θα ανέβουν από ομάδες ή ανθρώπους που δεν ανήκουν στην ομάδα του σταθμού).
Τα βραβεία θα απονέμονται σε μια ειδική δημόσια εκδήλωση στο τέλος κάθε χρονιάς. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα μέσα από το Banana Republic για το πως θα μπορείτε να τα στείλετε στο σταθμό.

Όλοι μαζί, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια μικρή επανάσταση στην επικοινωνία και την ποιοτική ψυχαγωγία. Ραντεβού τον Νοέμβριο στο TVxorisinora.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2008

Πεκίνο,Ολυμπιακοί Αγώνες

Φτωχογειτονιά στο Πεκίνο...

Σήμερα στο Πεκίνο θα ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Δε θα μπορούσα να ξεχάσω το ξεσηκωμό της Τιενανμεν, το νέο που στάθηκε μπροστά στο τάνκ, τη καταστολή και τις εκτελέσεις, την πληρωμή της σφαίρας του εκτελεσμένου από τους ίδιους τους συγγενείς του, το ιδιότυπο αυτό καπιταλιστικο-σοσιαλιστικό ολοκληρωτικό καθεστώς...τους διεθνείς οργανισμούς που ξεχνάνε το Θιβέτ και κάνουν τα στραβά μάτια στον αυταρχισμό του καθεστώτος της Κίνας με στόχο τα πολλά φθηνά χέρια να παραμείνουν φθηνά...το ελεύθερο Ίντερνετ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, (μετά δε μας νοιάζει;;;), την υποκρισία που καλύπτεται από τη σημαία με τους κύκλους και από τους γραβατωμένους κυρίους που παθαίνουν αμνησία κατ' επιλογή...τη φτώχεια και τη καταπίεση ενός πολυπληθούς λαού...που ντύθηκε το χαμόγελο και περιμένει να αλλάξει κάτι!....

.... έως και τους δικούς μας Ολυμπιακούς Αγώνες που σαν φαντάσματα ορθώνονται τα κτίρια τους, για να μας θυμίζουν την επιδειξιολαγνεία που διαθέτουμε ως λαός...τα χρήματα που μας υπερχρέωσαν ως λαό, οι διάφορες κυρίες και κύριοι που κάνανε μεγάλη μπάζα.(βλ. σκάνδαλο Siemens....)


ΑΛΛΑ....


και τη σοφία ενός πανάρχαιου λαού, με μεγαλειώδη επιτεύγματα,την πυξίδα, το μπαρούτι, το χαρτί, το σεισμογράφο...τις αστείρευτες παροιμίες, τα παραμύθια ,το θέατρο σκιών, τα χρώματα...και πολλά άλλα....

Αναμνήσεις των πόλεων....

εικόνα από την Πλάκα...
εικόνα από το Μπούρτσι με τη δροσιά του....

εικόνα από το Ναύπλιο.....


εικόνα από τον Πόρο....Εικόνες από μικρές και μεγάλες πόλεις, εικόνες όμορφες, αναμνήσεις των πόλεων. Οι μικρές έχουν περισσότερες αναμνήσεις ...οι μεγάλες λιγότερες. Οι μικρές ζουν με και από τις αναμνήσεις τους, οι μεγάλες απλά κατασκευάζουν νέες (καλές ή κακές δεν έχει σημασία)...."Όμορφη πόλη, φωνές μουσικές απέραντοι δρόμοι,κλεμμένες καρδιές..."

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2008

Ο RatatatuisΠρώην επαναστάτης

Πρώην υπουργός

(που τα κανε...να μη πω!!)

πρώην "μιλιά δεν είχα..."

νυν "εγώ τα είχα πει"

νυν φιλελεύθερος

νυν αντάρτης (λέμε τώρα)

νυν "διαφωνώ ",

αλλά

ψηφίζω ότι μου ρίχνουν στο τραπέζι μου...

