Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Τα τελευτάια Γκάλοπ

Τα τελευταία γκάλοπ δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου παίρνει από 12 έως 17%. Ωραία ακούγονται στ' αυτιά μας, αλλά δεν πρέπει να εφυσηχάζουμε. Τα γκάλοπ δεν είναι εκλογικά αποτελέσματα.Μόνο η δουλειά μας στο χώρο εργασίας, στα κινήματα θα μας δώσουν τα πραγματικά αποτλέσματα. Έστω και έτσι όμως αποκτάμε τεράστιες ευθύνες απέναντι στο κόσμο, που περιμένει πολλά από εμάς. Αυτό σε συνδυασμό με την ανυπαρξία του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί δυνατότητες τεράστιες σε μας να ανοιχτούμε στο κόσμο.Τα ΜΜΕ κάνουν τη δουλειά τους. Ότνα ο Τσίπρας ήταν μέσο για να κάνουν αντιπολιτευση και να παίξουν παιγχνίδια στο εσωκοματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ , τον προέβαλαν. Τώρα που βλέπουν ότι δεν είναι "μπαλόνι και δεν ξεφουσκώνει," αλλά πραγματική δύναμη αντιπολίτευσης τον απορρίπτουν από τη δημοσιότητα. Άρχισαν να ξιφουλκούν ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Πάλι μας ταυτίζουν με τη βία στα πανεπιστήμια, μας καλούν να τη καταδικάσουμε και άλλα ωραία. Εμείς ξέρουμε ότι με τη δουλέιά μα στο χώρο της Αριστεράς για την ενότητά της θα δούμε αποτελέσματα. Αυτό φοβούνται.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

astyanakta, καλησπέρα.

Και γιατί δεν τα καταδικάζει, απερίφραστα μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ τα επεισόδια; Θα οφελούσε πολύ όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από την παράνοια και τη βία της καθημερινής ζωής, για την οποία κανένα (ΚΑΝΕΝΑ) κόμμα δεν είναι ανεύθυνο.
Η βία στα πανεπιστήμια είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Γιατί τα κόμματα της αριστεράς που περηφανεύονται για την αντίστασή τους στο φασισμό δεν παίρνουν σαφή θέση; Για να μή χάσουν τις όποιες ψήφους των τραμπούκων;
Σε ρωτάω γιατί απο το blog σου και τη συζήτηση στο Φαρο φαίνεται ότι σκέφτεσαι λογικά.

αστυάνακτας είπε...

Freedomlog καλησπέρα κι από μένα. Βεβαίως καιο ΣΥΡΙΖΑ τα καταδικάζει. Είπε συγκεκριμένα ο Τσίπρας:"Δεν είμαστε υπέρ αυτών των μεθόδων ως ΣΥΡΙΖΑ". Όμως έχει γίνει ανέκδοτο καθετί που κάνουν οι γνωστοί -άγνωστοι ο ΣΥΡΙΖΑ να πρέπει να βγαίνει να το καταδικάζει. Δεν είμαστε εκπρόσωποί τους.Κι εγώ όπως έχεις καταλάβει είμαι κατά της βίας.Σιγά μη ψηφίζουν αυτοί ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα της αριστεράς. Για να το επεκτείνουμε όμως κι άλλο...Φασισμός, μη ξεχνάς, όμως είναι και η επιβολή μια πολιτικής που είναι κόντρα στην θέληση του ελληνικού λαού. Μιλάω για το άρθρο 16 και για το νόμο πλαίσιο στην Παιδεία.Η κυβέρνηση τον επέβαλε εν μία νυκτί και επιδή δεν πέρασε το άρθρο 16 θέλει να ερμηνεύσει το σύνταγμα όπως θέλει,"διασταλτική ερμηνεία" την ονόμασε, έτσι ώστε να κάνει τις χάρες αυτών που θέλουν να κονομήσουν από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.Φασισμός είναι τα κανάλια που εν είδει ανακριτού επιτίθονται στο φοιτητικό κίνημα , εκματαλευόμενοι τις μεμονωμένες πράξεις βίας, και απομακρύνονται από την ουσία της συζήτησης. Φασισμός είναι να γίνεται της κακομοίρας στο ΠΑΣΟΚ και τα ίδια κανάλια να υποβαθμίζουν το γεγονός,ή να το αποσιωπούν εντελώς, γιατί είναι υπερσπιστές του συστήματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό με πολλές απόψεις. Αυτή είναι η δύναμή μας και ταυτόχρονα η αδυναμία μας.Το ξέρω θέλουμε δουλειά και βοήθεια απ' όλους.Περιμένουμε ενεργή συμμετοχή. Όχι οργανωτικά, αλλά μέσα στα κινήματα.

