Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Ε.Σ.Υ. μας σκοτώνεις

Με αφορμή συζήτηση που είχαμε για το δημόσιο και την απαξίωσή του από την πολιτεία μεταφέρω μία καταγγελία δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ(δημοσιεύθηκε σε αρκετα μπλοκς στα Νέα και την Εποχή) για μία οικογενειακή τους υπόθεση, και παρακαλώ τους καταγγέλοντες να ενημερώσουν για τη συνέχεια της υπόθεσης...Ο αστυάνακτας είναι ανοιχτός στα σχόλιά τους

Καταγγελία - Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό υγείας
δημοσιεύτηκε June 21 από Κώστας Κουρμουλάκης
Με βάση την οδυνηρή οικογενειακή μου εμπειρία

ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΗΔΗ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ



κύριε Υπουργέ,
με αφορμή τη μεταφορά του πατέρα μας, ηλικίας 84 ετών στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου (αργία του Αγ. Πνεύματος) με χτύπημα στο κεφάλι μετά από ατύχημα και πτώση στις σκάλες του σπιτιού, διαπιστώσαμε αυτά που γνωρίζουν όλοι όσοι καθημερινά πέφτουν στο έλεος του ΕΣΥ: το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μας σκοτώνει.
Ο πατέρας μας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο με ασθενοφόρο του ΕΣΥ περίπου στις 12.30 το μεσημέρι με εμφανές χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και σε κατάσταση σοκ. Ενώ διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του υπεβλήθη σε εξετάσεις από παθολόγους νευρολόγους κλπ στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ η ακτινολογική εξέταση θώρακος δεν ήταν καθαρή λόγω της υπερκινητικότητας του ασθενούς. Η επόμενη εξέταση θα ήταν η αξονική τομογραφία, (απαραίτητη για την ακριβή διάγνωση και αντιμετώπιση) αφού οι γιατροί από την εξέλιξη της κατάστασής του και τα συμπτώματα (υπνηλία, σπασμωδικές κινήσεις αδυναμία για ομιλία και εμετούς) υποψιάζονταν εγκεφαλική κάκωση αιμάτωμα κλπ. Μόνο που ο αξονικός τομογράφος του Τζανείου δεν λειτουργούσε εδώ και μία εβδομάδα τουλάχιστον. (Απίστευτο;) Όπως μας ενημέρωσαν, οι ασθενείς του Τζανείου που χρειάζονται αξονική μεταφέρονται σε ιδιωτική κλινική μετά από ειδική συμφωνία. Και εδώ αρχίζουν τα ακόμα πιο απίστευτα : Η μεταφορά γίνεται μόνο με ασθενοφόρο της κλινικής. Αρχίζει λοιπόν η αναμονή και οι διαβεβαιώσεις ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει το ασθενοφόρο. Στις 5.30 αφού δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο τηλεφωνούμε στην εν λόγω ιδιωτική κλινική και μας πληροφορούν ότι το ασθενοφόρο τους έχει μεταβεί στην επαρχία και ότι έχουν ήδη ενημερώσει το Τζάνειο. Ξανά από την αρχή αναζήτηση επείγουσας λύσης για την πραγματοποίηση της μεταφοράς. Άλλη μια ώρα χαμένη σε τηλέφωνα και αδιέξοδες συζητήσεις μεταξύ γιατρών ΕΚΑΒ κλπ με την αγανάκτηση να ξεχειλίζει. Στο μεταξύ η κατάσταση του πατέρα μου χειροτερεύει συνέχεια και οι γιατροί κρίνουν ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα αλλιώς θα πεθάνει. Δίνουμε τη συγκατάθεσή μας ενώ γνωρίζουμε ότι μια επέμβαση στον εγκέφαλο χωρίς να υπάρχει αξονική τομογραφία, είναι μια επέμβαση ύψιστης επικινδυνότητας. Μια επέμβαση στα τυφλά!!!