ποιος είναι;;;

Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας


Ο Αύγουστος είναι ο μήνας του Δημοκρατικού Στρατού. Εκεί ψηλά στο Γράμμο στα τέλη του μηνός ο Δημοκρατικός Στρατός έχασε τη μάχη....οι εξορίες και οι διώξεις με τον πιο επίσημο τρόπο άρχιζαν! Έκτοτε πολύ μελάνι χύθηκε στο χαρτί για να περιγράψουν τις αιτίες που οδηγηθήκαμε στο δεύτερο αντάρτικο, όπως ονομάστηκε, αλλά και τις αιτίες της ήττας. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως δεν υπολογίστηκε ο παράγοντας άνθρωπος. Αυτός που άδολα κι αγνά τάχτηκε στις γραμμές του ΔΣΕ και πολέμησε για να δημιουργήσει έναν άλλο κόσμο...που προδόθηκε από τις διεθνείς και ντόπιες ηγεσίες...που εξορίστηκε, αλλά και εκτελέστηκε...που τον ονόμασαν προδότη εαμοβούλγαρο οι μεν, οπορτουνιστή οι δε!! Το ΚΚΕ το κόμμα που καθοδήγησε το δεύτερο αντάρτικο ακόμα δεν έχει κάνει τον απολογισμό του...


Οι "σελίδες" αυτές θα αφιερώσουν κάποια λόγια, κάποιες λέξεις, κάποιες φωτογραφίες στο τιμημένο ΔΣΕ...θέλοντας να αγγίξουντο θέμα, αφιερώνοντάς τις, στον απλό ανώνυμο αντάρτη...

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2008

65 ώρες δουλειά και από μισή ώρα μαστίγωμα


Ψάχνοντας τα μπλόγκς βρήκα ένα εκπληκτικό κείμενο στο blog του Σύριζα Ρεθύμνου ,της Νάντιας Βαλαβάνη το οποίο και δημοσιεύω χωρίς, ας με συγχωρήσουν οι σ., να ζητήσω την άδειά τους. αστυάνακτας
της Νάντιας Βαλαβάνη


