Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΕΧΩΔΕ – ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ




Στις 2 Ιουνίου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ παρουσίασε τις αποφάσεις του γιά τους Νέους Αυτοκινητόδρομους Αττικής συνολικού μήκους 83 χλμ περίπου και προϋπολογισμού 1.5 δις. ευρώ,εκ των οποίων τα 55 χλμ προβλέπεται να κατασκευαστούν με Συμβάσεις Παραχώρησης (Σ.Δ.Ι.Τ) σε ιδιώτες-εργολάβους,οι οποίοι θα τους εκμεταλλεύονται, μέσω διοδίων, για αρκετές δεκαετίες.


Ζήτημα 1ο: Υπουργική Αυθαιρεσία
Σύμφωνα με τον υπουργό, «…οριστικοποιήθηκαν οι κυκλοφοριακές μελέτες και οι μελέτες οδοποιίας (χάραξη, μηκοτομές,κόμβοι,διατομές κλπ )..»,ενώ «…παράλληλα επικαιροποιείται η εκπονηθείσα περιβαλλοντική μελέτη λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που έγιναν μετά από συζήτηση με τις δημοτικές αρχές και άλλους φορείς..» ώστε «…μέχρι τέλους του έτους να γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού..»
Παρατήρηση : Ο υπουργός δεν έχει ενημερώσει ουσιαστικά κανέναν, εφ' όσον μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σε καμία δημοτική αρχή και σε κανένα άλλο φορέα τις οριστικοποιημένες μελέτες που αναφέρει. Αντίθετα αποκρύπτει και δεν παραδίδει τα αναλυτικά σχέδια,δίνοντας στη δημοσιότητα έναν απλό χάρτη-σκαρίφημα,από τον οποίο δεν προκύπτουν τα ακριβή στοιχεία των νέων αυτοκινητόδρομων. Με αυτό τον τρόπο ο υπουργός επιχειρεί να υφαρπάξει μια καταρχήν συναίνεση η οποία να στηρίζεται στην άγνοια των πραγματικών δεδομένων, φέρνοντας τούς πάντες προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ζήτημα 2ο: Υπάρχει αναγκαιότητα ενός τέτοιου αυτοκινητόδρομου;
Στη περιοχή μας, προγραμματίζεται η κατασκευή της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού μήκους 14,5 χλμ ως επέκταση της Αττικής Οδού, πάνω από την Καισαριανή, τον Βύρωνα (Καρέα), την Ηλιούπολη,την Αργυρούπολη και διαμέσου του Ελληνικού, μέχρι την παραλιακή Λεωφ. Ποσειδώνος.
Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα έχει 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, κεντρική διαχωριστική νησίδα, Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) και,σύμφωνα με τον υπουργό «…είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μη θίγονται έστω και κατ' ελάχιστο οι κάτοικοι των όμορων Δήμων..»
Παρατήρηση: Αφ' ενός, ο υπουργός αποκρύπτει ότι οι κάτοικοι των όμορων Δήμων έχουν ήδη εκδηλώσει την αντίθεσή τους στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ επειδή αντιλαμβάνονται ότι θίγονται. Αφ' ετέρου,ερωτάται ο υπουργός,με βάση ποιά μελέτη σκοπιμότητας, ποιά στοιχεία και ποιές προβλέψεις κυκλοφοριακών φόρτων προκύπτει η ανάγκη για έναν τόσο μεγάλο αυτοκινητόδρομο στην Ν.Α Αθήνα,του μεγέθους της Εθνικής Οδού Πάτρας-Αθήνας-Θεσσαλονίκης, ενώ η υπό επικαιροποίηση μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ του 2006,προέβλεπε 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση; Η ερώτηση που θέτουμε είναι ρητορική˙ όλοι γνωρίζουμε ποιοι θα επωφεληθούν από το έργο αυτό...