Η επέμβαση γίνεται και διαπιστώνονται δύο εκτεταμένα αιματώματα, ρήξη των οστών του κρανίου και άλλες μικροαιμοραγίες. Οι γιατροί κάνουν το ανθρωπίνως δυνατόν, υπό τις συνθήκες που περιγράφουμε και φέρουν σε πέρας την επέμβαση. Αμέσως μας ενημερώνουν ότι μετά το χειρουργείο είναι αναγκαίο να μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και φυσικά όπως ήδη θα έχετε μαντέψει, μας ενημέρωσαν ότι η ΜΕΘ του Τζανείου είναι πλήρης. Δεν υπάρχει δηλαδή ούτε ένα διαθέσιμο κρεβάτι. Αρχίζει ο μαραθώνιος να βρεθεί κρεβάτι στην εντατική οποιουδήποτε νοσοκομείου, αφού το ΕΚΑΒ (όπως μας ενημέρωσαν ανεπίσημα) που αποφασίζει για τις τοποθετήσεις των ασθενών, δίνει προτεραιότητα στους νεότερους. Αλήθεια από ποια ηλικία και πάνω έχει αποφασίσει το ΕΚΑΒ ότι οι ασθενείς δεν έχουν δικαίωμα να ζήσουν? Όπως αντιλαμβάνεσθε όλες οι προσπάθειες για κρεβάτι σε ΜΕΘ δημοσίου νοσοκομείου αποβαίνουν άκαρπες και ταυτόχρονα κάνουμε την οδυνηρή διαπίστωση ότι στην ΜΕΘ του Τζανείου υπάρχουν τουλάχιστον δέκα άδεια κρεβάτια. Φυσικά οι προσπάθειές μας να «ανοίξουν» ένα ακόμα κρεβάτι για τον πατέρα μας απέβησαν άκαρπες.
Έχει φτάσει το μεσημέρι της επόμενης μέρας με τον πατέρα μας να βρίσκεται μετά το χειρουργείο σε ένα κρεβάτι στην Οφθαλμολογική Κλινική του Τζανείου, που φυσικά είναι εντελώς ακατάλληλο και χωρίς την απαραίτητη υποδομή. Με την κατάσταση να χειροτερεύει και αφού δεν έχουμε άλλη λύση αποφασίζουμε να τον μεταφέρουμε σε ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου αφού αν έμενε στην Οφθαλμολογική κλινική σίγουρα θα πέθαινε όπως μας ενημέρωσαν οι γιατροί. Έτσι και έγινε αλλά ήταν πια μάλλον αργά. Είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι τόσο η έλλειψη αξονικού τομογράφου και η κακή οργάνωση, όσο και η παραμονή του σε ακατάλληλο χώρο μετά την επέμβαση και ενώ χρειαζόταν ειδικές συνθήκες που μόνο η εντατική μπορεί να διασφαλίσει, οδήγησαν στην απώλεια κάθε ελπίδας για την ευτυχή έκβαση του αγώνα που ακόμα δίνει ο πατέρας μας για τη ζωή του.
Και θέλουμε εδώ να ρωτήσουμε :
Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι εδώ και μέρες δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος στο Τζάνειο;
Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ και ποιος παίζει το ρόλο του θεού στο ΕΚΑΒ?
Εσείς κύριε Υπουργέ γνωρίζετε την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας; Αν τη γνωρίζετε γιατί δεν κάνετε κάτι; Αν δεν την γνωρίζετε ...;
Πόσοι ακόμα άνθρωποι θα πεθάνουν μέχρι να εφαρμοστούν τα αυτονόητα στο ΕΣΥ?
Εμείς πια ελπίζουμε σε ένα θαύμα για να σωθεί ο πατέρας μας, αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο θαύμα θα είναι να λειτουργήσει σωστά το ΕΣΥ ...;
Κώστας Κουρμουλάκης
Γιάννης Κουρμουλάκης
Φορολογούμενοι Έλληνες Πολίτες
Γιοί του Ιπποκράτη Κουρμουλάκη που χαροπαλεύει, θύμα του Ε.Σ.Υ.