Προς τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ:
Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεστε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί διαμαρτυρόμαστε για την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για 65 ώρες δουλειάς. Αν η απόφαση αυτή δεν συνδυαζόταν με ευελιξία στην εφαρμογή του ωραρίου, το καταλαβαίνω: Ως αριστεροί που είχαν σκοντάψει κάποτε στα νιάτα τους στην Καταγωγή της οικογένειας και στην έμμονη ιδέα του Ένγκελς σχετικά με το ωράριο εργασίας, την άποψη ότι όρος για να μπορέσει ο προλετάριος ν’ αρχίσει να σκέφτεται, πολύ περισσότερο να ζει και να οργανώνεται, είναι να έχει πέσει η δουλειά κάτω απ’ τις 12 ώρες τη μέρα, θ’ αντιδρούσαμε δικαιολογημένα: 5Χ13=65, άρα αν διατηρηθεί πενθήμερο και εξηνταπεντάωρο, είμαστε πάνω από το όριο «σκέψης και οργάνωσης» των 12 ωρών και την έχουμε [ως προλετάριοι και ως αριστερά] βαμμένη.
Αν όμως, εφαρμόσουμε με ελαστικότητα τη νέα κατεύθυνση, καταργώντας για παράδειγμα ταυτόχρονα και την αργία του Σαββάτου, τότε ισχύει το 6Χ10,83=65. Οπότε βρισκόμαστε κάτω από το κρίσιμο όριο και δεν κινδυνεύουμε να μείνουμε από σκέψη και δράση ούτε ως εργαζόμενοι ούτε ως πολιτικό κίνημα. Αν δε εφαρμοστεί το 65ωρο ακόμα πιο ελαστικά, απλώνοντας το και στις 7 μέρες της βδομάδας με κατάργηση και της Κυριακής αργίας, τότε αν κάνουμε την αντίστοιχη απλή αριθμητική πράξη, βλέπουμε ότι με κάτι παραπάνω από 9 ώρες εργασίας τη μέρα είμαστε τόσο κοντά στο 8ωρο, ώστε να μην αξίζει τον κόπο ούτε να χαλάμε τις καρδιές μας ούτε να οργανώνουμε φασαρίες. Εξάλλου, αν δεν κάνω λάθος, όταν την Πρωτομαγιά του 1886 μισό εκατομμύριο εργάτες απεργούσαν στις ΗΠΑ, το έκαναν με σύνθημα 8 ώρες δουλειά - 8 ώρες ανάπαυση – 8 ώρες ύπνος σκέτο. Δηλαδή δεν διεκδικούσαν ταυτόχρονα και 40ωρο. Άντε, αν παρ’ όλα αυτά αισθάνεστε «κολλημένοι» στο 8ωρο, προτείνω ένα λογικό συμβιβασμό: 8 ώρες δουλειά τη μέρα και εργάσιμη βδομάδα 7 ημερών, δηλ. 56 ώρες δουλειά εβδομαδιαίως - όσο δηλ. περίπου δούλευαν στη Γαλλία πριν τις συμφωνίες της Γκρενέλ τον Μάη του ‘68. Έτσι και το 65ωρο δεν αποδεχόμαστε και οι διεκδικήσεις μας δεν γυρνάνε πιο πίσω απ’ ότι οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος περίπου ενάμισι αιώνα πριν.
Θα μου πείτε, ποιο εργατικό κίνημα πλέον; Φοιτητής της Νομικής σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας, από την κυβέρνηση της οποίας προήλθε και η πρωτοβουλία για την επέκταση και εκτός βρετανικού εδάφους του 65ωρου, μου έλεγε σε ανύποπτο χρόνο ότι πέρυσι είχε δηλώσει ως προαιρετικό μάθημα 6μήνου το Εργατικό Δίκαιο, περιμένοντας ο αφελής ν΄ ακούσει και να μάθει για εργατικές διαφορές, συλλογικές συμβάσεις, συνδικάτα κλπ. Από το εισαγωγικό μάθημα, όμως, η καθηγήτρια τους έβαλε στη θέση τους: Τους εξήγησε ότι η τελευταία μεγάλη δικαστική υπόθεση με συνδικάτα χρονολογείται από τη δεκαετία του ΄90, γι’ αυτό και ότι έχει να κάνει μ’ αυτό το κεφάλαιο θα το κάνουν σε δύο μόνο μαθήματα, αντιμετωπίζοντας το ως ιστορία (αρχαιολογία) του εργατικού δικαίου. Και στα υπόλοιπα μαθήματα θα εξετάσουν τις σημαντικές σύγχρονες δικαστικές υποθέσεις εργατικού δικαίου, που αφορούν περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή διακρίσεων στους εργασιακούς χώρους. Τώρα που το σκέφτομαι, αφού αυτό είναι ότι έμεινε από άποψη εργατικού δικαίου και εργατικού κινήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι ήξεραν αυτοί που επέβαλαν το 65ωρο. Σου λέει, ρίχτους ένα 65ωρο και μετά να δούμε που θα βρουν τις αντοχές να παρενοχλούν σεξουαλικά στους χώρους δουλειάς. Θα ξαλαφρώσουν και τα δικαστήρια. Και για όσους ούτε και μετά απ’ αυτή την ανάλυση δεν εκτιμούν επαρκώς τον αντιμονοπωλιακό-φιλεργατικό χαρακτήρα του μέτρου, 20 βουρδουλιές, όπως συνήθιζαν στις γαλέρες μισοπέλαγα μεταξύ 15ου και 19ου αιώνα για τους ναυτεργάτες ή στα μπαμπακοχώραφα του αμερικάνικου Νότου για τους μαύρους, και θα δούμε αν δεν αλλάξουν γνώμη.
Θα πρότεινα επίσης 65ωρο και βουρδουλιές να κατοχυρωθούν και στο τμήμα για τα δικαιώματα του ανθρώπου της πρόσφατα ψηφισμένης στην Ελληνική Βουλή Ευρωσυνθήκης. Δεν ξέρω τι θα κάνετε εσείς, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση - αν γίνει δεκτή η παραπάνω τροποποίηση -, τη Συνθήκη, έστω και εκ των υστέρων, εγώ προσωπικά θα την υπερψηφίσω.