Ζήτημα 3ο: Γιατί υπογειοποίηση στο βουνό;
Από όσα αναφέρει ο υπουργός προκύπτει ότι στη Δυτική Περιφ. Λεωφ. Υμηττού θα είναι υπογειοποιημένα τα 12 από τα 14,5 περίπου χλμ.
Παρατήρηση: Η επιλογή της υπογειοποίησης προέκυψε για να καμφθεί η αυξανόμενη πίεση των κατοίκων, των τοπικών κινήσεων και φορέων. Ισχυρίζονται ότι αυτό το έργο δε θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής μας.
Η πραγματικότητα όμως, τους διαψεύδει! Σε αντίστοιχες περιπτώσεις υπογειοποίησης προκύπτουν σημαντικά προβλήματα, όπως το "φαινόμενο της καμινάδας" (όλο το καυσαέριο διοχετεύεται στις εισόδους και εξόδους των τούνελ), καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα, αποξήρανση του εδάφους, επιπτώσεις στη χλωρίδα και πανίδα του Υμηττού, αύξηση του ενδεχομένου να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.
Είμαστε αντίθετοι σε ένα τέτοιο έργο.
-Γιατί η κατασκευή ενός νέου αυτοκινητόδρομου στον Υμηττό, ακόμα και αν υπογειοποιηθούν τελικά εκτεταμένα τμήματά του,θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία του βουνού,όπως αναφέρουν ακόμα και ειδικοί επιστήμονες,και στην αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών του,ιδιαίτερα στα σημεία των προβλεπόμενων κόμβων (Σακέττα Βύρωνα, Αγ. Μαύρα Ηλιούπολης),αποτελώντας το πρώτο βήμα για οικιστικές επεκτάσεις και εμπορικές εκμεταλλεύσεις. Παράλληλα, δυσχεραίνει την ελεύθερη πρόσβαση στο βουνό. Ήδη στη περιοχή Σακέττα έχουν εκδηλωθεί οι προθέσεις της δημοτικής αρχής Βύρωνα,της εκκλησίας και ιδιωτών για τη διαμόρφωση ενός νέου διοικητικού –εμπορικού πόλου,αλλοιώνοντας τον υφιστάμενο δασικό χαρακτήρα της.
-Γιατί η κατασκευή αυτού του νέου αυτοκινητόδρομου, δεν γίνεται για να επιλυθούν τα ήδη υπάρχοντα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Ηλιούπολη (όπως φαντάζονται ή ισχυρίζονται κάποιοι),τα οποία θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο με τη δημιουργία μιας νέας υπερτοπικής λεωφόρου, της Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου και των απολήξεών της προς την Λεωφ. Βουλιαγμένης. Ήδη η Αττική Οδός παρά τομεγάλο αντίτιμο το οποίο έχει για διόδια, λίγα χρόνια μετά την κατασκευή της έχει αρχίσει να μπλοκάρει και οι συγκοινωνιολόγοι εκτιμούν ότι σε 2 χρόνια θα έχει κορεστεί!
-Γιατί,όπως ήδη αναφέρθηκε,ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν θα αποτελεί μια δημόσια υποδομή αλλά μια ακόμη κερδοφόρα επένδυση για κάποιες κατασκευαστικές εταιρείες,(όπως η Αττική Οδός),όπου ο κάθε κάτοικος ή εργαζόμενος στη περιοχή θα καλείται να πληρώνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο για να τον χρησιμοποιήσει.
Τι προτείνουμε
Αν θέλαμε να σκιαγραφήσουμε μια λύση για τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Αθήνας η κατεύθυνση είναι:
- Προτεραιότητα στην επέκταση των δημόσιων μεταφορικών μέσων και υποδομών και στην ενίσχυση της χρήσης τους από τους κατοίκους και τους εργαζόμενους

- Αποτροπή της χρήσης του Ι.Χ αυτοκινήτου και εξασφάλιση άνετης μετακίνησης με μέσα σταθερής τροχιάς,λεωφορεία,ποδήλατα και με τα πόδια για κοντινές διαδρομές. Δηλαδή προτεραιότητα στη δημιουργία λεωφορειολωρίδων, ποδηλατόδρομων, δίκτυου πεζόδρομων,απελευθέρωση πεζοδρομίων από εμπορικές δραστηριότητες,παρκαρισμένα αυτοκίνητα κ.ά.