Τηλ: 210 7660796, 210 9812812, 6974722555
kostaskourmulakis@gmail.com

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει και συνέχεια.
Από το πρωί η σύζυγος μου προσπαθεί τηλεφωνικώς να βγάλει άκρη για πρόβλημα υγείας. Τηλεγραφικά θα σου πω το ιστορικό.
Έμετος με ίχνη αίματος
Τηλεφώνημα στο Σισμανόγλειο. Εφημερεύει στις 8/8/8
Τηλεφώνημα στο ΚΑΤ. Δεν διαθέτει γαστρεντερικό.
Τηλεφώνημα στο Παπαδημητρίου. Τον Αύγουστο δεν αναλαμβάνουν γαστρεντερικές εξετάσεις γιατί λόγο διακοπών δεν λειτουργεί το χειρουργείο.
Τηλεφώνημα στο 166 για εφημερεύοντα για γαστρεντερικές περιπτώσεις. Υπάρχουν δύο Νοσοκομεία, το ένα είναι το Παπαδημητρίου και το άλλο κάποιο στην Ομόνοια. (Σημ. Το Παπαδημητρίου όμως μας είχαν ήδη πει ότι δεν εξετάζει γαστρεντερικές περιπτώσεις)
Δεν γνωρίζω αν το περιστατικό της συζύγου μου είναι επικίνδυνο περιστατικό, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και στην ανάγκη θα καταφύγουμε σε ιδιωτική Κλινική.
Αυτά για το ΕΣΥ, καλή σου ημέρα και θα μάθεις για τη συνέχεια. gskastro

αστυάνακτας είπε...

Εύχομαι να ξεμπλέξετε...Για οποιαδήποτε συνέχεια είμαι εδώ .Φιλικά!!

Ανώνυμος είπε...

@gskastro, εύχομαι περαστικά.

@Αστυάνακτα, δυστυχώς με επιβεβαιώνεις. Προκειμένου να μην χάσοει τα προνόμια της η ΠΟΕΔΗΝ και δεν ξέρω ποιός άλλος αγύρτης, ο κόσμος πεθαίνει. Αυτές τις αλητείες τις κάνουν οι εργαζόμενοι, οι νεοέλληνες απόφοιτοι του δημόσιου σκοταδιστικού σχολείου, οι κακομαθημένοι εγωιστές, και κανένας υπουργός και κανένα σύστημα δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη (πόσο μάλλον όταν η αριστερά τους χαϊδεύει και τ' αυτιά).

αστυάνακτας είπε...

@Freedomlog
Ίσα-Ίσα που αυτή η ιστορία έχει να κάνει με αυτό που σου λέω...την απαξίωση του δημόσιου τομέα. οι εργαζόμενοι οι οποίοι φωνάζουν για ύπαρξη εντατικών μονάδων, αυτοί φταίνε;;;Οι εργαζόμενοι φταίνε για τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου. Διάβασε4 προσεκτικά τι τους είπαν για το ασθενοφώρο ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΚΛΙΝΙΚΉ!!!Το ρόλο του θεού στο ΕΚΑΒ δε τον παίζει ο εκάστοτε υπουργός που δεν στελεχώνει τις μονάδες και δεν πληρ΄ωνει τις κενές θέσεις...Είναι άλλωστε πάρα πολλές κενές (νοσηλευτών) όπως και εσύ είπεςΝομίζω ότι υπερβάλλεις...ξέρεις νομίζω τι θα ακολούθησε;; οι άνθρωποι αυτοί θα έκαναν ή θα σκέπτονταινα κάνουν ιδιωτική ασφάλεια για να έχουν εντατική μονάδα... Το ποστ λοιπόν το ανέρτησα για να δείξω την απαξίωση που επιχειρεί η εκάστοτε εξουσία...Η ερμηνεία βέβαια είναι του καθένα και ελπίζω να έχω τητοποθέτηση και των καταγγελόντων...

Ανώνυμος είπε...

Οι εργαζόμενοι φωνάζουν... Ξέρεις έχω βαρεθεί αυτούς που φωνάζουν. Συνήθως είναι κι ένας καλός τρόπος να μην κάνεις τίποτα. Εγώ φώναξα, τα είπα, τώρα να τα κάνει ο υπουργός.