Αθήνα, 12.06.2008

Μ΄ εκτίμηση

Νάντια Βαλαβάνη

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2008

Ναι σε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά - Όχι στις «αντιπυραυλικές ασπίδες». Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή τα 63 χρόνια από τον βομβαρδισμόΜε αφορμή τα 63 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Στις 6 Αυγούστου του 1945, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν την πρώτη πυρηνική επίθεση στην ιστορία της ανθρωπότητας ρίχνοντας ατομική βόμβα στην Χιροσίμα, προκαλώντας 140.000 θύματα. Τρεις μέρες αργότερα επανέλαβαν την θηριωδία βομβαρδίζοντας το Ναγκασάκι και σκοτώνοντας 80.000 ανθρώπους. Η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών ήταν άμαχοι και οι δύο πόλεις βυθίστηκαν σε ανείπωτο πόνο και πένθος. Ακόμα και σήμερα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες και πεθαίνουν από τις συνέπειες της έκθεσης στη ραδιενέργεια.
Με αφορμή την μαύρη αυτή επέτειο ο ΣΥΝ απαιτεί την καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων. Ο πυρηνικός αφοπλισμός είναι προϋπόθεση για την ειρήνη ώστε να φτάσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ αντιτίθεται στις πολιτικές της κούρσας των εξοπλισμών, του παγκόσμιου εμπορίου των όπλων και του πολιτικού και στρατιωτικού εκβιασμού. Αντιτίθεται στην λεγόμενη «αντι-πυραυλική άσπίδα» των ΗΠΑ. Το σχέδιο της κυβέρνησης Μπους, επίσημα γνωστό ως «Εθνική πυραυλική άμυνα» ( National Missile defense) δεν είναι ούτε «εθνικό» ούτε «αμυντικό». Είναι νεκρανάσταση του λεγομένου «πολέμου των άστρων» του Ρήγκαν, που είχε εκπονηθεί 25 χρόνια πριν, όταν ο ψυχρός πόλεμος ήταν στο αποκορύφωμα του.
Πιστεύουμε ότι η ακύρωση των δογμάτων του «πρώτου χτυπήματος» και του «προληπτικού πολέμου» αλλά και της άποψης ότι τα εθνικά συμφέροντα προστατεύονται με τον πόλεμο θα είχαν ένα πολύ πιο θετικό αντίκτυπο στην ασφάλεια από οποιοδήποτε αντιπυραυλικό σύστημα. Η παρούσα άνοδος του μιλιταρισμού οδηγεί την ανθρωπότητα σε αδιέξοδο. Λέμε ΟΧΙ σε τέτοιου είδους διεθνείς πολιτικές.
Η δική μας απάντηση στην διάδοση των πυρηνικών είναι η κατάργησή τους. Πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η πλήρης τήρηση της Συνθήκης για την μη-διάδοση των πυρηνικών (Non-proliferation Treaty). Η Συνθήκη αυτή πρέπει να ενισχυθεί μέσω μιας Διάσκεψης του ΟΗΕ που να εξασφαλίσει την πλήρη τήρησή της τόσο από τις πυρηνικές όσο και τις μη-πυρηνικές δυνάμεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις κυβερνήσεις άλλων χωρών να επικυρώσουν την Συμφωνία για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (Complete Test Ban Treaty). Άμεσα δε απαιτούμε την αποχώρηση όλων των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ που βρίσκονται ακόμη σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Μυρτιώτισσα 1885-1968
Γλυκύτατες μέρες


Γλυκύτατες μέρες και ξάστερα βράδυα,
Λαμπρά μεσημέρια, χρυσά δειλινά,
αυγές πεπλοφόρες, ω φως! ω σκοτάδια!
Σας χάρηκα ως άλλη στο κόσμο καμιά.

Τον ήλιο πατέρα μου τον εκαλούσα,
Για μάνα μου λάτρευα την πλούσια γη,
Την κάθε ημέρα μου με πάθος τη ζούσα
Ως να ‘ταν η πρώτη μαζί κι η στερνή.

Τον έρωτα σαν το μελίσσι τρυγούσα
Με γνώση πως είναι για λίγον καιρό
Το κάθε τριγύρω μου μ΄ αγάπη ερευνούσα,
Με μύρα τρεφόμουνα και κρύο νερό.

Καινούργια ήταν πάντα για μένα τα δώρα
Που μου ‘δινε η φύση με τόση στοργή.
Μα μες στη χαρά πως σε πρόσμενα, ώρα
Που δίνεις τη λήθη και τη σιωπή!

Πως πρόσμενα τότες τ΄ ωραίο δρεπάνι
Να κόψει της νιότης μου το ροδανθό,
Και νύφη στου Χάρου να μπω στο λιμάνι
Ντυμέμη τον πέπλο τον παρθενικό!Το πραγματικό της όνομα είναι Θεώνη Δρακοπούλου. Σπούδασε ηθοποιός. Στα ποιήματά της είναι ορατή η απελπισία κυρίως στον έρωτα. Mε τη Μυρτιώτισσα, θαυμάστρια του Παλαμά ταυτίζεται ο Έρωτας με τον πόνο...Όπως σημειώνει ο Γ. Μπαλούρδος η Μυρτιώτισσα "...εισάγει στην ποίησή της έναν φυσιολατρικό ερωτικό παγανισμό...υπάρχουν δεκάδες εικόνες στο έργο της....κάθε στιγμή της ψυχικής της πορείας της, κάθε εσωτερική της αντινομίαέχει μια αντίστοιχη στιχουργική εκφραστική τυπολογία...." (από το Μυρτιώτισσα, μια παρουσίαση από το Γιώργο Μπαλούρδο, εκδ. Γαβριηλίδης)