Όσον αφορά τη περιοχή μας ,προτείνουμε:

- Κανένας νέος αυτοκινητόδρομος στον Υμηττό, κανένας νέος κόμβος σύνδεσης με το υπάρχον τοπικό οδικό δίκτυο. Για μας,τα έργα που προωθούνται, καμιά σχέση δεν έχουν να κάνουν με την βελτίωση της ζωής μας και την επίλυση των οξυμένων κυκλοφοριακών προβλημάτων από τη διερχόμενη υπερτοπική κυκλοφορία οχημάτων μέσα από το Δήμο μας.
- Κατάργηση του προβλεπόμενου νέου αυτοκινητόδρομου από Σακέττα (Βύρωνα) προς Κορωπί – Αεροδρόμιο – Αγ. Μαρίνα – Παραλιακή Λεωφόρο Σουνίου, ο οποίος μετά την έξοδο από το σχεδιαζόμενο τούνελ θα είναι επιφανειακός και θα προκαλέσει σημαντικά και ανεπανόρθωτα πλήγματα στον δασικό χώρο της Ανατολικής πλευράς του Υμηττού,ανατρέποντας εκ των πραγμάτων τις σημερινές χρήσεις και επιβάλλοντας κερδοσκοπικές δραστηριότητες.

Σε κάθε περίπτωση διαχωρίζουμε τη στάση μας απέναντι σε λογικές που υιοθετούνται είτε από τη δημοτική αρχή είτε από τις δημοτικές παρατάξεις και προσπαθούν να επιλύσουν το κυκλοφοριακό προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου.

Η επιτροπή είναι ανοιχτή και επιδιώκει την εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων κατοίκων με έναν ισότιμο τρόπο, προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις για το ζήτημα αυτό!

ΟΥΤΕ ΔΡΟΜΟΣ ΟΥΤΕ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Ι.Χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΜHΤΤΟΥ




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ
ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ



http://epitropilioupolis.blogspot.com/
6979145366 - 6973939061

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

astyanakta συγνώμη που σε πρήζω συνεχώς, αλλά και πάλι διαφωνώ. Το κυκλοφοριακό λες δε λύνεται με νέους αυτοκινητόδρομους. Και πως λύνεται;

Ίσα ίσα που οι αυτοκινητόδρομοι συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Κάτι που οι κάτοικοι των περιοχών που αναφέρεις (και όχι μόνο) υποβαθμίζουν συνεχώς με τις τσιμεντένιες τους κατασκευές που ονομάζουν κατοικίες. Ο Υμηττός στο τμήμα που περνάει η Αττική οδός μάλλον αναβαθμίστηκε, ενώ προς Ηλιούπολη όλο και γίνεται τσιμέντο.

αστυάνακτας είπε...

Δε με πρήζεις καθόλου. Έχεις δίκιο για τη νοοτροπία των κατοίκων όλης της Άττικής με τα αυθαίρετά τους. Όμως εν ονόματι των "λύσεων" δεν πρέπει να καταστρέφουμε δασικό πλούτο.
Το ότι παραθέτω τις προτάσεις δε σημαίνει ότι συμφωνώ απολύτως με αυτά που λέγονται.Ιδιαιτέρως με αυτούς που αυθαιρετούν κι ας είναι και πολίτες. Όμως δεν μπορώ να βγάλω άκυρο ένα κίνημα πιου υπερασπίζεται έναν από τους δύο μεγάλους ορεινούς όγκους του λεκανοπεδίου. Είναι όμως μία καλή ευκαιρία να βάλουμε μπροστά τη συζήτηση και τον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, το δασικού πλούτου της χώρας. Πρέπει να υπάρχουν όρια και στην επέκταση των αυτοκινητοδρόμων και της ανάπτυξης της πόλης. Το τοπίο δεν πρέπει να αλλάζει ριζικά. Η Αττική οδός έφερε λύσεις αυτό είναι βέβαιο, αλλά η αττική οδός δεν κάνει τίποτε από μόνη της, όπως άλλωστε το μετρό τραμ. θα έπρεπε να βελτιωθούν ταυτόχρονα οι αστικές συγκοινωνίες, οι χώροι στάθμευσης.
Που είναι οι ποδηλατόδρομοι; 'Ενας να κάνει ή τέλος πάντων να προσπαθήσει εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων δεν έγινε ποτέ.Υπάρχουν λύσεις, Δεν λύνονται όλα με τους αυτοκινητόδρομους από την κατασκευή των οποίων κέρδισαν οι εργολάβοι,οι κατασκευαστικές εταιρείες που απαλλοτρίωσαν όλα τα οικόπεδα και έκτισαν όλα τά Μεσόγια.Τέλος "μπούκωσε" και η Αττική οδός γιατί δεν έγιναν ταυτόχρονα κι άλλα πράγματα. Άλλωστε αυτοί οι αυθαιραιτούντες πολίτες έχουν την ευκαιρία από το ίδιο το κράτος να αυθαιρετήσουν. Πάρε για παράδειγμα το άρθρο 24 για την αποχαρακτηριοποίηση δασικών εκτάσεων...και κατόπιν τη καταπάτησή τους. Είναι ή δεν είναι ευκαιρία για καταπάτηση του δασικού πλούτου.
Οικυβερνήσεις(ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) είναι αλήθεια πατάνε στις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ανάγκες των πολιτών σε μία μεγαλούπολη σαν την Αθήνα.Σε βάζουν σε δίλημμα. Μποτιλιάρισμα ή φυσικός πλούτος; Κι ο πνιγμένος πολίτης από τα μαλλιά πιάνεται. Αλήθεια πως τα έχουν καταφέρει σε άλλες χώρες και πάρκα να υπάρχουν και να μην κινδυνεύουν ποτέ, όπως κινδυνεύει το πεδίον του Άρεως από τον πανελλήνιο του Κυριακού, και τα ΜΜΣ να είναι άριστα οργανωμένα και το κράτος να ελέγχει την πολεοδομική ανάπτυξη. Σύντομα Θα βάλω στη συζήτηση και το χωροταξικό για να δεις (μπορεί να ξέρεις) τι εγκλήματα αφήνουν να γίνουν.