Ναι, μπορεί κάποιοι να το παίζουν θεοί και να θέλουν να απαξιώσουν το σύστημα. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όμως ταλαιπωρούν τον κόσμο, φέρονται γαϊδουρινά, και για μένα είναι απόλυτα υπεύθυνοι και συμμετέχουν στην απαξίωση. Πρωτεργάτες δε της απαξίωσης είναι οι συντεχνίες.

Τέλος πάντων, μεγάλη συζήτηση αυτή... Δυστυχώς όλοι (υπουργοί, συντεχνίες, και δημοσιγράφοι) παίζουν πάνω στις πλάτες της συζύγου του gkastro σήμερα, αύριο εσένα, εμένα, του καθ' ενός.

αστυάνακτας είπε...

Δε θα διαφωνήσω με τις συντεχνίες, ούτε και μετα καρτελ γάλακτος...Εύχομαι απλώς στη γυναίκα του gkastro να βγει από αυτή την περιπέτεια γρήγορα. Ελπίζω να μας ενημερώσει για την εξέλιξη...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αστυάνακτα ευτυχώς η περιπέτεια τελείωσε αισίως. Υπάρχει πρόβλημα αλλά αντιμετωπίσιμο.
Θα πρέπει όμως να συνεχίσω την ενημέρωσή μου από εκεί που την άφησα.
Αποφασίσαμε να πάμε στο Παπανικολάου (δηλαδή να ακούσουμε το 166 και όχι την τηλεφωνήτρια του Νοσοκομείου).
Παρόλο που εφημέρευε υπήρχαν λίγοι ασθενείς στα έκτακτα, στο δε γαστρεντερικό κανένας. Δέχτηκαν τη σύζυγο μου αμέσως και σε μιάμιση ώρα είχε τελειώσει, με εξετάσεις αίματος και γαστρενδοσκόπηση.
Το διάστημα που περίμενα στους διαδρόμους είδα και άκουσα πολλά. Μου έκαναν εντύπωση οι γιατροί που ερχόντουσαν να ρωτήσουν τους συνοδούς των ασθενών για λεπτομέρειες, όπως και η προθυμία να απαντήσουν σε ερωτήσεις (πιθανόν λόγω του μικρού φόρτου) και εν πάση περιπτώσει η εικόνα που αποκόμισα γενικά ήταν καλή, πλην του κτηριακού συγκροτήματος. Είναι ένα παλαιό κτήριο και παρ’ όλη τη προσπάθεια συντήρησής του δεν δείχνει και την καλύτερη εικόνα.
Μεταξύ των άλλων έμαθα από τους γιατρούς (είχαν χρόνο και συζητούσαμε πολύ ανθρώπινα) ότι έχουν να πληρωθούν τις εφημερίες τους από τον Μάρτιο. Σε χειρότερη κατάσταση βρίσκονται όμως οι εκπαιδευόμενοι που αναγκαστικά βασίζονται στις οικογένειές τους για να ζήσουν.
Απ’ ότι κατάλαβα οι άνθρωποι (γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό) θέλουν και προσπαθούν, το άτιμο το σύστημα όμως αντιδρά. Άλλωστε και από την ανάρτηση που έβαλες των δύο αδελφών προκύπτει ότι οι γιατροί παρά τον κίνδυνο επιχείρησαν να σώσουν τον πατέρα τους. Ελπίζω ο άνθρωπός τους να γίνει καλά.
Freedomlog ευχαριστώ για τις ευχές, ευτυχώς δεν ήταν σοβαρό, θα συμφωνήσω όμως μαζί σου για τις συντεχνίες και ειδικά τους εκπροσώπους τους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα γίνουν βουλευτές ή γενικοί γραμματείς. Να είσαστε καλά gskastro

αστυάνακτας είπε...

Και σεις να είστε καλά gkastro!!
Χαίρομαι γιατί οι αληθινοί γιατροί (και είναι πολλοί αυτοί) πράγματι κάνουν ότι μπορούν...το πιστεύω , το έχω ζήσει.Ναι οι συντεχνίες παίρνουν ας πούμε φακελλάκια. Όμως οι γιατροί είναι απλήρωτοι και λίγοι..το νοσοκομείο παλιό...και το σύστημα καλά κρατεί!!!
Μέχρι να το ξεπουλήσουν....