Ε.Σ.Υ. μας σκοτώνεις

Με αφορμή συζήτηση που είχαμε για το δημόσιο και την απαξίωσή του από την πολιτεία μεταφέρω μία καταγγελία δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ(δημοσιεύθηκε σε αρκετα μπλοκς στα Νέα και την Εποχή) για μία οικογενειακή τους υπόθεση, και παρακαλώ τους καταγγέλοντες να ενημερώσουν για τη συνέχεια της υπόθεσης...Ο αστυάνακτας είναι ανοιχτός στα σχόλιά τους

Καταγγελία - Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό υγείας
δημοσιεύτηκε June 21 από Κώστας Κουρμουλάκης
Με βάση την οδυνηρή οικογενειακή μου εμπειρία

ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΗΔΗ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝκύριε Υπουργέ,
με αφορμή τη μεταφορά του πατέρα μας, ηλικίας 84 ετών στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου (αργία του Αγ. Πνεύματος) με χτύπημα στο κεφάλι μετά από ατύχημα και πτώση στις σκάλες του σπιτιού, διαπιστώσαμε αυτά που γνωρίζουν όλοι όσοι καθημερινά πέφτουν στο έλεος του ΕΣΥ: το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μας σκοτώνει.
Ο πατέρας μας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο με ασθενοφόρο του ΕΣΥ περίπου στις 12.30 το μεσημέρι με εμφανές χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και σε κατάσταση σοκ. Ενώ διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του υπεβλήθη σε εξετάσεις από παθολόγους νευρολόγους κλπ στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ η ακτινολογική εξέταση θώρακος δεν ήταν καθαρή λόγω της υπερκινητικότητας του ασθενούς. Η επόμενη εξέταση θα ήταν η αξονική τομογραφία, (απαραίτητη για την ακριβή διάγνωση και αντιμετώπιση) αφού οι γιατροί από την εξέλιξη της κατάστασής του και τα συμπτώματα (υπνηλία, σπασμωδικές κινήσεις αδυναμία για ομιλία και εμετούς) υποψιάζονταν εγκεφαλική κάκωση αιμάτωμα κλπ. Μόνο που ο αξονικός τομογράφος του Τζανείου δεν λειτουργούσε εδώ και μία εβδομάδα τουλάχιστον. (Απίστευτο;) Όπως μας ενημέρωσαν, οι ασθενείς του Τζανείου που χρειάζονται αξονική μεταφέρονται σε ιδιωτική κλινική μετά από ειδική συμφωνία. Και εδώ αρχίζουν τα ακόμα πιο απίστευτα : Η μεταφορά γίνεται μόνο με ασθενοφόρο της κλινικής. Αρχίζει λοιπόν η αναμονή και οι διαβεβαιώσεις ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει το ασθενοφόρο. Στις 5.30 αφού δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο τηλεφωνούμε στην εν λόγω ιδιωτική κλινική και μας πληροφορούν ότι το ασθενοφόρο τους έχει μεταβεί στην επαρχία και ότι έχουν ήδη ενημερώσει το Τζάνειο. Ξανά από την αρχή αναζήτηση επείγουσας λύσης για την πραγματοποίηση της μεταφοράς. Άλλη μια ώρα χαμένη σε τηλέφωνα και αδιέξοδες συζητήσεις μεταξύ γιατρών ΕΚΑΒ κλπ με την αγανάκτηση να ξεχειλίζει. Στο μεταξύ η κατάσταση του πατέρα μου χειροτερεύει συνέχεια και οι γιατροί κρίνουν ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα αλλιώς θα πεθάνει. Δίνουμε τη συγκατάθεσή μας ενώ γνωρίζουμε ότι μια επέμβαση στον εγκέφαλο χωρίς να υπάρχει αξονική τομογραφία, είναι μια επέμβαση ύψιστης επικινδυνότητας. Μια επέμβαση στα τυφλά!!!
Η επέμβαση γίνεται και διαπιστώνονται δύο εκτεταμένα αιματώματα, ρήξη των οστών του κρανίου και άλλες μικροαιμοραγίες. Οι γιατροί κάνουν το ανθρωπίνως δυνατόν, υπό τις συνθήκες που περιγράφουμε και φέρουν σε πέρας την επέμβαση. Αμέσως μας ενημερώνουν ότι μετά το χειρουργείο είναι αναγκαίο να μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και φυσικά όπως ήδη θα έχετε μαντέψει, μας ενημέρωσαν ότι η ΜΕΘ του Τζανείου είναι πλήρης. Δεν υπάρχει δηλαδή ούτε ένα διαθέσιμο κρεβάτι. Αρχίζει ο μαραθώνιος να βρεθεί κρεβάτι στην εντατική οποιουδήποτε νοσοκομείου, αφού το ΕΚΑΒ (όπως μας ενημέρωσαν ανεπίσημα) που αποφασίζει για τις τοποθετήσεις των ασθενών, δίνει προτεραιότητα στους νεότερους. Αλήθεια από ποια ηλικία και πάνω έχει αποφασίσει το ΕΚΑΒ ότι οι ασθενείς δεν έχουν δικαίωμα να ζήσουν? Όπως αντιλαμβάνεσθε όλες οι προσπάθειες για κρεβάτι σε ΜΕΘ δημοσίου νοσοκομείου αποβαίνουν άκαρπες και ταυτόχρονα κάνουμε την οδυνηρή διαπίστωση ότι στην ΜΕΘ του Τζανείου υπάρχουν τουλάχιστον δέκα άδεια κρεβάτια. Φυσικά οι προσπάθειές μας να «ανοίξουν» ένα ακόμα κρεβάτι για τον πατέρα μας απέβησαν άκαρπες.