ΥΓ. Εμένα να με συγχωρείς μάλλον εγώ σε πρήζω.

Ανώνυμος είπε...

Δε διαφωνώ ότι χρειάζονται κι άλλα πολλά να γίνουν, αλλά κάθε μεγαλούπολη πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα περιφερειακό αυτοκινητόδρομο. Κι η Αθήνα δεν έχει. Πρέπει να γίνει και δυστυχώς κάποιος εργολάβος θα τον φτιάξει, δε μποροώ να τον φτιάξω εγώ κι εσύ.

Τώρα για τους κατοίκους της Ηλιούπολης, Βύρωνα κλπ, αυτό θα ήταν ευεργετικό γιατί όλη αυτή η κίνηση που περνάει μέσα απ την πόλη τους θα εκλείψει (ή μήπως αυτό θέλουν, να έχουν κίνηση;).

Προτείνω λοιπόν ένα άλλο κίνημα που να απαγορεύει στους κατοίκους των περιοχών αυτών από την Αττική οδό που περνάει κοντά απ το σπίτι μου... Αφού είναι κατά των αυτοκινητοδρόμων θα πρέπει να το εκτιμήσουν δεόντως. :-) Α, και να γκρεμιστούν τα τριόροφα τους που προσβάλλουν το περιβάλλον, επίσης, για να γίνουν δάσος που τόσο αγαπούν.

Αυτό πάντως που θέλω να σου πω είναι το εξής: οι πολλές και συχνές διαμαρτυρίες για οτιδήποτε, δίκαιο ή άδικο το μόνο που κάνουν είναι να συκοφαντούν την έννοια "διαμαρτυρία".

αστυάνακτας είπε...

Ωραία!Υπάρχουν δηλαδή πράγματα που συμφωνούμε κι αυτό είναι καλό.Δεν καταλαβαίνω όμως γιτί το προσωποπιείς και είσαι βέβαιος ότι αυτοίπου διαμαρτύρονταιέχουν τριώροφα...
Έπειτα κι αν δεν έχουν σε κάτι περίπου τέτοια θα μένουν...Είναι διαφορετικά στην Αθήνα;;; Εκτός από αυτούς που τα "έχουν",και που σε τελική δεν έχουν ανάγκη δασικών εκτάσεων, αφού ο κήπος του σπιτιού τους είναι σαν μικρό δάσος.
Ούτε πολλές ,ούτε συχνές διαμαρτυρίες γίνονται γι αυτό τη μισή και πλέον Αθήνα τη κάνανε σκουπιδότοπο τα ΒΠ.
Μη τους βάζεις απέναντι αυτούσ που διαμαρτύρονται. Έχουν κάποιο προσωπικό όφελος;;; Νομίζω ότι τους αδικείς.

Ανώνυμος είπε...

astyanakta δε νομίζω ότι τους αδικώ. Αυτό που κάνουν βλάπτει όλη την κοινωνία.
Όσο για τα τριόροφα, για ρίξε μια ματιά στις πλαγιές του Υμητού, από Γλυφάδα μέχρι και Καρέα. Διαμαρτυρήθηκαν ποτέ γι αυτά τα αίσχη; Ζήτησαν να γκρεμιστούν; Μάλλον όχι, γιατί ίσως οι ίδιοι μένουν εκεί.
Γενικά με ενοχλεί η νοοτροπία "ναι να γίνει δρόμος, αλλά όχι στη γειτονία μου" (όπου δρόμος βάλε ότι άλλη λέξη θες) που διέπει την Ελληνική κοινωνία. Γι αυτό και κάθε τέτοια διαμαρτυρία με εξοργίζει.