Ανώνυμος είπε...

Ας κάτσω κι εδώ και σου υπόσχομαι σ. Αστυάνακτα να μην γράψω πολλά γιατί γνωρίζοντας την επαγγελματική μου ιδιότητα καταλαβαίνεις ότι μπορώ να γράφω δια βίου. Διάβασα και τα δύο ατυχή -πλην συνηθισμένα- περιστατικά: με τον κύριο στο Τζάνειο και με τη σύζυγο του φίλου επισκέπτη σου.

Εργάζομαι 25 χρόνια στο ΕΣΥ από τη δημιουργία του δηλαδή και έχω δει και βλέπω καθημερινά χιλιάδες "ιστορίες καθημερινής τρέλας" μόνο που αυτές σχετίζονται με το ύψιστο αγαθό του ανθρώπου. Πέρασαν υπουργοί και υπουργοί διαφόρων χρωμάτων, επαγγελμάτων και κοινωνικών τάξεων και όπως σχολίασα προ ημερών στον blog του Νονού, όλοι αφαίρεσαν και κάτι από το τίποτα.

Τίποτε δεν έχουμε σ. Αστυάνακτα. Ένα απύθμενο χάος που θέλει να λέγεται και Εθνικό και Σύστημα και Υγείας. Ούτε προγραμματισμός, ούτε κατανομή κλινών σε σχέση με τον πληθυσμό και τις ιδιαιτερότητές του, ούτε καν ίση αντιμετώπιση των υγειονομικών. Άλλοι οι ΕΣίτες άλλοι οι Πανεπιστημιακοί, άλλοι οι Στρατιωτικοί άλλοι οι ΙΚατζήδες και τραβάει το παραμύθι για να γεμίζουν τα προεκλογικά φυλλάδια των γελοίων.

Από την άλλη μεριά και μεις ως εργαζόμενοι έχουμε ευθύνες. Τεράστιες ευθύνες. Κατ΄ αρχήν ελάχιστοι ντρεπόμαστε γι΄ αυτό που προσφέρουμε στον πολίτη ενώ οι πολλοί που δεν ντρέπονται καθόλου το υποστηρίζουν κιόλας. Κι όταν τολμήσεις να ανατρέψεις πράγματα και καταστάσεις στην πέφτουν όλοι ότι χαλάς την πιάτσα. Αλλά τι περιμένεις; Σε μια χώρα που στέλνουν ευχαριστήρια στους υγειονομικούς επειδή έκαναν.. τη δουλειά τους. Και μόνο αυτό μπορεί να αναδείξει την ανυπαρξία του «συστήματος» αλλά και την ανικανότητά μας να το βελτιώσουμε.

Υπουργοί και υφυπουργοί, Γραμματείς και Υπουργίσκοι ανέλαβαν να «εκσυγχρονίσουν» το ΕΣΥ με οικονομοτεχνικούς όρους διαχειριζόμενοι τα ίδια ποσά του προϋπολογισμού τσιγγούνικα για τους ασθενείς και απλόχερα για τα έξοδα κίνησής τους. Κανείς όμως δεν στρώθηκε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει ρεαλιστικά. Και για να γίνει αυτό ξέρεις βέβαια τι προαπαιτείται; Νοσολογικός χάρτης, χάρτης χρήσης γης, κλπ που αποτελούν ασφαλώς επιστημονική φαντασία ακόμη για την χώρα μας.

