Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Η αυταρχικότητα της κυβέρνησης


Από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων σας μεταφέρω την είδηση ότι η κυβέρνηση προσέφυγε στα δικαστήρια και κήρυξε την απεργία "παράνομη και καταχρηστική". Αλήθεια τι πρωτότυπο!!! Σας μεταφέρω την ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου.


Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, κατ’ εφαρμογήν της ομόφωνης απόφασης της Γενικής του Συνέλευσης προχώρησε σήμερα 18.6.2008 σε 24ωρη απεργία, με κύρια αιτήματα:
α) την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τη μετατροπή του Μουσείου Ακρόπολης σε ΝΠΔΔ, β) την αύξηση των αποδοχών για την αξιοπρεπή διαβίωση των αρχαιολόγων, γ) τη στοιχειώδη χρηματοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την προστασία των μνημείων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η πολιτική ηγεσία, αντί να συζητήσει τα δίκαια αιτήματά μας, προσέφυγε, με πρωτοφανείς συνοπτικές, διαδικασίες στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία μας. Κατά την ακροαματική διαδικασία μοναδικός μάρτυρας του ΥΠΠΟ κατά του δικαιώματος των εργαζομένων αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους ήταν ο κ. Δημήτριος Παντερμαλής, πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Η Πρόεδρος Πρωτοδικών που διεξήγαγε τη δίκη και εξέδωσε τη σχετική απόφαση, ήταν η κ. Σπυριδούλα Μοσχονά.
Η δικαστική απόφαση μας κοινοποιήθηκε αφού είχε ήδη ξεκινήσει η προγραμματισμένη 24ωρη απεργία (8.15 π.μ. της 18.6.2008). Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πληροφορηθήκαμε ότι κατ’ εντολήν της πολιτικής ηγεσίας ζητήθηκαν τηλεφωνικά και προς εκφοβισμό, ονομαστικοί κατάλογοι των απεργούντων!
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι υποχρεωμένος, μετά από όλα αυτά, να καταγγείλει τον ακραίο αυταρχισμό, την πρωτοφανή αδιαλλαξία και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία, στην ουσία, με τον τρόπο αυτόν επιχειρεί να ακυρώσει το δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.
Εμείς, οι μαχόμενοι αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας, ανυποχώρητοι.
Τα μνημεία ανήκουν σε όλους μας και δεν εκχωρούνται.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

astyanakta καλημέρα,

χρηματοδοτήσεις και αυξήσεις, πολύ πρωτότυπα αιτήματα...

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα μουσεία πρέπει να είναι αυτόνομοι οργανισμοί (ούτε καν ΝΠΔΔ) χρηματοδοτούμενοι από το κράτος αλλά χωρίς εξάρτηση απ αυτό. Και οο εκάστοτε διευθυντής, αλλά και οι εργαζόμενοι να φέρουν ακέραια την ευθύνη και όχι σε κάθε ευκαιρία να κατηγορούν το κράτος. Μπας και μπορεσουμε να τα αεπισκεφθούμε δηλαδή.

Σχετική συζήτηση είχε γίνει στο
http://meropbird.blogspot.com/2008/06/blog-post_07.html

αστυάνακτας είπε...