Ετικέτες

απεργία  ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) "αριστερό ρεύμα" (1) "Ελευθεροτυπία" (3) 1 χρόνος (1) 105 (1) 18ο Συνέδριο (9) 19ο Συνέδριο ΚΚΕ (1) 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (3) 2010 (1) 21η Απριλίου (1) 28 Οκτωβρίου 1940 (2) 2ος χρόνος (1) 5 (1) 5 χρόνια (1) 6ο Συνέδριο ΣΥΝ (2) 8 Μάρτη (1) 902 (1) Α (1) Α. Αλαβάνος (6) Α. Βάιντα (2) Α. Κρίλοβ (1) Α.Αλαβάνος (9) Α.Σαμαράς (2) Α.Χατζησοφιά (1) Αγρότες (2) αγωνίστριες (1) Άδωνις (1) ακροδεξιά (2) Ακρόπολη (1) Αλ Σαλέχ (1) Αλ. Δημητρίου (1) αλαζονεία (2) Αλέκος Λύτρας (2) Αν.Γ... (4) Αν.Γερμανία (1) αναδημοσίευση (46) ανανεωτική Πτέρυγα (2) Ανατολική Αττική (1) Ανδρομάχη (2) ανθρώπινα δικαιώματα (2) ανθρωπιστικές επιστήμες (1) άνθρωπος (2) Άννα Αχμάτοβα (2) Αντ. Κυρίνας (1) ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1) ΑΝΤΙ (1) Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (1) Αντρέας Λεντάκης (1) Ανύπαρκτος σοσιαλισμός (8) Ανωνυμία (1) απεργία (4) απεργία ΠΑΣΟΚ Οικονομικά (1) απόστολος (1) Απόψεις (22) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Βελουχιώτης (4) Αριστερά (10) Αριστερή ενότητα (2) Αρχαιολογία (7) ΑΣΚΙ (1) Αστακός Αιτωλ. (1) Αστυάνακτας (20) αστυνομία (7) Αυγή (15) αυταρχισμός (2) Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (14) Β.Κορέα (1) Βαν Γκογκ (1) Βασανιστές (1) Βιβλία (2) Βιβλίο Κουφοντίνα (1) Βίντεο (16) ΒΟΗΘΕΙΑ (1) Βουλή (1) Γ. Αναδρανανιστάκης (1) Γ. Καϊλατζής (1) Γ. Παπανδρέου (2) Γ. Σεφέρης (1) Γ.Βιζυηνός (1) Γ.Κοντός (2) Γ.Μπλάνας (1) Γ.Παπουτσής (1) Γ.Ρίτσος (4) Γ.Χουρμουζιάδης (1) Γ.Ψυχοπαίδης (1) ΓΑΖΑ (1) Γελοιογραφίες (24) Γερμανία (1) Γερουλάνος (1) Γεωργία (1) Γκ. Απολλιναίρ (1) Γνώμες (2) Γυναίκα (1) Δ. Γόντικας (1) Δ.Βίτσας (4) Δ.Στρατούλης (1) Δ.Χαρμς (1) ΔΕΑ (1) ΔΕΘ (4) Δεκεμβριανά (1) Δεκεμβριανά 08 (3) Δελαστίκ (1) Δελτίο τύπου (13) Δελτίο τύπου ΣΥΝ (27) Δερβενιώτης Σπ. (1) Δερμεντζόγλου (1) ΔΗΑΡΙ (1) Δηημοκρατικός συγκεντρωτισμός (1) Δημ.Παπαχρίστου (1) Δημ.Χριστόπουλος (1) ΔΗΜΑΡ (3) Δημοκρατία (1) δημοσιογράφοι (3) Δημόσιοι Υπάλληλοι (5) Δημοτικές εκλογές (1) Διαδίκτυο (2) Διαδύκτιο (1) Διακοπές (1) Διάλογος (4) Διάλογος για το Ιδρυτικό συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (2) διαπραγματευση (1) Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ (6) Διάσπαση ΚΚΕ (3) διαφωνούντες (1) Διεθνή (12) Δίκτυο (1) Διόδια (4) ΔΝΤ (4) Δογματισμός (1) Δούρου (1) Δραγασάκης (1) Δρόμος της Αριστεράς (1) ΔΣΕ (5) Δυτ.