Όσο για τα Ευρωπαϊκά κονδύλια; Μέχρι και χρέη κοιτάξαμε να μπαλώσουμε, αντί να τα κάνουμε έργα. Και φτάνουμε στο σημείο να ανεγείρουμε κτίρια φαντάσματα που μένουν κλειστά με τον εξοπλισμό να απαξιώνεται. Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κανείς μα κανείς δεν έκατσε να μετρήσει τους στρατιωτικούς γιατρούς των νοσοκομείων και τις ελλείψεις στις ακριτικές περιοχές. Ή μήπως αυτές ανήκουν στο στρατό μόνο όταν τίθεται εθνικό θέμα;

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Κλίνες, ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΤΕΠ, Αιμοδοσίες, Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ειδικά νοσοκομεία; Παντού το ίδιο χάλι. Κι εμείς και με το δίκιο μας βέβαια μένουμε στις μισθολογικές διεκδικήσεις. Όταν όμως μας τύχει το κακό (όπως έτυχε στο παιδί μου) ξαφνικά βρισκόμαστε στην αντίπερα όχθη, κι όπου φύγει φύγει στον Ιδιωτικό Τομέα.

Πάρα πολλά έγραψα, συγχώρα με. Εύχομαι περαστικά και στους δύο ανθρώπους.

Υ.Γ. Καλά το Τζάνειο απέκτησε δικό του αξονικό; Καλό νέο έστω κι αν ήταν χαλασμένος. Είχα μείνει στο ότι φιλοξενούσε έναν του ΙΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

@αλέκα, πόσο δίκιο έχεις. Φταίνε πολύ όλοι οι μαθητευόμενοι μάγοι που κάνουν τους υπουργούς, αλλά φταίνε πολύ και οι διαπλεκόμενες συντεχνίες, αλλά και οι πολιτικοί που τους στηρίζουν.

Αστυάνακτα, θα ήθελα να τονίσω κι αλλο ένα πρόβλημα που έχει σχέση με τη δολοφονία της κοπέλλας στη Σαντορίνη. Μια φιλική μου οικογένεια έχει κάποιο μέλος της (αδελφό) με μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα και χωρίς άλλους συγγενείς. Ο άνθρωπος αυτός αποτελεί κίνδυνο για όλους, όταν τον πάνε όμως στο νοσοκομείο (3 φορές μέχρι τώρα, με τιτάνιες προσπάθειες) εισπράτουν αδιαφορία, κάποια φάρμακα, την ένδειξη "να τον παρακολουθεί ψυχίατρος" και εξιτήριο. Ποιός ψυχίατρος; Πως αυτοί οι κακόμοιροι θα πείσουν έναν παράφρονα να τους ακολουθήσει; Ίσως βεβαια όλοι να "πέσουν απ τα σύνεφα" αν αύριο αυτό το άτομο καρατομήσει κάποιον.

Ανώνυμος είπε...

Αστυάνακτα, freedomlog διάβασα και σχετικές δηλώσεις του Κλεάνθη Γρίβα. Δεν μου άρεσε βέβαια η δημοσιοποίηση του ιατρικού απορρήτου έστω και αν αυτός έχει σκοτώσει. Ωστόσο με εντυπωσιάζει το περιστατικό που αναφέρεις, freedomlog, γιατι τις εισαγωγές με εισαγγελική παραγγελία τις κάνουν για ψύλλου πήδημα! Εδώ σε αυτό δεν μπορούν; Ίσως για τον άνθρωπο να είναι καλύτερα να παρακολουθηθεί κάπου. Τι να πω πια ούτε τη νομοθεσία δεν ξέρουν;
Άντε καλημέρες και στους δυο

Ανώνυμος είπε...

Αλέκα, ο άνθρωπος αυτός που αναφέρω είναι μόνος και σε κατάσταση που μόνο κακό μπορεί να κάνει. Τ' αδέλφια του (που τυχαίνει να είναι φίλοι μου) θα μπορούσαν να τον είχαν παρατήσει στην τύχη του. Από την άλλη όμως δεν μπορούν να τον πηγαίνουν με το ζόρι σε ψυχίατρο αφού κάθε φορά που το προσπαθούν χαλάει τον κόσμο, και δεν τους αδικώ που φοβούνται. Ούτε έχουν την πολυτέλεια να προσλάβουν ιδιωτικό ψυχίατρο που να τον επισκέπτεται στο σπίτι. Άνθρωποι του μεροκάματου είναι.
Η απορία μου είναι η εξής: δε θα έπρεπε όσους δεν κρατάνε τα νοσοκομεία, να τους παρακολουθεί κάποιος ειδικός, ώστε να μην εγκαταλείπουν τυχόν θεραπεία;

αστυάνακτας είπε...