Έχει φτάσει το μεσημέρι της επόμενης μέρας με τον πατέρα μας να βρίσκεται μετά το χειρουργείο σε ένα κρεβάτι στην Οφθαλμολογική Κλινική του Τζανείου, που φυσικά είναι εντελώς ακατάλληλο και χωρίς την απαραίτητη υποδομή. Με την κατάσταση να χειροτερεύει και αφού δεν έχουμε άλλη λύση αποφασίζουμε να τον μεταφέρουμε σε ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου αφού αν έμενε στην Οφθαλμολογική κλινική σίγουρα θα πέθαινε όπως μας ενημέρωσαν οι γιατροί. Έτσι και έγινε αλλά ήταν πια μάλλον αργά. Είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι τόσο η έλλειψη αξονικού τομογράφου και η κακή οργάνωση, όσο και η παραμονή του σε ακατάλληλο χώρο μετά την επέμβαση και ενώ χρειαζόταν ειδικές συνθήκες που μόνο η εντατική μπορεί να διασφαλίσει, οδήγησαν στην απώλεια κάθε ελπίδας για την ευτυχή έκβαση του αγώνα που ακόμα δίνει ο πατέρας μας για τη ζωή του.
Και θέλουμε εδώ να ρωτήσουμε :
Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι εδώ και μέρες δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος στο Τζάνειο;
Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ και ποιος παίζει το ρόλο του θεού στο ΕΚΑΒ?
Εσείς κύριε Υπουργέ γνωρίζετε την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας; Αν τη γνωρίζετε γιατί δεν κάνετε κάτι; Αν δεν την γνωρίζετε ...;
Πόσοι ακόμα άνθρωποι θα πεθάνουν μέχρι να εφαρμοστούν τα αυτονόητα στο ΕΣΥ?
Εμείς πια ελπίζουμε σε ένα θαύμα για να σωθεί ο πατέρας μας, αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο θαύμα θα είναι να λειτουργήσει σωστά το ΕΣΥ ...;
Κώστας Κουρμουλάκης
Γιάννης Κουρμουλάκης
Φορολογούμενοι Έλληνες Πολίτες
Γιοί του Ιπποκράτη Κουρμουλάκη που χαροπαλεύει, θύμα του Ε.Σ.Υ.

Τηλ: 210 7660796, 210 9812812, 6974722555
kostaskourmulakis@gmail.com

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (3) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (45) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (3) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (9) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (19) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (15) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ραγκούσης (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (13) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (20) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωπαϊκή Ένωση (22) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θ.Πετράκος (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (4) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κελί (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (64) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κονδυλοφόροι (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπατζελή (1) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπίστης (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (3) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (3) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (2) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (48) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Πελοπόννησος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (32) Πολιτισμός (15) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (3) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (8) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (4) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (130) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) τηλεόραση (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (40) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (11) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (5) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (3) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)

E..εφημερίδεεες!