Αττική (1) Δυτ.Μακεδονία (1) Ε.βενιζέλος (2) Εθνικές εκλογές 09 (20) Έθνος (1) εικαστικά (10) Εικόνες (1) εκδ.Αγρα (1) εκδηλώσεις (2) Έκκλησία (1) Εκλογές 2012 (2) Εκλογές 2015 (2) εκπαίδευση (5) εκπαιδευτικοί (1) Έκτακτο Συνέδριο (6) Ελ. Βενιζέλος (1) Ελ.Σωτηρίου (1) Ελαιώνας (1) Έλλη Παππά (1) ΕΜΣΤ (1) Εμφύλιος (2) ενικός (1) Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (1) Εξάρχεια (8) Επέτειος Πολυτεχνείου (1) Εργαζόμενοι (22) ΕΡΤ (2) ΕΣΗΕΑ (1) ΕΣΣΔ (1) εσωκομματικά (28) έτος Ρίτσου (3) Ευρωεκλογές 09 (17) Ευρωεκλογές 2009 (6) Ευρωεκλογές 2019 (1) Ευρωπαϊκή Ένωση (21) Ζάκυνθος (1) Ζαχαριαδισμός (5) Η Αποσιώπιση της αλήθειας (5) Η διάσκεψη της Γιάλτας (1) η ζωή στους Βράχους (1) Η νέα κυβέρνηση (6) Θ.Καρτερός (1) Θέατρο (1) Θεσσαλονίκη (4) Θεωρία (1) θεωρία των δύο άκρων (3) Θρησκεία (1) ιδεοληψία (1) Ιδεολογικά (9) Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (1) Ισραήλ (7) Ιστορία (4) Ιστορία της Αριστεράς (22) Κ. Αρβανίτης (1) Κ. Καρυωτάκης (2) Κ. Κούνεβα (4) Κ. Παπαγεωργίου (1) Κ. Σχοινά (2) Κ.Βαξεβάνης (1) Κ.Καραγιώργης (1) Κ.Καρυωτάκης (1) Κ.Παλαμάς (1) Κανέλλη (3) Καρατζαφέρης (1) Κασιδιάρης (1) καταλήψεις (1) Κατερίνα Γκουλιώνη (2) Κατσαρός Μιχάλης (1) ΚΑΤΥΝ (2) ΚΕΑ (1) Κέρκυρα (1) Κίνα (1) Κινήματα (14) Κινηματογράφος (1) ΚΚΕ (65) Κοινωνία της πληροφορίας (1) ΚΟΜΕΠ (1) κουκουλοφόροι (1) Κούλογλου Στ. (3) κουλτουροφιλισταίοι (2) Κουράκης (1) Κουτί της Πανδώρας (1) Κουτσούμπας (1) Κυβέρνηση (3) Κυβέρνηση Ατιστεράς (1) Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2) Κύπρος (2) Κωτούλας (1) ΛΑΟΣ (5) Λάρισα (1) Λόπεζ (1) Λουδοβίκος των Ανωγείων (1) Μ. Γλέζος (4) Μ. Μπρεχτ (1) Μ. Χατζηδάκης (1) Μ.Θεοδωράκης (1) Μ.Κανελλοπούλου (1) Μάρξ (1) Μάχη Φλώρινας (1) Μετανάστες (11) Μετεκλογικά (3) Μήνες (3) Μιχ. Γκανάς (1) ΜΜΕ (7) Μνημόνιο (2) Μομφή (1) Μοράλες (1) Μούνκ (1) Μουσεία (1) Μουσική (2) Μπέικον Φρ. (1) Μπελογιάννης (2) Μυρτιώτισσα (1) Ν. Βούτσης (1) Ν. Ζαχαριάδης (1) Ν. Κακλαμάνης (1) Ν. Μπάϊκας (1) Ν. Μπουχάριν (1) Ν. Πλουμπίδης (2) Ν. Σαραντάκος (1) Ν. Τεμπονέρας (2) Ν. Χουντής (2) Ν.Μαραντζίδης (1) ν.Οσεττία (1) Ν.