Freedomlog:
Επειδή και εγώ γνωρίζω από το στενό μου περιβάλλον άνθρωπο με βαριά ψυχολογικά προβλήματα έχω να σου πω ότι ο εγκλεισμός σε κλινική μόνο κακό τους κάνει...Υπάρχει πολιτική αποιδρυματοποίησης και κατά την άποψή μου είναι σωστή!! Σώζονται άνθρωποι που σε άλλε ςπεριπτώσεις καταντούν ράκη από το συγχρωτισμό τους με άλλους ασθενείς. Ενέχει βεβαίως και κινδύνους σε περίπτωση της μη λήψης των φαρμάκων από τον ασθενή.
γι αυτό χρειάζεται και παρακολούθηση!
Σκέψου λοιπόν το περιφερειακό νοσοκομείο της Σαντορίνης (και κάθε άλλης περιφέρειας) με αγροτικούς γιατρούς να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τέτοια ακραία κατάσταση...Όταν ο ασθενής κάνει κρίση χρειάζεται η άμεση αντιμετώπισή του από ειδικό ψυχίατρο, πιθανώς και ο ολιγοήμερος εγκλεισμός του σε κλινική για παρακολούθηση...Στη Σαντορίνη που να βρεθεί ο ειδικός!!! Αυτό είναι που σημείωσα ότι μας λείπουν γιατροί!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,
freedomlog σε αυτά τα περιστατικά που κρίνονται ανίκανα να κρίνουν (δικαιοπραξίες κλπ)αναφέρομαι περί εισαγωγής με εισαγγελική παραγγελία, επειδή μόνο οι δικαστές μπορούν να αποφασίσουν σχετικά. Φυσικά αυτό προϋποθέτει ακρόαση του συγγενικού προσώπου. Εκτός κι αν γίνει κανένα κακό οπότε νομίζω ότι καλείται ο εισαγγελέας από τις αστυνομικές αρχές για να αποφασίσουν. Με δεδομένο ότι ο άνθρωπος χρήζει κάποιας θεραπείας και εχει και δικαίωμα εδώ που τα λέμε σε αυτήν ας το δουν κι έτσι οι άνθρωποί του.
Αστυάνακτα ναι η απασυλοποίηση είναι ένα τεράστιο βήμα, φτάνει να υπάρχουν ξενώνες. Σε αυτόν τον τομέα κάτι έχει γίνει και οι Έλληνες ψυχίατροι το πάλεψαν αρκετά να αναπτυχθούν τμήματα σε γενικά νοσοκομεία, να πάψει η ιδρυματοποίηση κλπ. Ωστόσο η νοσηλεία τουλάχιστον στην οξεία φάση είναι αναπόφευκτη. Τουλάχιστον να μην κινδυνεύει η ζωή του ιδίου.
Τώρα όσα για τα Περιφερικά Ιατρεία, εκεί δεν έχουμε άλλα κι άλλα επείγουσας Ιατρικής, ψυχίατρο θα βρούμε; (εκτός κι αν κάνει κανείς αγροτικό!). Άστα να πάνε δηλαδή..
Καλημέρες

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας.

Το συγκεκριμένο άτομο δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθεί γιατρό, όταν δε προσπαθούν να τον μεταφέρουν γίνεται χαμός σε σημείο επικίνδυνο για τους συγγενείς του.

Βέβαια όπως λέτε πολύ σωστά, εδώ υπάρχουν τόσες ελλείψεις αυτά μας μάραναν.

Αυτό που μ' ενοχλεί είναι πως τους αντιμετωπίζουν με ύφος "δε μας παρατάτε". Δεν είναι βλεπεις ούτε Ζαχόπουλοι, ούτε 34χρονες, ούτε εργατολόγοι ...

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: μετακινήσουν αντί μεταφέρουν
(τα πράγματα μεταφέρονται, οι άνθρωποι μετακινούνται).

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)