Ανώνυμος είπε...

astyanaktas καλημέρα,

Η θέληση του Ελληνικού λαού πως εκφράζεται; Από τις δημοσκοπήσεις ή από το ποιός έχει τη δύναμη να κατεβάζει κόσμο στο δρόμο;
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερ της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ή υπέρ του δρόμου. Και τα δύο μαζί δε συμβιβάζονται.
Τώρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι μεγάλη η κουβέντα, πάντως τώρα κονομάνε και χοντρά μάλιστα, αυτοί που λυμαίνονται τα δημόσια πανεπιστήμια και τα φροντιστήρια. Όποιος έχει λεφτά φίλε μου (το κεφάλαιο που υποτίθεται ότι είναι ο εχθρός) θα στείλει το παιδάκι του στο εξωτερικό. Όποιος δεν έχει λεφτα για φροντιστήρια και για σπουδές και ενοίκια στο ΤΕΙ άνω κατοχωρίου, θα αφήσει το παιδάκι του "προλετάριο"; Ποια πλουτοκρατία πολεμάς έτσι astyanakta;
Το να περνάει κάτι κακό η πλειοψηφία στη βουλή δεν είναι φασισμός, έτσι είναι η αστική δημοκρατία, πολέμησε με τα μέσα που σου δίνει - και είναι πολλά με κυριότερο την ελευθερία του λόγου - να το αλλάξεις.
Το να καταλαμβάνεις το πανεπιστήμιο επειδή κάποιος νόμος δε σου αρέσει είναι φασισμός. Λυπάμαι αν σε στενοχώρησα αλλά στο συγκεκριμένο θέμα των καταλήψεων και της βίας στους δρόμους δεν μπορώ να δώσω καμμία δικαιολογία.

αστυάνακτας είπε...