Στουπής (1) Ναζισμός (1) Ναύπλιο (2) ΝΔ (4) ΝΕ Ζακύνθου (1) Νέα Δημοκρατία (26) νέο νομοσχέδιο (1) Νεολαία (2) Νεολαία ΣΥΝ (1) Νεοφιλελευθερισμός (1) Νίκος Γραικός (1) Νιτσιάκος (1) Νομοθεσία (1) ο κ. Κόυνερ (3) Ο Φλωρίνης Πιπεργιάς (1) Ο.Λάσκος (1) Οδ. Ελύτης (3) Οικολογικά (15) Οικολόγοι (2) Οικονομικά (9) Οικονομική κρίση (2) Οκτώβριος (1) ΟΛΜΕ (2) Ολυμπιακοί Αγώνες (1) Ολυμπιακός (1) Ομάδα Ρόζα (1) Ομιλίες (2) Ονόρε Ντωμιέ (1) οργανωτικά (1) ΟΣΕ (1) Π. Τζαβέλλας (1) Π.Κόκκαλης (1) Πάγκαλος (1) Παιδεία (5) Παλαιστίνη (8) Πανελλαδικό σώμα ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος 2009 (1) Παπαγιαννάκης Μιχάλης (1) Παπαρήγα (1) Παπουτσάκης Χρ. (1) ΠΑΣΟΚ (46) Πεκίνο (1) πέλαγος (1) Περιοδικά (1) περιοδικό Θέσεις (1) Περιφερειακές συσκέψεις (1) Πλάκα (1) Ποίηση (25) πόλεις (8) Πολιτικά-Επίκαιρα (91) Πολιτισμικές σελίδες (31) Πολιτισμός (13) Πόρος (1) Πρέβεζα (1) Προβοκάτσιες (1) Πρόγραμμα (3) Προγραμματικές δηλώσεις (2) προπαγάνδα (4) Προσεχώς (1) προσυνεδριακός διάλογος (2) Προτάσεις (4) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των Κρατουμένων (1) Πρωτομαγιά (1) Πυρκαγιές 09 (3) Ρατσισμός (7) Ριζοσπάστης (8) Ρωμιοσύνη (1) Ρωσία (2) Σαλάτα εποχής (1) Σαμαράς (1) Σάτυρα (10) Σοβιετικές αφίσσες (4) Σόιμπλε (1) Σπ.Δερμεντζόγλου (1) Στάθης (14) Σταλινισμός (32) Στερεά Ελλάδα (1) Στρατούλης (1) Σύλλογος διορισμένων με ΑΣΕΠ (1) Συμβασιούχοι (7) συμπεράσματα (1) Συμφωνία των Πρεσπών (1) ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (74) συνέντευξη (5) Συνεργσίες (1) Σύνοδος ΚΠΕ ΣΥΝ (2) Σύντροφοι και συνεργάτες (1) ΣΥΡΙΖΑ (129) Σύριζα Βύρωνα (3) ΣΥΡΙΖΑ.Προτάσεις (10) ΣΥΡΙΖΑ/ Ε.Κ.Μ (12) Σχέδιο B (1) Σώτη Τριανταφύλλου (2) Τ. Λειβαδίτης (1) Το Βήμα (1) Τοπ. Αυτοδιοίκηση (4) Τραμπουκισμοί (13) Τράπεζες (1) Τρίπολη (1) Τρόικα (1) τρομοκρατία (1) Τρότσκι (1) Τσάβες (1) Τσακαλώτος Ε. (2) Τσίπρας (37) Υγεία (1) Υπ.Πολιτισμού (10) Υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης (1) Φαράκος Γρ. (1) Φασισμός (4) Φασίστες (7) Φεμινιστικά (3) Φίλοι (1) Φοιτητικές εκλογές 2009 (1) Φονταμενταλισμός (1) Φόρουμ Πρέβεζας (3) Φυλακές (2) Χ.Μιρό (1) Χίος (1) Χριστούγεννα 2009 (1) χρόνια πολλά (4) Χρυσή Αυγή (4) Χρυσοχοίδης (2) Bloggers (7) blogme.gr (1) Burnikov (1) Charlie Hebdo (1) David Brody (1) Free Gaza (1) K.Petrov-Votkin (1) Left.gr (3) Max Ernst (1) Modrian (1) N.Μπελογιάννης (1) Pascal Schmid (1) Plan B (1) Protagon gr (2) Reednotebook (1) troll (1) Tvxs (3) www.keli.gr (1)