καλημέρα και σε σένα. Είναι ωραίες οι επισημάνσεις σου. Γιατί χρηματοδοτήσεις;Για τι οι Υπηρεσίες αρχαιοτήτων παίρνουν τόσα λίγα χρήματα που δεν έχουν δυνατότητα να προστατεύσουν τα μνημεία, τα εκθέματα, τους αρχαιολογικούς χώρους. Να σου δώσω να καταλάβεις υπάρχουν υπηρεσίες με αχανείς αραχιολογικούς χώρους που θέλουν απλά ένα καθαρισμό από τα χόρτα. Δεν υπάρχουν ούτε καν εργάτες να το κάνουν. Επομένως έστω και ωρομίσθιοι πρέπει να προσληφθούν κάποιοι.Όμως χρηματοδοτήσεις δεν έρχονται. Τα μνημεία χορταριάζουν ΄και σιγά-σιγά καταστρέφονται. Δε μιλώ για ανασκαφές που καθυστερούν εξ αιτίας έλλειψης προσωπικού. Οι πολίτες , αυτοί που στα οικόπεδά τους έχουν βρεθεί αρχαία διαμαρτύρονται και σωστά. Δεν μπορεί να σκάψει ένα οικόπεδο η διευθύντρια μιας υπηρεσίας. Χρειάζεται εργάτες. Μη πούμε για τα μουσεία...
Άλλο υπαρκτό γεγονός. Το κράτος δεσμεύει την περιουσία ενός "κακομοίρη"πολίτη και δεν του απαλλοτριώνει την περιουσία.
Χρειάζονταιή δεν χρειάζονται χρηματοδοτήσεις;
Αυξήσεις...Ένας υπάλληλος μιας αρχαιολογικής υπηρεσίας παίρνει 1100-1400 ευρώ. ( Στο μισθό του αυτό πρέπεινα συμπεριληφθούν και τα επιδόματα για γάμο και παιδιά καθώς και για πτυχίο ΑΕΙ μεταπτυχιακά και διδακτορικά-οι αρχαιολόγοι είναι ένας κλάδος που διθέτουν τα μέλη του κατά 80% μεταπτυχιακά και διδακτορικά)
Ένας προϊστάμενος μιας υπηρεσίας(που σημαίνει 25 χρόνια υπηρεσία) παίρνει 1600.
Νομίζεις ότι είναι πολλά;
(βεβαίως αν τα συγκρίνεις με τη γενι΄λα των 700 ευρώ είναι πολλά)
Να φύγουν από το κράτος τα Μουσεία; ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό. Και αν καταλάβουμε αυτό μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν πρέπει να ανήκει σε ιδιώτες Υπεύθυνοι να διαχειριστούν τα δημόσια αυτά αγαθά είναι οι αρμόδιοι επιστήμονες(αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες κλπ)Τι θα γίνει να το χαρίσουμε σ' αυτούς που βλέπουν τον πολιτισμό ως φιλέτο και θέλουν να βγάλουν και από εκεί.Γιατί λες ότι δεν έχουμε λαμρά μουσεία. παράδειγμα το μουσείο της Βεργίνας.με πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Αλλά και στο παλιο Μουσείο Ακρόπολης συνέβαινε το ίδιο. Οι "σωτήρες" σε αυτά τα μουσεία θέλουν να βάλουν χέρι. Δεν τους ενδιαφέρουν εκείνα της επαρχίας. ¨ομως τα λεφτά τους αυτά τα βγάζουν...Δεν υπάρχει πρόβλημα.Απλώς θέλουν να τα εκχωρίσουν.Για να έχουν το επάνω χέρι τόσο για να κάνουν το κομμάτι τους με προσωπικές συλλογές, όσο και να τις διαχειρίζονται με μεγαλύτερη ευκολία απ' όση τώρα για να κερδίζουν χρήματα.
Χρήματα όμως με ουσιαστική και σοφή κατανομή μπορεί να κερδίζει το κράτος. να έχουμε άσοδα. Η πολιτική όμως έως τώρα είναι η απαξίωση των αρχαιολογικών χώρων και των επιστημόνων με στόχο να δοθεί πιο εύκολα στους ιδιώτες.
Σου προτείνω το υπέροχο βιβλίο του Α. Αποστολίδη "Αρχαιοκαπηλία και εμπόριο αρχαιοτήτων"εκδ. Άγρα 2006 καθώς και επισκέψεις στους ιστότοπους: http://www.sea.org.gr/gr/04_istoriko/index.htm καιhttp://advocdiab.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχήν να πω ότι δεν είμαι υπέρμαχος των "μαϊμού" νεοελληνικών ιδιοτικοποιήσεων.
Απο την άλλη οι χρηματοδοτήσεις με τη νεοελληνική δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία είναι κυριολεκτικά λεφτά στο βρόντο.
Για ποιό δημόσιο αγαθό μου μιλάς; Αυτό που δε μπορώ να επισκεφθώ γιατί κλείνει το μεσημέρι και απεργεί στις αργίες; Αυτό που οι φύλακες με έβρισαν άσκημα μια φορά που ο γιός μου πάτησε κατά λάθος εκεί που δεν έπρεπε;

Έχω επισκεφθεί μεγάλα μουσεία σ' όλο τον κόσμο κι αυτό το χάλι δεν υπάρχει πουθενά. Ναι, φταίει το κράτος αλλά φταίνε κι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές κι εμείς οι πολίτες (γιατί σε άλλες χώρες τα μουσεία έχουν και μεγάλη υποστήριξη από εθελοντές).