Καλημέρα. Για τις δημοσκοπήσεις: Δεν τις παίρνω υπόψη μου , όσο φαίνεται κι από το σχόλιό μου. με ενδιαφέρουν απλά γιατί κι αυτές παίζουν μέσα στην πολιτική σκηνή.Είμαστε (ο ΣΥΡΙΖΑ) υπέρ της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και το ξέρεις. Κατηγορούμαστε μάλιστα γι' αυτό από άσπονδους "φίλους", όπως ο Φάρος.Ο "δρόμος" είναι κάτι πολύ σπουδαίο, γιατί ότι έχουμε πετύχεικαι απολαμβάνουμε δεν μας το δώσανε, αλλά το κερδίσαμε. Η πίεση μέσω του δρόμου κατά τη ταπεινή μου άποψη διευκολύνει την ίδια την κοινοβουλευτική δημοκρατία να δώσει λύσεις.Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα από τη κοντινή ιστορία αυτού του τόπου που οιμικρές (πολλές φορές και μεγάλες) αυτές "εξεργέρσεις" έδωσαν λύσεις. Την πλειοψηφία δεν τη μετράω με γκάλοπς. Την μετράω με απόψεις που κυριαρχούν στη κοινωνία οι οποίες όμως δε φαίνονται, γατί τα καλά μας κανάλια αποστασιοποιούνται όποτε θέλουν από την πραγματικότητα.Οπότε πιστεύω ότι η όχι μόνο πάνε μαζί κοινοβουλευτική δημοκρατία και "δρόμος" αλλά επιβάλλεται από την ίδια αυτή δημοκρατία και να αφήνει ελεύθερες αυτές τις εκφράσεις στο "δρόμο" και να τις λαμβάνει σοβαρά υπόψη. Αλλοιώς είναι κατ' επίφαση δημοκρατία. Αυτοπεριορίζεται. Της αρέσει να βαυκαλίζεται και να πιστεύει ότι όλα όσα κάνει είναι σωστά. Το να παλεύει μία μειοψηφία για ένα νόμο, για κάτι που δεν είναι σωστό είναι προσόν αυτής της δημοκρατίας.(προσοχή δεν την αγιοποιώ)
Όσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι σαθρό κατά τη γνώμη μου επιχείρημα, το τι κάνουν τα παιδιά των πλουσίων. Αυτά θα κάνουν πάντα κάτι περισσότερο από τα παιδιά των φτωχών. Φοβάμαι όμως ότι τα παιδιά των φτωχών, ούτε θα έχουν,την οικονομική δυνατότητα, να σπουδάσουν ούτε εφόσον περάσουν σε κάποια δημόσια σχολή θα νοιώθουν ισοδύναμοι. Με βεβαιότητα ισχυρίζομαι ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο θα καταντήσει φτωχός, "προλετάριος" συγγενής της παιδείας.Πολλοί από τους καθηγητές του θα διδάσκουν στα ιδιωτικά, έτσι αυτόματα θα υποβαθμιστεί το δημόσιο.Το ίδιο το κράτος θα μειώσει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την παιδεία. Επιχειρηματικές "προσωπικότητες"θα αναλάβουν να χρηματοδοτούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δίνοντας "κίνητρα"-μισθούς των 700 ευρώ κλπ. Εγώ θέλω το δημόσιο πανεπιστήμιο δυνατό και ενισχυμένο με το κράτος να παίζεικυρίαρχο ρόλο.Γιατί το κράτος δεν είναι μία φηρημένη έννοια, είναι κάτι δικό μας. Έχει ελεγχτικούς μηχανισμούς, μπορούνε να απαιτήσουμε από αυτό. Τώρα η ίδια η πολιτεία έχει εγκαταλείψει το δημόσιο γιατί θέλει να έχει επιχειρήματα για τα ιδιωτικά. Υπάρχουν πανεπιστήμια που δεν έχουν να πληρώσουν ρεύμα και νερό.Κι αυτό με ευθύνη του υπουργείου. Το ίδιο το εξεταστικό σύστημα φέρνει τα φροντιστήρια και τα ΤΕΙ που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Θέλω τέλος να σου γράψω μερικά αποσπάσματα πό το Βιβλίο του Ε. Τσακαλώτου: "Οι Αξίες και η Αξία της Αριστεράς" που αφορούν αυτό το ζήτημα. Μεταφέροντας την εμπειρία από την Αγγλία οι lawson και Leighton καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η διαδικασία ανοίγματος του κράτους στις μεθόδους της αγοράς καταλήγει να ακολουθεί την πολιτική των αμερικανών πεζοναυτών ενάντια στους Βιετκόνγκ:Για να σώσετε το χωριό κάψτετο" και ακόμη κάτι για την Ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης "Το κύρος της εκπαίδευσης ως πολιτικού αγαθού με ισχυρό κοινοτικό ενδιαφέρον σημαίνει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία από τα ιδιωτικά συμφέροντα παρά υποταγή σε αυτά...Μόλις γίνει αποδεκτή η αρχή της ιδιωτικής προσφοράς πανεπιστημιακής μόρφωσης, κανείς δε θα μπορεί να εμποδίσει ισχυρούς επιχειρηματίες και εταιρείες να αποκτήσουν κεντρική θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα" (βλ. σελ 78-90) Με λίγα λόγια (φλυαρώ,αν και προσπαθώ να είμαι αναλυτικός)οι ίδιοι επιχειρηματίες θα κοιτάξουν να επενδύσουν σε αυτά (στις επιστήμες)που αποδίδουν(δηλαδή έχουν κέρδος). Δηλαδή θα υπάρξει υποβάθμιση επιστημών που δεν αποδίδουν κέρδη, όπως είναι κάποιες από τις θεωρητικές επιστήμες(Φιλολογία-Ιστορία-Αρχαιολογία, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία κλπ)με αποτέλεσμα να υπάρξει συρρίκνωση αξιών.Κάποιες μάλιστα από τις παραπάνω επιστήμες καθίστανται και επικίνδυνες αφού παράγουν ιδέες πολλές φορές ανατρεπτικές όπως η Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία. Για αυτες τις αξίες αγωνίζομαι.Για μία κοινωνία για παράδειγμα που οι τέχνες θα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή της.Και δεν θα γεμίζει απλά τους τοίχους των σπιτιών των κυρίων στο Κολωνάκι, αλλά θα είναι το προωθητικό μέσο για την ουσιαστική ανάπτυξή της. Ή επίσης τα μουσεία θα είναι πηγή οικονομικού και πολιτισμικού και εκπαιδευτικού πλούτου και όχι κτήρια άδεια,αφημένα από την πολιτεία στη τύχη τους.(βλ. προηγούμενα σχόλια μου για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης)Καλά στην Αθήνα έχουμε την Ακρόπολη που βγαίνει χρήμα και σ΄αυτό στοχεύουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Στην επαρχία τα μουσεία εγκαταλείπονται στη τύχη τους. Αυτό θέλουν. Ελπίζω να μη σε κούρασα. Τα ξαναλέμε.(μπορεί να ξέχασα και κάτι)

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα όλα αυτά σηκώνουν πολύ κουβέντα. Με κάποια συμφωνώ και με άλλα όχι. Θα επανέλθω γιατί και η δουλειά πιέζι ... :-)

αστυάνακτας είπε...

Σίγουρα θέλει πολύ κουβέντα.Είμαι έτοιμος αν και εγώ πιέζομαι με τη δουλειά.Τα λέμε σύντομα!

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)