Πάντα όμως ακούω να μιλάνε για τις ευθύνες του κράτους. Όταν αναλάβουν τις δικές τους μπορεί και να τους πιστέψω.

αστυάνακτας είπε...

Αγαπητέ Freedomlog
Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι ελεύθεροι τις Κυριακές και τις αργίες.Οι φύλακες πολύ λίγες φορές έχουν κάνει απεργίες.Επομένως έτυχες πάνω στην περίπτωση.
Μετά το μεσημέρι οι μεγάλοι αρχαιολογικοί χώροι δουλεύουν έως τις 6.00 το απόγευμα η Ακρόπολη, 7.30 οι Δελφοί, έως 5.00 η Ολυμπία, http://odysseus.culture.gr/h/3/gh355.jsp?obj_id=2384
Το ότι φέρθηκαν άσχημα οι φύλακες στο γιο σου είναι ανεπίτρεπτο.Αυτό δε σημαίνει ότι οι φύλακες είναι όλοι έτσι. Αντίθετα θα έλεγα μοχθούν για τη δουλειά τους μέσα στον ήλιο ή το κρύο με τεράστιες ευθύνες και με δουλειά και το Σαββατοκύριακο.Για να λέμε την αλήθεια. Και εδώ έχουν υποστήριξη από εθελοντές(όμως δεν είναι πανάκεια)Σου αναφέρω χαρακτηριστικά του "Φίλους της Ακρόπολης", τους "Φίλους του Βυζαντινού μουσείου", τους "Φίλους του Νομισματικού Μουσείου" κλπ Τα μουσεία στις υπόλοιπες χώρες δεν έχουν να διαχειριστούν τα αρχαία από την ανασκαφή στο Μουσείο. Αλλά από την αγορά (πολλες φορές και ύποπτη αγορά, όπως με τα κλοπιμαία του μουσείου Γκετί Αμερικής) στο Μουσείο. Στην πρώτη περίπτωση (εμείς δηλαδή μεσολαβεί σωρεία εργασιών).Τα Ξένα αρχαιολογικά μουσεία έχουν χαρακτήρα αποικιοκρατικό και ευτυχώς εμείς δεν τους μοιάζουμε. Αντίθετα ζηλεύω τα σύγχρονα μουσεία τους στα οποία έχουν άποψη.
Όσο για τις χρηματοδοτήσεις που είναι "λεφτά στο βρόντο" κατά την άποψή σου σου επισημαίνω ότι στη χώρα δεκάδες αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία που χρηματοδοτούνται (δυστυχώς μόνο από την Ευρωπαική ένωση και από το Γ΄ΚΠΣ)αξιοποιούνται καταλλήλως. Η πλαγιές της Ακρόπολης, το Διονυσιακό Θέατρο, το Φιλοππάππου,η Έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών, το νεκροταφείο στη Βεργίνα,το κάστρο των Ιωαννίνων, Η Νικόπολη Ηπείρου, το ρωμαικό αμφιθέατρο και το κάστρο των Πατρών, η Τίρυνθα, το μουσείο των Μυκηνών και πάρα μα πάρα πολλά άλλα. Όμως οι χρηματοδοτήσεις από το ΚΠΣ τελειώνουν και με ξένα κόλυβα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Έχει αποδειχτεί ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ αρκεί να υπάρχει το χρήμα και από το δικό μας κράτος.
Μην αυταπατάσαι αυτές είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και κατά τη γνώμη μου έχουν αποτύχει και εκεί που εφαρμόστηκαν...(τα λέμε μια άλλη φορά γι' αυτό)

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)